Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
arzuhal

#4901 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by arzuhal »

zagazaga wrote:
arzuhal wrote:Kol'ko SBBBB i SBBBiH imaju parlamentaraca?
4+2=6
Puno, strinu mu :D
hercegovac_pravi

#4902 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by hercegovac_pravi »

palermo wrote:
hercegovac_pravi wrote: pe es nadam se da si samo ciničan i da ja nisam prepoznao dozu cinizma koja mora pratiti post sa ovim sadržajem
Kakav cinizam, jadan ne bio, kao beton armirani........još se ne sjetih IMJ, hu....
I EM ĐŽEJ će nas "hepekirati"...zzzvvrrrkkkkk...ukidamo..
damir_m

#4903 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by damir_m »

arzuhal wrote:Platformisti vs. Konformisti :dance:
:lol: :mrgreen: :dance: :x
palermo

#4904 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by palermo »

hercegovac_pravi wrote:
convict wrote:Iz neke morbidne radoznalosti mi ne bi bilo mrsko vidjeti na vlasti SNSD+SDS+HDZovi+SBB+SBiH.
Pa nek mi neko objasni na koji način bi ova koalicija uspjela proturiti i jedan zakon koji ne amenuju platformisti? Misija nemoguća...
Ma smiješno je i pomisliti da ra kolalicija može zaživjeti.....suštinski, sve je u rukama SDP-a i SDA, ako oni pokažu dovoljno čvrstoće,pameti, osjećaja za trenutak (onoga o čemu su Lucky i Gorštak pisali,) sve drugo postaje manje važno.
ultima_palabra

#4905 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by ultima_palabra »

arzuhal wrote:Kol'ko SBBBB i SBBBiH imaju parlamentaraca?
4+2... uz HDZ-ovih 4 taman imaju federalnu trećinu, a sa Dodikovim blokom mogu nagurati na 22. Ali bi bila smijurija u Domu naroda :D
madner

#4906 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by madner »

hercegovac_pravi wrote:
convict wrote:Iz neke morbidne radoznalosti mi ne bi bilo mrsko vidjeti na vlasti SNSD+SDS+HDZovi+SBB+SBiH.
Pa nek mi neko objasni na koji način bi ova koalicija uspjela proturiti i jedan zakon koji ne amenuju platformisti? Misija nemoguća...
Nix zakoni, ali bi mogli 4 godine postavljat ljude u svim ministarstvima i institucijama drzave, kao i dozvoliti Dodi da progura kreditne linije. Tako da nije bas bezazleno.
hercegovac_pravi

#4907 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

madner wrote:
hercegovac_pravi wrote:
Nix zakoni, ali bi mogli 4 godine postavljat ljude u svim ministarstvima i institucijama drzave, kao i dozvoliti Dodi da progura kreditne linije. Tako da nije bas bezazleno.
Dobro za institucije. Mene koliko sjećanje služi ne možeš progurat kreditne linije ukoliko postoji entitetski veto.
ultima_palabra

#4908 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by ultima_palabra »

SBiH-ova agenda je da pokušaju isprovocirati vanredne izbore... bilo šta što doprinosi nekom smirivanju situacije njima ne odgovara, pa tako ni formiranje državne vlasti. Tako da ne vjerujem da će oni ući u taj deal.
ReD aka Socijalista

#4909 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by ReD aka Socijalista »

palermo wrote:
hercegovac_pravi wrote:
Ma smiješno je i pomisliti da ra kolalicija može zaživjeti.....suštinski, sve je u rukama SDP-a i SDA, ako oni pokažu dovoljno čvrstoće,pameti, osjećaja za trenutak (onoga o čemu su Lucky i Gorštak pisali,) sve drugo postaje manje važno.
Kad smo poceli lupati o dejtonu dok se boje ne rastope, ovdje se neki keserali... :D

dejton über alles bolan :thumbup: :bih:
madner

#4910 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by madner »

hercegovac_pravi wrote:
madner wrote:
hercegovac_pravi wrote: Pa nek mi neko objasni na koji način bi ova koalicija uspjela proturiti i jedan zakon koji ne amenuju platformisti? Misija nemoguća...
Dobro za institucije. Mene koliko sjećanje služi ne možeš progurat kreditne linije ukoliko postoji entitetski veto.
Nisam siguran, koliko znam to je u domenu vlade.
Hemel

#4911 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Hemel »

ReD aka Socijalista wrote: Kad smo poceli lupati o dejtonu dok se boje ne rastope, ovdje se neki keserali... :D

dejton über alles bolan :thumbup: :bih:
to se ne pika za adezeove...oni samo uberuju samoupravu...tako im dodik rek'o... :-) :D
1gorstak

#4912 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by 1gorstak »

drinjanin wrote:
palermo wrote:I tvoj prijedlog. Konkretan. Šta je SDP trebao uraditi ?
Pa mislim da je trebao naci nacin da izbjegne ovu krizu-ma sta to znacilo.
Naslo se nacin, medjunarodna zajednica je skuckala kompromisni prijedlog, Tihic je to prihvatio, Lagumdzija jedva nekako ali HDZ odbija. Sta su jos Tihic i Lagumdzija trebali ? Odvesti Covica i Ljubica svojim kucama da im povale zene kako bi ih odobrovoljili i "izbjegli krizu" ?
1gorstak

#4913 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by 1gorstak »

damir_m wrote:Nemojte me pogrešno razumjeti, ali meni se čini da je bolja podjela zemlje nego uslovi i prilagodjavanje HDZ-u
Necemo te pogresno razumjeti. Nemoj ni ti nas ....

Image
madner

#4914 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by madner »

tulio wrote:
hercegovac_pravi wrote:Ne predstavljaju konstitutivne narode već se biraju IZ REDA KONSTITUTIVNIH NARODA. Ogromna razlika...
Nema tu razlike. Ako su iz reda tih naroda, postoji razlog zašto, a ne da se zadovolji krvna slika. Njih troje su tu da predstavljaju većinsku volju konstitutivnih naroda. Inače, zašto će troje predstavljati državu? Za to je dosta jedan.
Pa uvijek samo jedan predstavlja, ova druga dva mu drze svijecu :D

Stvarno ne razumijes razliku izmedju predstavnika naroda i covjeka iz reda istog?
ins

#4915 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by ins »

jutarnji wrote:
Prpa.ba wrote:Zanemarimo Amerikance,
Zanemario je Covic, pa eno ga sad u "oporbi" :lol: :lol:
:lol: :lol: :lol:

:sax:
damir_m

#4916 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by damir_m »

1gorstak wrote:
damir_m wrote:Nemojte me pogrešno razumjeti, ali meni se čini da je bolja podjela zemlje nego uslovi i prilagodjavanje HDZ-u

Image
nisi morao ovoliku slikurinu naći :lol:

ah, nisam tako mislio. :D :run:

ne uvažavaš moje mišljenje! :(
Last edited by damir_m on 21/03/2011 21:36, edited 1 time in total.
ins

#4917 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by ins »

ZA ove sto strahuju od samouprave, evo par stvari koje nju cine vrlo malo izvjesnom u odnosu na 2000. godinu:

- Nema para iz Hrvatske (tamo ih nemaju ni za sebe a kamoli za Covica&Co)
- Postoji centralni trezor (dakle, opstine i kantoni nemaju pare dok im federacija ne "spusti" na racun)
- Sav platni promet ide kroz CBBH
- SIPA, Granicna Policija i FMUP imaju pune ovlasti na prostoru Zap. Hercegovine.

DAkle, mogli bi prezivjeti samo ako prekinu platni promet i uvedu solarnu ekonomiju (pare na sunce) a prije toga povuku cash iz banaka (a kada bi to uradili Mepas, Violeta, MCI, Unitrade, Globtour, Euroherc i slicni bi ih iste sekunde sahranili u sred Širokog), i da se nadaju da nece biti ne vojne, vec cak ni policijske intervencije...

Covic je glup, ali nije bas toliko... :run:
heckler

#4918 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by heckler »

1gorstak wrote:

Image

legendo :lol: :thumbup:
Hipatija

#4919 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Hipatija »

palermo wrote:E, moj zemo, da je samo Dodik,lako bi mi, nego je izgleda i Čova jak kao beton, i to onaj armirani....

Obojica su za slanje u istoriju/historiju. Za budućnosti nisu. Kome više trebaju? Nacionalizam je potrošena roba. Nema više zavađanja naroda!
Pa-pa, ćao!
damir_m

#4920 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by damir_m »

Hipatija wrote:
palermo wrote:E, moj zemo, da je samo Dodik,lako bi mi, nego je izgleda i Čova jak kao beton, i to onaj armirani....

Obojica su za slanje u istoriju/historiju. Za budućnosti nisu. Kome više trebaju? Nacionalizam je potrošena roba. Nema više zavađanja naroda!
Pa-pa, ćao!
Ma da su oni samo jaki , njih dvojica su glupi ko točak!

Čović u zatvoru bio, ee, u zatvoru bio, halo, razumijel to ko, čovjek se u zatvoru hranio, a mi moramo čevape jest! :dance:
sarajevsko pivo II

#4921 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by sarajevsko pivo II »

hercegovac_pravi wrote:
hercegovac_pravi wrote:
Dobro za institucije. Mene koliko sjećanje služi ne možeš progurat kreditne linije ukoliko postoji entitetski veto.[/quote]
Pa zar se mi nismo borili za ukidanje tog entitetskog veta.Sad nam to izgleda dobro dodje.
hercegovac_pravi

#4922 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

madner wrote:
hercegovac_pravi wrote:
madner wrote:
Nisam siguran, koliko znam to je u domenu vlade.
Vlade entiteta ili VM-a? Ja koliko sam upoznat (ali opet ću malo prošvrljati), za kredit MMF-a jedan od uslova je "nepostojanje entitetskog veta". E sada bi trebalo razmotriti taj kontekst izrečenog i doći do jasnog zaključka o čemu se radi. Pogledat ću pa napisati o čemu se konkretno radi.
hercegovac_pravi

#4923 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

sarajevsko pivo II wrote: Pa zar se mi nismo borili za ukidanje tog entitetskog veta.Sad nam to izgleda dobro dodje.
Ne znam zašto ste se vi borili. Ali ti zato mogu reći da se zagovaralo ukidanje entitetskog veta nekada davno dok se još vjerovalo u mogućnost zdravog kompromisa i konstruktivnog dijaloga. Sada te iluzije više nema i karte su podjeljene. Svako neka igra sa onim što mu je "palo"..
Alfons Kauders

#4924 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Alfons Kauders »

neJma zaduzenja i sa covinom dream team koalicijom... ne sikirajte se... :D
Bosnolog

#4925 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Bosnolog »

hercegovac_pravi wrote:
sarajevsko pivo II wrote: Pa zar se mi nismo borili za ukidanje tog entitetskog veta.Sad nam to izgleda dobro dodje.
Ne znam zašto ste se vi borili. Ali ti zato mogu reći da se zagovaralo ukidanje entitetskog veta nekada davno dok se još vjerovalo u mogućnost zdravog kompromisa i konstruktivnog dijaloga. Sada te iluzije više nema i karte su podjeljene. Svako neka igra sa onim što mu je "palo"..
Entitetsko veto cuvati kao zjenicu oka,....to ti je jako vazan mehaniza hebavanja u zdrav mozak,sto u prevodu znaci posredna kontora (daljinski odnosno remote control) pritiskanja na pedalu kocnice protivniku uz brdo ili dodavanje pedale gasa niz brdo,dok mu motor ili kocnice ne izgore odnosne otkazu,... :P
Locked