BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
zutipatak

#49001 Re: BHTelecom All About

Post by zutipatak »

ElRe wrote:Ko je kriv nesposobnom menadzmentu BH Telecoma jer se nije ukljucio u borbu za dobijanje signala NoveTV. Sigurno UG nije mogao narediti Novoj TV da ne dozvoli signal ostalim operatorima.
Nema to veze sa BHT-om već sa AKOP-om. Izgleda da se Nova tv i Telemah u nekom talu kao i sa SK kanalima.
escobar__

#49002 Re: BHTelecom All About

Post by escobar__ »

Da ima države kao što je nema drukčija bi se ovdje priča pričala.

Ovako radi ko šta hoće, krše se zakoni i nikom ništa.
studiorum_tuzlaensis

#49003 Re: BHTelecom All About

Post by studiorum_tuzlaensis »

Jebeš Novu TV, ionako k***u ne valja, da budemo realni. Ovi se kao hvale novom TV vauuu....
zutipatak

#49004 Re: BHTelecom All About

Post by zutipatak »

studiorum_tuzlaensis wrote:Jebeš Novu TV, ionako k***u ne valja, da budemo realni. Ovi se kao hvale novom TV vauuu....
" Hrvatima u Sarajevu je sve teže. Majorizacija se nastavlja a nažalost desilo se i prvo ubojstvo. Danas u poslijepodnevnim satima dva Bošnjaka su ničim izazvani ubili Denisa Mrnjavca, dječaka hrvatske nacionalnosti. Kako doznajemo, motiv ovog stravičnog ubojstva je nacionalna i vjerska mržnja."

Ovako je Nova Tv izvještavala o ubistvu Denisa Mrnjavca.

Meni Nova Tv ne treba.
Maharadza

#49005 Re: BHTelecom All About

Post by Maharadza »

zutipatak wrote:
studiorum_tuzlaensis wrote:Jebeš Novu TV, ionako k***u ne valja, da budemo realni. Ovi se kao hvale novom TV vauuu....
" Hrvatima u Sarajevu je sve teže. Majorizacija se nastavlja a nažalost desilo se i prvo ubojstvo. Danas u poslijepodnevnim satima dva Bošnjaka su ničim izazvani ubili Denisa Mrnjavca, dječaka hrvatske nacionalnosti. Kako doznajemo, motiv ovog stravičnog ubojstva je nacionalna i vjerska mržnja."

Meni Nova Tv ne treba.
A da li ti treba preko 50 PINK kanala (koji čine POLOVINU programske šeme uber-patriJota) koji su u vlasništvu dokazanog četalja? :oops:
Željko Mitrović, vlasnik RTV Pink, bio je član Jugoslovenske levice Mire Marković, njegovo se ime nalazilo na listi onih kojima je tokom NATO udara bio zabranjen ulazak u zemlje Evropske unije zbog bliskosti sa porodicom Slobodana Miloševića, predajnik Pinka na zgradi Socijalističke partije Srbije Amerikanci su smatrali propagandnim oružjem.
Ne valja biti dvoličan, a-a! :oops:
zutipatak

#49006 Re: BHTelecom All About

Post by zutipatak »

Maharadza wrote:
zutipatak wrote:

Meni Nova Tv ne treba.
A da li ti treba preko 50 PINK kanala (koji čine POLOVINU programske šeme uber-patriJota) koji su u vlasništvu dokazanog četalja? :oops:
Željko Mitrović, vlasnik RTV Pink, bio je član Jugoslovenske levice Mire Marković, njegovo se ime nalazilo na listi onih kojima je tokom NATO udara bio zabranjen ulazak u zemlje Evropske unije zbog bliskosti sa porodicom Slobodana Miloševića, predajnik Pinka na zgradi Socijalističke partije Srbije Amerikanci su smatrali propagandnim oružjem.
Ne valja biti dvoličan, a-a! :oops:
Ne trebaju mi ni oni. Nisam Pink upalio ne pamtim al opet ako bi ih BHT nedaj Bože izbacio iz šeme to bi bio pravi lom. Pljuvanja bi bilo na sve strane.

Nije se rodio ko je narodu ugodio.
zateznistub

#49007 Re: BHTelecom All About

Post by zateznistub »

Kad je nova tek krenula, bila je pravo dobar kanal. Kako je vrijeme prolazilo nova se kvarila.
Nije đaba ona zajebancija
-"U pauzi naših reklama, pogledajte malo film"!

Ali opet, više kanala nije na odmet. Neka gleda ko sta želi!
escobar__

#49008 Re: BHTelecom All About

Post by escobar__ »

glupko82 wrote:zna li neko imaju li plan u ovom desetljecu da na podrucju tuzle osposobe centrale za vdsl?
Pa već ih imaš pofin broj. Kad kažeš područje Tuzle misliš li na Tuzlu ili na Čelić? :D
Rugafet

#49009 Re: BHTelecom All About

Post by Rugafet »

zutipatak wrote:

Meni Nova Tv ne treba.
U jeb.te kakav argument :lol:
Nema sumnje sad je korisnicima Moja tv lakse, sve si ih ubijedio sa ovim - Meni Nova Tv ne treba.
bumerangss

#49010 Re: BHTelecom All About

Post by bumerangss »

zateznistub wrote:
Kad je nova tek krenula, bila je pravo dobar kanal. Kako je vrijeme prolazilo nova se kvarila.

Bilo bi dobro da gleda ko sta zeli! Meni se gleda Nova TV i N1 ali ih nemam jer imam Moja TV

Bilo bi dobro da imaju N1 jer na fb vidim da imaju aktuelne teme, goste...
bumerangss

#49011 Re: BHTelecom All About

Post by bumerangss »

zateznistub wrote:

Bilo bi dobro da gleda ko sta zeli! Meni se gleda Nova TV i N1 ali ih nemam jer imam Moja TV

crnivrag

#49012 Re: BHTelecom All About

Post by crnivrag »

bumerangss wrote:
N1 možeš uživo gledati putem njihove web stranice: http://ba.n1info.com/N1-Uzivo
bumerangss

#49013 Re: BHTelecom All About

Post by bumerangss »

sabanss wrote:
bumerangss wrote:
Ne znam sto se cudis? Radna mjesta se tako naslijedjuju i u VIK-u, GRAS-u, KCUS-u, Domu zdravlja KS, Elektroprivredi, raznim federalnim i kantonalnim javnim zavodima, agencijama, ustanovama... i bilo bi dobro da se samo naslijedjju, nego istovremeno rade i babo, mama, kcerka i sin a i za zeta se aktivno trazi (izmislja) radno mjesto!
Sto samo zeta? Sta je sa snahama :D
Snahe jos nema :D ali sin je vjerovatno pikirao neku fotelju buducoj hanumi :lol:
zateznistub

#49014 Re: BHTelecom All About

Post by zateznistub »

bumerangss wrote:
zateznistub wrote:

Rekao sam svoje mišljenje o novoj, ali isto tako nema pravo da imam bilo sta protiv uvođenja bilo kojeg kanala. Lično bih jako volio da na platformi moja tv puste n1, jako kvalitetan kanal.
bumerangss

#49015 Re: BHTelecom All About

Post by bumerangss »

crnivrag wrote:
bumerangss wrote:
N1 možeš uživo gledati putem njihove web stranice: http://ba.n1info.com/N1-Uzivo
Hvala na info ali ja bih ipak volio da gledam na 42 incha iz lezeceg polozaja i da mogu da vratim program unazad :D
Cossack

#49016 Re: RE: Re: BHTelecom All About

Post by Cossack »

bumerangss wrote:
crnivrag wrote:
bumerangss wrote:
Hvala na info ali ja bih ipak volio da gledam na 42 incha iz lezeceg polozaja i da mogu da vratim program unazad :D
Onda pruži hdmi kabal s racunara/laptopa na tv i gledaj :)

Sent from my LG-H850 using Tapatalk
BarbaDue

#49017 Re: BHTelecom All About

Post by BarbaDue »

ElRe wrote:Ko je kriv nesposobnom menadzmentu BH Telecoma jer se nije ukljucio u borbu za dobijanje signala NoveTV. Sigurno UG nije mogao narediti Novoj TV da ne dozvoli signal ostalim operatorima.
Što se mene tiče volim što nema ćifutska Nova nije u ponudi MojeTV. Radije ću gledati Izvornu TV!
kakaljin

#49018 Re: BHTelecom All About

Post by kakaljin »

BarbaDue wrote:
Što se mene tiče volim što nema ćifutska Nova nije u ponudi MojeTV. Radije ću gledati Izvornu TV!
Ne sviđaju se ni memi neki kanali, ali nemam nista protiv da ih operater ima u ponudi pa neka svako sebi izabere da gleda, da ima pravo izbora. A trenutno je tako da operateri imaju ekskluzivno pravo na neke kanale i drugi operateri nemogu imati te kanale što je moguće samo kod nas.
Benq

#49019 Re: BHTelecom All About

Post by Benq »

kakaljin wrote: Ne sviđaju se ni memi neki kanali, ali nemam nista protiv da ih operater ima u ponudi pa neka svako sebi izabere da gleda, da ima pravo izbora. A trenutno je tako da operateri imaju ekskluzivno pravo na neke kanale i drugi operateri nemogu imati te kanale što je moguće samo kod nas.
Ma ne , bolje je imati Izvornu TV i web camere kao ekskluzivu.. Svi bi oni jedva docekali da im se ubaci ovako neki normalan kanal , nego ovo malo pljuvacina jer drugi operateri uvode nove kanale a mojatv tapka u mjestu.
Eborg

#49020 Re: BHTelecom All About

Post by Eborg »

Da li BH Telecom omogućava dva broja na jednoj SIM kartici bez kupovine Double SIM telefona? Volio bih uvesti dodatni broj za poslovne kontakte a trenutni ostaviti privatnim.
Hyperthalamus

#49021 Re: RE: Re: BHTelecom All About

Post by Hyperthalamus »

KvaziExpert wrote:
Eborg wrote:Da li BH Telecom omogućava dva broja na jednoj SIM kartici bez kupovine Double SIM telefona? Volio bih uvesti dodatni broj za poslovne kontakte a trenutni ostaviti privatnim.
https://www.bhtelecom.ba/2542.html
Samo da znas, ove dual imsi kartice u BH Telecomu ne postoje u micro i nano velicini...imaju samo onu standardnu (prvobitnu) velicinu, sa ogromnim cipom i kontaktima, pa se kartica ne moze ni sjeci....a zamjena dual imsi kartice je prava petljavina (dozivio to). Nije moguce zamjeniti karticu na salteru, jer im to sistem ne dozvoljava...vec to neka teta mora rucno odraditi, pa te oni pozovu kad ti izrade novu karticu. Cisto informativno.
holowey

#49022 Re: RE: Re: BHTelecom All About

Post by holowey »

Hyperthalamus wrote:
KvaziExpert wrote:
Eborg wrote:Da li BH Telecom omogućava dva broja na jednoj SIM kartici bez kupovine Double SIM telefona? Volio bih uvesti dodatni broj za poslovne kontakte a trenutni ostaviti privatnim.
https://www.bhtelecom.ba/2542.html
Samo da znas, ove dual imsi kartice u BH Telecomu ne postoje u micro i nano velicini...imaju samo onu standardnu (prvobitnu) velicinu, sa ogromnim cipom i kontaktima, pa se kartica ne moze ni sjeci....a zamjena dual imsi kartice je prava petljavina (dozivio to). Nije moguce zamjeniti karticu na salteru, jer im to sistem ne dozvoljava...vec to neka teta mora rucno odraditi, pa te oni pozovu kad ti izrade novu karticu. Cisto informativno.
da li se potpisuje neki ugovor sa minimalnom duzinom trajanja? a moze li se naknadno jedan od ta dva broja prebaciti kod drugog operatera? pitam ovo jer kazu jedan broj moze biti pretplata a drugi prepaid...
Eborg

#49023 Re: BHTelecom All About

Post by Eborg »

Hvala na informacijama.

Kakvo je iskustvo inače?

Mogu li automatski naštimati da se poslovni broj pali i gasi na početku i kraju radnog vremena?

Svaki put kada zovem imam default broj sa kojeg zovem a ja ručno određujem hoće li to biti privatni ili poslovni, je li tako?
supercali

#49024 Re: BHTelecom All About

Post by supercali »

S kojeg zadnjeg nazoves taj je aktivan za zvonjenje kad te neko nazove
Ps. Do mene mislio sam da govoris o jednom broju 2 kartice
Last edited by supercali on 30/12/2016 14:51, edited 1 time in total.
Hyperthalamus

#49025 Re: BHTelecom All About

Post by Hyperthalamus »

Eborg wrote:Hvala na informacijama.

Kakvo je iskustvo inače?

Mogu li automatski naštimati da se poslovni broj pali i gasi na početku i kraju radnog vremena?

Svaki put kada zovem imam default broj sa kojeg zovem a ja ručno određujem hoće li to biti privatni ili poslovni, je li tako?
Odredis koji ce ti broj biti aktivan, a na pasivnom broju nastimas preusmjerenje (bezuslovno-za sve pozive) na aktivni broj, tako da si uvijek dostupan na oba broja, kad tebe neko zove. U slucaju dual imsi usluge preusmjereni pizivi sa sktivnog na pasivni broj se ne naplacuju. Kad karticu stavis u telefon, medju aplikacijama ce ti se pojaviti jos jedna aplikacija pomocu koje ces vrsiti promjenu broja koji je aktivan (biras hoces li ti pozivati sa numeracije aktivnog ili pasivnog broja).
Locked