Ne postoji tableta za mrsanje. Mozda neke od njih stimuliraju mrsanje ali je to tako malo da ne vrijedi ni blizu cijene koju ces platiti. Sve sto stvarno djeluje, a i to nije neka magicna pilula s kojom ces smrsat preko noci bez treninga i pravilne ishrane, je zabranjeno iz zdravstvenih razloga (efedrin, t3,t4, clenbuterol....).lucky777 wrote:je li neko zna nesto vise o hydroxycut proizvodu za skidanje kg
treniram oko 11 mjeseci u teretani i skinuo sam oko 20kg bez ikakvih suplemenata, ali ima tu jos dosta viska
ako ima neko strucan da odgovori ili neko ko je imao iskustva sa ovim proizvodom
unaprijed hvala
Teretana
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
- GreenWay
#4901 Re: Teretana
-
T-pain
#4903 Re: Teretana
afa87 wrote:Koliko je clanarina u centralu?
80 za studente, 120 za obicne smrtnike
- afa87
#4904 Re: Teretana
sa bazenom ili bez?T-pain wrote:afa87 wrote:Koliko je clanarina u centralu?
- afa87
#4905 Re: Teretana
sa bazenom ili bez?T-pain wrote:afa87 wrote:Koliko je clanarina u centralu?
- Legollas
#4906 Re: Teretana
jel istina da se tokom jednog obroka može iskoristiti 20 g proteina ?
-
roboth
#4907 Re: Teretana
30 gLegollas wrote:jel istina da se tokom jednog obroka može iskoristiti 20 g proteina ?
- stranac2
#4909 Re: Teretana
Par treninga mi je uzelo da po prvi put probudim misice prsa za koje nisam ni znao koji su mi falili u stvari. 5,6 treninga sam uocio da prsa pocinju da poprimaju nobi oblik. A poslije mjesec dva sam uocio oblikovanje prsa i rast . Ponavljam bez proteina i ikakvih preparata uz normalnu ishranu. Ovdje je puno bitnije ne srljati sa flies jer su te povrede ramena veoma zafrkane i tesko prolaze. Pocinje se sa manje vise mizernim tezinama glavna je forma i jacanje misica koji se nalazi u samom korjenu prsa.Vannolli wrote:stranac2 wrote:Imao sam isti problem kao ti druze u vezi prsa. Sve raste , dizem i tezine ba benchu al prsa lose rastu. Dok nisam naletio na lika negjde online koji tvri da prsa rastu najvise od bench fly ne znam ni kako se kaze to na nasem iskreno. Probah i eureka. Bitno je samo da se pocne od malih tezina sa ovom vjezbom jer se inace lao povrijede ramena. Od kada sam poceo da radim kombinaciju set fly plus bench kao jedan set bez pauze prsa su pocela da rastu. I to se sve desava u nekoj 40-oj bez proteina.stronghold wrote:da ovo je za ramena,nije svaki put isto...A nisam ni pocetnik,treniram mozda 2 godine,tako nesto. Zaboravio sam naglasiti da mi trenutno nije cilj hipertrofija,ne radim tipični bilderski split. U biti,sve mi ide osim prsa,tu nikako ne napredujem niti u težinama niti previse u obimima pectoralisa. Imam dobru formu na benchu ( makar mislim da da ) , napravim luk, spuštam sipku gotovo do trbusnog zida, na kraju pokreta nikad ne zakljucavam laktove,uvijem imam konstantnu tenziju na prsima sve dok traje serija, laktovi povijeni blago prema unutra,znaci ne tipicno bilderski,kao na slovo T. Ne znam,mozda su tezine problem,mada ne forsiram nikada, mozda i ishrana, vidjet cu danas,probat cu malo devastirati prsa kratkim pauzima i vecim obimom treninga,dakle vise pnavljanja-manje tezine-manje pauze. Javim vam se sutra ujutro.
kafeinski friče,trapez radim sa leđima obično,ponekad čak i sa nogama,dakle 1-2 tjedno. Mada opet kazem,ne radim bas bilderski split, nesto izmedju lifterskog i bilderskog programa. Iako svaki put bude upala ( jedino na bicepsu rijetko - moguce jer leđa radim baš brutalno,pa tu dodje do dobrog trošenja bicepsa / gomilu veslanja sipkom/bucicama s max tezinama ), ipak su mi trenutno pauze nesto duze i naglasak je na sto vecu tezinu...
https://www.youtube.com/watch?v=y_Z2LftZDvk
Ovo je tzv. "pre-exhaustion" ili ti ga pred umor fazon treninga gdje je cilj da prvo odradis jednu izolacijsku vjezbu odnosno da "nacnes" misic koji radis tako da kada radis slozeni pokret (compound move) umoris odjednom sve misice odjednom (kod prsa je to rame i triceps).
Probah sinoc ovaj set fly-a i bencha i rasturilo me na proste faktore, odlicna stvarka stvarno
![]()
P.S. @stranac2 nakon koliko si primjetio da ti prsa rastu od ovog nacina treniranja?
Da pre-exhaustion je to. Fantastican trening sa malo pauza a veoma efektivan odradis sve za 45 min. Kombiniram puno flies sa bench bez pazue izmedju kao jedan set direktno prelazim iz jednog u drugi. S tim sto su flies glavna vjezba a bench samo komplement.
Biceps ramena komnbinirana vjezba izbacaj sjedeci poslije odradjenog seta ramena iza glave . Znaci iz jedne vjezbeu u drugu bez pauze. Isto ... i dizanje na vratilu poslije direktno na triceps. Misici gore , max cardio efekt (skoro kao sprint) , pogodis mnoge manje misice koje je tesko aktivirati.
@Vannolli
Vidim pogodio si sa flies neka super. Ali radi flies lezeci na klupi sa dva tega to ti je naj. Nikako one masine. I to veoma polako spustas a eksplozivno gore. Koliko mozes. Koncentracija jaka i zamislis kao da obuhvatas neku plavusu oko tijela. Malo karikiram al je bitno da se fokusiras na prave misice.
Jos radim sledece kombinacije koje razvaljuju : Vratilo dizanje (hammer style) ruke sirina ramena , sake jedna prema drugoj (hammer) , idem poslije toga na biceps sa dva tega isto hammer stil , onda direktno na triceps. i pauza. A kada zelim ekstra kondiciju pocinjem sve to sa cucnjevima.
-
T-pain
#4910 Re: Teretana
sve sauna bazen teretana ..afa87 wrote:sa bazenom ili bez?T-pain wrote:afa87 wrote:Koliko je clanarina u centralu?
-
Vannolli
#4911 Re: Teretana
Ovo je tzv. "pre-exhaustion" ili ti ga pred umor fazon treninga gdje je cilj da prvo odradis jednu izolacijsku vjezbu odnosno da "nacnes" misic koji radis tako da kada radis slozeni pokret (compound move) umoris odjednom sve misice odjednom (kod prsa je to rame i triceps).
Probah sinoc ovaj set fly-a i bencha i rasturilo me na proste faktore
, odlicna stvarka stvarno
P.S. @stranac2 nakon koliko si primjetio da ti prsa rastu od ovog nacina treniranja?[/quote]
Par treninga mi je uzelo da po prvi put probudim misice prsa za koje nisam ni znao koji su mi falili u stvari. 5,6 treninga sam uocio da prsa pocinju da poprimaju nobi oblik. A poslije mjesec dva sam uocio oblikovanje prsa i rast . Ponavljam bez proteina i ikakvih preparata uz normalnu ishranu. Ovdje je puno bitnije ne srljati sa flies jer su te povrede ramena veoma zafrkane i tesko prolaze. Pocinje se sa manje vise mizernim tezinama glavna je forma i jacanje misica koji se nalazi u samom korjenu prsa.
Da pre-exhaustion je to. Fantastican trening sa malo pauza a veoma efektivan odradis sve za 45 min. Kombiniram puno flies sa bench bez pazue izmedju kao jedan set direktno prelazim iz jednog u drugi. S tim sto su flies glavna vjezba a bench samo komplement.
Biceps ramena komnbinirana vjezba izbacaj sjedeci poslije odradjenog seta ramena iza glave . Znaci iz jedne vjezbeu u drugu bez pauze. Isto ... i dizanje na vratilu poslije direktno na triceps. Misici gore , max cardio efekt (skoro kao sprint) , pogodis mnoge manje misice koje je tesko aktivirati.
@Vannolli
Vidim pogodio si sa flies neka super. Ali radi flies lezeci na klupi sa dva tega to ti je naj. Nikako one masine. I to veoma polako spustas a eksplozivno gore. Koliko mozes. Koncentracija jaka i zamislis kao da obuhvatas neku plavusu oko tijela. Malo karikiram al je bitno da se fokusiras na prave misice.
Jos radim sledece kombinacije koje razvaljuju : Vratilo dizanje (hammer style) ruke sirina ramena , sake jedna prema drugoj (hammer) , idem poslije toga na biceps sa dva tega isto hammer stil , onda direktno na triceps. i pauza. A kada zelim ekstra kondiciju pocinjem sve to sa cucnjevima.[/quote]
Moze li kakva crnka ili brineta? Draze su mi
. Ma ja i vjerujem samo bucicama i mnogo me bolje pogode nego bilo koja sprava. Sto se tice tezina, u pravu si...vrlo lako je zeznuti rame i treba biti oprezan. Sve u svemu, hvala na objasnjenju, pomoglo je mnogo
Sto se tice jos tih "pre - exhaustion" treninga, radio sam ramena tako da sam prvo uradio set lateralnog letenja, pa prednjeg letenja pa tek onda otisao na press...isto me je pogodilo odlicno...prema tome, preporucujem svima ovaj "pre - exhaustion"
Probah sinoc ovaj set fly-a i bencha i rasturilo me na proste faktore
P.S. @stranac2 nakon koliko si primjetio da ti prsa rastu od ovog nacina treniranja?[/quote]
Par treninga mi je uzelo da po prvi put probudim misice prsa za koje nisam ni znao koji su mi falili u stvari. 5,6 treninga sam uocio da prsa pocinju da poprimaju nobi oblik. A poslije mjesec dva sam uocio oblikovanje prsa i rast . Ponavljam bez proteina i ikakvih preparata uz normalnu ishranu. Ovdje je puno bitnije ne srljati sa flies jer su te povrede ramena veoma zafrkane i tesko prolaze. Pocinje se sa manje vise mizernim tezinama glavna je forma i jacanje misica koji se nalazi u samom korjenu prsa.
@Vannolli
Jos radim sledece kombinacije koje razvaljuju : Vratilo dizanje (hammer style) ruke sirina ramena , sake jedna prema drugoj (hammer) , idem poslije toga na biceps sa dva tega isto hammer stil , onda direktno na triceps. i pauza. A kada zelim ekstra kondiciju pocinjem sve to sa cucnjevima.[/quote]
Moze li kakva crnka ili brineta? Draze su mi
Sto se tice jos tih "pre - exhaustion" treninga, radio sam ramena tako da sam prvo uradio set lateralnog letenja, pa prednjeg letenja pa tek onda otisao na press...isto me je pogodilo odlicno...prema tome, preporucujem svima ovaj "pre - exhaustion"
- Kofer
#4912 Re: Teretana
@stranac2
Sada mi je to malo čudno da su tebi nakon 5-6 treninga počeli rasti mišići,jer najmanje nakon 2 mj. se počinju viđati rezultati.Proteini su obavezni,znači teško se bez njih izgrađuju mišići.Mišići traže gorivo a ako ne unosiš preko proteina teško da ćeš se nabildati.
Sada mi je to malo čudno da su tebi nakon 5-6 treninga počeli rasti mišići,jer najmanje nakon 2 mj. se počinju viđati rezultati.Proteini su obavezni,znači teško se bez njih izgrađuju mišići.Mišići traže gorivo a ako ne unosiš preko proteina teško da ćeš se nabildati.
- stranac2
#4913 Re: Teretana
Druze rekao sam samo da su se poceli formirati i pojavljivati. Jer fakat ih nikada prije nisam ni osjecao ni aktvirao. A neki rast tek nakon 2 mjeseca odprilike. Sto i nije tako atipicno jer svaki put kada predjes na neku novu vjezbu bude ekstra efekat u pocetku.Kofer wrote:@stranac2
-
Vannolli
#4914 Re: Teretana
Ja tebi mogu samo ruku pruziti kad znam da balavurdija danas d...a po Facebooku ili sta vec a gospodin u 40-oj siba pre-exhaustion i super setove...svaka caststranac2 wrote:Druze rekao sam samo da su se poceli formirati i pojavljivati. Jer fakat ih nikada prije nisam ni osjecao ni aktvirao. A neki rast tek nakon 2 mjeseca odprilike. Sto i nije tako atipicno jer svaki put kada predjes na neku novu vjezbu bude ekstra efekat u pocetku.Kofer wrote:@stranac2
-
Fauja Singh
#4915 Re: Teretana
Od koliko je ta kanta za 200 KM i gdje ima da se uzme. Vidio sam da ima 5lb za 130 i kusur maraka, a od 10lb je okruglo 250 KM.Chuckie wrote:Daleko bolje je kupiti kantu Ultimate nutritiona za 200KM.Legollas wrote:imaš na piku, lik prodaje suplemente MYPROTEIN, ja kupio 5 kg wheya za 140 KM.
Ako ima negdje 10lb za 200 KM molio bih te da mi ako nista na PM javis
- Kofer
#4916 Re: Teretana
Postoje 2. opcije:stranac2 wrote:Druze rekao sam samo da su se poceli formirati i pojavljivati. Jer fakat ih nikada prije nisam ni osjecao ni aktvirao. A neki rast tek nakon 2 mjeseca odprilike. Sto i nije tako atipicno jer svaki put kada predjes na neku novu vjezbu bude ekstra efekat u pocetku.Kofer wrote:@stranac2
ili si jeo hranu bogatu proteinima
ili si pio proteine
3. nema
- stranac2
#4917 Re: Teretana
Ima tu par segmenata koje sam otkrio. Tip treninga , tezine s kojima vjezbas, ishrana. 45 min maks duzina treniga sa 20-ak minuta trcanja prije.Kofer wrote:Postoje 2. opcije:stranac2 wrote:Druze rekao sam samo da su se poceli formirati i pojavljivati. Jer fakat ih nikada prije nisam ni osjecao ni aktvirao. A neki rast tek nakon 2 mjeseca odprilike. Sto i nije tako atipicno jer svaki put kada predjes na neku novu vjezbu bude ekstra efekat u pocetku.Kofer wrote:@stranac2
ili si jeo hranu bogatu proteinima
ili si pio proteine
3. nema
Malo je mislim metabolizam . Al jedem meso i salatu vecinom. Totalno sam iskontrolisao ishranu. Znaci proteinski jaku hranu kolicine nisu niti tako ekstremne da preopterete stomak. Ipak mi je 40 i nesto.
Raja se loze na proteine puder truju se bukvalno jer ima svega. A sve to hranom moze uci u covjeka.
A druga stvar promijenio sam malo i metabolizam sa trcanjem. I to specijalnim trcanjem 20 minuta maks pakleni sprintevi. Inervai hodanja i trcanja. Totalno protrese organizam i utice na hormone i sve .
@vanolli
Ma druze nije to tako ekstremno ovdje vani. Manje vise normala da ljudi i stariji treniraju pravo jako. Malo smo mi dole iza al doci ce
Ma nisam ja nesto sada ekstremno. 194 108 kila .. mozda 2,3 kila ima sala.
Al generalno trening je nauka. Ima toliko informacija i umijece je sve razabrati kako treba. Bolje je biti gojazan i ne trenirati nego preopteretiti organizam sa previse treninga (povrede) i istrovati se proteinima.
Svidja mi se diskusija na ovoje temii gdje svak ima nesto da poijeli od svojih iskustava.
- burek_in_space
#4918 Re: Teretana
Opet sam se nalozhio na teretanu, chuvajte me se...( do prve cuge i kafane
)
-
Great Cornholio
#4919 Re: Teretana
Ne idu teretana i alkohol zajednoburek_in_space wrote:Opet sam se nalozhio na teretanu, chuvajte me se...( do prve cuge i kafane)
- MOSALJOZE
#4920 Re: Teretana
Naš moderator bi trebao sutra krenuti u teretanu,naravno prije toga 2 zvrka bureka i pola litra jogurta,a zatim odraditi trening,a pošto sutra dan neće ništa osjećati,i neće biti u mogučnosti da pomakne ruke tako da od pive nema ništa,ali zato će njega upala drzati do utorka,a u utorak je tekma pa mu se neće dati ići u teretanu te će poslije tekme uslijeditiGreat Cornholio wrote:Ne idu teretana i alkohol zajednoburek_in_space wrote:Opet sam se nalozhio na teretanu, chuvajte me se...( do prve cuge i kafane)
-
Great Cornholio
#4921 Re: Teretana
Što se tiče teretane, veoma je bitno raditi sve grupe mišića, jer oni koji izgledaju kao Džoni Bravo, a ja u poslednje viđam dosta takvih u gradu, su vrlo nestabilni na nogama,a jake noge su preduslov za bavljenje bilo kojim sportom, a oni koji žele da se bave bilo kojim sportom moraju ići u teretanu.
Onaj profesionalni body bilding, za mene, nije sport, već bolest.
- burek_in_space
#4922 Re: Teretana
Imam konkretne dokaze da rekreativci kao ja to mogu uspjeshno iskombinovati, da ne trpi ni jedno ni drugo.Great Cornholio wrote:
Ne idu teretana i alkohol zajedno
- Legollas
#4923 Re: Teretana
UpravoGreat Cornholio wrote:Što se tiče teretane, veoma je bitno raditi sve grupe mišića, jer oni koji izgledaju kao Džoni Bravo, a ja u poslednje viđam dosta takvih u gradu, su vrlo nestabilni na nogama,a jake noge su preduslov za bavljenje bilo kojim sportom, a oni koji žele da se bave bilo kojim sportom moraju ići u teretanu.
- yoda82
#4924 Re: Teretana
Isti sam ti takiburek_in_space wrote:Imam konkretne dokaze da rekreativci kao ja to mogu uspjeshno iskombinovati, da ne trpi ni jedno ni drugo.Great Cornholio wrote:
Ne idu teretana i alkohol zajedno
-
Vannolli
#4925 Re: Teretana
Ima tu par segmenata koje sam otkrio. Tip treninga , tezine s kojima vjezbas, ishrana. 45 min maks duzina treniga sa 20-ak minuta trcanja prije.
Malo je mislim metabolizam . Al jedem meso i salatu vecinom. Totalno sam iskontrolisao ishranu. Znaci proteinski jaku hranu kolicine nisu niti tako ekstremne da preopterete stomak. Ipak mi je 40 i nesto.
Raja se loze na proteine puder truju se bukvalno jer ima svega. A sve to hranom moze uci u covjeka.
A druga stvar promijenio sam malo i metabolizam sa trcanjem. I to specijalnim trcanjem 20 minuta maks pakleni sprintevi. Inervai hodanja i trcanja. Totalno protrese organizam i utice na hormone i sve .
@vanolli
Ma druze nije to tako ekstremno ovdje vani. Manje vise normala da ljudi i stariji treniraju pravo jako. Malo smo mi dole iza al doci ce
.
Al generalno trening je nauka. Ima toliko informacija i umijece je sve razabrati kako treba. Bolje je biti gojazan i ne trenirati nego preopteretiti organizam sa previse treninga (povrede) i istrovati se proteinima.
Svidja mi se diskusija na ovoje temii gdje svak ima nesto da poijeli od svojih iskustava.[/quote]
Ma nije ni ovdje neobično da stariji ljudi treniraju, ali svejedno ja skidam kapu svakome (mladom ili starom) ko digne dupe s kauca i odluci nesto promijeniti na sebi i raditi na svom zdravlju.
Sto se tice treninga, naravno da je nauka, zato i jeste dobro sto nas ima ovdje da pomognemo jedni drugima i kazemo svoja iskustva.
Ako neko ima vremena neka kuca na youtube Greg Plitt MFT28...ima trening od oko 40 minuta za svaku grupu misica, stvarno ima odlicnih vjezbi
Kad smo vec kod toga, buduci da su danas samo grudi, radit cu opet onaj "pre-exhaustion" s tim sto cu ovaj put ici sa setom fly-sa a nakon toga potisak bucicama na ravnoj klupi. Vidjecemo kako ce to sve izgledati veceras ali predosjecam neku upalicu opet
@vanolli
Svidja mi se diskusija na ovoje temii gdje svak ima nesto da poijeli od svojih iskustava.[/quote]
Ma nije ni ovdje neobično da stariji ljudi treniraju, ali svejedno ja skidam kapu svakome (mladom ili starom) ko digne dupe s kauca i odluci nesto promijeniti na sebi i raditi na svom zdravlju.
Sto se tice treninga, naravno da je nauka, zato i jeste dobro sto nas ima ovdje da pomognemo jedni drugima i kazemo svoja iskustva.
Ako neko ima vremena neka kuca na youtube Greg Plitt MFT28...ima trening od oko 40 minuta za svaku grupu misica, stvarno ima odlicnih vjezbi
Kad smo vec kod toga, buduci da su danas samo grudi, radit cu opet onaj "pre-exhaustion" s tim sto cu ovaj put ici sa setom fly-sa a nakon toga potisak bucicama na ravnoj klupi. Vidjecemo kako ce to sve izgledati veceras ali predosjecam neku upalicu opet