drug_profi wrote:
Ne drzi on nikoga. Cak se stvari obrcu.
uskoro fahri slijedi ponovljeni postupak protiv njega na sudu bih, ali i ponovljeni postupak na kosovu protiv keljmendija, gdje će se ponovo spominjati fahro. o tome se počelo pričati kada je fahro ponovo udario na bakira i sda. koja li slučajnost.
Ako cemo pravo, ni Niksicevo maslo nije za ramazana, ali je i on nuzno zlo za sad. garantujem ti da bi SDP imao daleko bolje rezultate bez njega na celu.
Sto se tice koalicije, kao sam shvatio, SDP ce traziti PRVO izjasnjavanje o programskim ciljevima te vlasti, a onda ce praviti dogovore o tim nekim koalicijama.
Pazi sad. Imamo situaciju da niko ne zeli sa SDA, ne samo to, vec NIKO NE ZELI VISE SDA, toliko da se nude i podrske svakom savezu protiv SDA bez uslovljavanja te podrske. Konakovic nece da bude premiejr po svaku cijenu, trazi samo da se odrede ciljevi. DF nece u koaliciju po svaku cijenu ali trazi ciljeve da bi dao podrsku. Fahro ne trazi pozicije, nudi podrsku i trazi odredjivanje ciljeva.
Meni ovo izgleda ipak drugacije nego kad je bila Alijansa gdje je svako ucjenjivao za glas. Tako da imam blagi optimizam, ipak sa velikom rezervom jer znam ja nas, jebo ti nas.
pazi sad. na kraju će se sve svesti na prostu matematiku. mogu do sljedećih izbora dogovarati programske ciljeve, ako nemaju matematiku, odnosno broj ruku koje će to izglasati. ponovo će biti sitnih sićarenja i kupovanja glasova.
i imamo situaciju da trenutno niko ne želi sda, ali kada vrijeme bude odmicalo, a voda u ušima sve više stezala, tada sda postaje poželjan koalicioni partner svima koji žele u vlast.
svi zahtjevi mi idu na to da će se vlast u kantonu sačekati i da će na kraju ista ta vlast iznenaditi mnoge. ranije sam prognozirao vlast sda-sdp-nip-nbl-boss i još uvijek sam pri tom stavu.