IRAN

Danguba

#49001 Re: IRAN

Post by Danguba »

Pravi je makar bila i prljava, samo je pravi.
Vidis kakvo zlo pokusava vladati svijetom.
Zele sve pokoriti pod svoju volju.
avetinja

#49002 Re: IRAN

Post by avetinja »

Šipu ga čifute! :izet:

Milioni Iranaca izašli na ulice: Rijeke ljudi preplavile gradove, poslana oštra poruka Americi i Izraelu

https://www.klix.ba/vijesti/svijet/mili ... /260112198
"Ovdje sam da odam počast krvi naših mučenika. Nećemo dozvoliti Amerikancima i cionistima da uspiju u svom prljavom ratu," izjavio je jedan od demonstranata, Mohammad Ali Abbasi.
swanfilter

#49003 Re: IRAN

Post by swanfilter »

avetinja wrote: 12/01/2026 20:16 Šipu ga čifute! :izet:

Milioni Iranaca izašli na ulice: Rijeke ljudi preplavile gradove, poslana oštra poruka Americi i Izraelu

https://www.klix.ba/vijesti/svijet/mili ... /260112198
"Ovdje sam da odam počast krvi naših mučenika. Nećemo dozvoliti Amerikancima i cionistima da uspiju u svom prljavom ratu," izjavio je jedan od demonstranata, Mohammad Ali Abbasi.
Pisanje.
Peacean

#49004 Re: IRAN

Post by Peacean »

aratet

#49005 Re: IRAN

Post by aratet »

Ovako su i za Assada izlazili.
HelaS

#49006 Re: IRAN

Post by HelaS »

Evo punih 15 godina ovaj forum prati Iran, sa 49.000 različitih komentara raznih učesnika, što pokazuje određeno interesovanje BiH javnosti za stanje u toj državi, u svakom smislu.
Moje pitanje je: Šta nama u BiH znači Iran, da li javnost u BiH podržava trenutni religijski režim ili je za njegove promjene u demokratskom smislu. Da li bi značajan interes naše javnosti bio takav i da je u Iranu zastupljeno hrišćanstvo koliko je sada Islam, da su hrišćani na vlasti, ili bi jednako interesantno bilo da je sekularna vlast koja provodi demokratske procese, i po kojima svima njima jaše cionistički Izrael. Je li BiH javnost, zapravo, za Iran samo zato što mu je Izrael iznad glave, evo i USA godinama, a u stvari protiv Izraela, odnosno - protiv Izraela i njegove cionističko-fašističke politike, ili protiv Izraela i njegovog jevrejskog ustrojsva, vječitog neprijatelja Islama?
A_A_AKCIJA

#49007 Re: IRAN

Post by A_A_AKCIJA »

Ma samo izbori i sve riješeno

Za one kojima se mora crtati.

Izraelu treba država koju mogu udarati poput Libana, Sirije.
Da mogu istovariti hiljade tona bombi bez imalo straha od odmazde.

Jel mislite da Iranci to ne kontaju?
Da nemaju oči i ne vide šta im se sprema i kada će njihova zemlja biti prihvaćena.?
Da ne razumiju da imaju posla sa bolesnim psihopatama koji čine genocid i koji bi to i njima radili, samo da mogu.

Kada bude vreća za nabijanje, kada ih resetuju na zaprežna vozila na ulicama i humanitarnu pomoć.

Last edited by A_A_AKCIJA on 12/01/2026 20:49, edited 1 time in total.
A_A_AKCIJA

#49008 Re: IRAN

Post by A_A_AKCIJA »

HelaS wrote: 12/01/2026 20:31 Evo punih 15 godina ovaj forum prati Iran, sa 49.000 različitih komentara raznih učesnika, što pokazuje određeno interesovanje BiH javnosti za stanje u toj državi, u svakom smislu.
Moje pitanje je: Šta nama u BiH znači Iran, da li javnost u BiH podržava trenutni religijski režim ili je za njegove promjene u demokratskom smislu. Da li bi značajan interes naše javnosti bio takav i da je u Iranu zastupljeno hrišćanstvo koliko je sada Islam, da su hrišćani na vlasti, ili bi jednako interesantno bilo da je sekularna vlast koja provodi demokratske procese, i po kojima svima njima jaše cionistički Izrael. Je li BiH javnost, zapravo, za Iran samo zato što mu je Izrael iznad glave, evo i USA godinama, a u stvari protiv Izraela, odnosno - protiv Izraela i njegove cionističko-fašističke politike, ili protiv Izraela i njegovog jevrejskog ustrojsva, vječitog neprijatelja Islama?
Gomila nebitnih i nepotrebnih pitanja koja samo maskiraju suštinu.

Palestina, Iran, Sirija, Irak, Jordan, Liban, su tu gdje jesu samo zbog potrebe Izraela da budu okruženi propalim državama koje im nisu prijetnja.

Sve ostalo je nebitno

Ljudska prava, vjerska dimenzija, demokracija...
Dimna zavjesa da se sakrije istina.
HelaS

#49009 Re: IRAN

Post by HelaS »

A_A_AKCIJA wrote: 12/01/2026 20:48
HelaS wrote: 12/01/2026 20:31 Evo punih 15 godina ovaj forum prati Iran, sa 49.000 različitih komentara raznih učesnika, što pokazuje određeno interesovanje BiH javnosti za stanje u toj državi, u svakom smislu.

Palestina, Iran, Sirija, Irak, Jordan, Liban, su tu gdje jesu samo zbog potrebe Izraela da budu okruženi propalim državama koje im nisu prijetnja.

Sve ostalo je nebitno

Zašto nisi Egipat spomenuo?
Čitalac

#49010 Re: IRAN

Post by Čitalac »

Za mene je Iran jedno od najvećih životnih otkrića, iako sam tamo zapravo proveo malo vremena (u tri navrata manje od 60 dana). Iz te zemlje ne nosim niti jednu lošu uspomenu i ni najmanje neprijatno iskustvo. Do današnjeg dana sam fasciniran iranskom kulturom, tradicijom, ljubaznošću, željom za učenjem i tamošnjim blistavim umovima (Džalal Al-e Ahmad, Mohsen Džahangiri, Karim Modžtahedi itd.) Da ne spominjem kinematografiju, kaligrafiju i minijaturu...Od srca svakome preporučujem da putuje u Iran, čim mu se ukaže prilika.
dembele

#49011 Re: IRAN

Post by dembele »

To je sva mudrost, pod paravanom smjene vlasti u Iranu, omogućiti Izraelu da ravna Iran bez ikakvih posljedica a nova vlast neka kroji vojsku naoružanu sa kalašnjikovima i par minobacača.
A_A_AKCIJA

#49012 Re: IRAN

Post by A_A_AKCIJA »

HelaS wrote: 12/01/2026 20:52 Zašto nisi Egipat spomenuo?
Slobodno dodaj i njih, Libiju i sve ostale arapske zemlje.

Od čitave gomile civilizacijskih faktora kojima se može mjeriti neka država, tamo nije bitan ni jedan.

Niti jedan faktor ne odlučuje hoće li država biti uništena, ili će im se sve tolerirati, osim jednog, presudnog faktora.

Odgovara li Izraelu.

Čak su i USA interesi ispod i pogaženi su nekoliko puta, unazađena je pozicija USA samo zbog Izraela.
drogon2

#49013 Re: IRAN

Post by drogon2 »

Čitalac wrote: 12/01/2026 20:54 Za mene je Iran jedno od najvećih životnih otkrića, iako sam tamo zapravo proveo malo vremena (u tri navrata manje od 60 dana). Iz te zemlje ne nosim niti jednu lošu uspomenu i ni najmanje neprijatno iskustvo. Do današnjeg dana sam fasciniran iranskom kulturom, tradicijom, ljubaznošću, željom za učenjem i tamošnjim blistavim umovima (Džalal Al-e Ahmad, Mohsen Džahangiri, Karim Modžtahedi itd.) Da ne spominjem kinematografiju, kaligrafiju i minijaturu...Od srca svakome preporučujem da putuje u Iran, čim mu se ukaže prilika.
Ja bi recimo htio da posjetim Iran,al ne usudim se kad ga Izrael i Amerika svakog momenta mogu dernut :D
A_A_AKCIJA

#49014 Re: IRAN

Post by A_A_AKCIJA »

dembele wrote: 12/01/2026 20:55 To je sva mudrost, pod paravanom smjene vlasti u Iranu, omogućiti Izraelu da ravna Iran bez ikakvih posljedica a nova vlast neka kroji vojsku naoružanu sa kalašnjikovima i par minobacača.
Ispravka

NovE vlasti

Država iskidana na međusobno zavađene feudalne prćije koje se međusobno krhaju puškama i kamenjem.
Rejhana

#49015 Re: IRAN

Post by Rejhana »

_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#49016 Re: IRAN

Post by _BataZiv_0809 »

Čitalac wrote: 12/01/2026 20:54 Za mene je Iran jedno od najvećih životnih otkrića, iako sam tamo zapravo proveo malo vremena (u tri navrata manje od 60 dana). Iz te zemlje ne nosim niti jednu lošu uspomenu i ni najmanje neprijatno iskustvo. Do današnjeg dana sam fasciniran iranskom kulturom, tradicijom, ljubaznošću, željom za učenjem i tamošnjim blistavim umovima (Džalal Al-e Ahmad, Mohsen Džahangiri, Karim Modžtahedi itd.) Da ne spominjem kinematografiju, kaligrafiju i minijaturu...Od srca svakome preporučujem da putuje u Iran, čim mu se ukaže prilika.
Farhadi :thumbup:
A_A_AKCIJA

#49017 Re: IRAN

Post by A_A_AKCIJA »

Još malo slika strašnog zuluma

Rejhana

#49018 Re: IRAN

Post by Rejhana »

swanfilter

#49019 Re: IRAN

Post by swanfilter »

Rvacki index iz minute u minutu, al satima nikako da prevali preko usta zadnju vijest o masi na ulicama u znak podrske Iranu. Propao jos jedan ljigav pokusaj. Sada cistka.
Rejhana

#49020 Re: IRAN

Post by Rejhana »

Iran je ušao u "Protokol nultog sata"

Danguba

#49021 Re: IRAN

Post by Danguba »

Razumijem ja i ljude na ovom forumu koji ne vole i ne zele Iran miran, stabilan i normalan.
Mene ne interesuje ko je na vlasti. Godine sankcija uradile su svoje. Njima treba u miru i bez sankcija dozvoliti da odluce o svojoj sudbini a ne pod ovakvim pritiskom.
Podrzavam ovaj rezim koji se bori protiv ubacenih elemenata i domacih izdajnika kojima nista nije sveto.
Sjetih se pokusaja vojnog puca u Turskoj kada je Amerika imala za plan zajedno sa Izraelom da postave svoga covjeka Fethullaha Gulena ali je to brko krvavo osujetio.
Tako treba i ovdje biti nemilosrdan.

Sta BiH veze za Iran, pa vjerovatno da ovakve BiH ne bi bilo da nije bilo Irana. Slali su sto su mogli kako tajno tako vrseci pritisak na USA da propuste naoruzanje. Zato ih mnogi ovdje ne vole ali ne treba zaboraviti.
Bila su to najteza vremena za drzavu BiH ali Iran, Pakistan i jos neke zemlje dali su nam nadu da je bar sacuvamo u ovim granicama...
...i zato, moja podrska rezimu do boljih vremena ma kakav on bio.

Neka zapad ukine sankcije, zabrane i ogranicenja pa neka se sprovedu izbori da vidimo sta je narod odlucio. Ovo je silovanje tudjim qcem.

...tako da vas koji ne volite BiH razumijem sta zelite Iranu.
Bosanski_kralj

#49022 Re: IRAN

Post by Bosanski_kralj »

Rejhana wrote: 12/01/2026 21:37 Iran je ušao u "Protokol nultog sata"

Jel to očekuju napad, šuška li se šta da će biti večera?
Da čekam ili da idem spavati?
jeza u ledja

#49023 Re: IRAN

Post by jeza u ledja »

A_A_AKCIJA wrote: 12/01/2026 20:48

Sve ostalo je nebitno

Turska, Saudijska Arabija i Kipar su blizi Izraelu od Irana.

U stvari i Grcka im je blize. :lol:

Al eto. Iran :oops:
A_A_AKCIJA

#49024 Re: IRAN

Post by A_A_AKCIJA »

Kakva provala :D

Jadnici na Xu dva puta stavljali community notes na današnji video pro vladinih demonstracija u Teheranu, na kojima su bili milioni ljudi. Pogledajte video.
Prvo su tvrdili da je video lažan i da je iz 2019. pa iz 2020 sa dženaze Soleimaniju

Sve bi to bilo iole OK, da novinar u helikopteru uživo nije rekao koji je datum, valjda jer je znao da će se osporavati :D

HelaS

#49025 Re: IRAN

Post by HelaS »

Danguba wrote: 12/01/2026 21:40
Razumijem ja i ljude na ovom forumu koji ne vole i ne zele Iran miran, stabilan i normalan.
Mene ne interesuje ko je na vlasti. Godine sankcija uradile su svoje. Njima treba u miru i bez sankcija dozvoliti da odluce o svojoj sudbini a ne pod ovakvim pritiskom.
Podrzavam ovaj rezim koji se bori protiv ubacenih elemenata i domacih izdajnika kojima nista nije sveto.
Sjetih se pokusaja vojnog puca u Turskoj kada je Amerika imala za plan zajedno sa Izraelom da postave svoga covjeka Fethullaha Gulena ali je to brko krvavo osujetio.
Tako treba i ovdje biti nemilosrdan.

Sta BiH veze za Iran, pa vjerovatno da ovakve BiH ne bi bilo da nije bilo Irana. Slali su sto su mogli kako tajno tako vrseci pritisak na USA da propuste naoruzanje. Zato ih mnogi ovdje ne vole ali ne treba zaboraviti.
Bila su to najteza vremena za drzavu BiH ali Iran, Pakistan i jos neke zemlje dali su nam nadu da je bar sacuvamo u ovim granicama...
...i zato, moja podrska rezimu do boljih vremena ma kakav on bio.

Neka zapad ukine sankcije, zabrane i ogranicenja pa neka se sprovedu izbori da vidimo sta je narod odlucio. Ovo je silovanje tudjim qcem.

...tako da vas koji ne volite BiH razumijem sta zelite Iranu.
:thumbup:
Ovo je mišljenje nekog ko nije religiozan. Otprilike i ja sam na istom pravcu razmišljanja, njihova je država i njihovo je pravo odlučivanja. 90 miliona stanovnika ipak ima određenu moć, i da im ne odgovara dosadašnji sistem vladavine, već bi se našao jedan od tih 90 miliona da se ozbiljno pobuni.
Post Reply