Thorgerson wrote: Nisi ti upoznat, nego lupas gluposti.
Najveci kupci niti su dijaspora, niti su ljudi koji imaju firme, niti su kriminalci.
Je li ti uopste znas koliko se proda stanova u Sarajevu godisnje?
Postoje osobe koje rade sasvim normalne poslove i imaju love, nisu svi lopovi, a nisu svi ni privatnici. Ja imam dvojicu rodjaka, rade u IT industriji, djecurlija imaju preko 1500 pocetnu platu, sad su mozda i na 2000 nagurali. Nemaju ni 25 godina. Jedan vec kupio stan, drugi isto razmislja, auta solidna vec vozaju itd. Ozeni se, nek i zena radi to je vec 2500-3500 KM zajednicke plate, zasto bi bio problem da uzmu kredit i kupe stan?
Druga stvar, u Sarajevu ima dosta predstavnistava stranih firmi gdje su fine plate, da ne govorim o javnim ustanovama i preduzecima. Naravno, vecina je tu zavala, 150k dugorocni krediti i guli.
Para u Sarajevu ne fali. Necemo se lagati. Druga je stvar sto nas narod voli da kuka...a dokaz tome je i dijaspora koja dodje ovdje i kuka kako im je tesko. Dakle to nam je jednostavno u krvi.
Jasta, djecurlija pokupovase po 4-5 stanova u svakoj novogradnji, kako da ne. Hajde malo skontaj koliko je te djecurlije i koliko oni stanova kupe? Ti znas dvojicu i sad odjednom takvih na hiljade u Sarajevu? E dijete drago. Imam i ja bolju platu od te djecurlije pa sam kupio samo jedan stan, ne kupujem po 3 u svakoj novogradnji jer ko god je na plati on ce kupiti jedan (maksimalno jos jedan za izdavanje) a oni koji su u privatnom biznisu oni kupuju po 5 pa izdaju. Pod te s privatnim biznisom su i ovi kojima je kriminal ustvari biznis, a poslije njih ide dijaspora.
Kakva crna djeca iz IT-a prodji se suplje.