Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
bolje kazniti hoffenheim nego sporednog suca koji nije pregledao mrezu , sto znaci u karjnjoj liniji, kazniti sudacku organizaciju ... sad se vidi ko je jaci.
Nema osnova tu za ponavljanje utakmice, to se odmah znalo. Mogao je Leverkusen džentlmenski ponuditi odigravanje nove utakmice, ali očigledno su procijenili da im je raspored pretrpan.
Takva su pravila... sjećam se ponovljene utakmice u Francuskoj, kad je tim A krenuo sa centra nakon primljenog gola a igrači tima B se nisu vratili na svoju polovinu. Tim A je zabio gol iz te akcije, a tim B tražio ponavljanje zbog materijalne povrede pravila igre. I dobio ga.
Mada je ovo naizgled veća greška sudije, tu nema uslova za ponavljanje.
bilo je jasno da se utakmica nece ponoviti,FIFa statuti govore jasno: cinjenicna sudacka osluka se mora postivati i ako se o gresci radi....
samo mene zanima jedna stvar,kako je se uspjela ponoviti utakmica iz 90 ih god. Nürnberg-Bayern
kada je Helmer isto tako postigao Fantom gol.....statuti su vjerovatno bili isti ako i danas
ioannes wrote:bilo je jasno da se utakmica nece ponoviti,FIFa statuti govore jasno: cinjenicna sudacka osluka se mora postivati i ako se o gresci radi....
samo mene zanima jedna stvar,kako je se uspjela ponoviti utakmica iz 90 ih god. Nürnberg-Bayern
kada je Helmer isto tako postigao Fantom gol.....statuti su vjerovatno bili isti ako i danas
Ma ono nije uslo u gol nego pored gola. Sto je sudija pokazao na centar samo o zna. A ovdje se lopta nasla u mrezi i tesko se moglo predvidjeti da je usla s vanjske strane
ioannes wrote:bilo je jasno da se utakmica nece ponoviti,FIFa statuti govore jasno: cinjenicna sudacka osluka se mora postivati i ako se o gresci radi....
Ma ono nije uslo u gol nego pored gola. Sto je sudija pokazao na centar samo o zna. A ovdje se lopta nasla u mrezi i tesko se moglo predvidjeti da je usla s vanjske strane
Gesendet von meinem GT-I9505 mit Tapatalk
cekaj , to ne mjenja cinjenice,tada je sudac isto tako priznao gol bio on u mrezi ili ne
E stvarno sam razocaran odlukom. Pa tekma se morala ponoviti 100%, i igrac koji je postigao gol trebao je biti kaznjen sa 50 utakmica zabrane zbog nesportskog ponasanja (taman da mi je "babo")
Mangup se pravi kao nije vidjeo, uf koji bezobrazluk...
Kažnjen domaćin jer je svakako njihovom greškom oštećena mreža završila na golu. AL ovdje su ovi iz Leverkuzena ispali prave pičke. Znali su oni odmah šta se desilo, ako već sudija ne može naknadno poništiti gol, mogli su pustiti jedan i da nastave dalje. Ovo je jedna mrlja za klub,a pogotovo za onog Kislinga.
nemojte glumiti neke moraliste ovdje....
kad ovo covijek cita,dobija dojam da su Balkanci postenjacinje a ne mraka.
u nogometu se danas vrte svote i svote novca,i ovaj gol je imao svoju dinamiku
ukratko sada sa sport pregleda,svabe poslale snimak Uefi kao krovnoj fudbalskoj organizaciji.Oni im rekli da se ne ponavlja utakmica nego da razmisle o uvodjenju one kamere.Danas onda bio sastanak u DFB bio Kisling,Rudi i neki iz Hofenhajma.Odluceno da se tekma ne ponavlja i pise se ovaj rezultat.Obrazlozenje sudija je reagovao na osnovu cinjenicnog stanja na terenu (lopta u golu) i signalizacije pomocnog sudije.
Hofenhajm ima pravo zalbe ali se vjerovatno nece zaliti kako su izjavili
missko wrote:Ne moze priznati nesto do cega nije doslo. Leverkuzen je zabio gol, cudan ali ipak gol, a Bayern nije.
A koja je tacna definicija gola prema Uefinim/Fifinim pravilima. Ako je definicija da lopta mora prijeci crtu, onda ovo nije gol.
Ali sta kaze Partijaner, Uli je kriv, zeli da bar neko vrsi pritisak na Bayern i Pepi-a
missko wrote:Ne moze priznati nesto do cega nije doslo. Leverkuzen je zabio gol, cudan ali ipak gol, a Bayern nije.
A koja je tacna definicija gola prema Uefinim/Fifinim pravilima. Ako je definicija da lopta mora prijeci crtu, onda ovo nije gol.
Ali sta kaze Partijaner, Uli je kriv, zeli da bar neko vrsi pritisak na Bayern i Pepi-a
missko wrote:
Ali je se lopta nasla iza gol linije tj u golu
Gesendet von meinem GT-I9505 mit Tapatalk
Znaci ja sutam pored gola, onaj djecak sto kupi lopte pridje ubaci je u gol 1-0 za mene, jer se lopta nasla u golu.
Nije Kisling dohvatac lopti i nije bilo prekida igre.
Da si naveo primjer kako je igrac izveo korner i lopta po zraku do puta do gola uz pomoc vjetra izasla van terena par centiumetara i usla u gol, linijski nije nista signalizirao i gol je. A ti mjesas djecu kao onaj iz Argentine sto je sa klupe uletio i zabio