Macke: pitanja/odgovori i savjeti
Moderator: anex
- vjesticanametli
#4901 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
Kuci
DZe DZevad
dobar je pravo pumica moja 
- shmizlica
#4902 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
jel se to konačno malo primiriovjesticanametli wrote:KuciDZe DZevad
ne brini, za par dana će po starom
- vjesticanametli
#4903 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
pa manje mjuce def. Ali kaze doktor dok se fino smire hoMRoni 2 hefteshmizlica wrote:jel se to konačno malo primiriovjesticanametli wrote:KuciDZe DZevad
ne brini, za par dana će po starom
- SmokingMan
#4904 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
Bivša koleginica poklanja mačiće,ostala su joj još samo tri,a tri su već usvojena.Pa ko želi neka baci PP.
- Boemica
#4905 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
je l u sarajevu?SmokingMan wrote:Bivša koleginica poklanja mačiće,ostala su joj još samo tri,a tri su već usvojena.Pa ko želi neka baci PP.
- MarlboroGold
#4906 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
pici wrote:
- SmokingMan
#4907 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
Da.Boemica wrote:je l u sarajevu?SmokingMan wrote:Bivša koleginica poklanja mačiće,ostala su joj još samo tri,a tri su već usvojena.Pa ko želi neka baci PP.
Upravo mi reče da joj je ostao još jedan garavi.

- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#4908 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
kad su maji kako su sjatki...

- SmokingMan
#4909 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
Slatki su dok su mali,čim se uouzbilje,odmah se pretvaraju u vlasnike,a vlasnici u sluge. 
- Kal El
#4910 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
Nesto je udarilo mog macka, ne znam da li je komsija slucajno nagazio nogom ili cak autom ali oni su ga vodili veterinaru i rekli su im da treba amputirati zadnju lijevu nogu.
Koliko otprilike kosta amputacija noge kod Sarajevskih veterinara?
- vjesticanametli
#4911 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
E tebe bas nece mace ..sretno maci i tebi pa javi kako je
- pici
#4912 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
- pici
#4913 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
malo vedrije sstvari...

znao sam ja da ker zatupljujePOTVRDILA ISTRAŽIVANJA
Vlasnici mačaka su inteligentnije, a vlasnici pasa društvenije osobe
https://www.klix.ba/lifestyle/vlasnici- ... /190528146
- edo_79
#4914 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
pici wrote:malo vedrije sstvari...
znao sam ja da ker zatupljujePOTVRDILA ISTRAŽIVANJA
Vlasnici mačaka su inteligentnije, a vlasnici pasa društvenije osobe
https://www.klix.ba/lifestyle/vlasnici- ... /190528146

- shmizlica
#4915 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
ejjj, baš mi je žaoKal El wrote:Nesto je udarilo mog macka, ne znam da li je komsija slucajno nagazio nogom ili cak autom ali oni su ga vodili veterinaru i rekli su im da treba amputirati zadnju lijevu nogu.
ja sam u travniku tako da nezzz koliko košta u sa
- pici
#4916 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
mislim da je u sarajevu skuplje nego u ostalim mjestima ne znam privatno al u drzavnim sigurno jeste...shmizlica wrote:ejjj, baš mi je žaoKal El wrote:Nesto je udarilo mog macka, ne znam da li je komsija slucajno nagazio nogom ili cak autom ali oni su ga vodili veterinaru i rekli su im da treba amputirati zadnju lijevu nogu.
Koliko otprilike kosta amputacija noge kod Sarajevskih veterinara?nadam se da sve bude ok....mogu macane fino i bez jedne none, nije kraj svijeta
![]()
![]()
ja sam u travniku tako da nezzz koliko košta u sa
- shmizlica
#4917 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
Ne bi mi mrsko potraziti racun, znaci privatna vet st 125 KM
-
macchiato
#4918 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
Kal El, ti bi možda mogao razmisliti o tome da prestaneš imati mačke kao ljubimce. Znam dosta ljudi koji drže mačke napolju i 90% doživi duži životni vijek.
Ako već voliš životinje, ima dosta lutalica pa ih možeš hraniti, ali ti koju god životinju nabavš kao da je u startu osudiš na smrt.
Ja otkako pratim ovaj forum (a ne pratim puno), on je u međuvremenu nekolicinu mačaka sahranio, a i ovaj je na putu. Duže traje baterija na daljinskom nego mačka.
Bez ljutnje.
Ako već voliš životinje, ima dosta lutalica pa ih možeš hraniti, ali ti koju god životinju nabavš kao da je u startu osudiš na smrt.
Ja otkako pratim ovaj forum (a ne pratim puno), on je u međuvremenu nekolicinu mačaka sahranio, a i ovaj je na putu. Duže traje baterija na daljinskom nego mačka.
Bez ljutnje.
- pici
#4919 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
Smajo04 wrote:E ovako...prije par dana sam uzeo mačka, odvojen je od majke i od njegove braće, star je više od mjesec dana, jede, pije, sve normalno. Ali ima jedan povelik problem,vrsi nuzdu gdje stigne, i malu i veliku, stavio sam mu kutiju, pijesak i one kristale...sapom mu kroz pijesak pokazivam...ali nista...evo upravo sam u kutiju ubacio izmet radi mirisa da ga to "primami" da počne u kutiji raditi ono što treba. Od hrane jede pola mlijeko pola voda,a pije vodu. Redovno sve mjenjam...?
imat ces problema s macom dok se ne navikne, tu joj je dosta nepoznato i tek je odvojena od majke i brace i sestara... ja sam morao ih navikavati sto kazeš nesmijes tu pa po gujci malo i ne ne ne... mlado je mače i treba strpljenja dok se ne navikne... ja sad nemam problema jer su velike mace i znaju red
- pici
#4920 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
Smajo04 wrote:
Ja ga baš često namjerno ubacim u kutiju sa pjeskom...pa u 80% slučajeva on odma izleti, a nekada i ostane pa razgleda malo...vjerovatno će trebati povelika strpljenja sto ti kazes...ja mu malo i primaknem glavu "proizvodu" cisto da pomirise da zna...ali bas je prava macija beba jos uvijek, voli se igrati i bas puno jede...ali jos je premal vjerovatno za to...ali ja cu nastavit sa istom radnjom...a sta je dobro za ciscenje smrada gdje je vec prije vrsio nuzdu? ima li nesto posebno da vise na tom mjestu ne ponavlja?
Pripremi sircetnu kiselinu, sodu bikarbonu, vodikov peroksid (peroksid mozes u apoteci naci) i kuhinjski deterdzent. Plus naravno rukavice.
Naspi u casu 1/3 (ili manje of pola) sircetne kiseline pa ostatak dodaj vodu i pomijesaj. Polako zalij tu casu na mjesto gdje ti je mace pisalo.
Poslije toga zahvati kasikom (supena kasika) sodu i rasprsi po tom mjestu. Kipit ce ti malo soda u kontaktu sa sircetom al to nije problem, malo protrljaj rukom da to sirce i soda zahvati malo vecu radius od centra.
Zatim na kraju naspes u casu malo vodikovog peroksida i dodas kasikicu deterdzenta. Pomijesaj i onda zalij po tepihu gdje se popisalo i ono gdje si trljao.
Ostavi tako da se osusi nekoliko sati, skroz ce se upiti i na kraju mozes tu usisati da sklonis ostatak sode ako ostane.
Moras ga non stop pratiti i ako vidis da kopa, uzmi ga i odma ga stavi u wc kutiju.Trebat će strpljenja ali se isplati.Sad legnu kraj mene i spavaju ko anđeli.Mora se naučiti šta smije a šta ne.
https://www.wikihow.com/Remove-Cat-Urine-Smell
- bushido
#4921 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
Ako ni to ne pomogne onda uzmes staro ulje iz automobila i dobro utrljas u tepih na mjestu nesrece a na pola metra od sredista naspes sinteticki razredivac ukrug i ostavis tako 7 do 10 godina .Poslije toga svi mirisi,garant,nestaju osim mirisa uzeglog auto ulja
. Sretno 
- bushido
#4922 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
Evo ova moja se jutros izpovracala na sred boravka, "ma sta je to tatina princeza uradila,rodio tata",ocistis ,pomazis macku i to je to.
Ko nam je kriv sto smo macku u kucu donijeli,da smo donjeli ovcu bar bi koristi kakve imali
Ko nam je kriv sto smo macku u kucu donijeli,da smo donjeli ovcu bar bi koristi kakve imali
- Kaligrafija
#4923 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
Priznaj da je zderala onu svoju travu, kojom izbacuje dlake...!bushido wrote:Evo ova moja se jutros izpovracala na sred boravka, "ma sta je to tatina princeza uradila,rodio tata",ocistis ,pomazis macku i to je to.
Ja imam dvije bestije, mater i kcer, kad se to nadigne trcat u 3 ujutro, jadna ti majka, lomi se kuca... Smiris ih taman, vratis se spavat, budjenje u 6 ujutro, daj zderat...!
- pici
#4924 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
Ja sam imao macka crno bijelo cicka prije Tikija i on ti je buraz od princeze Mincke koja je i dan danas s nama kao i --tiki.Helem nejse, nosili ih na sterilizaciju poslije 8 mjeseci i nju su operisali a njega nisu kao ima sasusena jaja i hajde nemoj... ali hoce vani i pustali ga sta cemo, arlauce kad ga ne pustis i sve do jednom dok se nije vratio.Čitavu mahalu smo pretrazili ali nema ga.Uglavnom tako je bio naucen da stane pred kucna vrata kad je vani i mjauce hoce da udje, pustimo ga mislimo gladan a on hop u wc i ispisa se i isere i onda malo jede i opet vanka
nama smjesno reko pukle baste oko nas a ti dodjes i istovaris se kod nas
tolko je bio naucen da nije nuzde obavljao vani nego kod kuce u wc-u 
- pici
#4925 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
i jaH... nesto mi danima ima godina se navece cuje kako rovari u zidu pored kuhinjskig prozora... vidim mace uznemirene, ja reko sta je sad ovo i tako nocima, kad jedno jutro rupa pored prozora i tiki i micka na frizideru i ne micu i cekaju...
... jeBo te misH
... kad je ovaj skocio prema rupi to koda je tornado prohujao... otada sve mirno