BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
DonVito

#4901 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by DonVito »

Code: Select all

Potencijalni reprezentativac Bosne i Hercegovine Anel Hadžić, mogao bi nenadano postati zvijezda prelaznog roka u Hrvatskoj. Naime, splitski Hajduk pokazao je interes prema najboljem igraču austrijskog Rieda, a u razgovoru za portal ****.ba, i sam je Hadžić potvrdio da je već bio u kontaktu sa splitskim velikanom.

''Zvali su me, nisu to nagađanja, obavili smo korektan razgovor. Saopćio sam im svoje uvjete, pa ćemo vidjeti.  Ne krijem ništa - volio bih igrati u Hajduku, o klubu mislim sve najbolje, a o eventualnom transferu pričao sam sa Senijadom Ibričićem koji mi je rekao sve najbolje. Kazao mi je da bolje odskočne daske nema za veliki transfer, i zaista sam vrlo zainteresovan za dolazak u Hajduk. Igrao sam dobro posljednjih mjeseci, imam još ponuda, ali je Hajdukova naprivlačnija. Vidjećemo, želim dobro razmisliti i donijeti najbolju odluku'', rekao je Anel Hadžić 

Hadžić je tek nedavno riješio sve formalnosti oko papirologije potrebne za nastup u bh. nacionalnom timu, pa bi već u susretu protiv Slovenije mogao debitovati za Zmajeve.
Kako su ga najavljivali neki ovdje mediji i strucnjaci na forumu ja sam ocekivao u najmanju ruku novog Essiena.
Kad ono ćorak, ma Zahirovic majka 8)
Muhamed Đakmić

#4902 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Muhamed Đakmić »

Po Transfermarktu on stvarno jeste najskuplji igrač Rieda, ali upitno je koliko je ono smeće relevantno za austrijsku ligu.
Eborg

#4903 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Eborg »

Sušić se od ovih "prelaznika" iz drugih reprezentacija dovezao ovog najlošijeg. :-)
jeza u ledja

#4904 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by jeza u ledja »

Eborg wrote:Sušić se od ovih "prelaznika" iz drugih reprezentacija dovezao ovog najlošijeg. :-)
A kojOg?

Zar je doveo ovog Hadzica vec?
Eborg

#4905 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Eborg »

Pa nije ali on je jedini bio dovoljno ohrabren od selektora da riješi te papire, mislim da je to u završnoj fazi.
BHF_Manijak

#4906 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by BHF_Manijak »

Sarajevo1946 wrote:Po Transfermarktu on stvarno jeste najskuplji igrač Rieda, ali upitno je koliko je ono smeće relevantno za austrijsku ligu.
Ma cim tu raja odredjuje visinu cijene ne moze to valjati. Uostalom samo nasi polunovinaris a portala koriste transfermakrt kao releventan parametar. :roll: :oops:
jeza u ledja

#4907 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by jeza u ledja »

Ih, pa vidis da je ta ohrabrujuca varijabla obrnuto proporcionalna kvalitetu igraca koji je u pitanju.
Last edited by jeza u ledja on 08/01/2013 00:30, edited 1 time in total.
jeza u ledja

#4908 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by jeza u ledja »

BHF_Manijak wrote:
Sarajevo1946 wrote:Po Transfermarktu on stvarno jeste najskuplji igrač Rieda, ali upitno je koliko je ono smeće relevantno za austrijsku ligu.
Ma cim tu raja odredjuje visinu cijene ne moze to valjati. Uostalom samo nasi polunovinaris a portala koriste transfermakrt kao releventan parametar. :roll: :oops:
Ja sam ovaj sajt vidio kvotan u mnogo poznatijim svjetskim fudbalskim medijima.
Ne ocjenjuje se visina cijene, vec pretpostavljena novcana vrijednost igraca.
BHF_Manijak

#4909 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by BHF_Manijak »

Ma znam, ali to opet ne moze biti mjerilo jer sad ti kazem presudno je lupam da li se puk slozi npr da se odredjenom igracu cijena digne ili ne. Npr jedan Gomez vrijedi sad 42 miliona eura, ili Muller oko 38... Jedina prava istina je da igrac vrijedi koliko se para ponudi za njega i za koliko se dovede. Doduse tu transfermarkt prati i to je pocetna cijena igracu. Ukoliko nema ponuda onda ide ona varijanta sa pocetka recenice da krug ljudi mu odredjuje cijenu. :-)
Muhamed Đakmić

#4910 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Muhamed Đakmić »

BHF_Manijak wrote:Ma znam, ali to opet ne moze biti mjerilo jer sad ti kazem presudno je lupam da li se puk slozi npr da se odredjenom igracu cijena digne ili ne. Npr jedan Gomez vrijedi sad 42 miliona eura, ili Muller oko 38... Jedina prava istina je da igrac vrijedi koliko se para ponudi za njega i za koliko se dovede. Doduse tu transfermarkt prati i to je pocetna cijena igracu. Ukoliko nema ponuda onda ide ona varijanta sa pocetka recenice da krug ljudi mu odredjuje cijenu. :-)
Može koliko toliko biti relevantno za velike klubove i igrače. U Sarajevu Belošević vrijedi 400 000 eura :-)
jeza u ledja

#4911 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by jeza u ledja »

Ja opet kazem to ne moze biti njegova cijena, vec neka trzisna vrijednost. Po meni, te vrijednosti igraca koje se spominju u nasoj ligi nisu nerealne jer ti igraci mozda stvarno toliko vrijede, ali se prodaju budzasto zbog losih ugovora i neisplacenih placa. Mislim, mozda je glupo razdvajati trzisnu vrijednost i realnu cijenu igraca, ali eto tako se meni cini.
buzzer

#4912 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by buzzer »

jeza u ledja wrote:
Eborg wrote:Sušić se od ovih "prelaznika" iz drugih reprezentacija dovezao ovog najlošijeg. :-)
A kojOg?

hadzic je na pragu reprezentacije. ima najbolje preporuke :D http://www.transfermarkt.de/de/germania ... _1886.html (vidjeti pod: berater)
papiri mu se punom parom rade, za razliku od recimo izeta hajrovica koji nema tako dobrog i selektoru bliskog beratera. :)
luckylaka

#4913 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by luckylaka »

buzzer wrote:
jeza u ledja wrote:
A kojOg?

hadzic je na pragu reprezentacije. ima najbolje preporuke :D http://www.transfermarkt.de/de/germania ... _1886.html (vidjeti pod: berater)
papiri mu se punom parom rade, za razliku od recimo izeta hajrovica koji nema tako dobrog i selektoru bliskog beratera. :)
Imas li izvor ovih informacija ili po obicaju... :-)
buzzer

#4914 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by buzzer »

luckylaka wrote:
buzzer wrote: hadzic je na pragu reprezentacije. ima najbolje preporuke :D http://www.transfermarkt.de/de/germania ... _1886.html (vidjeti pod: berater)
po obicaju pisem argumentovano. kliknes na ona plava slova i brojeve i citas... i kad sve procitas i kad ti se ovdje milion puta argumentovano dokaze da je pape taraba od selektora, eh onda je vrijeme za smajlije i zastave, pa opleti... :bih:
luckylaka

#4915 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by luckylaka »

buzzer wrote:
luckylaka wrote:
buzzer wrote: hadzic je na pragu reprezentacije. ima najbolje preporuke :D http://www.transfermarkt.de/de/germania ... _1886.html (vidjeti pod: berater)
po obicaju pisem argumentovano. kliknes na ona plava slova i brojeve i citas... i kad sve procitas i kad ti se ovdje milion puta argumentovano dokaze da je pape taraba od selektora, eh onda je vrijeme za smajlije i zastave, pa opleti... :bih:
Pitam gdje si procitao da je mali na pragu reprezentacije tj.izvor.Ili imas ili nemas
luckylaka

#4916 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by luckylaka »

Ovako otprilike izgledaju informacije***** :-D UGODNA ATMOSFERA
Uskoro Ermin Bičakčić postaje novi Papetov pulen

Objavio: BHFudbal.Ba (D.K)
petak, 28 Decembar 2012 13:51
Printaj
E-pošta

Nogometni savez Bosne i Hercegovine danas je u Hotelu Art u Sarajevu upriličio druženje s novinarima na kojem se pojavio i Ermin Bičakčić, vjerovatno skori A reprezentativac.
UGODNA ATMOSFERA Na druženju novinara i Saveza pojavio se i Bičakčić
Bičakčić, trenutno član Eintrachta iz Braunschweig je pauzu iskoristio kako bi došao u Sarajevo gdje je pokrenuta procedura za dobijanje njegovog sportskog državljanstva, koji će mu omogućiti nastup među "Zmajevima".

Domaćini druženja kojem su prisustvovali brojni predstavnici medijskih kuća bili su Ivica Osim, predsjednik Odbora za posredovanje i savjetovanja, Elvedin begić, predsjednik NSBiH, njegov zamjenik Darko Ljubojević i Jasmin Baković, generalni sekretar, prenosi Klix ba.

Druženje je prošlo u neobaveznom druženju i kovanju planova za odlazak u Brazil, na Svjetsko prvenstvo 2014. godine.
buzzer

#4917 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by buzzer »

luckylaka wrote: Pitam gdje si procitao da je mali na pragu reprezentacije tj.izvor.Ili imas ili nemas
bolje imati, nego nemati :D
Anel Hadžić, veznjak austrijskog Rieda u narednom periodu dobit će poziv za nastup u bh. odabranoj nogometnoj vrsti. To je u petak za Klix.ba potvrdio i selektor Safet Sušić.
http://www.klix.ba/sport/nogomet/blizi- ... /121110033
ima toga kol'ko hosh.... hajd sad jedno 45 zastava i 39 smajlija :)

ali poziv hadzicu nije problem, momka treba probati. problem je sto poziv nije dobio cocalic, djuric, seferovic, buric, svojevremeno marin i vuckic..., problem ce biti ako bez poziva ostane miske. ali selektor zna najbolje, jelde? :D
Arteta

#4918 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Arteta »

buzzer wrote:
luckylaka wrote: Pitam gdje si procitao da je mali na pragu reprezentacije tj.izvor.Ili imas ili nemas
Anel Hadžić, veznjak austrijskog Rieda u narednom periodu dobit će poziv za nastup u bh. odabranoj nogometnoj vrsti. To je u petak za Klix.ba potvrdio i selektor Safet Sušić.

ali poziv hadzicu nije problem, momka treba probati. problem je sto poziv nije dobio cocalic, djuric, seferovic, buric, svojevremeno marin i vuckic..., problem ce biti ako bez poziva ostane miske. ali selektor zna najbolje, jelde? :D
Cocalic igra u Izraelu, imali smo fina iskustva sa njima.

Djuric igra u 3.ligi.

Seferovic je los u Fiorentini.
Neki dan sam ga gledao, kada god udje u igru jedva i dotakne loptu.
Eborg

#4919 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Eborg »

Pa eto, što onda ne uradi ništa da "premunta" Vučkića kod nas?

Nešto sumnjam da je gori od Sesara i Svrake, a jedino je lijevo krilo u širem kadru osim Husejinovića.
luckylaka

#4920 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by luckylaka »

buzzer wrote:

Odkud ti ideja da selektor zna sta radi.Tip je totalni anonimus i da Reis Ceric onu jednu hutbu nije namijenio reprezentaciji BiH sada bi se u onoj grupi borili za opstanak
Arteta

#4921 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Arteta »

Eborg wrote:Pa eto, što onda ne uradi ništa da "premunta" Vučkića kod nas?

Nešto sumnjam da je gori od Sesara i Svrake, a jedino je lijevo krilo u širem kadru osim Husejinovića.
Da li je Vuckic izrazio zelju da igra za nas i da li je imao sredjene papire?
Arteta

#4922 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Arteta »

Ne znam zasto se svi hvatate za Sesara i Svraku, po meni ima u nasoj repci i gorih igraca od njih, mada necu da imenujem.
buzzer

#4923 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by buzzer »

Arteta wrote: Cocalic igra u Izraelu, imali smo fina iskustva sa njima.

Djuric igra u 3.ligi.

Seferovic je los u Fiorentini.
Neki dan sam ga gledao, kada god udje u igru jedva i dotakne loptu.
iz izraela su otjerali igraca bez kojeg selektor nemoze zamisliti igru reprezentacije, a cocalicu tamo dobro ide.
djuric zabio tri gola svabama, iako igra u 3 ligi (inace je parmin igrac i poziv u reprezentaciju bi ga vjerovatno vratio iz posudbe).
seferovic je bio prvak svijeta i najbolji strijelac sp, pa ga kupio ozbiljan tim iz jedne od najboljih liga na svijetu i kao mlad igrac tek dobija sansu s klupe. isto bi trebao raditi i u reprezentaciji - dobijati sansu s klupe (ibricic nije rezerva dzeki i vedi, kako tvrdi susic).
buzzer

#4924 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by buzzer »

luckylaka wrote: Odkud ti ideja da selektor zna sta radi.Tip je totalni anonimus i da Reis Ceric onu jednu hutbu nije namijenio reprezentaciji BiH sada bi se u onoj grupi borili za opstanak
selektor susic nije anonimus. nakon svih uspjeha u turskoj i gdjeonojosbi, njegova planetarna popularnost je u stalnom usponu. evo bas kontaju iz reala da ga pozovu dok onaj murinjo nije sve zajebo.
Arteta

#4925 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Arteta »

buzzer wrote: iz izraela su otjerali igraca bez kojeg selektor nemoze zamisliti igru reprezentacije, a cocalicu tamo dobro ide.
Jadni smo mi onda ako nam Cocalic postane standardan.
Vrlo lako mu se moze desiti sudbina Medunjanina.
Izrael je mafijaska drzava tamo nema zahebancije,imali smo losa iskustva i hebavali im sve po spisku nadam se da necemo opet nasjesti.
buzzer wrote: djuric zabio tri gola svabama, iako igra u 3 ligi (inace je parmin igrac i poziv u reprezentaciju bi ga vjerovatno vratio iz posudbe).
Mlada repka nije isto sto i A repka.
Ako je dobar igrac,on ce se nametnuti u Seriji A pa cemo mu onda dati poziv.
BiH Reprezentacija po meni nije nista jadnija od Srbije i Hrvatske pa da moramo zvati igrace iz toliko slabih liga.
buzzer wrote: seferovic je bio prvak svijeta i najbolji strijelac sp, pa ga kupio ozbiljan tim iz jedne od najboljih liga na svijetu i kao mlad igrac tek dobija sansu s klupe. isto bi trebao raditi i u reprezentaciji - dobijati sansu s klupe (ibricic nije rezerva dzeki i vedi, kako tvrdi susic).
Mlada repka je nesto sto se drasticno razlikuje od A repke.
Post Reply