Kupio bih nesto sa eBay-a

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
kloniran

#4901 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by kloniran »

faketowsky wrote:pozdrav svima, Zelio bih sa drugom da napravim zajednicki account i da otvorimo zajednicki racun u banci.Koju banku preporucujete i koju karticu da izvadimo, da se to najlakse i najbrze odradi?obojica smo studenti.
ako vas nije zajednički ćaća napravio nemere :D
Queen_of_hearts

#4902 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Queen_of_hearts »

:lol:
Mislim da ima neki fol da se ovlasti jos neko osim imenovanog nositelja kartice.....i to bi bilo to!
RahatHurmašica

#4903 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by RahatHurmašica »

naručio artikal 9. marta i kako nije došao do predviđenog datuma, pokrenuo sam case. Kaže kinez da sačekam dodatnih 7-10 dana i ako ne dođe vratit će pare. Prošlo 12 dana ja mu pošaljem poruku da nije došao. Od tada prošla još četiri a od kineza ni traga. Imam fore do 19 maja za escalate. Da li čekati i do kada?

Nebi da budem đoner, ali očigledno da narudžba neće doći.
kloniran

#4904 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by kloniran »

Queen_of_hearts wrote::lol:
Mislim da ima neki fol da se ovlasti jos neko osim imenovanog nositelja kartice.....i to bi bilo to!
nece ta kartica proci na paypalu a ni na ebay-u ako imaju dva nosioca, jer se mora verifikovati jedno ime i jedna adresa kao glavna
kloniran

#4905 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by kloniran »

RahatHurmašica wrote:naručio artikal 9. marta i kako nije došao do predviđenog datuma, pokrenuo sam case. Kaže kinez da sačekam dodatnih 7-10 dana i ako ne dođe vratit će pare. Prošlo 12 dana ja mu pošaljem poruku da nije došao. Od tada prošla još četiri a od kineza ni traga. Imam fore do 19 maja za escalate. Da li čekati i do kada?

Nebi da budem đoner, ali očigledno da narudžba neće doći.
sacekaj jos 5 do 6 dana ako je vec rok za escalate do 19. maja, ne kosta te nista a mozda dođe ;-)
AhmetShabo

#4906 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by AhmetShabo »

kloniran wrote:
nece ta kartica proci na paypalu a ni na ebay-u ako imaju dva nosioca, jer se mora verifikovati jedno ime i jedna adresa kao glavna
Normalno da bi verifikovali jedno ime i jednu adresu..
kloniran

#4907 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by kloniran »

faketowsky wrote:
kloniran wrote:
Normalno da bi verifikovali jedno ime i jednu adresu..
ali ti nece prihvatiti karticu, otvori ti na svoje ime i na svoje ime sve registruj, a naknadno kad prođe registracija odeš u banku i tražiš još za njega karticu. Mada to je sve glupost žešća. Jebote pa zar je toliko komplikovano imati svak svoj nalog i račun.
Davno je stari narod rekao, zajednica jadnica. :roll:
AhmetShabo

#4908 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by AhmetShabo »

nece ta kartica proci na paypalu a ni na ebay-u ako imaju dva nosioca, jer se mora verifikovati jedno ime i jedna adresa kao glavna[/quote]
Normalno da bi verifikovali jedno ime i jednu adresu..[/quote]

ali ti nece prihvatiti karticu, otvori ti na svoje ime i na svoje ime sve registruj, a naknadno kad prođe registracija odeš u banku i tražiš još za njega karticu. Mada to je sve glupost žešća. Jebote pa zar je toliko komplikovano imati svak svoj nalog i račun.
Davno je stari narod rekao, zajednica jadnica. :roll:[/quote]
ma sve bi bilo na jedno ime, samo bi uplacivali pare na isti taj racun i narucivali sa ebaya preko njega. Dakle koja kartica za studente da se to najlakse i najbrze odradi?
kloniran

#4909 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by kloniran »

faketowsky wrote:nece ta kartica proci na paypalu a ni na ebay-u ako imaju dva nosioca, jer se mora verifikovati jedno ime i jedna adresa kao glavna
Normalno da bi verifikovali jedno ime i jednu adresu..[/quote]

Davno je stari narod rekao, zajednica jadnica. :roll:[/quote]
ma sve bi bilo na jedno ime, samo bi uplacivali pare na isti taj racun i narucivali sa ebaya preko njega. Dakle koja kartica za studente da se to najlakse i najbrze odradi?[/quote]

visa electron debit
Dady

#4910 Re: Odg: eBay - Vaša iskustva

Post by Dady »

kloniran wrote:
Samo jedan je nositelj a drugi je ovlašteni za dodatnu karticu.
Radi 100%. Svako ima svoju karticu na svoje ime i brojevi kartice su različiti. Ali ovo po meni ima smisla ako se radi o članovima obitelji, izvaditi dosadnu karticu za suprugu, sina... U vašem slučaju puno jednostavnije je izvaditi svako sebi karticu npr u BBI banci za internet plaćanje bez mjesecnih troškova koju jednostavno možete dopuniti po potrebi.

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
kloniran

#4911 Re: Odg: eBay - Vaša iskustva

Post by kloniran »

Dady wrote:
kloniran wrote:
Radi 100%. Svako ima svoju karticu na svoje ime i brojevi kartice su različiti. Ali ovo po meni ima smisla ako se radi o članovima obitelji, izvaditi dosadnu karticu za suprugu, sina... U vašem slučaju puno jednostavnije je izvaditi svako sebi karticu npr u BBI banci za internet plaćanje bez mjesecnih troškova koju jednostavno možete dopuniti po potrebi.

a koliko se placa odrzavanje racuna na toj kartici?
ja bas neki dan htio novu uzeti al citajuci njihov cjenovnik samo se zbunio i odustao
ne naplacuju karticu al zato naplacuju odrzavanje racuna i na kraju isto dođe :roll:
AhmetShabo

#4912 Re: Odg: eBay - Vaša iskustva

Post by AhmetShabo »

Dady wrote:
kloniran wrote:

U BBI banci se znaci ne placa odrzavanje te kartice? Jel to onda BBI najbolje rjesenje za izvadit karticu?
kloniran

#4913 Re: Odg: eBay - Vaša iskustva

Post by kloniran »

faketowsky wrote: U BBI banci se znaci ne placa odrzavanje te kartice? Jel to onda BBI najbolje rjesenje za izvadit karticu?
Ma mozes izvaditi u bilo kojoj banci, samo ako planiras malo po internet kladionicama i takvim stranicama kupovati zaboravi na bbi banku, blokiraju transakcije prema tim stranicama, bar tako kazu.
U RF ti je 2 KM mjesec koristio il ne koristio karticu, al zato prolaze svugdje.

evo nađoh ovo za bbi prepaid, e sad ne znam hoce li proci na paypal jer nema imena na njoj, to bi rrebao reci neko ko je vec koristio
https://www.bbi.ba/bs/static/bbi-visa-prepaid-kartica

a evo ti i cjenovnik usluga
https://www.bbi.ba/images/pdf/tarifafiz ... 141113.pdf
AhmetShabo

#4914 Re: Odg: eBay - Vaša iskustva

Post by AhmetShabo »

kloniran wrote:
faketowsky wrote: U BBI banci se znaci ne placa odrzavanje te kartice? Jel to onda BBI najbolje rjesenje za izvadit karticu?
Ma mozes izvaditi u bilo kojoj banci, samo ako planiras malo po internet kladionicama i takvim stranicama kupovati zaboravi na bbi banku, blokiraju transakcije prema tim stranicama, bar tako kazu.
U RF ti je 2 KM mjesec koristio il ne koristio karticu, al zato prolaze svugdje.

evo nađoh ovo za bbi prepaid, e sad ne znam hoce li proci na paypal jer nema imena na njoj, to bi rrebao reci neko ko je vec koristio
https://www.bbi.ba/bs/static/bbi-visa-prepaid-kartica

a evo ti i cjenovnik usluga
https://www.bbi.ba/images/pdf/tarifafiz ... 141113.pdf
Koristio bih karticu samo za kupovinu preko interneta, Kakva crna kladjenja :D
kloniran

#4915 Re: Odg: eBay - Vaša iskustva

Post by kloniran »

faketowsky wrote:
vidi raspitaj se hoce li ova prepaid proci na paypalu, jer kako vidim nema imena na njoj, a vazi ti dvije godine i nakin toga ces morati ponovo prolaziti proceduru registracije kartice na paypalu.
mozda ti je bolje uzeti visu electron debitnu jer si student i nece ti naplacivati odrzavanje racuna
cini mi se da je i u intensi isto đabaluka za studente
AhmetShabo

#4916 Re: Odg: eBay - Vaša iskustva

Post by AhmetShabo »

kloniran wrote:
faketowsky wrote:
vidi raspitaj se hoce li ova prepaid proci na paypalu, jer kako vidim nema imena na njoj, a vazi ti dvije godine i nakin toga ces morati ponovo prolaziti proceduru registracije kartice na paypalu.
mozda ti je bolje uzeti visu electron debitnu jer si student i nece ti naplacivati odrzavanje racuna
cini mi se da je i u intensi isto đabaluka za studente
pa to mi i treba , samo da ne placam ono odrzavanje, znaci visa electron debitna :) Hvala na pomoci :kiss:
iceman ze

#4917 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by iceman ze »

iceman ze wrote:
iceman ze wrote:
123456789 wrote:Je li dhl expres ili dhl global ? Inace zasto DHL ? Ako je paket vise od 50KM biti ce veselo sa carinom i taksama :bih:
Veselo je uvijek sa njima ovdje, moram im donijeti racun ili izvod i na to mi uzmu 19%. DHL paket international.

Skoro pune 3 sedmice putuje paket iz Njemacke prema Kipru. Iz NY mi redovno posiljke nikad nisu probile 4 sedmice.

Danas je stigla posiljka konacno.....bez carinjenja i sl. procedura,vrijednost je bila oko 130 EUR.
Jazzy.ba

#4918 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Jazzy.ba »

Prosjecnog bosnju ne zanima kakve su carinske procedure na kipru.
Queen_of_hearts

#4919 Re: eBay - Vaša iskustva

dolazi li kome sta naruceno sredinom aprila ?
Jazzy.ba

#4920 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Jazzy.ba »

Dolazi, sto nebi dolazilo. Engleska 5 dana.
valjuga

#4921 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by valjuga »

Queen_of_hearts wrote:dolazi li kome sta naruceno sredinom aprila ?
Meni juče došao paket naručen 17.4.2014 8)
Queen_of_hearts

#4922 Re: eBay - Vaša iskustva

:place1: :place1: necu tako da se igram ..
Ja imam 5 stvari ,prva narucena 15,ostale sve 2 dana razmaka poslije
Vec komsiluku postajem sumnjiva sto se stalno po haustoru sunjam :oops: :lol:
capslock

#4923 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by capslock »

Da li je moguce ukoliko narucis ovako kao ja 5 satova od kineza podici case za sve odjednom ili se za svaki mora zasebno?
Hvala
kloniran

#4924 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by kloniran »

capslock wrote:Da li je moguce ukoliko narucis ovako kao ja 5 satova od kineza podici case za sve odjednom ili se za svaki mora zasebno?
Hvala
ako si zasebno narucio onda ide svaki case zasebno al mozes u poruci resolution centru objasniti situaciju
kloniran

#4925 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by kloniran »

valjuga wrote:
Queen_of_hearts wrote:dolazi li kome sta naruceno sredinom aprila ?
Meni juče došao paket naručen 17.4.2014 8)
meni doslo prosle hefte a naruceno 16.04 8-)
Post Reply