SDP

nivla

#49076 Re: SDP

Post by nivla »

cadburry wrote:
Ne znam, ali ja za stanje u drustvu krivim ljdue poput tebe, koji za prijatelje imaju ljude koji kradu i ucestvuju u zataskavanju kradje, a ne prijavljuju ih. Ako nemas vec musa da podneses prijavu, onda anonimno posalji medijima.
kome bolan da podneses prijavu, znas li bolan kako treba biti potkovan dokazima koji su vazeci, bolan eno ti snimka iz vrtica gdje je ocito da vaspitacica maltretira dijete, nije zakonit snimak i nema nista od tog, ionako imam pametnija posla od ganjanja politicki postavljenih ljudi
meni samo ide na neku stvar branjenje jednih jer kao oni su bolji a oni ustvari isti ko i ovi jer godinama i jesu zajedno u politici, izdaja je glasaca sdp-a da isti koalira sa sda i bilo kojom strankom/nezavisnim kandidatom proizaslom iz nje
o nezavisnim medijima ne bih kod nas toga nema, sjetimo se samo dezulovica i "nezavisnog" oslobodjenja
cadburry

#49077 Re: SDP

Post by cadburry »

nivla wrote:
cadburry wrote:
Ne znam, ali ja za stanje u drustvu krivim ljdue poput tebe, koji za prijatelje imaju ljude koji kradu i ucestvuju u zataskavanju kradje, a ne prijavljuju ih. Ako nemas vec musa da podneses prijavu, onda anonimno posalji medijima.
kome bolan da podneses prijavu, znas li bolan kako treba biti potkovan dokazima koji su vazeci, bolan eno ti snimka iz vrtica gdje je ocito da vaspitacica maltretira dijete, nije zakonit snimak i nema nista od tog, ionako imam pametnija posla od ganjanja politicki postavljenih ljudi
meni samo ide na neku stvar branjenje jednih jer kao oni su bolji a oni ustvari isti ko i ovi jer godinama i jesu zajedno u politici, izdaja je glasaca sdp-a da isti koalira sa sda i bilo kojom strankom/nezavisnim kandidatom proizaslom iz nje
o nezavisnim medijima ne bih kod nas toga nema, sjetimo se samo dezulovica i "nezavisnog" oslobodjenja
Pa ako nisi spreman stati iza svoje izjave, onda bolje suti. Kao ti si cuo da negdje neko nesto krade, ali nisi spreman reci ni ko, ni sta niti javno to objaviti.

Clanovi SDP-a cine 1/3 glasaca SDP-a i oni ce na refernedumu odluciti o svakoj koaliciji. Tako da se tesko bilo kakav ishod moze nazvati izdajom SDP-ovaca.
nivla

#49078 Re: SDP

Post by nivla »

cadburry wrote: Pa ako nisi spreman stati iza svoje izjave, onda bolje suti. Kao ti si cuo da negdje neko nesto krade, ali nisi spreman reci ni ko, ni sta niti javno to objaviti.

Clanovi SDP-a cine 1/3 glasaca SDP-a i oni ce na refernedumu odluciti o svakoj koaliciji. Tako da se tesko bilo kakav ishod moze nazvati izdajom SDP-ovaca.
nisam ja spreman stati jer sam vidio kako prolaze oni koji su stali, prvo u odbranu ove zemlje pa se sdp popisao na njih cim je dosao do vlasti, necemo zaboraviti ni alzirsku grupu koju je sdp isporucio (nevine ljude) u gvantanamo
naravno ti kao zakleti sdpovac zaslijepljen ideologijom jednostavno ne vidis da oni nisu nista bolji od sda, sbb-a, snsda, sds-a jer su isti optereceni slucajem stolice, zaboravljas da kad su god bili u vlasti da su clanovi i poslusnici, bliski saradnici istih odmah postavljani na bitne funkcije u javnim preduzecima, i jednako kao i raniji sda kadrovi zaposljavali svoje
Better Man

#49079 Re: SDP

Post by Better Man »

nivla wrote:
cadburry wrote: Pa ako nisi spreman stati iza svoje izjave, onda bolje suti. Kao ti si cuo da negdje neko nesto krade, ali nisi spreman reci ni ko, ni sta niti javno to objaviti.

nisam ja spreman stati jer sam vidio kako prolaze oni koji su stali, prvo u odbranu ove zemlje pa se sdp popisao na njih cim je dosao do vlasti, necemo zaboraviti ni alzirsku grupu koju je sdp isporucio (nevine ljude) u gvantanamo
naravno ti kao zakleti sdpovac zaslijepljen ideologijom jednostavno ne vidis da oni nisu nista bolji od sda, sbb-a, snsda, sds-a jer su isti optereceni slucajem stolice, zaboravljas da kad su god bili u vlasti da su clanovi i poslusnici, bliski saradnici istih odmah postavljani na bitne funkcije u javnim preduzecima, i jednako kao i raniji sda kadrovi zaposljavali svoje
Alžirsku grupu nije isporučio SDP, već tadašnja vlast u kojoj su bili i SBiH i druge stranke, a isporučili su ih po ultimatumu Amerike, jer da nisu to uradili BiH bi nadrljala, a Alžirska grupa bi svakako završila tamo gdje su i završili. Glede onih koji su branili ovu zemlju, ako misliš na one proteste na Marijin Dvoru, onda bi trebao da znaš da su protesti bili u režiji SDA i Zahida Crnkića, tačnije rečeno, Ubačeni su pojedinci, koji su tu došli mortus pijani od alkohola, kojeg su kupili novcem koji su dobili od Crnkića, tj. SDA s jasnim ciljem da isprovociraju Lagumdžiju i ostale i to im je uspjelo. A Lagumdžija nije ništa tad pogrešno rekao za govornicom, jer on nije mislio na sve branitelje, već na par pijandura u prvim redovima, koji su vjerovatno i lažni branitelji. Poslije su se oglašavali mnogi branitelji koji nisu bili na tim protestima, jer su znali da će to SDA iskoristiti u političke svrhe preko svojih ubačenih ljudi i osudili su postupak tih pojedinaca i prozvali SDA da manipuliše s borcima i da ih iskorištava u političke svrhe. Neke stvari treba reći kako jesu, a ne izvrati činjenice kako kome odgovaraju. O Lagumdžiji mislim sve najgore, ali mu se neke stvari ne mogu stavljati na teret.
djkurt

#49080 Re: SDP

Post by djkurt »

drug_profi wrote:Velika greska bi bila odreci se Tita, antifasizma i svega dobrog iz bivse SFRJ.
Priznati treba pogreske i zablude, ali i ne dozvoliti da se pljuje po svetinjama i tekovinama društva koje je u odnosu na ovo današnje bilo napredno i slobodno. Bilo bi to velika greška.
Pri tom nipošto padati u zamku da se trebamo vraćati u nazad, ali trebamo vidjeti šta je to dobro što smo nekad imali, a više nemamo, pa ponovo to stvoriti.
A kao prvo vratiti se u bazu. SDP je sad partija nekakve kvazi elite, crvenih burzuja...
Problem i jest u tome što ove komunjare o kojima ja govorim žeke onu državu, kakv kapitalizam kavi bakrači, samo socijala i država da se pita za sve. I tu nastaje probleeeeem. :(
Adriatic

#49081 Re: SDP

Post by Adriatic »

Šta ovo Nikšić neće sa SDA a hoće sa Radončićem? :lol:
A opravdanje: Tornjak ga nikada nije slagao. :-)
Jao stranke i govana.
Ovaj SDP treba zapaliti.
drug_profi

#49082 Re: SDP

Post by drug_profi »

Adriatic wrote:Šta ovo Nikšić neće sa SDA a hoće sa Radončićem? :lol:
Jao stranke i govana.
Ovaj SDP treba zapaliti.
Da ti kazem, spram Bakirove stranke, Fahro je sunce (plus sto ga amerikanci drze u dzepu).
A ako cemo posteno, alternativa tome je da SDA ostane vlast, sto ne zeli vecina biraca.
Pa eto sta ti se vise svidja. Trece opcije nema.
Styling

#49083 Re: SDP

Post by Styling »

Adriatic wrote:Šta ovo Nikšić neće sa SDA a hoće sa Radončićem? :lol:
Jao stranke i govana.
Ovaj SDP treba zapaliti.
Ma ja, SDP treba zapaliti, Fahro je svakako kriminalac, NS ne zna od nosa do usta, NiP derivat pa samim tim nemaju ni kredibilitet, DF supalj na sve strane.... Neki ovdje bi mogli Goebelsu casove drzati. Jer za BiH i kompletnu naciju najbolje je da SDA nastavi jos 20 godina krasti, rastaljivati se, razjedinjavati drzavu, tjerati ljude iz zemlje, jer...jebi ga..nasi su...stite Bosnjake...a preko Bosnjaka grade svoje licne interese i bezocno pune dzepove....hanume im nosaju tasne u vrijednosti 20 mjesecnih penzija i kisobrane vrijednosti jedne i po prosjecne plate u zemlji.....ali opet...nasi su....a svi ovi koji hoce da donesu promjene su bez veze...jer nama je dobro u ovoj kaljuzi. Tu se osjecamo svoji na svome. Nema veze sto djeci ne mogu kupiti pristojne tene ili knjige za skolu...neka njihova djeca imaju...lakse mi je oko srca..makar ja hljeba nemao jesti.

Tuga i zalost!
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#49084 Re: SDP

Post by malakh »

drug_profi wrote:
Da ti kazem, spram Bakirove stranke, Fahro je sunce (plus sto ga amerikanci drze u dzepu).
A ako cemo posteno, alternativa tome je da SDA ostane vlast, sto ne zeli vecina biraca.
spram bakirove politike, fahro je možda i veće zlo, koje bakir i sda drže u džepu.

jedina alternativa sdau su građanske opcije, naša stranka, sdp i df, odnosno sporazum ili blok kojeg oni formiraju. alternativu tražiti u fahri je suludo i to je politika propasti.
drug_profi

#49085 Re: SDP

Post by drug_profi »

malakh wrote:
drug_profi wrote:
spram bakirove politike, fahro je možda i veće zlo, koje bakir i sda drže u džepu.

jedina alternativa sdau su građanske opcije, naša stranka, sdp i df, odnosno sporazum ili blok kojeg oni formiraju. alternativu tražiti u fahri je suludo i to je politika propasti.
Ne drzi Bakir nikog u dzepu. A procenti kazu da nemas izbora i sta cemo onda?
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/

#49086 Re: SDP

Post by malakh »

drug_profi wrote:
Ali procenti kazu da nemas izbora i sta cemo onda?
nije problem da se između dva zla izabere manje, ali je problem što se zlo predstavlja kao alternativa drugom zlu. obojica su zlo i zašto zlu nuditi satisfakciju da se osjeća bitnim?

može u koaliciju, ali po unaprijed postavljenim uslovima i pravilima igre. svako odstupanje od toga dovodi do izbacivanja iz iste.

ps. drži on radončića u džepu unazad deset godina, a iz džepa ga je izvukao kada je df napustio vlast.
drug_profi

#49087 Re: SDP

Post by drug_profi »

malakh wrote:
drug_profi wrote:
Ali procenti kazu da nemas izbora i sta cemo onda?
nije problem da se između dva zla izabere manje, ali je problem što se zlo predstavlja kao alternativa drugom zlu. obojica su zlo i zašto zlu nuditi satisfakciju da se osjeća bitnim?

može u koaliciju, ali po unaprijed postavljenim uslovima i pravilima igre. svako odstupanje od toga dovodi do izbacivanja iz iste.

ps. drži on radončića u džepu unazad deset godina, a iz džepa ga je izvukao kada je df napustio vlast.
Ne drzi on nikoga. Cak se stvari obrcu.
Ako cemo pravo, ni Niksicevo maslo nije za ramazana, ali je i on nuzno zlo za sad. garantujem ti da bi SDP imao daleko bolje rezultate bez njega na celu.
Sto se tice koalicije, kao sam shvatio, SDP ce traziti PRVO izjasnjavanje o programskim ciljevima te vlasti, a onda ce praviti dogovore o tim nekim koalicijama.
Pazi sad. Imamo situaciju da niko ne zeli sa SDA, ne samo to, vec NIKO NE ZELI VISE SDA, toliko da se nude i podrske svakom savezu protiv SDA bez uslovljavanja te podrske. Konakovic nece da bude premiejr po svaku cijenu, trazi samo da se odrede ciljevi. DF nece u koaliciju po svaku cijenu ali trazi ciljeve da bi dao podrsku. Fahro ne trazi pozicije, nudi podrsku i trazi odredjivanje ciljeva.

Meni ovo izgleda ipak drugacije nego kad je bila Alijansa gdje je svako ucjenjivao za glas. Tako da imam blagi optimizam, ipak sa velikom rezervom jer znam ja nas, jebo ti nas.
malakh

#49088 Re: SDP

Post by malakh »

drug_profi wrote:
Ne drzi on nikoga. Cak se stvari obrcu.
uskoro fahri slijedi ponovljeni postupak protiv njega na sudu bih, ali i ponovljeni postupak na kosovu protiv keljmendija, gdje će se ponovo spominjati fahro. o tome se počelo pričati kada je fahro ponovo udario na bakira i sda. koja li slučajnost.

Ako cemo pravo, ni Niksicevo maslo nije za ramazana, ali je i on nuzno zlo za sad. garantujem ti da bi SDP imao daleko bolje rezultate bez njega na celu.
:thumbup:
Sto se tice koalicije, kao sam shvatio, SDP ce traziti PRVO izjasnjavanje o programskim ciljevima te vlasti, a onda ce praviti dogovore o tim nekim koalicijama.
Pazi sad. Imamo situaciju da niko ne zeli sa SDA, ne samo to, vec NIKO NE ZELI VISE SDA, toliko da se nude i podrske svakom savezu protiv SDA bez uslovljavanja te podrske. Konakovic nece da bude premiejr po svaku cijenu, trazi samo da se odrede ciljevi. DF nece u koaliciju po svaku cijenu ali trazi ciljeve da bi dao podrsku. Fahro ne trazi pozicije, nudi podrsku i trazi odredjivanje ciljeva.

Meni ovo izgleda ipak drugacije nego kad je bila Alijansa gdje je svako ucjenjivao za glas. Tako da imam blagi optimizam, ipak sa velikom rezervom jer znam ja nas, jebo ti nas.
pazi sad. na kraju će se sve svesti na prostu matematiku. mogu do sljedećih izbora dogovarati programske ciljeve, ako nemaju matematiku, odnosno broj ruku koje će to izglasati. ponovo će biti sitnih sićarenja i kupovanja glasova.

i imamo situaciju da trenutno niko ne želi sda, ali kada vrijeme bude odmicalo, a voda u ušima sve više stezala, tada sda postaje poželjan koalicioni partner svima koji žele u vlast.

svi zahtjevi mi idu na to da će se vlast u kantonu sačekati i da će na kraju ista ta vlast iznenaditi mnoge. ranije sam prognozirao vlast sda-sdp-nip-nbl-boss i još uvijek sam pri tom stavu.
drug_profi

#49089 Re: SDP

Post by drug_profi »

Podcjenjujes ljude u tim strankama. Dzenaza je svakome ko sada pruzi ruku SDA.
Ljudi koji su glasali za njih da su htjeli SDA, Bakira i Sebiju jos jedan dan duze, glasali bi za Heroinu i njenu stranku.

Ili sam ja naivan pa ih precjenjujem
bunk

#49090 Re: SDP

Post by bunk »

Ova prica svi protiv sda je providna.
Da je situacija takva pa da sda nije dobio 260k glasova i clana predsednistva pa u redu.
Ovako, minorne stranke ciji lideri mrze sda jer ih je u nekom momentu odbacila pokusavaju usicarit nekim koalicijama koje nemaju veze sa stvarnoscu.
Sdp sam sebi izbija noge ovakvim pozicioniranjem i stavom koji budimo realni najvise odgovara rusiocima BiH.
Prvi bih potpisao da se nasa stranka nadje u poziciji sda sa 260k glasova i clanom predsjednistva.
Da napokon vidimo kako bi se nosili sa " partnerima" koji vole rusiju, srbiju,hrvatsku,maltene svakoga vise od BiH.
Sad citam ovog Kasumovica...
Ljudi kao da su sad pali sa marsa.
20 godina kadar sda i ono sad odjenom ima viziju i rjesenje za sve..
Mi smo samo za protektorata.
drug_profi

#49091 Re: SDP

Post by drug_profi »

Pa eto, nek SDA napravi vlast ako koga nadje. Bujrum.
Patrioti samo takvi. Sve nas spasili, odbranili, sacuvali... a da je kako Turskoj se prisloniti da vidis kako bi ti SDA zacas potpisala podjelu na 3 djela.
pemanapemani

#49092 Re: SDP

Post by pemanapemani »

Dobro je, kuknjava SDA još traje.

Očito da kupovina papaka ne ide kako su oni zamislili, a upregli svu mašineriju. Od onih koji otvoreno kmeče o ugroženosti Bošnjaka, preko onih "protivnika" SDA kojima kao proradi inat kada vide kako su ovi antiSDA glupi, do velikih "ljevičara" koji svim silama zagovaraju opoziciju, jer građanske stranke nisu osvojile 70% glasova.
bunk

#49093 Re: SDP

Post by bunk »

Pa meni ne smeta da se formira vlast bez sda.
Nemam koristi ni od jednih.
Ali vrlo dobro znam ko ima.
I vidim kako se napinju ne bi li uspjeli.
malakh

#49094 Re: SDP

Post by malakh »

drug_profi wrote:Podcjenjujes ljude u tim strankama. Dzenaza je svakome ko sada pruzi ruku SDA.
Ljudi koji su glasali za njih da su htjeli SDA, Bakira i Sebiju jos jedan dan duze, glasali bi za Heroinu i njenu stranku.

druže podcjenjuješ sda. u sda ima skupina obavještajaca, bivših kosovaca, čiji je zadatak samo da smišljaju kako da unište onoga koji smeta ili urušava sda. tako su uništili jednog nijaza durakovića, harisa silajdžića i zlatka lagumdžiju. svi su oni kao izuzetno jaki i dobri političari, ali eto mana im je što su kleptomani i alkoholičari.

i sada jedan kifla da im sjebe koncepciju. ma hajte molim vas.

jedini koji imaju snagu da se suprostave sda jesu građanske stranke, uz minimalno uzimanje otpadaka sda.
pemanapemani

#49095 Re: SDP

Post by pemanapemani »

bunk wrote:Pa meni ne smeta da se formira vlast bez sda.
Neka ovi drugi naprave 2 km autoputa, neka smanje redukciju vode za 10% i poboljšaju javni prijevoz za 10% i već imamo veću korist nego sa SDA.

Mene bi bilo stid da sam pro SDA koliko su nisko pali i kako su smanjili kriterije da se bude bolji od njih. Žalosno, Bogu plakati. Ljudi dopustili da nas genocidni entitet prešiša u km autoputa.
drug_profi

#49096 Re: SDP

Post by drug_profi »

malakh wrote:
drug_profi wrote:Podcjenjujes ljude u tim strankama. Dzenaza je svakome ko sada pruzi ruku SDA.

druže podcjenjuješ sda. u sda ima skupina obavještajaca, bivših kosovaca, čiji je zadatak samo da smišljaju kako da unište onoga koji smeta ili urušava sda. tako su uništili jednog nijaza durakovića, harisa silajdžića i zlatka lagumdžiju. svi su oni kao izuzetno jaki i dobri političari, ali eto mana im je što su kleptomani i alkoholičari.

i sada jedan kifla da im sjebe koncepciju. ma hajte molim vas.

jedini koji imaju snagu da se suprostave sda jesu građanske stranke, uz minimalno uzimanje otpadaka sda.
Pa sad si mi malo kontradiktoran. Ako smatras SDA tako prefriganom i mocnom zasto mislis da sa njima mogu na kraj izaci samo salonci lijepih manira iz finih škola?
Ako nsu mogli jedan Nijaz ili Zlatko koji su bili i po kriteriju bilo koje evropske politicke stranke izvrsni politicari i lideri, zasto bi to mogao Niksic, Komsic, Kojovic...? (bez uvrede)
Zapravo moj je stav da se za obracun sa bandom treba angazovati revolveras.
drug_profi

#49097 Re: SDP

Post by drug_profi »

pemanapemani wrote:
bunk wrote:Pa meni ne smeta da se formira vlast bez sda.
Neka ovi drugi naprave 2 km autoputa, neka smanje redukciju vode za 10% i poboljšaju javni prijevoz za 10% i već imamo veću korist nego sa SDA.

Mene bi bilo stid da sam pro SDA koliko su nisko pali i kako su smanjili kriterije da se bude bolji od njih. Žalosno, Bogu plakati. Ljudi dopustili da nas genocidni entitet prešiša u km autoputa.
Ma jebo na kraju krajeva i autoput. NEMAMO GDJE DOKTORU OTIC!
Skole nam cirkus. Fakulteti zajebancija.... HVALA TI SDA!
malakh

#49098 Re: SDP

Post by malakh »

drug_profi wrote:
Pa sad si mi malo kontradiktoran. Ako smatras SDA tako prefriganom i mocnom zasto mislis da sa njima mogu na kraj izaci samo salonci lijepih manira iz finih škola?
Ako nsu mogli jedan Nijaz ili Zlatko koji su bili i po kriteriju bilo koje evropske politicke stranke izvrsni politicari i lideri, zasto bi to mogao Niksic, Komsic, Kojovic...? (bez uvrede)
Zapravo moj je stav da se za obracun sa bandom treba angazovati revolveras.
nisam kontradiktoran, nego komentiram priču da se kifla može nositi sa sda. to plasiraju pojedinci na ovom forumu, pa da ih malo podsjetim.

isto važi i za one koji misle da to može fahro.
drug_profi

#49099 Re: SDP

Post by drug_profi »

Tesko ce se bilo ko izboriti sa SDA i njenim parastrukturama. Svuda su rasporedjeni i sve ce da opstruiraju.
Ali jednom se mora poceti.
bunk

#49100 Re: SDP

Post by bunk »

Poceti sta?
Mozes poceti kad sdp ili nasa stranka budu imale rezultat kakav sad ima sda.
Kad budes imao 260k glasova i clana predsjednistva iz tih opcija.
Imaces puni legitimitet da pokrenes cunami :-D
A to sto se " ljevica" nije znala pripremiti za penetraciju uoci izbora kad im se sda naceta odcjepljenjima namjestila za doggy je smijesno.
Kad u ovakvoj situaciji nisu uspjelu poentirati i sad palamude " sve moze osim sda" je nivo vrtica.
Naravno mrzitelji BiH trenutno imaju neprekidni boner...
Post Reply