BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
ala7

#4901 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by ala7 »

mojaTV ADSL:
- pristupna brzina do 2048/512 kbps

netFlat 2 ADSL:
- do 2048/256 kbps

Sumnjam da ce biti povecanje pristupne brzine u paketu mojaTV Net/Full/Premi. Mozda tek mjesec dva poslije kada bude tehnicki moguce vecini korisnika..Nisu oni planirali da ce ih zadesiti Telemach , i dan danas bi sklopu usluge mojaTV imali 1Mbit/s pristupnu brzinu / flat rate a ostali adsl paketi bi ostali na starom / limit..Mogu cekati mjesec dva,ukoliko se ne desi nista onda cu mijenjati mojaTV paket na mojaTV Phone (25KM) + netFlat2 (25KM) = 50KM+PDV , ispade jeftinije za 5KM+PDV sa boljom pristupnom brzinom.. 5,85KM mi ostane u novcaniku, a godisnje 70,2 KM..

Max Rate: 27584 / 1020 kbps (down/up) - po ovome mogu i netFlat 10 uzeti + mojaTV phone..
Nadam se da ce povecati ali sve vise sumnjam iz dana u dan.. Vidi se po njihovoj ponudi i koliko nude, ne brojim uopste neke sporedne usluge koje nisu za siroku narodnu masu npr. 100+100, moja porodica, i sl.. Vecina koristi ADSL, mojaTV, fiksna telefonija - il cijene sniziti il ponudu obogatiti ..Moje misljenje
Halcyon

#4902 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by Halcyon »

Ti recimo možeš uzeti i netFlat 10, međutim nemaju svi korisnici propusnost od oko 25 Mbps i to je vjerovatno razlog zbog kojeg će pričekati sa povećanjem brzina na Moja TV paketima.
mirsek

#4903 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by mirsek »

Meni je pustena brzina na modemu oko 7 Mbps...Imam Moja TV FULL... Ako oduzmemo net od 2 Mbps, za telefon i TV ostane 5 Mbps...Ne vjerujem da telefon trosi vise od 512 kbps tako da za TV ostane oko 4.5 Mbps po STB-u.. Maximalni moguci protok mi je izmedju 18-23 Mbps...Tako, da hoce mogu uduplati brzinu neta bez ikakvih problema...

I da pitam ostale, da li se i vama povecao ping u zadnje vrijeme..? Meni je kad sam uvodio Moja TV bio ispod 20, a sad je oko 50.. :roll:
Kiki_Musampa

#4904 Re: MojaTV BHtelecom

Post by Kiki_Musampa »

Rade li kod Vas Arene...meni sve crno :lol:
Jeff Bingham

#4905 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by Jeff Bingham »

sto ne rade arene na mojawebtv :-?
colt

#4906 Re: MojaTV BHtelecom

Post by colt »

Kiki_Musampa wrote:Rade li kod Vas Arene...meni sve crno :lol:
Rade :D
Guestes

#4907 Re: MojaTV BHtelecom

Post by Guestes »

Prije vise od 15-ak dana sam ispunio sve podatke za prijavu mojatv preko web stranice i poslao zahtjev. Dan poslije me zovu iz telecoma i porucuju da ispunim sve ponovo, jer od decembra krece ta neka akcija u telecomu pa da me ukljuce u istu, i tako sutradan ponovo unesem podatke i posaljem. Nakon slanja piše da sam uspjesno poslao zahtjev i ukoliko me niko od njih ne kontaktira u roku od 7 dana da nazovem 1444.
7 dana niko nije zvao i evo vec 3-4 dana zovem 1444 ali se niko ne javlja. Kako da znam da sam ispunio sve sto je potrebno pa da mogu jednostavno cekati odnosno da li je taj njihov poziv nakon slanja zahtjeva dio te prijave ili je to to?
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#4908 Re: MojaTV BHtelecom

Post by Entropio »

Primili su oni prijavu... Sad sve što možeš da uradiš je da čekaš. Neki su čekali 6 mjeseci da ih nazovu i da im priključe... Naravno, ako znaš nekog malo moćnijeg u BH Telecomu, dođu ti za 2 dana.
Guestes

#4909 Re: MojaTV BHtelecom

Post by Guestes »

Hvala.. Nije problem cekati, bitno mi je da je prijava ok iako mi je cudno da se niko ne javlja na taj 1444 broj :-)
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#4910 Re: MojaTV BHtelecom

Post by Entropio »

Guestes wrote:Hvala.. Nije problem cekati, bitno mi je da je prijava ok iako mi je cudno da se niko ne javlja na taj 1444 broj :-)
Ako baš hoćeš da ih zoveš, onda zovi na 1422, klikni 3 i čekaj da se neko javi. Pokušaj više puta.
Miro Spiro
Grijem se na: toplotna pumpa
Vozim: Jensen Interceptor

#4911 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by Miro Spiro »

Meni su bili danas iz telecoma da mjere signal optike i rekli su da nece biti promjene brzine na Mojoj TV u standardnom paketu.
neo7

#4912 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by neo7 »

Sta je standardni paket a sta "nestandardni" ?
Miro Spiro

#4913 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by Miro Spiro »

neo7 wrote:Sta je standardni paket a sta "nestandardni" ?
Standarni paket klasicni paket iz poste a nestandardni probna faza preko optike.
ala7

#4914 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by ala7 »

Ukoliko ne povecaju pristupne brzine stete samo odnos prema korisniku.. Mnogi ce razmisliti mjenjati paket ako se to ne desi jer nije korektno da se vise placa a dobijes manje sto se tice interneta.. Nisu u stanju sigurno tvrdim da obezbjede optiku krajnjem korisnku jer velika je povrsina koju pokrivaju, da je Sarajevo u pitanju samo to bi bilo teoretski moguce ali i Sarajevo,Mostar,Zenica,Bihac,Tuzla + okolna mjesta = nemoguca misija..

Testiraju VDSL2 sigurno to ce im biti "joker" ako konkurencija ponudi vise za manje pare ili ako uvedu novitete sto se tice tehnologije i interneta (laicki govorim),prvi sigurno nece ponuditi VDSL2, volio bi da nisam u pravu. Njima odgovara da je malo skuplje u odnosu na konkurenciju jer imaju dovoljan broj korisnika a vecini gradjana BiH najpovoljniiji je prikljucak ADSL-a mojaTV, da Telemach,Logosoft,HS pocne sa sirenjem infrastrukture na druge gradove vidjeli bi mi itekako povoljnu ponudu BHTelecom-a bilo bi "vode u usima".. Ili da dodje neki gigant T-com, Kabel Deutschland i sl..

Ako mogu konkurisati ostalima slobodno nek ostaju skuplji, do kad to ce vidjeti .. ;)
skafiskafsnjak

#4915 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by skafiskafsnjak »

Pa Telemach prosiruje i prema drugim gradovima....
prcnet

#4916 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by prcnet »

ala7 wrote:Ukoliko ne povecaju pristupne brzine stete samo odnos prema korisniku.. Mnogi ce razmisliti mjenjati paket ako se to ne desi jer nije korektno da se vise placa a dobijes manje sto se tice interneta.. Nisu u stanju sigurno tvrdim da obezbjede optiku krajnjem korisnku jer velika je povrsina koju pokrivaju, da je Sarajevo u pitanju samo to bi bilo teoretski moguce ali i Sarajevo,Mostar,Zenica,Bihac,Tuzla + okolna mjesta = nemoguca misija..

Testiraju VDSL2 sigurno to ce im biti "joker" ako konkurencija ponudi vise za manje pare ili ako uvedu novitete sto se tice tehnologije i interneta (laicki govorim),prvi sigurno nece ponuditi VDSL2, volio bi da nisam u pravu. Njima odgovara da je malo skuplje u odnosu na konkurenciju jer imaju dovoljan broj korisnika a vecini gradjana BiH najpovoljniiji je prikljucak ADSL-a mojaTV, da Telemach,Logosoft,HS pocne sa sirenjem infrastrukture na druge gradove vidjeli bi mi itekako povoljnu ponudu BHTelecom-a bilo bi "vode u usima".. Ili da dodje neki gigant T-com, Kabel Deutschland i sl..

Ako mogu konkurisati ostalima slobodno nek ostaju skuplji, do kad to ce vidjeti .. ;)
Gdje to oni rade testitanje VDSL2 ?
neo7

#4917 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by neo7 »

netFlat 2 + mojatv phone paket =17+25=42KM +PDV cu da uzmem ukoliko ne smanje cijene :) Jednostavno ako ne urade nesto za mojaTV pakete nikako se ne isplati!
ala7

#4918 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by ala7 »

Ne isplati se nikako koristiti,placati mojaTV Full u odnosu mojaTV Phone + netFlat2..
Moze im biti izvlakusa ubacivanje veceg broja kanala u osnovnu ponudu sa ostalim kanalima tj. postojecim (SportKlub,SportKlub+,MTV,Balkanika,ESPN,VH1 i sl).. Prosiriti opciju TimeShift na ostale kanale, obogatiti ponudu filmova u videoteci i sl..

Da li bi se mogle spojiti teme MojaTV BHtelecom + BIHnet primjedbe i komentari u jednu temu BHTelecom All About .. Ovako lutamo,trazimo BHMobile, Bihnet, mojaTV, adsl, VoIP i sl.. Prijedlog moderaciji, ako moze moze ako ne nikom nista.. Pozdrav

http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... start=2450
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... start=2750
Quaresma

#4919 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by Quaresma »

ne znam za vas, al ja vec dugo vremena nisam dobio neki novi kanal, prije sam redovno dobijao, ako se ne varam do hema tv mislim 80ti kanal i to je to ima jos neki moja tv eksperimentalni ali to je nista
Quaresma

#4920 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by Quaresma »

neo7 wrote:
Quaresma wrote:a jeste cudni ebote, najavili povecanje brzina, medju njima i netflat 2 paket koji koristi moja tv, zar moraju ici skroz u detalje, jos bi trebali objaviti spisak onima kojima ce prvo povecati brzine
Za mojatv je uvijek bilo POSEBNO obavjestenje. U mojatv ti ne koristis paket netflat2 vec brzinu u sklopu mojatv usluge. KOntas ?

Edit: ovaj iznad mene bio brzi XD
ne kontam, najavili su i u martu prelazak na flat i povecanje brzina, tad sam imao 1mbs i dobio medju prvima 2mbs, naravno imam moja tv
neo7

#4921 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by neo7 »

Tada su jasno objavili da ce i moja tv paketi biti jeftinij i da ce se brzina povecati!
zateznistub

#4922 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by zateznistub »

Quaresma wrote:
neo7 wrote:
Quaresma wrote:a jeste cudni ebote, najavili povecanje brzina, medju njima i netflat 2 paket koji koristi moja tv, zar moraju ici skroz u detalje, jos bi trebali objaviti spisak onima kojima ce prvo povecati brzine
Za mojatv je uvijek bilo POSEBNO obavjestenje. U mojatv ti ne koristis paket netflat2 vec brzinu u sklopu mojatv usluge. KOntas ?

Edit: ovaj iznad mene bio brzi XD
ne kontam, najavili su i u martu prelazak na flat i povecanje brzina, tad sam imao 1mbs i dobio medju prvima 2mbs, naravno imam moja tv
čovjek je u pravu, kad je nekad davno BH Telecom prelazio na flat pakete tadasnja brzina u MojaTV paketimaje bila 1024, i ljudi su fino posebno izdvojili MojaTV i rekli da korisnici mojatv paketa dobijaju 2048 brzinu a posebno su obavijestili i ostale korisnike adsl usluga (paketa).
Quaresma

#4923 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by Quaresma »

ok, vidit cemo iduce godine sta ce biti
mirsek

#4924 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by mirsek »

Downstream / Upstream
SNR Margin (dB) 28.3 / 20.5

Attenuation (dB) 3.0 / 5.0

Output Power (dBm) 12.5 / 5.0

Attainable Rate (Kbps) 23180 / 896

Rate (Kbps) 7168 / 507

Ovo su podaci iz modema..
A evo i speedtesta..Ping se uduplao od uvodjenja..Image

Nadamo se promjenama :))
Miro Spiro

#4925 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by Miro Spiro »

100% nema promjene brzine na Moja TV samo ADSL paketi ce imati promjene za sada.
Locked