Smartphone diskusije
Moderator: Benq
- Qler
#4901 Re: Smartphone diskusije
Sad ne znam sta je gore, pozivnica, ili cekanje u redu za telefon...
- diablobih
#4902 Re: Smartphone diskusije
A sta ima veze pozivnica, koje su koristili na pocetku? Haj da ih opet koriste, pa inekako da spominjes pozivnice.
Nego to i dalje nema veze sa kvalitetom mobitela. Glupa prica uglavnom... Ne moze se dokazati covjeku.
Nego to i dalje nema veze sa kvalitetom mobitela. Glupa prica uglavnom... Ne moze se dokazati covjeku.
-
Sid the sloth
#4903 Re: Smartphone diskusije
Ako procitas ponovo vidjet ces da nisam ni rekao da ima veze sa kvalitetom telefona nego sa ozbiljnoscu kompanije u ucescem na svjetskom trzistu mobitela.diablobih wrote:A sta ima veze pozivnica, koje su koristili na pocetku? Haj da ih opet koriste, pa inekako da spominjes pozivnice.
- diablobih
#4904 Re: Smartphone diskusije
A jesu li sad ozbiljni kada nemaju vise pozivnica?
- skafiskafsnjak
#4905 Re: Smartphone diskusije
Al na kraju, sishke aka the notch
- avaks
#4906 Re: Smartphone diskusije
A zašto kupuješ preko Hrvatske? Je li to nema BiH još uvijek? Ne mogu naše kartice da se registruju?Sid the sloth wrote: Opet price iz brijacnica![]()
Opet ne znamo citati a da razumijemo to sto citamo? Da znamo vidjeli bi da sam napisao do nedavno se OP mogao kupiti samo u Aziji odnosno trebale su ti neke pozivnice, ali previse za traziti od pljuvaca, nikakvo iznenadjenje
Ono kad navedes kao manu kad nesto ne radi ilegalno na iPhone-uvrhunac Bosnjastva. Ja ne znam odakle vise crpite te dezinformacije (iz brijacnica naravno), ali ja otkad imam iPhone kupujem aplikacije uredno preko hrvatskoj store-a
Kao sto sam i pretpostavio, poznavanje iPhone-a i iOS-a vam je ostalo negdje u 2010-oj godininema smisla dalje raspravljati o bilo cemu.
Ilegalno na Iphone naravno ne može out of box (svakako nemaš apk za njega i da su legalne) a dabome da je mana kada se moraš peglati i prilagođavati telefonu a ne on tebi
Hejter sam sebi u stomak uskače...
- skafiskafsnjak
#4907 Re: Smartphone diskusije
Drug, ne pokusavaj se raspravljati sa iSheepsavaks wrote:..
-
bruteforce
#4908 Re: Smartphone diskusije
Ne bih da se raspravljam puno, ali se porede ajfoni sa jačim androidima jer je bolje optimiziran. Manje je nekad više. Recimo džaba ti procesori i ramovi ako to laguje. Ja sam imao loše iskustvo s dva android mobilna (s3 i s6e). Na s6 je na papiru jača baterija, ali u praksi mi više izgura iphone... da recimo samsung napravi mobitel sa dobrim specifikacijama i metnu ios na njega ja bih ga koristio. Eh sad, sve je to irelevantno, šta mi dođe pod ruke, samo ja preko milje ne dam za Samsunge i tako te. Radije bih se vratio na Lumiu. Ali opet ne znači da neću pronosat nekog kineza kojeg ću na prvi lag drmnut ozid. 
- haloo_korisnik
#4909 Re: Smartphone diskusije
da li bi drmnuo o zid kineza od 4 stoje sa istim procesorom kao i samsung od milju i 4 stoje ili ajfon sa uporedivim procesorom tog istog ranga a sa cijenom kao i samsung... ostaje upitno
jer dat 1.400 a da zatrokira...
kinezu od 4 stoje se zbog cijene može i oprostit
jer dat 1.400 a da zatrokira...
kinezu od 4 stoje se zbog cijene može i oprostit
- avaks
#4910 Re: Smartphone diskusije
Nema laga na Androidu odavno, nekad možda i bilo. Za S6 ne znam ali ja kada sam kupio S7 radio je ekstra kao i dan danas, TouchWIz je bio njesra ali ovaj Samsung Experience su dosta ispeglali i puno je brži.
Eto ti par stranica nazad pogledaj kako rade noviji Androidi u odnosu na iOS, ako nije brži onda su bare bare.
Što bi ovaj dječak rekao, priče iz brijačnice da je Ajfafon brži
Eto ti par stranica nazad pogledaj kako rade noviji Androidi u odnosu na iOS, ako nije brži onda su bare bare.
Što bi ovaj dječak rekao, priče iz brijačnice da je Ajfafon brži
-
bruteforce
#4911 Re: Smartphone diskusije
Ne bih ni kupovao kineze preko 200 KM, a tu su u rangu sa iphone-om 
- avaks
#4912 Re: Smartphone diskusije
A daleko su oni od Iphonea ali za te novce nisu loši.
Xiaomi recimo imaš kod nas već na veliko da se kupi a u tom nižem i srednjem rangu su stvarno ok telefoni.
https://www.procomp.ba/mobilni-telefoni ... -3gb-.html
Ozbiljna firma i predobar telefon za cca 200KM
Xiaomi recimo imaš kod nas već na veliko da se kupi a u tom nižem i srednjem rangu su stvarno ok telefoni.
https://www.procomp.ba/mobilni-telefoni ... -3gb-.html
Ozbiljna firma i predobar telefon za cca 200KM
- Maharadza
#4913 Re: Smartphone diskusije
I ja gledam evo, ne vjerujem, da je očito većini ovdje riječ "ignore" (kao i opcija na forumu) stvarno nepoznata a ovdje je to jedini lijek - don't feed the troll nego ga dodaš među gnjavatore, ne vidiš mu više postove i fertig!Quaresma wrote:a jes vas lik safato, kamaru vasyebe ne vadi
- avaks
#4914 Re: Smartphone diskusije
A valjda kad me quota izbaci mi notifikacije a odavno je na ignore

-
edys
#4915 Re: Smartphone diskusije
Veceras na jedan Galaxy S3 instalirao Lineage OS 7.1.1 android...telefon bukvalno leti..tek vidis koliko je touchwiz bio sranje na starijim samsung telefonima.
Do skora sam imao GS6 koji je radio bezprijekorno,nikad nije zapeo. Al me ovaj Lineage pozitivno iznenadio kako je fluidan.
Do skora sam imao GS6 koji je radio bezprijekorno,nikad nije zapeo. Al me ovaj Lineage pozitivno iznenadio kako je fluidan.
-
Sid the sloth
#4916 Re: Smartphone diskusije
Zato sto mi sve radi od pocetka preko Hrvatske (kao zemlje, ne hrvatske kartice) i radi s nasom karticom od prvog dana tako da ne znam o cemu pricate, opet brijacnica fazoni?avaks wrote:A zašto kupuješ preko Hrvatske? Je li to nema BiH još uvijek? Ne mogu naše kartice da se registruju?Sid the sloth wrote: Opet price iz brijacnica![]()
Opet ne znamo citati a da razumijemo to sto citamo? Da znamo vidjeli bi da sam napisao do nedavno se OP mogao kupiti samo u Aziji odnosno trebale su ti neke pozivnice, ali previse za traziti od pljuvaca, nikakvo iznenadjenje
Ono kad navedes kao manu kad nesto ne radi ilegalno na iPhone-uvrhunac Bosnjastva. Ja ne znam odakle vise crpite te dezinformacije (iz brijacnica naravno), ali ja otkad imam iPhone kupujem aplikacije uredno preko hrvatskoj store-a
Kao sto sam i pretpostavio, poznavanje iPhone-a i iOS-a vam je ostalo negdje u 2010-oj godininema smisla dalje raspravljati o bilo cemu.
Ilegalno na Iphone naravno ne može out of box (svakako nemaš apk za njega i da su legalne) a dabome da je mana kada se moraš peglati i prilagođavati telefonu a ne on tebi![]()
Hejter sam sebi u stomak uskače...
- nagibSA
#4917 Re: Smartphone diskusije
Meni jedino smeta kočijaški nivo komunikacije i priča bazirana na ličnim uvredama. U redu zayebancija i neko podyebavanje na blaži način, i sam znam nekad tako. Mnogo je bjesa i agresivnosti kod pojedinih na svako neslaganje, treba malo ohladiti glavu. Svako to neslaganje se iskazuje na prostački način i način da se diskredituje drugi. Dileja je sinonim kulture za neke.zateznistub wrote:Da je samo sid jedini gnjavator ovaj forum, a pogotovo ova i slične teme bi bio raj na zemlji.
-
Sarlo Akrobata
#4918 Re: Smartphone diskusije
nagibSA wrote:Meni jedino smeta kočijaški nivo komunikacije i priča bazirana na ličnim uvredama. U redu zayebancija i neko podyebavanje na blaži način, i sam znam nekad tako. Mnogo je bjesa i agresivnosti kod pojedinih na svako neslaganje, treba malo ohladiti glavu. Svako to neslaganje se iskazuje na prostački način i način da se diskredituje drugi. Dileja je sinonim kulture za neke.zateznistub wrote:Da je samo sid jedini gnjavator ovaj forum, a pogotovo ova i slične teme bi bio raj na zemlji.Ovde se to toleriše, prisutan sam i na drugim forumima, to se sasječe u startu. Koliko se razlikujemo od stranaca (pa čak i foruma u Srb, pristutan sam dugo godina i na benchu njega najviše posjećujem što se tiče ove tematike), tamo ako nešto ne znaš ili pogriješiš niko te neće ismijavati već fino objasne i upute, a ovde jedva dočekaju...niđe veze.
ovaj forum je pun trolov i kompleksasa.
-
febo_acm
#4919 Re: Smartphone diskusije
Kakav ti je to odgovor zato sto mi radi sa Hrvatskom karticom? Zasto si uolste prvog dana izabrao Hrvatsku karticu?
Da, ja sam padobranac
Padobranac koji je do sada imao iPhona vise nego sto ces ih ti imati u zivotu...
Da, ja sam padobranac
Padobranac koji je do sada imao iPhona vise nego sto ces ih ti imati u zivotu...
-
Sid the sloth
#4920 Re: Smartphone diskusije
Padobranac na kvadrat koji cak ne cita ni ono na sta odgovara. Kakva crna hrvatska kartica, radi mi od pocetka s karticom iz BiH samo sam drzavu na App store morao odabrati da bude Hrvatska. Kakve razlike ima ako odaberem Hrvatsku jer BiH nema ako mi sve radi bez ikakvih problemafebo_acm wrote:Kakav ti je to odgovor zato sto mi radi sa Hrvatskom karticom? Zasto si uolste prvog dana izabrao Hrvatsku karticu?
Da, ja sam padobranac
A vidim ne ide ti ni matematika nesto
- zateznistub
#4921 Re: Smartphone diskusije
Upravo tako. Jbt dobar dio forumaša, kako je neko rekao, kao da su u najmanju ruku PR i jednih i drugih ili suvlasnici.nagibSA wrote:Meni jedino smeta kočijaški nivo komunikacije i priča bazirana na ličnim uvredama. U redu zayebancija i neko podyebavanje na blaži način, i sam znam nekad tako. Mnogo je bjesa i agresivnosti kod pojedinih na svako neslaganje, treba malo ohladiti glavu. Svako to neslaganje se iskazuje na prostački način i način da se diskredituje drugi. Dileja je sinonim kulture za neke.zateznistub wrote:Da je samo sid jedini gnjavator ovaj forum, a pogotovo ova i slične teme bi bio raj na zemlji.Ovde se to toleriše, prisutan sam i na drugim forumima, to se sasječe u startu. Koliko se razlikujemo od stranaca (pa čak i foruma u Srb, pristutan sam dugo godina i na benchu njega najviše posjećujem što se tiče ove tematike), tamo ako nešto ne znaš ili pogriješiš niko te neće ismijavati već fino objasne i upute, a ovde jedva dočekaju...niđe veze.
Ja i ovu i sve ostale teme gledam kao način pomoći drugom, savjet i objašnjenje.
Ali jok, ili te hrakne ili ismijava sto koristiš nešto sto po njegovom “stručnom” mišljenju nije ispravno. Pogotovonkad počnu gurati nos u tuđe džepove i komentarisati sto je i koliko platio.
I da, modelacija je stvarno premekana, tačno se vidi da haka žvaka vise ne moderira temu o iPhone jer je on dijelio banove čim neko napise nešto sto nema blage veze sa iOS i iPhone
-
febo_acm
- haloo_korisnik
#4923 Re: Smartphone diskusije
nisi se ti odavno update-ovobruteforce wrote:Ne bih ni kupovao kineze preko 200 KM, a tu su u rangu sa iphone-om
kineski flagshipovi sa cijenom upola ili tri puta manjom od razvikanih brendova sa potpuno istim hardverom ferceraju samo tako
i naravno da kostaju iznad tih 200 KM
xiaomi Mi5s ili Lenovo z2, One plus....
nisu nista losiji od s7 a kostaju 2 ili 3 puta manje
- Gargi
#4924 Re: Smartphone diskusije
Kada narucujete preko GearBest-a da li zakacite Order Requirement: Dropshipping i sta to tacno znaci?
Mozda je glupo pitanje ali nemam bas iskustva sa online kupovinom.
Mozda je glupo pitanje ali nemam bas iskustva sa online kupovinom.
- supercali
#4925 Re: Smartphone diskusije
Z5 compactneki wrote:jbt koliko laprdanja i preseravanja na temu Iphone vs android a niko da pomene jedinu stvarnu prednost Iphona nad većinom današnjih android telefona - kompaktnost
Priča se o OP5, huawei mate i ostalim 6incnim ciglama koje vise odgovaraju opisu tableta a ne smartphonea o čemu je tema..
Zx1 compact