Logosoft

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
novi.dan.nova.nafaka

#4901 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by novi.dan.nova.nafaka »

Qler wrote:Veci je problem kad nema neki kanal, kad ne mozes da gledas, nego kad ih imas 100000 pa izaberes sta hoces. Ima ono favorites, dodas sta ti treba i ne sekiras se oko ostalih...
Slažem se, s tim da bih dodao da što se mene tiče volio bih da se poveća broj HD kanala. A ostalo šta bude bude. Imamo vala veliku većinu svih kvalitetnih kanala...
MeanMachine

#4902 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MeanMachine »

novi.dan.nova.nafaka wrote:
Qler wrote:Veci je problem kad nema neki kanal, kad ne mozes da gledas, nego kad ih imas 100000 pa izaberes sta hoces. Ima ono favorites, dodas sta ti treba i ne sekiras se oko ostalih...
Slažem se, s tim da bih dodao da što se mene tiče volio bih da se poveća broj HD kanala. A ostalo šta bude bude. Imamo vala veliku većinu svih kvalitetnih kanala...
HD kanali su po meni jedina slabost u TV ponudi LOL-a koja je inače bez konkurencije i najjača u BiH u ovom trenutku.
Sakazulu

#4903 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Sakazulu »

MeanMachine wrote:
HD kanali su po meni jedina slabost u TV ponudi LOL-a koja je inače bez konkurencije i najjača u BiH u ovom trenutku.

A ja dižem :thumbup: da izbace SD kanal kad već ima HD odmah broj pored... Bez veze dva kanala stoje!
novi.dan.nova.nafaka

#4904 Re: Logosoft ALL ABOUT

Sakazulu wrote:A ja dižem :thumbup: da izbace SD kanal kad već ima HD odmah broj pored... Bez veze dva kanala stoje!
Tu eventualno može biti problem zbog onih koji imaju STB koji ne podržava HD kanale.
Mislim da je vrijeme za LOL da uvođenjem dodatnih HD kanala opet naprave korak ispred ostalih. Ima više od godina dana kako smo nas nekoliko o tome pokretali priču, ali se nije dogodilo ništa posebno...
lider

#4905 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by lider »

Qler wrote:I meni nije jasno kad neko kaze sta ce mu neki kanal.. kao eto dobio ga i mora gledati. Nema druge nego sjesti pred TV i gledati taj kanal... pa ja ne gledam 10 kanala od onih 150, koliko vec ima... i sta sad trebam da se bunim sta ce mi ti kanali, ko jos gleda onolike sportske kanale (obzirom da ja ne gledam, ne gleda niko, jel' tako...)...

Veci je problem kad nema neki kanal, kad ne mozes da gledas, nego kad ih imas 100000 pa izaberes sta hoces. Ima ono favorites, dodas sta ti treba i ne sekiras se oko ostalih...
Nije stvar u tome što nekome smeta određeni kanal, neka dodaju 100 pinkova i 50 dm satova, nego ako je ovo jedina novina koju logosoft uvodi u svojim paketima onda je možda vrijeme da se počne razmišljati o alternativi.
novi.dan.nova.nafaka

#4906 Re: Logosoft ALL ABOUT

lider wrote:Nije stvar u tome što nekome smeta određeni kanal, neka dodaju 100 pinkova i 50 dm satova, nego ako je ovo jedina novina koju logosoft uvodi u svojim paketima onda je možda vrijeme da se počne razmišljati o alternativi.
Šta je alternativa onome ko ima pristup LOL-u ? Ono, nemojmo sad ići u krajnost i od muhe medvjeda praviti...
Sakazulu

#4907 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Sakazulu »

Sakazulu wrote:A ja dižem :thumbup: da izbace SD kanal kad već ima HD odmah broj pored... Bez veze dva kanala stoje!
Tu eventualno može biti problem zbog onih koji imaju STB koji ne podržava HD kanale.
Mislim da je vrijeme za LOL da uvođenjem dodatnih HD kanala opet naprave korak ispred ostalih. Ima više od godina dana kako smo nas nekoliko o tome pokretali priču, ali se nije dogodilo ništa posebno...

Pa moj se post odnosio na nas koji imamo HD STB... tad nam je viška svaki sd kad imamo i hd na listi...
Qler

#4908 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Qler »

Pa nemogu samo tebi/nama sa HD STB-ovima izbaciti kanale... Ako se sjecas dok si imao SD STB, ako si ga imao, imao si HD kanale, izlistane, ali nisi mogao gledati.. bar je kod mene tako bilo.
Sakazulu

#4909 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Sakazulu »

Da naravno da sam imao i tada sam se pitao ZAŠTO...

Mislim u čemu je fol da kažu ovaj kanal OK ide na SD STB, ovaj na HD... Ne hvatamo lol tv preko riblje kosti na krovu, pa što uhvati to i ima u opsegu kanala. Coax kabal je prošlost, a ova digitala mora imta opcije da pale i gase gdje šta šalju. Ili je i ova digitala iz nekih prošlih vremena!
karanana

#4910 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by karanana »

lider wrote:
Qler wrote:I meni nije jasno kad neko kaze sta ce mu neki kanal.. kao eto dobio ga i mora gledati. Nema druge nego sjesti pred TV i gledati taj kanal... pa ja ne gledam 10 kanala od onih 150, koliko vec ima... i sta sad trebam da se bunim sta ce mi ti kanali, ko jos gleda onolike sportske kanale (obzirom da ja ne gledam, ne gleda niko, jel' tako...)...

Veci je problem kad nema neki kanal, kad ne mozes da gledas, nego kad ih imas 100000 pa izaberes sta hoces. Ima ono favorites, dodas sta ti treba i ne sekiras se oko ostalih...
Nije stvar u tome što nekome smeta određeni kanal, neka dodaju 100 pinkova i 50 dm satova, nego ako je ovo jedina novina koju logosoft uvodi u svojim paketima onda je možda vrijeme da se počne razmišljati o alternativi.
i mene bas interesuje o kojim alternativama razmisljas.
Fuzzy Dunlop

#4911 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Fuzzy Dunlop »

Cesto sebe usporedjujemo sa drugim (razvijenim) zemljama pa me zacudi kad procita da Hr tek sad uvodi VDSL2.

http://www.bug.hr/vijesti/h1-telekom-pr ... 24268.aspx

Nije sve bajno, ali fakat ne treba kenjati. Pogotovo sto zivotni standard u BiH kaska desetljece..
Fuzzy Dunlop

#4912 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Fuzzy Dunlop »

Jedna veoma vazna cinjenica kad je u pitanju Hr (a mozda i Sr), njihovi telekomi su daaavno privatizovani i svi vodovi ili sta vec dostupni svima (vjerovatno uz naknadu).
Cracked

#4913 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Cracked »

Fuzzy Dunlop wrote:Jedna veoma vazna cinjenica kad je u pitanju Hr (a mozda i Sr), njihovi telekomi su daaavno privatizovani i svi vodovi ili sta vec dostupni svima (vjerovatno uz naknadu).
istina kod nas je SDA muzao taj zakon u korist telekoma do prije mozda 2 godine a trebali su prije 12. Svi dsl kanali moraju biti dostupni po konkurentskim cijenama svim providerima. Kod nas se to kocilo sve do prije 1-2 godine a i danas ne znam jel uopste ta cijena onakva kakva bi trebala biti.

Samo to je unazadilo ovu zemlju u tehnoloskom razvitku za 15 godina, a bog zna koliko manjih providera je sada u teskoj poziciji.

ZAto nam ulazi iz drugih zemalja i tamane domace firme jer je zahvaljujuci neustajanju tog zakona sve stalo i usporilo
Naslovnica

#4914 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Naslovnica »

LoL-u preporuka da poradi na stabilnosti servisa, prije svega snimalice i STB uređaja.
Da snimalica radi kako treba, a ne da prilikom reprodukcije uglavnom zaštopa na pola programa.
I da STB nekim čudom treba restartovati na svakodnevnoj bazi, jer se jednostavno smrzne i ne prima nikakve komande.
Dakle, kanala ima i previše, internet je dovoljno brz, telefon fer i veoma ekonomičan, samo poradite na ovim problemima sa STB uređajem i snimalicom.
drugtito2011

#4915 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by drugtito2011 »

Ljudi, jel primijetite da se iz LOL-a niko ne javlja...što bi moglo značiti da su počeli kao BH telecom, samo vi pričajte i uredno plaćajte, a mi će mo vam odgovorit kad nam bude ćeif...nadam se da im BH telecom neće biti uzor
nino90

#4916 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by nino90 »

druzetito2011
Ovo je forum nije korisnicki servis, ako zelis da ti se javi, moras servis nazvati :)
Maharadza

#4917 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Maharadza »

drugtito2011 wrote:Ljudi, jel primijetite da se iz LOL-a niko ne javlja...što bi moglo značiti da su počeli kao BH telecom, samo vi pričajte i uredno plaćajte, a mi će mo vam odgovorit kad nam bude ćeif...nadam se da im BH telecom neće biti uzor
Pa niti telecom niti bilo koji drugi ISP se ne javlja na ovome forumu, osim telemach-a, a i oni biraju na koji upit će odgovoriti, i to ugl. "generičkim" porukama! Ništa dok ne nazoveš support i ne zaprijetiš odjavom usluge, provjereno radi! :mrgreen:
Cracked

#4918 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Cracked »

i sta ocekujes da ti odgovori? dodje neko buni se sto uvode pink kanale a ne uvode sto on hoce. Izvini ali 95% ljudi hoce pink kanale i onda izjava: "ako je to sve, vrijeme da trazim alternativu" - pa trazi covjece, pazi da ne nadjes bolju ponudu
The Realist

#4919 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by The Realist »

Sakazulu wrote:A šta ćemo sa 30 Pink kanala? Ima li među tih 30 barem dva da su gledljiva 24/7?
Ima barem desetak.
drugtito2011

#4920 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by drugtito2011 »

Šta ste se upalili. Oni prate forum, i ranije su s vremena na vrijeme odgovarali, pa je neobično da u zadnje vrijeme ni slova od LOL-a.

Kad imam problem ja ih i zovem, i uglavnom se brzo dogovorimo i riješimo.

Mene što se tiče, hoće li biti Pink ili ne, svejedno mi je.
afannedim

#4921 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by afannedim »

I kad se jave na forum to je s razlogom ili nekom novom info u vezi kanala i neta, vjerovatno sad nema trenutno potrebe
lolovac

#4922 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by lolovac »

Pa nema LOL 3000 uposlenika da prate razne forume I odgovaraju na uglavnom niđevezna pitanja. Vrijeme je godišnjih odmora ljudi. Odmorite malo od foruma. :lol:
afannedim

#4923 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by afannedim »

TwistedX wrote:
luckygirl wrote:do kraja iduce sedmice 30 pinkovih kanala, tako su mi rekli kad sam zvala na telefon :)
Meni rekli u ponedjeljak. Nemaju oni pojma sta pricaju.
Jel ono danas trebaju PINK kanale pustiti
Red Wolf

#4924 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Red Wolf »

afannedim wrote:
TwistedX wrote:
luckygirl wrote:do kraja iduce sedmice 30 pinkovih kanala, tako su mi rekli kad sam zvala na telefon :)
Meni rekli u ponedjeljak. Nemaju oni pojma sta pricaju.
Jel ono danas trebaju PINK kanale pustiti
Šuplja
Praetorious

#4925 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Praetorious »

Jaoooooo ... što sam iznenađen ... :cry:

:D
Post Reply