SDP

Post Reply
sumirprimus

#4901 Re: SDP

Post by sumirprimus »

madner wrote:
sumirprimus wrote:
madner wrote:Ha sada sam se sjetio da sam i ja prijavljen na prosjek. Tako da nisam supak :D
`naĆi ti nam fakticki sjeces granu na kojoj sjedimo, :mrgreen:
Ko ba mi, vi neprijatelji progresivnog proleretijata :D
alo kolega ,odje JA, iz susjedne radne brigade :lol: :mrgreen:
madner

#4902 Re: SDP

Post by madner »

prolaz456 wrote:
Alfons Kauders wrote:
madner wrote:Pa ima li neko na ovom forumu da ga ovo ne kaci? :D
fakat, svi kukaju i pozivaju na nekakve revolucije, :D a ispade da niko nema ispod milje i po... odnosno dvije... :D

i onda se dezurni revolucionari cude kad na demonstracije izadje 16 ljudi... :D
samo oni koji će ko od šale pregurati ovo "presocijalnu mjeru" mogu u radnom vremenu prditi po forumu
Koliki je tvoj? Ovaj plata :D
madner

#4903 Re: SDP

Post by madner »

sumirprimus wrote:
madner wrote:
sumirprimus wrote:
`naĆi ti nam fakticki sjeces granu na kojoj sjedimo, :mrgreen:
Ko ba mi, vi neprijatelji progresivnog proleretijata :D
alo kolega ,odje JA, iz susjedne radne brigade :lol: :mrgreen:
O bela cao, o bela cao Audija moram prati ja :D
popajic

#4904 Re: SDP

Post by popajic »

Nije mi jasno kako ovaj rudimentni ostatak nekih proslih vremena , topli obrok , prolazi "nekaznjeno ".
Tu budzetlije i javna pred. otvoreno eskiviraju placanje poreza i nikom nista .
To je nekad birvaktile bilo osmisljeno za radnike trece smjene , da malo dodju sebi :D
A danas mu je jedina svrha zaobici porez i dati neku iluziju narodu da se misli na njihovo zdravlje preko ishrane :D
sumirprimus

#4905 Re: SDP

Post by sumirprimus »

madner wrote: O bela cao, o bela cao Audija moram prati ja :D
i ja svoje ljubimce,hebe me ne moze bez voska :mrgreen:

popajic,ne rajdi nam djeparca :lol:
Alfons Kauders

#4906 Re: SDP

Post by Alfons Kauders »

quasar wrote:
sumirprimus wrote:
Alfons Kauders wrote:
ti, ja, madner, ultima, a i quasaru fali samo stoja... :D znaci da je skoro supak :D a mozemo sad valjati cifre da vidimo ko je najveca supcina... :D
quasar nazorli,da se ućipamo po cvaju da ga poguramo,da se racuna :mrgreen:
E jbg. i onda bih bio samo šupĆiĆ.
Da mi je biti šupČina.
ne, ti si skoro supak... ultima je supak... a ja i madner haman supcine :-)
Alfons Kauders

#4907 Re: SDP

Post by Alfons Kauders »

prolaz456 wrote:
Alfons Kauders wrote:
madner wrote:Pa ima li neko na ovom forumu da ga ovo ne kaci? :D
fakat, svi kukaju i pozivaju na nekakve revolucije, :D a ispade da niko nema ispod milje i po... odnosno dvije... :D

i onda se dezurni revolucionari cude kad na demonstracije izadje 16 ljudi... :D
samo oni koji će ko od šale pregurati ovo "presocijalnu mjeru" mogu u radnom vremenu prditi po forumu
ja odradio svoj dio posla jutros... svi kasnili nesto... evo sef sad radi, a ja se zajebajem po forumu... :D zali se njemu drug :D
quasar

#4908 Re: SDP

Post by quasar »

popajic wrote:Nije mi jasno kako ovaj rudimentni ostatak nekih proslih vremena , topli obrok , prolazi "nekaznjeno ".
Tu budzetlije i javna pred. otvoreno eskiviraju placanje poreza i nikom nista .
To je nekad birvaktile bilo osmisljeno za radnike trece smjene , da malo dodju sebi :D
A danas mu je jedina svrha zaobici porez i dati neku iluziju narodu da se misli na njihovo zdravlje preko ishrane :D
Mislim da se ne moze izbaciti iz zakona o radu bez pregovora. Svakako da bi brisanje TO znacilo i 100 maraka manje plate svakom, kad bi se na to placali svi nameti. Jedino sto bi bilo ispravno jeste umanjivanje ostalih davanja iz i na platu tako da i radniku i poslodavcu u prvo vrijeme bude isto, ali ce se makar ti tokovi novca staviti pod kontrolu, a radnik ce imati korist od veceg prosjeka za PIO.
sumirprimus

#4909 Re: SDP

Post by sumirprimus »

odo ja sad na jedan poslovni rucak :lol:
kontam bil poveo i ove dvije nove kolegice,malo da ih upoznam,kako to hoda :evil:
Alfons Kauders

#4910 Re: SDP

Post by Alfons Kauders »

vala i meni vakat, ionako bezze sjedim za racunarom, nemam sta radit... nedaj boze da jos kakvog posla ubodem, valja platit vise poreza :D

elem sta se moze zakljuciti iz cijele price?

haman svi glasaci sdp-a imaju cetverocifrena primanja... i to solidna... i pride glasaju protiv svojih licnih ekonomskih interesa... dok oni na minimalcu ne glasaju za sdp... vec za ove koji su nama supcinama omogucili nize poreze... znaci i oni glasaju protiv svojih licnih ekonomskih interesa...

tesko je ocijeniti ko je tu veca budala, al et, kuriozitet za vikend... :-)
sumirprimus

#4911 Re: SDP

Post by sumirprimus »

Alfons Kauders wrote:vala i meni vakat, ionako bezze sjedim za racunarom, nemam sta radit... nedaj boze da jos kakvog posla ubodem, valja platit vise poreza :D

elem sta se moze zakljuciti iz cijele price?

haman svi glasaci sdp-a imaju cetverocifrena primanja... i to solidna... i pride glasaju protiv svojih licnih ekonomskih interesa... dok oni na minimalcu ne glasaju za sdp... vec za ove koji su nama supcinama omogucili nize poreze... znaci i oni glasaju protiv svojih licnih ekonomskih interesa...

tesko je ocijeniti ko je tu veca budala, al et, kuriozitet za vikend... :-)
malo zajebancije nije na odmet... :wink:
daj boze da svi imamo bar po milju,i mirna bosna
madner

#4912 Re: SDP

Post by madner »

prolaz456 wrote:
Koliki je tvoj? Ovaj plata :D
i plata i "on" su progresivno u najvišoj stopi :D
Nije ni cudo da bi i ti da majoriziras :D
Alfons Kauders

#4913 Re: SDP

Post by Alfons Kauders »

dobro je vas dvojica s asikovanjem... :D

madner, idi peri ono govno iz ingolstadta... srprimus, idi rovi pripravnice... ja vala odo odmorit malo :D
nosara

#4914 Re: SDP

Post by nosara »

Alfons Kauders wrote:dobro je vas dvojica s asikovanjem... :D

madner, idi peri ono govno iz ingolstadta... srprimus, idi rovi pripravnice... ja vala odo odmorit malo :D
Kako bi ovdje legla uravnilovka... :-)
popajic

#4915 Re: SDP

Post by popajic »

sumirprimus wrote:
madner wrote: O bela cao, o bela cao Audija moram prati ja :D
i ja svoje ljubimce,hebe me ne moze bez voska :mrgreen:

popajic,ne rajdi nam djeparca :lol:
Ma , ne bih niposto , omakla mi se nekakva logika i nesta zakon :D ...skjuz maj lengvidz :lol:
popajic

#4916 Re: SDP

Post by popajic »

nosara wrote:

Pa legla je - drzava za covjeka iznad 1500 :D
Eeee....
Alfons Kauders

#4917 Re: SDP

Post by Alfons Kauders »

nosara wrote:

sad ce nova 2012, a ne 1946... :D narod je demokratski trazi kapitalizam, a poslije trpanja nema kajanja... :D
madner

#4918 Re: SDP

Post by madner »

prolaz456 wrote:
madner wrote:
prolaz456 wrote:
i plata i "on" su progresivno u najvišoj stopi :D
Nije ni cudo da bi i ti da majoriziras :D
Neee. Ja nisam vaš. Mene majoriziraju! S vama dijelim samo ove dvije stvari koje su u najvišoj stopi. Milism možda još nešto tipa glazba, omiljeni pisci, omiljeno jelo bla bla bla
Rekoh da bi ti rado, da imas svoj entitet gdje ces mirno moci provoditi majorizaciju. :D
nosara

#4919 Re: SDP

Post by nosara »

Alfons Kauders wrote:
nosara wrote:

sad ce nova 2012, a ne 1946... :D narod je demokratski trazi kapitalizam, a poslije trpanja nema kajanja... :D
Svi cete vi na isti kazan vrlo brzo, i supcici i supcine, pazi sta ti kazem... Pa ti peri audija i drpaj kolegice, stid te bilo... :D
madner

#4920 Re: SDP

Post by madner »

Bio sam u Banovicima, ima zivota i ispod zemlje :D
Alfons Kauders

#4921 Re: SDP

Post by Alfons Kauders »

nosara wrote: Svi cete vi na isti kazan vrlo brzo, i supcici i supcine, pazi sta ti kazem... Pa ti peri audija i drpaj kolegice, stid te bilo... :D
moj rodjo stari je pocetkom devedesetih znao reci za novopecene demokrate... :D "dok se ja izvrnem, pola njih ce pocrkati od gladi" :D

ukratko... dok ja stignem do kazana, u tom kazanu ce se krckati ljudetina... :D pa ti vidi :D
quasar

#4922 Re: SDP

Post by quasar »

prolaz456 wrote:
Rekoh da bi ti rado, da imas svoj entitet gdje ces mirno moci provoditi majorizaciju. :D
Moj entitet bi bio mješavina Kube i Monte Carla. Mala i srednja poduzeća bi imala flat poreze, veliki igrači bi imali totalnu regulaciju koja bi ima ograničavala hebavanje malih i demonstraciju sile, svaki biznis bi se mogao registrirati, državna uprava bi se sastojala od deset šerifa i suca Roya Beana.
Bio bi onako omanji pa bi se modeli direktne demokracije mogli koristiti desetak puta godišnje. Izvršna vlast bi bila formirana na principu meritokracije koju bi demokratska većina mogla zbaciti referendumom kad im se ćefne.
NVO udruge bi bile protjerane a zamjenile bi ih zajednice građana koji bi se mogli organizirati po svakom principu po kojemu žele. U svim pitanjima koji se tiču samo njih mogli bi odlučiti suspidijarno što god žele. U pitanjima koja se tiču svih bi za sve trebale 2/3 većine.
Strana veleposlanstva bi bila ograničena u djelovanju samo na teritoriju veleposlanstva i državnim uredima po posebnom dopuštenju. Prije predaje akreditiva bi morali položiti po 50 milijuna maraka. Do pologa mogu sjediti u veleposlanstvu i pisati wikileakse.
Primanja bi bila samo na osnovu rada ili nesposobnosti za rad...zaslužni građani bi mogli dobiti samo orden....
Pih, sad ne znam bil za Madnerom u NVZ ili za tobom u tu utopiju. Ili da napravim Republiku Ostaliju gdje bi suverenitet nosili Ostali a primjenio bih tvoje unutarnje uredjenje, i madnerovu vanjsku politiku.
seshat

#4923 Re: SDP

Post by seshat »

Večeras pročitah naslov na jednom web portalu iz Hrvatske i glasi ovako: HDZ zasluženo gubi izbore. SDP nezasluženo pobjeđuje.
Naslov vrijedi i za BiH. Ne žalim HDZ, ali SDP kod nas nakon godinu dana u vlasti je bljakić.
Murisno1

#4924 Re: SDP

Post by Murisno1 »

opet pucnjava, đe su dodo i čović da im j.m. za ovo
dormeo

#4925 Re: SDP

Post by dormeo »

novi.dan.nova.nafaka wrote:
Zlobnici bi rekli da je dir. možda i pod gasom, kako se nezvanično šuška među mnogim zaposlenicima unutar EP-a.... :-D
Prvo nije fino da ispaljujes spekulacije. Kleveta, makar i ovako Avazovski umotana, nije nacin. Razumijem porazene na izborima, ali sto je previse previse je.

Kako cujem SDP je poprilicno :dance: kadrove Stranke Za(GRA)BIH koja je zavela BiH u crno od zaposljavanja rodbine u javnim preduzecima preko izgradnje nepostojecih elektrana do obaranja Aprilskog paketa ustavnih reformi, nakon cega je Dodik postao isuvise mocan.

@nafaka ti ili si jedan od gore nabrojanih kadrova koji je izgubio beneficije dolaskom SDP-a u EP ili si nedorastao ozbiljnoj diskusiji na temi koja se zove SDP.
Post Reply