SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
burek_in_space

#4901 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by burek_in_space »

Pera Trta wrote:Hmmm...pitam se je li bilo sličnih komentara kada je novinarka BHT 1 Svjetlana Topalić ranjena u mafijaškom obračunu, meta je valjda bio njen ljubavnik, neki paljanski krimos.
Rata Spajic.
U njegovom drushtvu je ranjena.

A ne znam na kakve komentare mislish?!
astrid

#4902 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by astrid »

Pera Trta wrote:Hmmm...pitam se je li bilo sličnih komentara kada je novinarka BHT 1 Svjetlana Topalić ranjena u mafijaškom obračunu, meta je valjda bio njen ljubavnik, neki paljanski krimos.

...pa Šejla nije ranjena slučajno u nekom obračunu , već uhapšena(namjerno)vjerovatno s razlogom.
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#4903 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Pera Trta »

burek_in_space wrote:
Rata Spajic.
U njegovom drushtvu je ranjena.

A ne znam na kakve komentare mislish?!
Pa tipa "bošnjački Boni i Klajd" i sl...
A nešto se ni tužilaštva izgleda nisu plaho interesovala otkud ona tamo tada. Evo i sad dnevnik vodi u sred Sarajeva, čak je i knjigu napisala kako se vratila iz mrtvih.
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#4905 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Pera Trta »

Bosanski Goodfellas :shock:
smoki_choko

#4906 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by smoki_choko »

evo na dnevniku FTV kazu da su nasli dva tijela na Bjelasnici, lica koja su bila nestala i jos dva se traze oko kaknja. akcija u kaknju u toku
minjonja

#4907 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by minjonja »

ovaj werner... jel to covjek iz hrvatske, mislim splita, koji je bio nestao pa su bili poljepljeni plakati po gradu gdje je porodica kumila za neke informacije? ili je to neki drugi nestali?
pringless

#4908 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by pringless »

on je iz Travnika, onaj drugi je iz ST
clav

#4909 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by clav »

minjonja wrote:ovaj werner... jel to covjek iz hrvatske, mislim splita, koji je bio nestao pa su bili poljepljeni plakati po gradu gdje je porodica kumila za neke informacije? ili je to neki drugi nestali?
ne znam za te plakate ali procitaj onaj prvi link sto sam postavio, mozda je ovaj tolic u pitanju.
Hajrudin Memović je uhićen u policijskoj zasjedi, u središtu Sarajeva, dok je od članova obitelji Marija Tolića pokušao iznuditi 75.000 eura, nudeći im informacije o nestalom rođaku koje su bile poznate samo užem krugu ljudi dobro upućenih u istragu. Pritisnut čvrstim policijskim dokazima sitni kriminalac Memović je vrlo brzo pristao na suradnju, tražeći da mu se zauzvrat osigura status svjedoka pokajnika. Iskaz Hajrudina Memovića, do čijih je dijelova došla i Slobodna Bosna, zaprepastio je čak i najiskusnije policijske inspektore!
ovaj clanak je iz jula, a inace prvi put o slucaju je pisala slobodna bosna jos u aprilu, pa je zijad ganjao avdica po gradu. neke su stvari izgleda i gore nego se cine na prvi pogled. komotno moze filmska prava prodati ovaj turkovic.
burek_in_space

#4910 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by burek_in_space »

Pera Trta wrote: Pa tipa "bošnjački Boni i Klajd" i sl...
A nešto se ni tužilaštva izgleda nisu plaho interesovala otkud ona tamo tada. Evo i sad dnevnik vodi u sred Sarajeva, čak je i knjigu napisala kako se vratila iz mrtvih.
Pa popila olova jer nije odolila sharmu ili nazovi to kako god hocesh ubijenog kriminalca u chijem drushtvu je bila.
Nije mi namjera da je pravdam, ni ne znam je, ali mislim da se ne mozhe povezati, bar ne na isti nachin, njen i sluchaj brachnog para Turkovic.
bjelave

#4911 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by bjelave »

Zika Turkovic je isao u I gimnaziju, prva ili druga generacija usmjerenog, postanski smjer. S Bistrika je, a porijeklom Sandzo. Imo je starijeg brata Mitketa, Mithata, koji je tokom rata zijanio u Italiji. Prije rata su bili sitni mangupi ali ne previse nasilni ili psihopate. Sana po zapadu im je bila zanimanje.

Poslije rata sam sretao Ziku par puta slucajno na ulici. Uvijek bi se fino javio. Nije mi padalo na pamet da je mafijas tog profila iako mu se ime cesto spominjalo po novinama.
sofist

#4912 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by sofist »

Kazu da ova Sejla nije privedena, advokat demantuje FTV. A sto se Topalićke tiče, malo je žena Rati odolilo, nije ni ona izuzetak. Mada ne znam sta je on vidio na njoj, al' eto... Nasla se u pogresno vrijeme na pogresnom mjestu, imala je srecu da prezivi.
zonbirile

#4913 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by zonbirile »

e lijepo je Gregorijan savjetovao Novinara-okani se Keljmendija,za Ziketa nije znao."Podvališe" mu urednicu,a tako je lijepo vodila talk show sa Bakirom u vezi Šaje i crnaca.
sofist

#4914 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by sofist »

Sta ono sinoc bi? Negdje oko pola jedan, taman me uhvatio prvi san, kad poče rokanje... Baš kvalitetno bilo.
karanana

#4915 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by karanana »

cuo sam i ja neko kvalitetno rafalanje sinoc.

jeli do mene ili sajt nesto slabo radi od jutros?
amrica

#4916 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by amrica »

karanana wrote: jeli do mene ili sajt nesto slabo radi od jutros?
K'o puz paraplegicar :cry:
sofist

#4917 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by sofist »

karanana wrote:cuo sam i ja neko kvalitetno rafalanje sinoc.

Djelovalo je bas kao razmjena vatre, prvo pomalo a onda se razbuktalo. Niko nista ne javlja, pojeo vuk magarca. A ti stisni pa prošetaj negdje iza pola noći u ovom getu.
clav

#4918 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by clav »

sofist wrote:
karanana wrote:cuo sam i ja neko kvalitetno rafalanje sinoc.

Djelovalo je bas kao razmjena vatre, prvo pomalo a onda se razbuktalo. Niko nista ne javlja, pojeo vuk magarca. A ti stisni pa prošetaj negdje iza pola noći u ovom getu.
jel to na alipasinu?
karanana

#4919 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by karanana »

meni je soba okrenuta prema zapadu odnosno prema alipasinom, dobrinji, ilidzi...i ucinilo mi se kao da je dolazilo otamo.
Cholina_Lokica

#4920 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Cholina_Lokica »

ja na alipasinu nisam nista cula
clav

#4921 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by clav »

karanana wrote:meni je soba okrenuta prema zapadu odnosno prema alipasinom, dobrinji, ilidzi...i ucinilo mi se kao da je dolazilo otamo.
to je to, vise je ljudi culo, al nema se pojma ni ko ni sta.
sofist

#4922 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by sofist »

Meni je prema istoku i ucinilo mi se da je negdje izmedju Cvile i Pofalica. Ali bio sam bunovan, mozda i grijesim.
neo7

#4923 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by neo7 »

I ja sam cuo to sinoc, imao sam osjecaj da dolazi sa Pofalica.
karanana

#4924 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by karanana »

sofist wrote:Meni je prema istoku i ucinilo mi se da je negdje izmedju Cvile i Pofalica. Ali bio sam bunovan, mozda i grijesim.
a gdje si ti? ja sam na ch vili i ucinilo mi se da je prema alipasinom.
nogomet online

#4925 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by nogomet online »

i ja sam na chwili i baš sam sinoć čuo rafal... čudno, niko ništa ne zna...
Locked