BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
use your illusion

#49076 Re: BHTelecom All About

Post by use your illusion »

Imam problem sa prijemom sms poruka...ne znam od kada al sam danas skonto..ima li neko da je imao takav problem ??
doff

#49077 Re: BHTelecom All About

Post by doff »

use your illusion wrote:Imam problem sa prijemom sms poruka...ne znam od kada al sam danas skonto..ima li neko da je imao takav problem ??
Moja stara ima problem. Prvi put su riješili, nekim resetovanjem. Međutim, ponovo blokirano, ovaj put nisu uspjeli riješit. Kako smo skontali, nakon dopune kredita, servis bude blokiran, poruke ne stižu ali se može slat.
arelinho

#49078 Re: BHTelecom All About

Post by arelinho »

Još nekome ne rade Arene u HD formatu?
zutipatak

#49079 Re: BHTelecom All About

Post by zutipatak »

Meni rade uredno bez ikakvih problema.
Vidal89

#49080 Re: BHTelecom All About

Post by Vidal89 »

arelinho wrote:Još nekome ne rade Arene u HD formatu?
Kod mene rade, ali zna se desiti kao predhodnih dana da nestanu i pink kanali zajedno s njima.

Doci ce ne brini, mozda za 1 do 2h
made_in_sarajevo

#49081 Re: BHTelecom All About

Post by made_in_sarajevo »

Moze li se kako nastimati da prilikom nestanka struje ili restarta modema i kad se stb ponovo pali da mi ne otvara na filmskim kanalima nego da otvori svi kanali ili omiljeni kanali?

Poslano sa mog SM-N9005 koristeći Tapatalk
sencobih

#49082 Re: BHTelecom All About

Post by sencobih »

made_in_sarajevo wrote:Moze li se kako nastimati da prilikom nestanka struje ili restarta modema i kad se stb ponovo pali da mi ne otvara na filmskim kanalima nego da otvori svi kanali ili omiljeni kanali?

Poslano sa mog SM-N9005 koristeći Tapatalk
meni se upali na kojem je bio kada se ugasio
made_in_sarajevo

#49083 Re: BHTelecom All About

Post by made_in_sarajevo »

meni se na dva STB-a uvijek upali na filmski kad nestane struje ili ja ugasim pa upalim modem,a drugi TV stari gleda i prvo je par dana patnja bila dok je pohvato kako sta ide jer na kablovskoj jedan daljinski i samo prebacuj. Sinoc nestalo jutros on jutros galami sta je ovo samo pinkovi i ja tamo kad na filmskom i na TV-u koji ja koristim isto na filmski se prebacilo
The Realist

#49084 Re: BHTelecom All About

Post by The Realist »

Hoće li biti kakvih novih kanala, pogotovo HD, pa da mi se isplati uzeti i to?
BarbaDue

#49085 Re: BHTelecom All About

Post by BarbaDue »

The Realist wrote:Hoće li biti kakvih novih kanala, pogotovo HD, pa da mi se isplati uzeti i to?
Teško izgleda, prije su svako malo ubacivali nove kanale.
joske

#49086 Re: BHTelecom All About

Post by joske »

jest malo off topic al bolji tele mahalac izgleda bar nesto ubacuje novo :-D
zutipatak

#49087 Re: BHTelecom All About

Post by zutipatak »

joske wrote:jest malo off topic al bolji tele mahalac izgleda bar nesto ubacuje novo :-D
Za telemach orgazme imaš telemach temu
nightvision

#49088 Re: BHTelecom All About

Post by nightvision »

Je li se ovo novalic priprema da posalje telekom na bubanj?

"Novalićeva vlada priprema prodaju, napravili izvještaj o BH Telecomu bez znanja Uprave?! "
http://tip.ba/2017/01/06/fotoburan-kole ... ja-uprave/
Na nedavno održanoj sjednici Kolegija SDA pale su teške optužbe između federalnog premijera Fadila Novalića i direktora BH Telecoma Mirsada Zaimovića o lošem poslovanju ove nekada najprofitabilnije državne kompanije, piše bh. novinska agencija Patria... Vlada FBiH bez znanja direktora BH Telecoma uradila je svoj izvještaj o poslovanju ove kompanije u kojem je izneseno da su u prošloj godini zabilježeni najlošiji poslovni rezultati od 2010. godine... Vlada u svom izvještaju tvrdi da je zabilježen pad vrijednosti udjela Vlade u 2016. za čak 250 miliona KM, a to će se nastaviti ukoliko Uprava nastavi loše upravljati BH Telecomom... U istom izvještaju spočitava se i utrošak više od 100 miliona za nabavke koje se dogovaraju kroz pregovaračke postupke. Istaknuto je da je sam postupak netransparentan i troškovno upitan... Kako otkrivaju izvori Patrije, ovakav izvještaj Vlade FBiH je temelj za prodaju BH Telecoma, a čemu se Zaimović javno protivi što stranci koja ga je i imenoavla na čelo BH Telecoma ne odgovara jer se Vlada obavezala i spram MMF-a na privatizaciju ovog sektora.Nejasno je čiji izvještaj je bliži istini, Telecomov koji pokazuje pristojne rezultate ili ovaj Vladin prema kojem bi ova kompanija već sutra mogla u prodaju...
Naravno, patrija sama po sebi nije posebno pouzdan medij ali ipak...
ElRe

#49089 Re: BHTelecom All About

Post by ElRe »

BH Telecom finansijski lose stoji, konkurencija ih je realno unistila. Radnici nisu primili prevoz za novembar i decembar, a plate u januaru ce biti 20% nize. O tome niko ne prica, ali je gotovo.
Previse nepotrebnih radnika (ne inžinjera), nekonkurentna usluga (MojaTV i internet) kao posljedica vecim dijelom lose infrastrukture uz visoku cijenu i los imidž medju stanovnistvom rezultira velikim odlivom korisnika. U dva najveca grada u FBiH Telemach ima veci broj korisnika TV i Net paketa od BH Telecoma.
Mobilna telefonija se jos uvijek drzi kao referenca u BiH, ponajvise zbog zastoja u investiranju MTELa.

Rjesenje za BH Telecom kao firmu je prodaja sto prije i restruktuiranje. Svako dalje odlaganje prodaje rezultirace smanjenjem cijene BH Telecoma i daljim gubitkom trzista.
The Realist

#49090 Re: BHTelecom All About

Post by The Realist »

BarbaDue wrote: Teško izgleda, prije su svako malo ubacivali nove kanale.
E hebiga. Fali im kanala, volio bih da se pojačaju, ili da makar HD kanala ubace u ovaj paket (makar mu i cijenu podigli).
zateznistub

#49091 Re: BHTelecom All About

Post by zateznistub »

ElRe wrote:BH Telecom finansijski lose stoji, konkurencija ih je realno unistila. Radnici nisu primili prevoz za novembar i decembar, a plate u januaru ce biti 20% nize. O tome niko ne prica, ali je gotovo.
Previse nepotrebnih radnika (ne inžinjera), nekonkurentna usluga (MojaTV i internet) kao posljedica vecim dijelom lose infrastrukture uz visoku cijenu i los imidž medju stanovnistvom rezultira velikim odlivom korisnika. U dva najveca grada u FBiH Telemach ima veci broj korisnika TV i Net paketa od BH Telecoma.
Mobilna telefonija se jos uvijek drzi kao referenca u BiH, ponajvise zbog zastoja u investiranju MTELa.

Rjesenje za BH Telecom kao firmu je prodaja sto prije i restruktuiranje. Svako dalje odlaganje prodaje rezultirace smanjenjem cijene BH Telecoma i daljim gubitkom trzista.
Ukoliko BHT pod hitno ne napravi okret od 180 stepeni na ponudi crno im se piše
irac300

#49092 Re: BHTelecom All About

Post by irac300 »

Vala baš, usirila im se ova ponuda kanala, ništa novo kvalitetnije da dodaju. Ja sanjam kanale iz Viasat produkcije, al' šipak. Ne kontam zašto ne uvedu bar History 2 kanal, za razliku od originala koji se pretvorio u realiti sranje, na ovom ima finih dokumentaraca na temu historije.
BarbaDue

#49093 Re: BHTelecom All About

Post by BarbaDue »

The Realist wrote:
BarbaDue wrote: Teško izgleda, prije su svako malo ubacivali nove kanale.
E hebiga. Fali im kanala, volio bih da se pojačaju, ili da makar HD kanala ubace u ovaj paket (makar mu i cijenu podigli).
Kakvo dizanje cijena. Ni govora, ostavi kanale...ne diraj nista!!
quarterback

#49094 Re: BHTelecom All About

Post by quarterback »

irac300 wrote:Vala baš, usirila im se ova ponuda kanala, ništa novo kvalitetnije da dodaju. Ja sanjam kanale iz Viasat produkcije, al' šipak. Ne kontam zašto ne uvedu bar History 2 kanal, za razliku od originala koji se pretvorio u realiti sranje, na ovom ima finih dokumentaraca na temu historije.
:thumbup:
The Realist

#49095 Re: BHTelecom All About

Post by The Realist »

BarbaDue wrote: Kakvo dizanje cijena. Ni govora, ostavi kanale...ne diraj nista!!
Podignu cijene HD kanala, ako prošire paket, ili neka naprave HD 1, HD 2, ima načina. Ko hoće uzima, ko neće, ne mora. Neće valjda vječno na ovom ostati. Ima puno kanala koji bi se dali uvesti i neka fino po paketima rasporede.
drug_profi

#49096 Re: BHTelecom All About

Post by drug_profi »

Zašto vikendom redovno puca konekcija? Skoro svaki, ako ne svaki, vikend moram zvati 1444 i naravno ništa se ne može odmah završiti. Naprave oni to nešto u toku noći, ali jebo više to kad ja ne mogu računati na stabilnu konekciju bez da prvo probam, pa nazovem, pa se nadam da će tokom večeri napraviti taj neki reset ili šta već rade...
Evo večeras nemam sreće, patim se da pošaljem ovaj post.
Fast Driver

#49097 Re: BHTelecom All About

Post by Fast Driver »

drugi profil wrote:Zašto vikendom redovno puca konekcija? Skoro svaki, ako ne svaki, vikend moram zvati 1444 i naravno ništa se ne može odmah završiti. Naprave oni to nešto u toku noći, ali jebo više to kad ja ne mogu računati na stabilnu konekciju bez da prvo probam, pa nazovem, pa se nadam da će tokom večeri napraviti taj neki reset ili šta već rade...
Sta igras? Kakav ti je inace ping, kada je konekcija stabilna?
joske

#49098 Re: BHTelecom All About

Post by joske »

zutipatak wrote:
joske wrote:jest malo off topic al bolji tele mahalac izgleda bar nesto ubacuje novo :-D
Za telemach orgazme imaš telemach temu
kao korisnik bht imam pravo na ovoj temi da pisem sto te boli istina mirza svi nesta daju jedino telecom tapka nema mobitela na stanju nema kanala novi :D
joske

#49099 Re: BHTelecom All About

Post by joske »

irac300 wrote:Vala baš, usirila im se ova ponuda kanala, ništa novo kvalitetnije da dodaju. Ja sanjam kanale iz Viasat produkcije, al' šipak. Ne kontam zašto ne uvedu bar History 2 kanal, za razliku od originala koji se pretvorio u realiti sranje, na ovom ima finih dokumentaraca na temu historije.
:thumbup: dodAj jos AMC CINESTAR PREMIERE :-D :D
drug_profi

#49100 Re: RE: Re: BHTelecom All About

Post by drug_profi »

Fast Driver wrote:
drugi profil wrote:Zašto vikendom redovno puca konekcija? Skoro svaki, ako ne svaki, vikend moram zvati 1444 i naravno ništa se ne može odmah završiti. Naprave oni to nešto u toku noći, ali jebo više to kad ja ne mogu računati na stabilnu konekciju bez da prvo probam, pa nazovem, pa se nadam da će tokom večeri napraviti taj neki reset ili šta već rade...
Sta igras? Kakav ti je inace ping, kada je konekcija stabilna?
Ponekad malo WoT. Ali uglavnom radim. Ping je ok.

Poslano sa Tipfeler mašine
Locked