Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
- vaca
-
sinergija
#4902 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
ja se samo nadam da nece ovako proci

- Control panel
#4903 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
sta ovo bi.sinergija wrote:ja se samo nadam da nece ovako proci
-
klixober
#4904 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Zelim ti srecu Pedja na izborima i svim dobronamjernim ljudima iz NS koji nisu forsiralu svadju sa SDP-om...
- Control panel
#4905 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
i ja se nadam njihovom dobrom rezltatu, ali me ova slika gore malo zabrinjava. kanta puna a nema nijednog drugog plakata.komeba wrote:Zelim ti srecu Pedja na izborima i svim dobronamjernim ljudima iz NS koji nisu forsiralu svadju sa SDP-om...
- Suti i trpi
#4906 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Nacionalizam se hrani nacionalizmom. Nacionalizam pobjedjuje nacionalizam samo u ratu, dok liberalizam pobjedjuje nacionalizam u miru. Dodik zna da ti nabrojani samo jacaju njegovu poziciju, a posto rata sasvim sigurno nece biti, izgubiti od nacionalista nikako ne moze. Dodiku itekako odgovara radikalna bosnjacka politika. Sto ga se vise napada on je sve jaci.Abacija wrote:Interesantno je kako su po tzv. vaskolikom predstavniku Srba u BiH - Dodiku najbolji politicki partneri upravo oni koje ti smatras da zele dominaciju nad Srbima, tj. Ceric, Tihic, Silajdzic i Radoncic.Suti i trpi wrote:Dominacija nad Srbima i Hrvatima. Sve se svodi na dominaciju.Adriatic wrote:A koji su to "bošnjački interesi"?
- Petit_Beurre
#4907 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Vjeruj mi da ima. Nije da nas branim, ali vecina ljudi ne baci promo-materijal, uvijek ima onih koji pruže ruku jer je džaba.Control panel wrote:i ja se nadam njihovom dobrom rezltatu, ali me ova slika gore malo zabrinjava. kanta puna a nema nijednog drugog plakata.komeba wrote:Zelim ti srecu Pedja na izborima i svim dobronamjernim ljudima iz NS koji nisu forsiralu svadju sa SDP-om...
Sretno svim dobronamjernim, poštenim ljudima u nedjelju, pogotovo iz (moje lično viđenje), SDP-a, HDZ1990, LDS-a, NSP-a i Naše Stranke. Nadam se da ćemo poslije 3. oktobra izgraditi barem jednu traku (a ne 14) i to specijalnu, od Sarajeva do Zenice, Foče, Bugojna za Fahru, Hareta, Bakira i njima slične.
- ex_libres
#4908 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Corto Maltese i buzzer,
hvala lijepo na ukljucivanju u ovaj, nazovi dijalog sa abacijom. Pretpostavljam da je moje pojavljivanje na ovom forumu mjesec dana pred izbore izazvalo kod pojedinih forumasa sumnje u moje namjere i pozadinu mog angazmana, pa su me posmatrali sa dozom sumnje.
Ja sam vec u prvom postu naveo da je upravo podrska Nasoj stranci u ovoj kampanji razlog moje registracije te da nisam clan ove stranke. Mislio sam da se, kao gradjanin iz jednog entiteta (po sadasnjoj strukturi zemlje) ukljucim u dijalog bas na ovom forumu, kako bih dao svoj doprinos u stvaranju dijaloga medju "obicnim" gradjanima, sve sa ciljem rusenja nametnutih predrasuda i generalizacija od strane pojedinih politickih lidera iz Sarajeva i Banjaluke.
U nastupima sam nastojao iskreno prezentovati svoje stavove, bazirane na saznanjima koja su mi bila dostupna. Koliko sam bio realan, o tome ne mogu suditi. Kritikom pojedinih politickih partija, optuzen sam da nanosim stetu kompletnoj ljevici u cijeloj BiH. U posljednjih par postova mogu vidjeti da me ljudi (ne direktno) prozivaju i da sam svojim postovima nanio stetu i Nasoj stranci. Ako je ovo zaista tacno, onda mogu reci da mi je zao i da mi to nije bila namjera.
Ipak, ja sam ubijedjen da sam pokusajem dijaloga ucinio nesto pozitivno i da bi i jedan jedini glas koji bi Nasa stranka dobila na osnovu mojih postova, bio moj doprinos.
A od svojih kritika necu odustati, jer ne mogu pristati na generalizacije, diskriminaciju bilo koje vrste i manipulativne, udbaske metode koje koriste pojedini politicari ali i simpatizeri istih.
hvala lijepo na ukljucivanju u ovaj, nazovi dijalog sa abacijom. Pretpostavljam da je moje pojavljivanje na ovom forumu mjesec dana pred izbore izazvalo kod pojedinih forumasa sumnje u moje namjere i pozadinu mog angazmana, pa su me posmatrali sa dozom sumnje.
Ja sam vec u prvom postu naveo da je upravo podrska Nasoj stranci u ovoj kampanji razlog moje registracije te da nisam clan ove stranke. Mislio sam da se, kao gradjanin iz jednog entiteta (po sadasnjoj strukturi zemlje) ukljucim u dijalog bas na ovom forumu, kako bih dao svoj doprinos u stvaranju dijaloga medju "obicnim" gradjanima, sve sa ciljem rusenja nametnutih predrasuda i generalizacija od strane pojedinih politickih lidera iz Sarajeva i Banjaluke.
U nastupima sam nastojao iskreno prezentovati svoje stavove, bazirane na saznanjima koja su mi bila dostupna. Koliko sam bio realan, o tome ne mogu suditi. Kritikom pojedinih politickih partija, optuzen sam da nanosim stetu kompletnoj ljevici u cijeloj BiH. U posljednjih par postova mogu vidjeti da me ljudi (ne direktno) prozivaju i da sam svojim postovima nanio stetu i Nasoj stranci. Ako je ovo zaista tacno, onda mogu reci da mi je zao i da mi to nije bila namjera.
Ipak, ja sam ubijedjen da sam pokusajem dijaloga ucinio nesto pozitivno i da bi i jedan jedini glas koji bi Nasa stranka dobila na osnovu mojih postova, bio moj doprinos.
A od svojih kritika necu odustati, jer ne mogu pristati na generalizacije, diskriminaciju bilo koje vrste i manipulativne, udbaske metode koje koriste pojedini politicari ali i simpatizeri istih.
- ex_libres
#4909 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Jelena Došlov, predstavnica podmlatka Naše stranke „Naši mladi“ održala je danas konferenciju za medije na kojoj je izrazila zahvalnost onim medijima koji su dali sve od sebe da profesionalno prate tok izborne kampanje.
„Koristim ovu priliku da pozovem mlađe birače da izađu na izbore u što većem broju“, poručila je Došlov i dodala, „Molim sve mlade da shvate da pola države ne glasa jer vi ne izalazite na izbore. Vaš glas može biti odlučujući za našu budućnost.“
Po riječima Jelene Došlov, Naša stranka smatra da je kampanja protekla bez većih problema osim nekoliko slučajeva napada na aktiviste i članove Naše stranke od strane SNSD-a o čemu je javnost pravovremeno informisana.
„Koristim ovu priliku da pozovem mlađe birače da izađu na izbore u što većem broju“, poručila je Došlov i dodala, „Molim sve mlade da shvate da pola države ne glasa jer vi ne izalazite na izbore. Vaš glas može biti odlučujući za našu budućnost.“
Po riječima Jelene Došlov, Naša stranka smatra da je kampanja protekla bez većih problema osim nekoliko slučajeva napada na aktiviste i članove Naše stranke od strane SNSD-a o čemu je javnost pravovremeno informisana.
- Banksy
#4910 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
i sretnozoom66 wrote:Pedja Kojovic wrote:Forumasi
Nadam se da je ovaj forum posluzio namjeri.
Namjera je bila da vas informise i upozna sa stavovima Nase stranke o pitanjima koja vas zanimaju.
Ja sam, koliko sam god sam mogao, pokusao da odgovorim na mnogobrojna pitanja i konstatacije koje ste iznosili
i nadam se da sam, barem ponekad, u tome i uspio. Odgovori su ponekad bili adekvatni, ponekad, zbog mog neznanja ili neupucenosti nisu, nekad biste se slozili sa mnom, a ponekad ne.(Ako sam nekad "planuo" - izvinjavam se).
Diskusija je bila otvorena, na momente zestoka i, osim u malom broju slucajeva, bavila se politickim idejama i argumentima, a ne licnim napadima i uvredama. Kada sam se upustio u ovo, prijatelji, partijski drugovi i dobronamjerni poznanici su mi govorili da cu bespotrebno trositi svoje vrijeme i energiju jer je na internet forumima nemoguce voditi konstruktivan dijalog i sve se svede na "pljuvanje". Mislim da se pokaalo suprotno.
Mislim da ste pokazali ne samo da je potrebno nego i da je moguce voditi direktan i otvoren razgovor sa svima pa i sa politickim neistomisljenicima koje stiti "nickname", odnosno, anonimnost i pri tome odrzati visok nivo kulture dijaloga. (Prosto me strah upotrijebiti tu frazu nakon S.V.)
Njihov (mojih prijatelja i poznanika) strah da cu "cijenu" mog neanonimnog forumanja platiti ne samo ja licno nego i moja porodica i ljudi koji su mi dragi se pokazao kao neosnovan i ja sam vam zaista zahvalan zbog toga.
Zahvaljujem i moderatoru koji je, cini mi se, na ovoj imao mnogo manje posla, nego na drugim temama.
Nadam se da cete 3. oktobra izaci na glasanje i zaokruziti stranke i ljude koji ce promjeniti sadasnje stanje u nasoj zemlji i koji ce raditi u koristi opsteg a ne za svoj licni i materijalni interes. Iskreno se nadam da cemo se 4, oktobra probuditi u zemlji ciji ce se politicki pejzas radikalno razlikovati od danasnjeg.
Danas je posljednji dan kampanje i ja ga planiram provesti na ulici (Kod Trznice ili gdje me odrede).
Sutra je predizborna sutnja i ja cu je postovati.
Dakle, cujemo se, manje vise, u ponedjeljak.
Sretno.
pedja kojovic
fair enough![]()
- DepraUbiVepra
- Location: Previše smo voljeli zvijezde, da bismo se bojali noći!
#4911 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Imao sam dvojbe kako da ti na ovo adekvatno odgovorim, ali vjerovatno si sam sebi najbolja kazna, takav zaglavljen u nekom drugom vremenu.Abacija wrote:Da se vratim nazad do 185. strane:
Zdravko Krsmanovic i početničke greške.Corto Maltese wrote: Svaka nova stranka ima pravo na početničke greške u periodu inkubacije i to je O.K. Ali NS, koja po prirodi stvari treba da ima najjači PR u ex. Yu, ne smije imati tako stidljiv pristup javnosti. Sličan pristup zanemarivanja svoje slike u javnosti je imao Račanov SDP, pa ih je Senaderov HDZ jednom rukom skinuo sa vlasti, a drugom prisvojio zasluge za izgradnju autoputeva. PR je nužnost, a ja ga mimo ovog Peđinog samoinicijativnog projekta baš i ne vidjeh. A solo projekat već dogur'o do 185. strane.![]()
![]()
![]()
![]()
- Dozer
#4912 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
I ja cu pozeliti srecu NS, iako se ne slazemo nesto pretjerano. Ali, cilj je pobijediti i skinuti ovu stoku sa dvodecenijske vlasti, a po meni je sve bolje od njih pa i poprilicno, u ovom momentu, nedorecena i neprofilisana NS.
Takodjer, nakon sinocnjih "60 minuta", a i onih u ponedeljak, shvatio sam da cu od danas vrlo rijetko na ovom, ili bilo kojem drugom forumu iznositi svoje ideje i prijedloge rjesenja koji se ticu visoke politike na drzavnom ili entitetskom nivou. Mnogi ce sada reci "vidi njega sto se nafur'o" i sl., medjutim, ono sto je Fahro poceo pricati u ponedeljak, o ekonomiji u FBiH i posljedicnim reakcijama u RS nakon nekog vremena, na sta se opet nadovezao sinoc i sve to ponovio (da se treba ekonomski razvijati FBiH i ne obracati paznju na RS, a da ce oni sami rastjerati svoje mamlaze kada skontaju da je razlika u zivotnom standardu u FBiH i RS 100% ili vise, za FBiH naravno), ja sam na ovom forumu govorio prije 1-2-3 godine, i ponavljao (ovo nije tesko provjeriti). Nazalost, nisam razmisljao da bi te ideje mogla pokupiti partija koju ja bas i ne simpatisem...
Drugi dio se odnosi na Jurisica koji je takodjer, i to skoro bukvalno, citirao ono sto sam prije nekog vremena pisao da bi se trebalo uraditi sa administracijom - otpustiti sav realno postojeci visak ljudi koji ionako realno nemaju nikakvog posla koji bi sada mogli obavljati, a to je minimalno 30% trenutno zaposlenih u administraciji, da bi im dao 70% trenutnih primanja, ali bez toplog obroka, i stavio ih na cekanje 1-2 godine. Tako ostvarene ustede u sredstvima bih odmah preusmjerio u otvaranje novih radnih mjesta, ali proizvodnih, a ovi koji su bili na cekanju bi imali prioritet pri zaposljavanju na ta novootvorena mjesta. Jurisic je ovo ponovio skoro od rijeci do rijeci (ni ovo nije tesko provjeriti), a kako ni on i njegova opcija nisu nesto sto se meni bas svidja, tako se vise necu upustati u te dublje price i tako davati ideje nekima.
Slobodno me smatrajte prepotentnim, ovakvim, onakvim, ali kome nije mrsko moze vrlo lako utvrditi kroz moje postove da ne pricam napamet. Steta je sto NS ili neka slicna stranka nije podjonila te ideje o rjesenjima ovih gornjih problema...
Takodjer, nakon sinocnjih "60 minuta", a i onih u ponedeljak, shvatio sam da cu od danas vrlo rijetko na ovom, ili bilo kojem drugom forumu iznositi svoje ideje i prijedloge rjesenja koji se ticu visoke politike na drzavnom ili entitetskom nivou. Mnogi ce sada reci "vidi njega sto se nafur'o" i sl., medjutim, ono sto je Fahro poceo pricati u ponedeljak, o ekonomiji u FBiH i posljedicnim reakcijama u RS nakon nekog vremena, na sta se opet nadovezao sinoc i sve to ponovio (da se treba ekonomski razvijati FBiH i ne obracati paznju na RS, a da ce oni sami rastjerati svoje mamlaze kada skontaju da je razlika u zivotnom standardu u FBiH i RS 100% ili vise, za FBiH naravno), ja sam na ovom forumu govorio prije 1-2-3 godine, i ponavljao (ovo nije tesko provjeriti). Nazalost, nisam razmisljao da bi te ideje mogla pokupiti partija koju ja bas i ne simpatisem...
Drugi dio se odnosi na Jurisica koji je takodjer, i to skoro bukvalno, citirao ono sto sam prije nekog vremena pisao da bi se trebalo uraditi sa administracijom - otpustiti sav realno postojeci visak ljudi koji ionako realno nemaju nikakvog posla koji bi sada mogli obavljati, a to je minimalno 30% trenutno zaposlenih u administraciji, da bi im dao 70% trenutnih primanja, ali bez toplog obroka, i stavio ih na cekanje 1-2 godine. Tako ostvarene ustede u sredstvima bih odmah preusmjerio u otvaranje novih radnih mjesta, ali proizvodnih, a ovi koji su bili na cekanju bi imali prioritet pri zaposljavanju na ta novootvorena mjesta. Jurisic je ovo ponovio skoro od rijeci do rijeci (ni ovo nije tesko provjeriti), a kako ni on i njegova opcija nisu nesto sto se meni bas svidja, tako se vise necu upustati u te dublje price i tako davati ideje nekima.
Slobodno me smatrajte prepotentnim, ovakvim, onakvim, ali kome nije mrsko moze vrlo lako utvrditi kroz moje postove da ne pricam napamet. Steta je sto NS ili neka slicna stranka nije podjonila te ideje o rjesenjima ovih gornjih problema...
- ecstase
#4913 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
od srca Vam zelim debakl
-
convict
#4914 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Pedja,Pedja Kojovic wrote:Forumasi
Nadam se da je ovaj forum posluzio namjeri.
Namjera je bila da vas informise i upozna sa stavovima Nase stranke o pitanjima koja vas zanimaju.
Ja sam, koliko sam god sam mogao, pokusao da odgovorim na mnogobrojna pitanja i konstatacije koje ste iznosili
i nadam se da sam, barem ponekad, u tome i uspio. Odgovori su ponekad bili adekvatni, ponekad, zbog mog neznanja ili neupucenosti nisu, nekad biste se slozili sa mnom, a ponekad ne.(Ako sam nekad "planuo" - izvinjavam se).
Diskusija je bila otvorena, na momente zestoka i, osim u malom broju slucajeva, bavila se politickim idejama i argumentima, a ne licnim napadima i uvredama. Kada sam se upustio u ovo, prijatelji, partijski drugovi i dobronamjerni poznanici su mi govorili da cu bespotrebno trositi svoje vrijeme i energiju jer je na internet forumima nemoguce voditi konstruktivan dijalog i sve se svede na "pljuvanje". Mislim da se pokaalo suprotno.
Mislim da ste pokazali ne samo da je potrebno nego i da je moguce voditi direktan i otvoren razgovor sa svima pa i sa politickim neistomisljenicima koje stiti "nickname", odnosno, anonimnost i pri tome odrzati visok nivo kulture dijaloga. (Prosto me strah upotrijebiti tu frazu nakon S.V.)
Njihov (mojih prijatelja i poznanika) strah da cu "cijenu" mog neanonimnog forumanja platiti ne samo ja licno nego i moja porodica i ljudi koji su mi dragi se pokazao kao neosnovan i ja sam vam zaista zahvalan zbog toga.
Zahvaljujem i moderatoru koji je, cini mi se, na ovoj imao mnogo manje posla, nego na drugim temama.
Nadam se da cete 3. oktobra izaci na glasanje i zaokruziti stranke i ljude koji ce promjeniti sadasnje stanje u nasoj zemlji i koji ce raditi u koristi opsteg a ne za svoj licni i materijalni interes. Iskreno se nadam da cemo se 4, oktobra probuditi u zemlji ciji ce se politicki pejzas radikalno razlikovati od danasnjeg.
Danas je posljednji dan kampanje i ja ga planiram provesti na ulici (Kod Trznice ili gdje me odrede).
Sutra je predizborna sutnja i ja cu je postovati.
Dakle, cujemo se, manje vise, u ponedjeljak.
Sretno.
pedja kojovic
I Nasa stranka i ti licno imate moj glas. Sretno u nedjelju!
- Suti i trpi
#4915 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Puno srece za Nasu stranku i za sve stranke ljevice. Svaki glas je bitan.
-
echinacea
#4916 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
SRETNO 3. OKTOBRA
NASA STRANKA

NASA STRANKA
-
veleno
#4917 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
echinacea wrote:SRETNO 3. OKTOBRA
NASA STRANKA![]()
- GandalfSivi
#4918 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Iskreno se nadam da cete preci izborni prag, da ne budu zalud baceni glasovi, pa da i neku koaliciju napravimo...
-
sa obzirom na...
#4919 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Glas'o sam za vas za federalni parlament sa TK, mada sumnjam da ce biti nekog hajra, znam da je mnoge zbunilo ono krsmanovic...
Uglavnom puno vam zamjeram na losem vodjenju kampanje, od svih stranaka ovde u TK ubjedljivo, zapravo nepostojece, pojavljivanje, nigdje plakata...
Ali nije mi zao uzalud bacenog glasa, glasao sam po savjesti....
Uglavnom puno vam zamjeram na losem vodjenju kampanje, od svih stranaka ovde u TK ubjedljivo, zapravo nepostojece, pojavljivanje, nigdje plakata...
-
Normalan.ba
#4920 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
http://www.youtube.com/watch?v=PHQYFQQp0KYsa obzirom na... wrote:Glas'o sam za vas za federalni parlament sa TK, mada sumnjam da ce biti nekog hajra, znam da je mnoge zbunilo ono krsmanovic...
-
Abacija
#4921 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Najlakse je negirati a argumenata da potkrijepis svoju tvrdnju ni za lijeka.Corto Maltese wrote:Nisi pobio stavove, nisi postavio pitanja, a sve zbog toga jer nisi iznio argumente.Abacija wrote:
Da hoces da vodis dijalog sa mnom ti bi to radio a ne bi pucao parole kao sto sad to radis. Ja sam tebi iznio argumente, postavio pitanja, pobio tvoje stavove, a od tebe absolutno nista. Ja sam na ovom forumu od prije nego sto su se clanovi i simpatizeri NS-a pojavili i ako sto radim to je ucestvovanju u dijalogu.
Zaboravio sam da cinici ne razumiju analogiju pa zato nije ni cudo sto si je potpuno pogresno shvatio.Corto Maltese wrote:Neću gubiti vrijeme na cjelokupno tvoje pisanije, samo ću navesti zadnji post, kao paradigmu tvojih istupa:
Ne, ni ja, kao ni ti, nisam čuo za Jevreja koji je to uradio u toj noći ili bilo kojoj noći nakon 21. marta 1933. godine (dana kada je Hitler "Aktom Opunomoćenja" postao de fakto i de jure, diktator Njemačke)Abacija wrote: Naravno da hoce. Zar nisi cuo za onog Jevreja kada je 30. januara 1939 (inace datum poznat po Hitlerovom govoru u Reichstagu) porucio: "Mozda se necu saglasiti sa onim sto govoris, ali cu do smrti braniti tvoje pravo da to govoris".
Navedena Valteire-ova izjava se u javnom govoru ne primjenjuje na one koji su slobodu govora ili bilo koju slobodu, neopravdano oduzeli drugim ljudima. Ali čak i u takvom slučaju postoji iznimka, te bi i Hitler, kakav god da je bio, najveći zločinac svih vremena ili samo najveći zločinac 20 vijeka, da je doživio poratne procese nacističkim vođama, bio darovan pravom na advokata, odbranu, završnu riječ i sve ono što trenutno ima, recimo Radovan Karadžić u Hagu.
Koje su to licnosti i koji politicari za koje mislis da me truju?ex_libres wrote:Abacija,
Po mom skromnom misljenju, ti si produkt jednog nesrecnog vremena i drustva baziranog na sukobima, podjelama, predrasudama i potpunim odsustvom tolerancije. Iz tebe prosto sije mrznja, ostrascenost zasnovana na visegodisnjim manipulacijama od strane pojedinih javnih licnosti, ne samo pojedinih politicara.
- ahuseino
#4922 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
no_pasaran wrote:Interesuje me da li se nakon ovoga danas
http://** No links **.ba/front/sdp-ova_dr~z-ava_za_fahru
i ovoga večeras, osjećate da ste a)"ispali glupi" ili da ste b)"ispali pravo glupi"?
Unaprijed hvala za odgovor.
-
bicebolje
#4923 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Više stranica na ovoj temi nego glasova na izborima.
- Grover
#4924 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

"Rezonujući na ovaj način, Bošnjaci će imati višestruke i dugoročne koristi od postojanja Republike Srpske, jer im nedovršeni Karadžićev projekat (a dovršen je jedino otcjepljen) pomaže da ostvare dvotrećinsku većinu. A kad je ostvare, onda se napravi šestomjesečna kampanja među Bošnjacima da 500.000 Bošnjaka izvadi ličnu kartu u RS-u i onda potpuno legitimno izaberu vladu, predsjednika, naprave skupštinsku većinu i donesu odluke koje se tiču postojanja RS-a."
- Alfons Kauders
#4925 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
upravo tako... nazalost ja sam na to upozoravao prije par mjeseci, al eto ovi ljevicari misle da su pametni pa ne poslusashe nista sto sam govorio... na kraju prodjose ko bos po trnju... ma sta bos, ko mudima po trnju...bicebolje wrote:Više stranica na ovoj temi nego glasova na izborima.
zali boze danisovog imena i ugleda, kakvim je diletantima stranku prepustio u ruke... tja, valjda ce sljedeci put odrijesiti kesu i angazovati ozibljne ljude za obziljan posao... djecurlija sa plakatima izgleda dobro na fotkama, ali na izborima se napuse i zaborave glasati...