koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#4901 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by konektovan »

bhnapoleon1 wrote:Kada su ovo na ekupi poceli da naplacuju dostavu, dosad je bila besplatna
Ne znam. Zadnji put kad sam narucivao prije tri mjeseca, dostava bila besplatna.
Juliuscezar

#4902 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by Juliuscezar »

konektovan wrote:
bhnapoleon1 wrote:Kada su ovo na ekupi poceli da naplacuju dostavu, dosad je bila besplatna
Ne znam. Zadnji put kad sam narucivao prije tri mjeseca, dostava bila besplatna.
8 km dostava sad pise ali i sa njom su jeftiniji od DM ili CM
KB9

#4903 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by KB9 »

housetent wrote:Kupio sam burberry london i mislim da je isplativije kupiti Ck Shock jer je haman isti
imaju blage slicnosti

london je cisti nova godina/bozic parfem, bukvalno ko stvoren za taj period godine

shock je miris slatkog duhana, ekstremno dobar za svoju cijenu + dobijes ogromnu bocu za mizerne pare

od navedenih bi bez problema dao prednost shocku
KB9

#4904 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by KB9 »

znaci toliko od redovne kupovine sto se njih tice, tih osam markica pravi taman dovoljnu razliku da ih mozda i za sva vremena izbacim iz opticaja :mrgreen:
Luxor-Concorde

#4905 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by Luxor-Concorde »

Ako je ko zainteresovan za Frederic Malle - Musc Ravageur neka se javi :-D

Image
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#4906 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by _BataZiv_0809 »

konektovan wrote:.....
Kako bi ti podijelio parfeme na zimske i ljetne? Koji bi bio kriterij?

Recimo u sta bi svrstao:

DG The One

Gucci Guilty

Armani Mania/Code/Aqua di Gio

Paco Rabane Pour Homme
pizarro

#4907 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by pizarro »

i ja ne kontam ovo ljetni/zimski.
u sta spada allure homme sport?
samo njega koristim, cijelu godinu, svugdje i uz sve :D
Last edited by pizarro on 17/02/2018 10:56, edited 3 times in total.
radiša

#4908 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by radiša »

pizarro wrote:i ja ne kontam ovo ljetni/zimski.
samo njega koristim, cijelu godini, uz sve i svugdje :D
Zimski su uglavnom sa jacim notama a ljetni sa blazim,osvjezavajucim.Inace ljeti ne ide da se puno mirises parfemima jer kad se pomjesa znoj sa parfemom nastane odvratan smrad.
Last edited by radiša on 17/02/2018 10:59, edited 1 time in total.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#4909 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by _BataZiv_0809 »

samo njega koristim, cijelu godinu, svugdje i uz sve :D
_BataZiv_0809 wrote:
konektovan wrote:.....

Hajde konektovani rijesi nam dilemu. I ja tucem cijele godine iste parfeme :D
radiša

#4910 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by radiša »

Rijesio sam ti je ja samo procitaj.
moonca

#4911 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by moonca »

radiša wrote:
Zimski su uglavnom sa jacim notama a ljetni sa blazim,osvjezavajucim.Inace ljeti ne ide da se puno mirises parfemima jer kad se pomjesa znoj sa parfemom nastane odvratan smrad.
Francuzi to najbolje znaju. :-)
konektovan

#4912 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by konektovan »

Kad kupujete parfeme, zaista, necete nigdje naci na policama, na ambalazi, za koje godišnje doba je nsmjenjen odredjeni parfem. Za neiskusne, proizvodjaci su nekako uspjeli po boji ambalaze, bocice, donekle da olakšaju izbor. :mrgreen: Oštriji, sladji, puderasti, orijentalni, zacinski su vecinom u nešto tamnijim bojama.
Cvjetni, citrusni, vodenasti su u veselijim ili svjetlijim ambalazama. :mrgreen: Obicno bijele, svjetlo plave ambalaze, ali ima i drugih, tako da nije pravilo.
Covjek moze dobiti od prodavaca upute pri kupovini, o kakvim mirisnim notama se radi, i na osnovu toga, odluciti za koji period je prikladniji. Recimo, joop homme je gotovo nemoguce nositi ljeti, hebo fukushimu kakvu on radijaciju ima. :D

@Bataziv

D&g one, meni je zimski
Guilty takodjer
Code zima
Mania moze za proljece, ljeto, jesen
Aqua di gio ljeto.
Ima tu dosta i univerzalaca, koji se mogu nositi i cijelu godinu,..
moonca

#4913 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by moonca »

Ovaj je interesantan--- i izdrzljiv

Image
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#4914 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by _BataZiv_0809 »

konektovan wrote:Kad kupujete parfeme, zaista, necete nigdje naci na policama, na ambalazi, za koje godišnje doba je nsmjenjen odredjeni parfem. Za neiskusne, proizvodjaci su nekako uspjeli po boji ambalaze, bocice, donekle da olakšaju izbor. :mrgreen: Oštriji, sladji, puderasti, orijentalni, zacinski su vecinom u nešto tamnijim bojama.
Cvjetni, citrusni, vodenasti su u veselijim ili svjetlijim ambalazama. :mrgreen: Obicno bijele, svjetlo plave ambalaze, ali ima i drugih, tako da nije pravilo.
Covjek moze dobiti od prodavaca upute pri kupovini, o kakvim mirisnim notama se radi, i na osnovu toga, odluciti za koji period je prikladniji. Recimo, joop homme je gotovo nemoguce nositi ljeti, hebo fukushimu kakvu on radijaciju ima. :D

@Bataziv

D&g one, meni je zimski
Guilty takodjer
Code zima
Mania moze za proljece, ljeto, jesen
Aqua di gio ljeto.
Ima tu dosta i univerzalaca, koji se mogu nositi i cijelu godinu,..
Bravo pajdara!

De primjere muskih univerzalaca

Paco Rabane Pour Homme je klasicni zimski po ovoj logici. Ja nekako to laicki shvatam da su zimi pogodni tezi a ljeti laksi i svjeziji parfemi, ali nisam obracao paznju koji cu kad koristiti. Medju mojim favoritima ocigledno dominiraju zimski :mrgreen:
Plavo-bijeli

#4915 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by Plavo-bijeli »

Evo jedna od lista od parfema koji se mogu nositi čitavu godinu :)
channel10

#4916 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by channel10 »

Aqua Amara za muskarce (30ml)je u kojoj bocici? Okrugla ili duguljasta?
konektovan

#4917 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by konektovan »

channel10 wrote:Aqua Amara za muskarce (30ml)je u kojoj bocici? Okrugla ili duguljasta?
Mislim da je duguljasta od 30 ml.

Meni od ovih gore univerzalaca, aqua di gio profumo, boss bottled i allure sport verzija su odlicni, al' meni, ne mora znaciti da bi i nekoj drugoj osobi bili takvi.
Mis mekinjas

#4918 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by Mis mekinjas »

Oov je vrlo nezgodna tema kao i svaka koja raspravlja o ukusima.
Malo vise pišite kad vec ste uzeli za pravo da savjetujete, sta jeste u pojedinom parfemu. Bazne, srednje, gornje note. Produkcija je subjektivni stav. Ono kako parfem mirise okolini ovisi o kozi a ne o tome kako parfem mirise kad se šprica na papirić ili zrak. Ljeto i zima su isto demagogija. Peri kožu a ne mijenjaj parfem.to je najžešća floskula koju vam moze reci prodavač jer ni sam ne poznaje materiju koju prodaje. Ako imate mogucnost kupujte uvijek kod istog covjeka koji mirise parfeme cijeli dan.

Moj savjet svima je da ne kupuju sto parfema, to kad se miješa to je smrdljivo. Koristite parfem da vas pamte po njemu. I ne žalite dati pare za dugotrajnu stvar ali jednu kojoj cete biti vjerni. Sto manje eksperimenata to bolje.
radiša

#4919 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by radiša »

Tacno tako ali sta ces kad danas oni koji imaju para misle da mogu glumit strucnjake u parfemima,odjeci,autima,nekretninama a ne vide u stvari da pojma nemaju i da se samo provaljuju.Za parfem koji se neko trudio da napravi i koji je nekom dobar reci da je smece samo zato sto se tebi ne svidja govori o tome kakav si ti kao covjek a ne parfem.Ukusi su razliciti a ako se tebi nesto ne svidja to je drugi par opanaka.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#4920 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by _BataZiv_0809 »

Valjda moras eksperimentisati da bi znao koji je taj tvoj parfem.

I to smatram da su sretnici ljudi koji uspiju naci jedan parfem i da ga po njemu pamtis. Evo ja nisam uspio listu svesti na manje od 3. A eto najmanje 15 godina sam u tom fazonu i probao sam koliko hoces parfema. Doduse zato znam koje ne bih ni u ludilu....

Da me na glavu nasadis ne znam je li mi bolji Paco Pour Homme, Armani Acqua di Gio Esenzza ili DG The One :hm: i nema sanse da se mogu odluciti samo za jedan od njih...

A parfem itekako zna da vrati sjecanja. :izet:

Paco Ultraviolet man sam dobio za 18 rodjendan i bez obzira koliko mi bio bezveze parfem do granice da mi je odvratan, budi fenomenalna sjecanja, najezim se :thumbup:

A tek pojedini zenski :per:
Mis mekinjas

#4921 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by Mis mekinjas »

Naveo si 3, i jos jedan sa sjećanjima. Znaci nasao si.
Metaforički je bio jedan, nemoj 10, nemoj svako smece sa tržišta kupiti. Uzmi tri i vrti, a taj za sjećanja koristi kad si sjetan. :mrgreen:

Btw htjela sam se dotaći ekpserimentiranja i kad se to radi ali sam u pisanju vec bila preotrovna pa obrisah. :mrgreen:
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#4922 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by _BataZiv_0809 »

Mis mekinjas wrote:Naveo si 3, i jos jedan sa sjećanjima. Znaci nasao si.
Metaforički je bio jedan, nemoj 10, nemoj svako smece sa tržišta kupiti. Uzmi tri i vrti, a taj za sjećanja koristi kad si sjetan. :mrgreen:

Btw htjela sam se dotaći ekpserimentiranja i kad se to radi ali sam u pisanju vec bila preotrovna pa obrisah. :mrgreen:
Pa ovaj koji me lijepo asocira na tu mladost ludost, derneke, maturantsku ekskurziju, polaganje vozackog i sta vec sve ne mi je toliko odbojan da ga ne bih stavljao ni da ga dobijem opet na poklon. Ovako imam tu bocicu i s vremena na vrijeme je pomirisem i vratim se desetak godina unazad :)

Ova ostala 3 koristim u kontinuitetu ali uz njih je uvijek bar jos 2. Plus ne mogu se odreci ni drugih Armanijevih uzdanica...Mania, Code... :run:
pizarro

#4923 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by pizarro »

radiša wrote:
znaci ovaj je ljetni :thumbup:
meni je on vrh i necu nista drugo, to je parfem u kojem sam se pronasao 8-) :D
uglavnom, koristim ga uvijek decentno tako da nisam nikakva opasnost za okolinu :D
konektovan

#4924 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by konektovan »

Ja sam bio u fazi eksperimentisanja, ali stao, ne mogu više, mucan je to posao. :mrgreen: Traziti nove i nove mirise da bi ti se svidjeli, utopija samo takva. Odlucio sam se vratiti starim provjerenim klasicima, ali i tu ima svega, veliku vecinu je zahvatila reformulacija, najvece zlo u parfemskom svijetu. Neki dan probam JPG le male, katastrofa, sta su mu uradili. Rekao bih, ovo je vec peta reformulacija tog mirisa, koji mi je bio izuzetno drag, i generalno jedna od nsjboljih kreacija u dizajnerskom svijetu. Toliko su ga oslabili, da je bolje uzeti onsj iz Cm marketa Jean Marc copacabana aftershave,. :mrgreen:
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#4925 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by _BataZiv_0809 »

Jbt kad skontam mis mekinjas je stvarno u pravu.

Tacno se "naljutim" kad dobijem parfem na poklon, a da nije jedan od ovih koje gotivim ili eventualno neka od reformulacija :D Posto se takvi pokloni dobijaju od osoba koje su ti bliske i znaju ti adete :D

Opet sa druge strane nikad ne bih razbio ta vrata percepcije kao sa DG The One da ga nisam dobio na poklon :D

Znaci neka sredina je najbolje rjesenje...vrtiti par provjerenih, ali s vremena na vrijeme dozvoliti sebi malo eksperimenta :thumbup:
Post Reply