ako vas nije zajednički ćaća napravio nemerefaketowsky wrote:pozdrav svima, Zelio bih sa drugom da napravim zajednicki account i da otvorimo zajednicki racun u banci.Koju banku preporucujete i koju karticu da izvadimo, da se to najlakse i najbrze odradi?obojica smo studenti.
Kupio bih nesto sa eBay-a
Moderator: anex
- kloniran
#4901 Re: eBay - Vaša iskustva
- Queen_of_hearts
#4902 Re: eBay - Vaša iskustva
Mislim da ima neki fol da se ovlasti jos neko osim imenovanog nositelja kartice.....i to bi bilo to!
-
RahatHurmašica
#4903 Re: eBay - Vaša iskustva
naručio artikal 9. marta i kako nije došao do predviđenog datuma, pokrenuo sam case. Kaže kinez da sačekam dodatnih 7-10 dana i ako ne dođe vratit će pare. Prošlo 12 dana ja mu pošaljem poruku da nije došao. Od tada prošla još četiri a od kineza ni traga. Imam fore do 19 maja za escalate. Da li čekati i do kada?
Nebi da budem đoner, ali očigledno da narudžba neće doći.
- kloniran
#4904 Re: eBay - Vaša iskustva
nece ta kartica proci na paypalu a ni na ebay-u ako imaju dva nosioca, jer se mora verifikovati jedno ime i jedna adresa kao glavnaQueen_of_hearts wrote:![]()
Mislim da ima neki fol da se ovlasti jos neko osim imenovanog nositelja kartice.....i to bi bilo to!
- kloniran
#4905 Re: eBay - Vaša iskustva
sacekaj jos 5 do 6 dana ako je vec rok za escalate do 19. maja, ne kosta te nista a mozda dođeRahatHurmašica wrote:naručio artikal 9. marta i kako nije došao do predviđenog datuma, pokrenuo sam case. Kaže kinez da sačekam dodatnih 7-10 dana i ako ne dođe vratit će pare. Prošlo 12 dana ja mu pošaljem poruku da nije došao. Od tada prošla još četiri a od kineza ni traga. Imam fore do 19 maja za escalate. Da li čekati i do kada?
- AhmetShabo
#4906 Re: eBay - Vaša iskustva
Normalno da bi verifikovali jedno ime i jednu adresu..kloniran wrote:nece ta kartica proci na paypalu a ni na ebay-u ako imaju dva nosioca, jer se mora verifikovati jedno ime i jedna adresa kao glavnaQueen_of_hearts wrote:![]()
- kloniran
#4907 Re: eBay - Vaša iskustva
ali ti nece prihvatiti karticu, otvori ti na svoje ime i na svoje ime sve registruj, a naknadno kad prođe registracija odeš u banku i tražiš još za njega karticu. Mada to je sve glupost žešća. Jebote pa zar je toliko komplikovano imati svak svoj nalog i račun.faketowsky wrote:Normalno da bi verifikovali jedno ime i jednu adresu..kloniran wrote:nece ta kartica proci na paypalu a ni na ebay-u ako imaju dva nosioca, jer se mora verifikovati jedno ime i jedna adresa kao glavnaQueen_of_hearts wrote:![]()
Davno je stari narod rekao, zajednica jadnica.
- AhmetShabo
#4908 Re: eBay - Vaša iskustva
nece ta kartica proci na paypalu a ni na ebay-u ako imaju dva nosioca, jer se mora verifikovati jedno ime i jedna adresa kao glavna[/quote]
Normalno da bi verifikovali jedno ime i jednu adresu..[/quote]
ali ti nece prihvatiti karticu, otvori ti na svoje ime i na svoje ime sve registruj, a naknadno kad prođe registracija odeš u banku i tražiš još za njega karticu. Mada to je sve glupost žešća. Jebote pa zar je toliko komplikovano imati svak svoj nalog i račun.
[/quote]
ma sve bi bilo na jedno ime, samo bi uplacivali pare na isti taj racun i narucivali sa ebaya preko njega. Dakle koja kartica za studente da se to najlakse i najbrze odradi?
Normalno da bi verifikovali jedno ime i jednu adresu..[/quote]
ali ti nece prihvatiti karticu, otvori ti na svoje ime i na svoje ime sve registruj, a naknadno kad prođe registracija odeš u banku i tražiš još za njega karticu. Mada to je sve glupost žešća. Jebote pa zar je toliko komplikovano imati svak svoj nalog i račun.
ma sve bi bilo na jedno ime, samo bi uplacivali pare na isti taj racun i narucivali sa ebaya preko njega. Dakle koja kartica za studente da se to najlakse i najbrze odradi?
- kloniran
#4909 Re: eBay - Vaša iskustva
Normalno da bi verifikovali jedno ime i jednu adresu..[/quote]faketowsky wrote:nece ta kartica proci na paypalu a ni na ebay-u ako imaju dva nosioca, jer se mora verifikovati jedno ime i jedna adresa kao glavna
ma sve bi bilo na jedno ime, samo bi uplacivali pare na isti taj racun i narucivali sa ebaya preko njega. Dakle koja kartica za studente da se to najlakse i najbrze odradi?[/quote]
visa electron debit
-
Dady
#4910 Re: Odg: eBay - Vaša iskustva
Samo jedan je nositelj a drugi je ovlašteni za dodatnu karticu.kloniran wrote:nece ta kartica proci na paypalu a ni na ebay-u ako imaju dva nosioca, jer se mora verifikovati jedno ime i jedna adresa kao glavnaQueen_of_hearts wrote:![]()
Radi 100%. Svako ima svoju karticu na svoje ime i brojevi kartice su različiti. Ali ovo po meni ima smisla ako se radi o članovima obitelji, izvaditi dosadnu karticu za suprugu, sina... U vašem slučaju puno jednostavnije je izvaditi svako sebi karticu npr u BBI banci za internet plaćanje bez mjesecnih troškova koju jednostavno možete dopuniti po potrebi.
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
- kloniran
#4911 Re: Odg: eBay - Vaša iskustva
a koliko se placa odrzavanje racuna na toj kartici?Dady wrote:Samo jedan je nositelj a drugi je ovlašteni za dodatnu karticu.kloniran wrote:nece ta kartica proci na paypalu a ni na ebay-u ako imaju dva nosioca, jer se mora verifikovati jedno ime i jedna adresa kao glavnaQueen_of_hearts wrote:![]()
Radi 100%. Svako ima svoju karticu na svoje ime i brojevi kartice su različiti. Ali ovo po meni ima smisla ako se radi o članovima obitelji, izvaditi dosadnu karticu za suprugu, sina... U vašem slučaju puno jednostavnije je izvaditi svako sebi karticu npr u BBI banci za internet plaćanje bez mjesecnih troškova koju jednostavno možete dopuniti po potrebi.
ja bas neki dan htio novu uzeti al citajuci njihov cjenovnik samo se zbunio i odustao
ne naplacuju karticu al zato naplacuju odrzavanje racuna i na kraju isto dođe
- AhmetShabo
#4912 Re: Odg: eBay - Vaša iskustva
U BBI banci se znaci ne placa odrzavanje te kartice? Jel to onda BBI najbolje rjesenje za izvadit karticu?Dady wrote:Samo jedan je nositelj a drugi je ovlašteni za dodatnu karticu.kloniran wrote:nece ta kartica proci na paypalu a ni na ebay-u ako imaju dva nosioca, jer se mora verifikovati jedno ime i jedna adresa kao glavnaQueen_of_hearts wrote:![]()
- kloniran
#4913 Re: Odg: eBay - Vaša iskustva
Ma mozes izvaditi u bilo kojoj banci, samo ako planiras malo po internet kladionicama i takvim stranicama kupovati zaboravi na bbi banku, blokiraju transakcije prema tim stranicama, bar tako kazu.faketowsky wrote: U BBI banci se znaci ne placa odrzavanje te kartice? Jel to onda BBI najbolje rjesenje za izvadit karticu?
U RF ti je 2 KM mjesec koristio il ne koristio karticu, al zato prolaze svugdje.
evo nađoh ovo za bbi prepaid, e sad ne znam hoce li proci na paypal jer nema imena na njoj, to bi rrebao reci neko ko je vec koristio
https://www.bbi.ba/bs/static/bbi-visa-prepaid-kartica
a evo ti i cjenovnik usluga
https://www.bbi.ba/images/pdf/tarifafiz ... 141113.pdf
- AhmetShabo
#4914 Re: Odg: eBay - Vaša iskustva
Koristio bih karticu samo za kupovinu preko interneta, Kakva crna kladjenjakloniran wrote:Ma mozes izvaditi u bilo kojoj banci, samo ako planiras malo po internet kladionicama i takvim stranicama kupovati zaboravi na bbi banku, blokiraju transakcije prema tim stranicama, bar tako kazu.faketowsky wrote: U BBI banci se znaci ne placa odrzavanje te kartice? Jel to onda BBI najbolje rjesenje za izvadit karticu?
U RF ti je 2 KM mjesec koristio il ne koristio karticu, al zato prolaze svugdje.
evo nađoh ovo za bbi prepaid, e sad ne znam hoce li proci na paypal jer nema imena na njoj, to bi rrebao reci neko ko je vec koristio
https://www.bbi.ba/bs/static/bbi-visa-prepaid-kartica
a evo ti i cjenovnik usluga
https://www.bbi.ba/images/pdf/tarifafiz ... 141113.pdf
- kloniran
#4915 Re: Odg: eBay - Vaša iskustva
vidi raspitaj se hoce li ova prepaid proci na paypalu, jer kako vidim nema imena na njoj, a vazi ti dvije godine i nakin toga ces morati ponovo prolaziti proceduru registracije kartice na paypalu.faketowsky wrote:
Koristio bih karticu samo za kupovinu preko interneta, Kakva crna kladjenja
mozda ti je bolje uzeti visu electron debitnu jer si student i nece ti naplacivati odrzavanje racuna
cini mi se da je i u intensi isto đabaluka za studente
- AhmetShabo
#4916 Re: Odg: eBay - Vaša iskustva
pa to mi i treba , samo da ne placam ono odrzavanje, znaci visa electron debitnakloniran wrote:vidi raspitaj se hoce li ova prepaid proci na paypalu, jer kako vidim nema imena na njoj, a vazi ti dvije godine i nakin toga ces morati ponovo prolaziti proceduru registracije kartice na paypalu.faketowsky wrote:
Koristio bih karticu samo za kupovinu preko interneta, Kakva crna kladjenja
mozda ti je bolje uzeti visu electron debitnu jer si student i nece ti naplacivati odrzavanje racuna
cini mi se da je i u intensi isto đabaluka za studente
- iceman ze
#4917 Re: eBay - Vaša iskustva
iceman ze wrote:iceman ze wrote:Veselo je uvijek sa njima ovdje, moram im donijeti racun ili izvod i na to mi uzmu 19%. DHL paket international.123456789 wrote:Je li dhl expres ili dhl global ? Inace zasto DHL ? Ako je paket vise od 50KM biti ce veselo sa carinom i taksama
Skoro pune 3 sedmice putuje paket iz Njemacke prema Kipru. Iz NY mi redovno posiljke nikad nisu probile 4 sedmice.
Danas je stigla posiljka konacno.....bez carinjenja i sl. procedura,vrijednost je bila oko 130 EUR.
- Jazzy.ba
#4918 Re: eBay - Vaša iskustva
Prosjecnog bosnju ne zanima kakve su carinske procedure na kipru.
- Queen_of_hearts
#4919 Re: eBay - Vaša iskustva
dolazi li kome sta naruceno sredinom aprila ?
- Jazzy.ba
#4920 Re: eBay - Vaša iskustva
Dolazi, sto nebi dolazilo. Engleska 5 dana.
- valjuga
#4921 Re: eBay - Vaša iskustva
Meni juče došao paket naručen 17.4.2014Queen_of_hearts wrote:dolazi li kome sta naruceno sredinom aprila ?
- Queen_of_hearts
#4922 Re: eBay - Vaša iskustva
Ja imam 5 stvari ,prva narucena 15,ostale sve 2 dana razmaka poslije
Vec komsiluku postajem sumnjiva sto se stalno po haustoru sunjam
- capslock
#4923 Re: eBay - Vaša iskustva
Da li je moguce ukoliko narucis ovako kao ja 5 satova od kineza podici case za sve odjednom ili se za svaki mora zasebno?
Hvala
Hvala
- kloniran
#4924 Re: eBay - Vaša iskustva
ako si zasebno narucio onda ide svaki case zasebno al mozes u poruci resolution centru objasniti situacijucapslock wrote:Da li je moguce ukoliko narucis ovako kao ja 5 satova od kineza podici case za sve odjednom ili se za svaki mora zasebno?
Hvala
- kloniran
#4925 Re: eBay - Vaša iskustva
meni doslo prosle hefte a naruceno 16.04valjuga wrote:Meni juče došao paket naručen 17.4.2014Queen_of_hearts wrote:dolazi li kome sta naruceno sredinom aprila ?