Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
kandelabar

#4901 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by kandelabar »

Idemedosumom wrote: Drugi pise kako treba Džeku na klupi ostavit jer je van forme. Jer forma se najbolje vraca kada sjedis na klupi.

Nadam se da ima jos normalnih ljudi koji ce iskreno podrzati Papeta, Dzeku i ostale zmajeve. :bih: :bih:
Odigrao je sad utakmicu i kad ce bit sljedeca prijateljska u martu,ne moze igrac bez igranja u klub u imat formu jedino Rahimic sto je iskustvo bilo na njegovoj poziciji pa je prosle kvalifikacij odradio bez igranja u klubu..
Ne mijesajmo patriotizam sa ovim stvarima ne mozes igrat očajno i reći e pa to je Argentina najbolji igrači VIšća,KOlašinac i Medunjanin ostali u tragovima se primjetili..
Ja kazem ista taktika kaze nije ista kako nije jel uvijek Ibisevic popunjava desnu stranu zato sto ne igramo sa klasicnim desnim krilom i ond se okomito ubacuje prem golu dok dzeko ide lijevo,a imaš momka koji igra na RW HAjrović izbaciš MIsimovića da ne guši Pjanića i dobijaš širinu onda ti se ne bi desilo da vršajević ide u napad očajno završava akcije,a pravi propuh u odbrani..Jer nije mi jasno da nakon utakmice kaze za MIsimovica da treba smrsat 7-8 kila da nije spreman i kao upitan Brazil,a drzi ga do 70min..
Idemedosumom

#4902 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Idemedosumom »

Ja se slazem s dosta toga sto si napisao u vezi sastava i formacije. Ali Pape je ipak selektor, nismo mi. Pored toga, ostvario je veliki uspjeh. Ako nas osramoti na SP, hajmo ga tek onda kritikovat :D
jeza u ledja

#4903 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by jeza u ledja »

szlava wrote:Gospodin Ivica Osim o utakmici sa Argentinom :)
http://--- NO LINKS ---/clanak/9923451169188/
Kako covjek pametno prica svaki put to je cudo jedno. :shock:

Nadam se da slusaju svi sta se govori, pogotovo ovi kriticari.
Infaze Studio

#4904 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Infaze Studio »

cvrčak_na_hedonizmu wrote:
Infaze Studio wrote:
Jeli zakljucujes to na osnovu Argentine ili vidis tu jos neke primjere u skoroj proslosti? Prvi najblizi bi bio kataklizma protiv Portugala, ali to je malte-ne drugo razdoblje ove ekipe. Drukcija je to ekipa od, a vjerovatno I zbog, tog poraza.
Igrali smo sa Brazilom prijateljsku I nisu nas bas razmontirali. Grcka I Slovacka, u takmicarskim tekmama, vrlo uspjesno rezultatski odradjene.
Ja mislim da je puno navijaca vise obeshrabrilo zadnjih par utakmica u kvalama, zbog toj yebenog ZV, a onda ovo sa Argentinom jos malo poguralo nazad. Ali nije to tako strasno kada se sagledaju stvari realno I u cjelini.
Sto mene najvise brine je mali broj utakmica do pocetka SP. Zadnji period kvalifikacija smo morali jurisati sa extra ofanzivnom ekipom a sada nagli zaokret prema necemu drugom. Svima je jasno kako to treba da izgleda, ali u 2-3 tekme da se to poslozi... :|
Osim/nakon prijateljskih, po FIFA-inom protokolu, zvanicne pripreme za SP pocinju 26.5.2014.
Sa kojom top ekipom smo igrali u skorijoj prošlosti ? Brazil ? Paulinjo-Luis Gustavo, Oskar, Hulk, Neymar, Jo ( eventualno Fred, Robinjo, Ramires, Vilian ). Sad pogledaj sastav koji je igrao protiv nas, vezni red i napad pa uporedi :oops: Ni blizu Brazila koji će igrati na SP-u, ni blizu. To smo apsolvirali.

Razbila nas je Francuska na Koševu, razbila nas je Francuska u drugom poluvremenu u Parizu, razbili su nas Rumuni, razbili su na Švedi, Švabe, Portugal, Slovačka u Zenici, USA u drugom poluvremenu i Argentina. Ako me sjećanje ne vara ništa bolje nismo prošli protiv Meksika ( 2:0 ), al nisam siguran kao za ove ostale utakmice pa ne garantujem 100% ;

Sušić od početka kvalifikacija igra više-manje na isti način, nagura 2-3-4 ofanzivna veznjaka u ekipu, 1-2 napadača i juriš. Sve utakmice u kojima smo razbijeni imali smo minimalno četiri, a nekada i 5 izrazitih ofanzivaca u ekipi ( provjerio sam ).
Sušić ima varijatnu 3 ofanzivna vezna i dva napadača, 3 ofanzivna vezna i jednog napadača i dva ofanzivna vezna i dva napadača. To je sva varijacija koju on može smisliti i provesti. Protiv jačih ekipa, uglavnom, to ne pije vode, na SP-u pogotovo jer će nas skautirati i neće biti "Baznia who" situacija i iznenađenja za protivnike. Igra bez DM-a je dodatno samoubistvo.

Najgora stvar od svega jeste kada neko napiše Brazil nas nije razbio, a veze nema koji je zapravo sastav Brazila ( jer ih nije ni gledao ) pa onda svoje neznanje koristi kao argument :D Doduše, tebi to nije prvi, a ni posljednji put da dokazuješ svoje raskošno neznanje i nepoznavanje fudbala. Fali ti ( masa ) odgledanih utakmica druže da bi mogao znati o čemu pišeš , jer očito ne znaš :wink: Al eto, bar se trudiš nešto da naškrabaš :D
:lol: :lol: MA ko dijo... :kiss:
Sta je strucnjak, jos hatoris sto svako ne upija tvoje gluposti I bljuvotine kao lakmus papir. Ne moras sad ganjati clanove po forumu I fatati se ponovo glupih "argumenata" da bi pokusao nekoga, ko se ne slaze sa tvojim misljenjem (koje je nerijetko vrlo netacno, "hejtersko" I bezobrazno) omalovaziti, jer mislis da je tebe neko pokusao omalovaziti. (puca mi qrac za tobom I tvojim misljenjem, samo me nervira kako komuniciras sa ljudima koji su normalni I umjereni)
Fali mi odgledanih utakmica :lol: ... Sa 10% utakmica odgledanih u svom zivotu se nebi postidio uporediti svoje znanje sa tvojim "znanjem".
Nego, ohladi se ti malo. Nemoj se nervirati. Nije ti jos kasno da postanes "ugledan forumas", sto ti je ocigledno od ogromnog znacaja, ako pocnes malo gledati na stvari realnije I postovati misljenje drugih, pogotovo kada znas da su u pravu, a pravis se grbav.
Hajd' sad fat' se noge I mojne mi se vise obracati :)
Infaze Studio

#4905 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Infaze Studio »

Bosanski_kralj wrote:
Infaze Studio wrote:
Bosanski_kralj wrote: Znam, ali volio bih vidjeti da jednom protiv ovih top ekipa odigramo onako baš vrhunski. Taktički zrelo i što je još važnije rezultatski povoljno. Sad mi djeluje da nas prelahko dobijaju.
Jeli zakljucujes to na osnovu Argentine ili vidis tu jos neke primjere u skoroj proslosti? Prvi najblizi bi bio kataklizma protiv Portugala, ali to je malte-ne drugo razdoblje ove ekipe. Drukcija je to ekipa od, a vjerovatno I zbog, tog poraza.
Igrali smo sa Brazilom prijateljsku I nisu nas bas razmontirali. Grcka I Slovacka, u takmicarskim tekmama, vrlo uspjesno rezultatski odradjene.
Ja mislim da je puno navijaca vise obeshrabrilo zadnjih par utakmica u kvalama, zbog toj yebenog ZV, a onda ovo sa Argentinom jos malo poguralo nazad. Ali nije to tako strasno kada se sagledaju stvari realno I u cjelini.
Sto mene najvise brine je mali broj utakmica do pocetka SP. Zadnji period kvalifikacija smo morali jurisati sa extra ofanzivnom ekipom a sada nagli zaokret prema necemu drugom. Svima je jasno kako to treba da izgleda, ali u 2-3 tekme da se to poslozi... :|
Osim/nakon prijateljskih, po FIFA-inom protokolu, zvanicne pripreme za SP pocinju 26.5.2014.

(i) The final matchday at club level for the 30 players nominated on the
release lists for the final competition of the 2014 FIFA World Cup™ is
18 May 2014.

(ii) The mandatory rest period for the players on the release lists is from
19 to 25 May 2014
. Any special exemptions may only be granted by the
FIFA Executive Committee.

(iii) The preparation phase for the participating member associations in the
final competition of the 2014 FIFA World Cup™ begins on 26 May 2014.
Moram suditi na osnovu dužeg perioda, jer u zadnje dvije godine smo samo protiv Argentine od ovih top reprezentacija igrali.
OK, posteno..Ali kada kazes SAD ti se cini da nas olako dobijaju, tu mislis na 3,4,5 godina unazad, jeli?
Jebiga, to nije SAD. Zato sam te I pitao jeli pricas na osnovu Arg, jer je to jedina jaka ekipa sa kojom smo igrali I bili debelo nadigrani SAD :mrgreen:
A ako mislis da je ovo ista reprezentacija kao ona od prije 3,4, 5 god, mislim da grijesis.
Znaci, radi zajebancije I pristupa vecine igraca toj utakmici sa Arg I radi misljenja strucnog staba da pripreme za SP jos nebi trebale poceti, jos uvijek nemamo pravu sliku kako OVA SAD ekipa stoji naspram jedne sile, kao sto je Argentina.
shake69

#4906 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by shake69 »

Nogometni savez Bosne i Hercegovine na žrijebanju u Brazilu (u petak, na izvlacenju) predstavljat će predsjednik Elvedin Begić, potpredsjednici Darko Ljubojević i Ivan Beus, generalni sekretar Jasmin Baković, selektor Safet Sušić, sekretar reprezentacije Elmir Pilav, Adnan Džemidžić i glasnogovornica Slavica Pecikoza. Šestočlana delegacija NSBiH u Brazil će otputovati u utorak sa sarajevskog aerodroma, izuzev selektora Sušića koji će putovati iz Pariza.

Hajde ostali, donekle Pecikoza, neka guz..a vidi puta loma, ali st a ce drug Dzemidzic i Pilav na izvlacenju? :shock:
salihamidžić 20

#4907 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by salihamidžić 20 »

shake69 wrote:Hajde ostali, donekle Pecikoza, neka guz..a vidi puta loma, ali st a ce drug Dzemidzic i Pilav na izvlacenju?
Da im guza vidi puta. :)
Slo Burner
Grijem se na: Pelet
Vozim: Bembaru

#4908 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Slo Burner »

Cuj zasto? pa SDA jarane
Fabijo

#4909 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Fabijo »

Slo Burner wrote:Cuj zasto? pa SDA jarane
Aktivno prica engleski :oops:

http://www.snagabih.ba/?kandidati=adnan-dzemidzic
shake69

#4910 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by shake69 »

salihamidžić 20 wrote:
shake69 wrote:Hajde ostali, donekle Pecikoza, neka guz..a vidi puta loma, ali st a ce drug Dzemidzic i Pilav na izvlacenju?
Da im guza vidi puta. :)
Ma , dobro, ali oni i nekako mogu opravdati put, ali ova dva bas jaranski povedena da od Saveza potrosi najmanje 15 000 KM za let, hotel (3-4 dana), hranu i dnevnice. Strasno!
Infaze Studio

#4911 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Infaze Studio »

Pa kazu da je FIFA pozvala 8 clanova svake delegacije. Red je da se ispuni kvota.
Fabijo

#4912 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Fabijo »

Infaze Studio wrote:Pa kazu da je FIFA pozvala 8 clanova svake delegacije. Red je da se ispuni kvota.
Sjecam se neko izvlacenje za kvalifikacije prije par godina. Snimaju salu iz svake drzave dvojica, vecinom bivse legende svojih drzava i onda pokazuju "nase", Munib, Iljo, Ceko, Slavica i jos jedan nepoznat :izet:
Logovan

#4913 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Logovan »

Fabijo wrote:
Infaze Studio wrote:Pa kazu da je FIFA pozvala 8 clanova svake delegacije. Red je da se ispuni kvota.
Sjecam se neko izvlacenje za kvalifikacije prije par godina. Snimaju salu iz svake drzave dvojica, vecinom bivse legende svojih drzava i onda pokazuju "nase", Munib, Iljo, Ceko, Slavica i jos jedan nepoznat :izet:
I šta s njima, šta je falilo Munibu i ostalim? :-)

:mrgreen:
drug_profi

#4914 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by drug_profi »

Pa i oni su legende naseg fudbala... :D
MOSALJOZE

#4915 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by MOSALJOZE »

Munib Ušljanović i co su nas toliko zadužili da oni moraju biti u Brazilu.
Infaze Studio

#4916 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Infaze Studio »

Fabijo wrote:
:D
luckylaka

#4917 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by luckylaka »

Fabijo wrote:
Logovan wrote:
Fabijo wrote: I šta s njima, šta je falilo Munibu i ostalim? :-)

:mrgreen:
MRZITE SVIHU...DZEKA, BARBAREZA, VRSAJEVICA, MISIMOVICA, MUNIBA, HASAGICA...nema...smisla..

//Luckylacka :D
ZA ovo ti je otisla prijava moderaciji jer malo je reci da lazes,izmisljas nego lijecis svoje komplekse vovdje. :run:
jeza u ledja

#4918 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by jeza u ledja »

Fabijo, de nam reci fino ciji si klon, ne budi pichich. :D
Fabijo

#4919 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Fabijo »

jeza u ledja wrote:Fabijo, de nam reci fino ciji si klon, ne budi pichich. :D
Image
Ninoz

#4920 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Ninoz »

samo da se osvrnem na utakmicu sa Argentinom,
Ibisevic je na pocetku utakmice imao haman 100% sansu, lopta je otisla od stative 2cm, to se desilo kada se face tv nije ni ukljucio...
sta bi se desilo sa utakmicom da smo poveli 1:0, tako da je glupo pricati i srati protiv Safeta ili bilo koga jer Argentina je reprezentacija koja je u samom vrhu i uvijek jedan od favorita za osvajanje Svjetskog vec 100 godina.
to sto smo mi papci i ocekujemo pobjedu od 5:0 i sto sjedimo u foteljama i za forumima i pljujemo po ljudima koji se bave fudbalom citav zivot, to je druga stvar.ja sam prvi trenirao cijeli zivot i odigrao vise minuta i dao vise golova od 99,9% forumasa, a ne pada mi na pamet da serem o Safetu ili Dzeki cak iako mi se ne svidja Dzekino ponasanje na terenu ili Safetova formacija.
JBG IDEMO NA SVJETSKO PRVI PUT I UZIVAJMO LJUDI ! MAKAR IZGUBILI SVE 3 UTAKMICE, ja sam siguran da ce u te 3 utakmice svi dati sve od sebe.
i jos 1 stvar, ljudi koji razmisljaju o prijateljskim utakmicama stvarno veze nemaju sa sportom i fudbalom.vizuelno ih zamisljam kao oni smokljani koji dodju na termin (prethodno kazu da znaju igrati) i spicem sutaju loptu.prvo prijateljska utakmica PSIHOLOSKI djeluje na igrace i nema tog igraca koji ce dati cak 70% od sebe, jer zna cak i da izgubi 5:0 poslije toga ide na pice, ide se provozati po gradu itd, zna da nema nikakvih posljedica u smislu bodova na tabeli ili slicno.druga stvar prijateljske utakmice sluze za uigravanje i eksperimentisanje sa taktikom.i treca stvar dozvoljeno je vise od 3 izmjene !!! ocito da i to ljudi koji nisu potrcali u zivotu ne uzimaju u obzir u prijateljskim utakmicama.mijenjanjem 3 igraca na terenu ostaje 8 igraca koji 90 minuta trce, a mijenjanjem 6 igraca ostaje samo 5 igraca koji "trce" 90 minuta.eh sad koja je razlika kada oba vezna igraju cijelu utakmicu pod fokusom i istom taktikom naspram utakmice kada se vezni mijenjaju kao carape :)
ugl trebamo se radovati 6.12 i kakva god grupa dodje : SVE JE MOGUCE od skora 0:3 do 3:0 u pobjedama... :bih:
jeza u ledja

#4921 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by jeza u ledja »

Ninoz wrote: to sto smo mi papci i ocekujemo pobjedu od 5:0
Znaci ja sam papak, jel? :twisted:

@ Fabijo, jes to mangup? :zen:
Kinaski

#4922 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Kinaski »

shake69 wrote:Nogometni savez Bosne i Hercegovine na žrijebanju u Brazilu (u petak, na izvlacenju) predstavljat će predsjednik Elvedin Begić, potpredsjednici Darko Ljubojević i Ivan Beus, generalni sekretar Jasmin Baković, selektor Safet Sušić, sekretar reprezentacije Elmir Pilav, Adnan Džemidžić i glasnogovornica Slavica Pecikoza. Šestočlana delegacija NSBiH u Brazil će otputovati u utorak sa sarajevskog aerodroma, izuzev selektora Sušića koji će putovati iz Pariza.

Hajde ostali, donekle Pecikoza, neka guz..a vidi puta loma, ali st a ce drug Dzemidzic i Pilav na izvlacenju? :shock:
koliko znam da sekretar reprezentacije vrsi procjenu smjestaja reprezentativaca (Hotel , terena za treniranje i slicne zajebancije) pa mozda ide sve u jednom trosku :D
Pitarrr82

#4923 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Pitarrr82 »

Pilav znaci mlati lovu i kao sudija i kao sekretar fino, fino :mrgreen:
nKrkan

#4924 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by nKrkan »

Gle ovo Njemačka BiH 3:1
Njemačka Argentina 4:0
Argentina BiH 2:0

Logičkim zaključkom zaključujemo da smo sa Argentinom u pet deka a sa Švabama u 50-ak deka
popokatepetl_com

#4925 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by popokatepetl_com »

Ne znam samo kako je ARgentina jedan od favorita na svjetskom, ok mozda neki siri krug ali oni nisu nista veci favorit od Engleza a svi znamo koliki su favoriti Englezi :D Cetvrtfinale kao i zadnjih nekoliko prvenstava je krajnji domet te dvije reprezentacije. Najveci favoriti su Svabe, Brazil i Spanci.
Post Reply