Kineski mobiteli

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
badrudin

#4901 Re: Kineski mobiteli

Post by badrudin »

ne bi ja tebe dalje zadržavo
zdravooooo
by the way ko ima mi5 neka posjeti najbolji forum i temu vezano za njega
http://m.bug.hr/forum/topic/mobiteli/xi ... ost5089772
shalla

#4902 Re: RE: Re: Kineski mobiteli

Post by shalla »

febo_acm wrote:
badrudin wrote: dobro fulno sam, ne mozes se odma sjetit svih momenata, uglavnom kinezi pa i xiaomi imaju MTK,
ali to je omda jos gore, znaci ne stoji primjedba ovog gore sveznalice jer mi5 i nema mtk nego snapdragon i sony kamere, tako da vjerovatno nista ne zaostaje za s7 o cemu ti cijelo vrijeme kenjaš

razlika u kameri je oko 467%, mislim da nije više.
Neka bilo koji mid-low budget kinez napravi ovakvu sliku po MRKLOM mraku, ja ću svoj S7 ugurati sebi u kitu kroz onu rupicu kroz koju pišam, pošteno?

Image

P.s. A i mi ludi što uopšte citiramo trolčinu...

Napis'o ja, preko Tapatalka
badrudin

#4903 Re: Kineski mobiteli

Post by badrudin »

baš si trolčina, čuj mi5 mid low mob
i čuj slike po mrklom mraku, jesil vampir šta li, boli i mene kita za mrkli mrak
SONY_91

#4904 Re: Kineski mobiteli

Post by SONY_91 »

Ja nigdje nisam rekao da Mi5 koristi MTK CPU nego sam govorio općenito. A meni je toliko tih 'kineza' prošlo kroz ruke da mislim da slobodno i mogu reći po koju o istim :D . I nisam rekao da fali nešto MTK CPU nego sam govorio o stock Camera MTK app i SONY senzoru. Prvo pročitaj šta sam napisao pa onda ulazi u raspravu.
badrudin

#4905 Re: Kineski mobiteli

Post by badrudin »

pa prvo TI prati raspravu koja se cijelo vrijeme vodi o s7 i mi5 pa da ne upadas ko padobranac sa budalastinjama koje veze nemaju sa tom raspravom
SONY_91

#4906 Re: Kineski mobiteli

Post by SONY_91 »

badrudin wrote:pa prvo TI prati raspravu koja se cijelo vrijeme vodi o s7 i mi5 pa da ne upadas ko padobranac sa budalastinjama koje veze nemaju sa tom raspravom
Pratio sam ja i dotakao sam se 'tvog' SONY senzora. Jer da ne bude da isti senzor na dva različita uređaja daje isti kvalitet slike. Dosta toga utiče na sam kvalitet slike.
Sarajevski-Seljak

#4907 Re: Kineski mobiteli

Post by Sarajevski-Seljak »

SONY_91 wrote:Pratio sam ja i dotakao sam se 'tvog' SONY senzora. Jer da ne bude da isti senzor na dva različita uređaja daje isti kvalitet slike. Dosta toga utiče na sam kvalitet slike.
Ma druze, vidis da je neki Dileja 2.0, ignorisi 8-)
irac300

#4908 Re: Kineski mobiteli

Post by irac300 »

Dileja ponovo jaše. :lol: Ja lika braćo moja. :D
taureg71

#4909 Re: Kineski mobiteli

Post by taureg71 »

kupio, nevera kako mocan fon za male pare...

http://www.mobilnisvet.com/mobilni/5518 ... 6-3GB/32GB
Azrail

#4910 Re: Kineski mobiteli

Post by Azrail »

Je li neko probao Lenovo? Valjaju li čemu?
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#4911 Re: Kineski mobiteli

Post by konektovan »

Ja bih do 300 KM ganjao neki huawei ili honor uredjaj. Imaju jako solidne kamere a i ostali dijelovi uredjaja su jako dobri. Preporucujem p8 lite ili honor 4x.

Sent from my C6603 using Tapatalk
geekmanijak

#4912 Re: Kineski mobiteli

Post by geekmanijak »

Honor 4X prestar uređaj , izašao prije 2 godine ( iako je to dobar uređaj), 8GB memorije,
P8 lite ima OMNIVISION OV13850 kameru
XIAOMI REDMI 3S je po meni daleko bolji,
noviji i bolji CPU, jači grafički CPU,
kamera predobra u ovom cjenovnom rangu,
baterija 4100mah, senzor otiska prsta,
i najvažnije danas omogućuje brzo punjenje
friskyoreo

#4913 Re: Kineski mobiteli

Post by friskyoreo »

Azrail wrote:Je li neko probao Lenovo? Valjaju li čemu?
Imam iskustvo sa K3 note. Solidan telefon, za te novce je bio odlican. Sad ne znam koji ti telefon imas na umu i u kojem cjenovnom rangu, ali uvijek je bilo koliko para, toliko muzike.
Azrail

#4914 Re: Kineski mobiteli

Post by Azrail »

friskyoreo wrote:
Imam iskustvo sa K3 note. Solidan telefon, za te novce je bio odlican. Sad ne znam koji ti telefon imas na umu i u kojem cjenovnom rangu, ali uvijek je bilo koliko para, toliko muzike.
Dvoumim se između Redmi 3S i K3 Note. Znam da je Redmi 3S dosta bolji, ali ima i nekih 30% razlike u cijeni...
AhmetShabo

#4915 Re: Kineski mobiteli

Post by AhmetShabo »

I da, mobitelom smatram sve do 5 inchi. Ono preko su za mene tableti. I ovaj od 5 inchi jedva stane u dzep il slicno.
friskyoreo

#4916 Re: Kineski mobiteli

Post by friskyoreo »

Azrail wrote:
friskyoreo wrote:
Dvoumim se između Redmi 3S i K3 Note. Znam da je Redmi 3S dosta bolji, ali ima i nekih 30% razlike u cijeni...
Ne znam sta bih ti rekao, sad sam gledao taj 3s, jedino sto kod tog telefona mi se ne svidja je display i rezolucija. Ono sve je ok, solidan procesor, dovoljno ram-a, odlicna baterija i plus fingerprint. Fakat ne kontam sto su ugradili taj display. Vjerovatno imaju neki slican svoj model pa da ne budu konkurencija sami sebi.
Mada sta god da se odlucis, neces pogrijesiti. K3 note za 230 km, je super kupovina. Ne znam koliko kosta taj 3s.
Azrail

#4917 Re: Kineski mobiteli

Post by Azrail »

friskyoreo wrote:
Azrail wrote:
friskyoreo wrote: Imam iskustvo sa K3 note. Solidan telefon, za te novce je bio odlican. Sad ne znam koji ti telefon imas na umu i u kojem cjenovnom rangu, ali uvijek je bilo koliko para, toliko muzike.
Ne znam sta bih ti rekao, sad sam gledao taj 3s, jedino sto kod tog telefona mi se ne svidja je display i rezolucija. Ono sve je ok, solidan procesor, dovoljno ram-a, odlicna baterija i plus fingerprint. Fakat ne kontam sto su ugradili taj display. Vjerovatno imaju neki slican svoj model pa da ne budu konkurencija sami sebi.
Mada sta god da se odlucis, neces pogrijesiti. K3 note za 230 km, je super kupovina. Ne znam koliko kosta taj 3s.
Redmi 3S je oko 300KM sa carinom i PDV.
geekmanijak

#4918 Re: Kineski mobiteli

Post by geekmanijak »

Nebih rekao da je loš displey kod REDMI 3S, ja imam REDMI 3 PRO, displey je isti, mobitel ima oštar prikaz boja, usporedbe radi: puno bolja i oštrija slika nego na npr UMI TOUCH ( a ovaj ima FULL HD ekran)

evo recenzija REDMI 3S, tko zna njemački

http://www.chinahandys.net/xiaomi-redmi-3s/
Blanco

#4919 Re: Kineski mobiteli

Post by Blanco »

Poz,ako je neko imao iskustva sa ova dva mobitela da me posavjetuje koji od ova dva izabrati,ili neki u tom cijenovnom rangu,rijec je o Xioami Redmi 2 i Asus Pegasus x003,kupujem na rate tako da sam gledao ove na Mobilmania sajtu.
DON_eARL

#4920 Re: Kineski mobiteli

Post by DON_eARL »

Redmi 2 korisnitim već oko godinu dana i do sada na custom romovima nisam imao problema. Fino "leži" u ruci, za prosječnog korisnika dovoljno prostora, rijetko se desi da ima zastoja u radu. Jedino mi malo smeta što na koncertima na snimcima loš zvuk bude, ali uzimajući u obzir cijenu, zanemarivo definitivno. Preporučujem svima. :D
mudroslav

#4921 Re: Kineski mobiteli

Post by mudroslav »

baš imam namjeru uzet taj mob, najviše zbog, po meni optimalne veličine, kako ekrana 4,7 inča (kao iphone 6 npr.) tako i samog mobitela, vidim kako ljudi nosaju velike kalaje koje im ni u džep ne mogu stati pa ružno vire
ali sam malo pratio na forumu bug. hr temu o njemu http://m.bug.hr/forum/topic/mobiteli/xi ... ost5105182 (da li znas neki forum jos koji ima o ovom mobiyelu)
pa vidim da je komplikovano jer ima više verzija te oko romova, dođe valjda kineski sa puno kineskog sranja pa valja ubacivat drugi a tu opet nastaju problemi pa reko kako si ti sa svim tim izašo na kraj, koju verziju roma tačno koristiš i da li si morao naknadno ubacivat umjesto tog kineskog koji dođe
DON_eARL

#4922 Re: Kineski mobiteli

Post by DON_eARL »

mudroslav wrote:baš imam namjeru uzet taj mob, najviše zbog, po meni optimalne veličine, kako ekrana 4,7 inča (kao iphone 6 npr.) tako i samog mobitela, vidim kako ljudi nosaju velike kalaje koje im ni u džep ne mogu stati pa ružno vire
ali sam malo pratio na forumu bug. hr temu o njemu http://m.bug.hr/forum/topic/mobiteli/xi ... ost5105182 (da li znas neki forum jos koji ima o ovom mobiyelu)
pa vidim da je komplikovano jer ima više verzija te oko romova, dođe valjda kineski sa puno kineskog sranja pa valja ubacivat drugi a tu opet nastaju problemi pa reko kako si ti sa svim tim izašo na kraj, koju verziju roma tačno koristiš i da li si morao naknadno ubacivat umjesto tog kineskog koji dođe
Imaš na xiaomi.eu odgovore na sva moguća pitanja + svake sedmice izbace novi rom. Nisam ga naručio direktno iz Kine, nego je kupljen u Indiji, pa je došao sa oficijalnim romom. Nije bilo nikakvih zavrzlama sa neželjenim softverom, a custom rom sam stavio jer ove stable verzije roma kasne poprilično za ovim beta sedmičnim romovima. Trenutno mi je MIUI 7 6.5.19 Beta, ali evo vidim da je i MIUI 8 izašao, pa ću ga dići danas. :D

Uglavnom, sve vezano za bilo kakve zavrzlame oko telefona možeš naći na xiaomi.eu, samo treba potražiti.
avaks

#4923 Re: Kineski mobiteli

Post by avaks »

Kinezi prekucali:
damdam6

#4924 Re: Kineski mobiteli

Post by damdam6 »

Moze li li neko molim vas reci tacno hocu li placati carinu ovde kod nas ako narucim mobitel sa ebay-a, gearbest-a, cega god..Mobitel je ispod 100 dolara..Nemam pojma, nisam to radio nikad..
Azrail

#4925 Re: Kineski mobiteli

Post by Azrail »

Ako otvore hoćeš. A 90% su šanse da će otvoriti. Sve što je preko 50KM podliježe carini.

Boom! Headshot!
Post Reply