Obama i SAD (2008-2016)

Post Reply
jeza u ledja

#4901 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by jeza u ledja »

ahuseino wrote:
jeza u ledja wrote:
zonbirile wrote:hajde boni,nismo zaboravili ko je šta pisao u onoj izbornoj histeriji,mic po mic,dođe Huso gdje mu je i mjesto.Jedan u nizu bezveznjaka,eksponiranih lutaka CFR,trilaterale i slično.
Sta je CFR? Fudbalski klub iz Cluja?

Obama radi ono za sta se zalagao u kampanji.
1) Progurao je 'stimulus',
2) gura reformu zdravstva,
3) progurao je slanje dodatnih vojnika u Afganistan i povlacenje iz Iraka,
4) progurao je slanje pomirljivih poruka Iranu i islamskom svijetu,
5) usprotivio se uspostavljanju izraelskih nelegalnih 'settlements',
6) gura energy bill (karbonski krediti i to),
7) da ne govorim o nizu ljudi koje je postavio u vladine agencije i 'ministarstva' koja trebaju pretrpiti najvise promjena (izuzev 'ministarstva' odbrane),
8) ubacio je sudiju Sotomayor.
9) Sta je on to govorio, a da sad ne radi? Evo nek mi ahuseino odgovori posto se on vise razumije.
Svi problemi na koje on nailazi su uglavnom radi interesa lobija koji ne uticu na njega vec na njegove (demokratske) senatore i poslanike.
Sve to stoji sto ti nabrajash, ali vidi:
1) 'Stimulus' bi progurao i Bush - t.j. krenuo je sa Bushem jer je dizajniran da spasi Wall St, NE Main St... Iako je pod false pretense.
2) Gurache i dalje, a vidichemo dokle... i sta che ispast' od svega ovoga. Iz (moje) priche sa nekim lobistima koji se protive, njihov je stav da che prochi vrlo malo... ali otom po tom (primjer: kod mene u MA, vech par godina imamo mandatorno osiguranje pod prijetnjom taxane kazne, tako da na papiru pise da samo 2% nije osigurano u Massachusetts, a to sto je limit da dobijesh state subsidy smijeshan tako da ga siromashni u pravom smislu i dalje ne mogu lako dobiti, ili da su ti jeftini planovi presmijeshni sto se tiche coverage-a ili copay-a - samo te brojke ne pishu na papiru) Mitt Romney (bivshi guverner) je to pokrenuo, mislim vishe kao uvlaka insurance industriji, a D. Patrick zavrshio i predstavlja kao social progress.
3) Irak i Afganistan - sta se promijenilo - i dalje smo tamo, idemo dublje u Afganistan da, sta, pomognemo tamoshnjem stanovnishtvu? Ja mislim da bi i Bush do sada, pod pritiskom kongresa, gledao da se vadi iz srednje-istochnjackih govana. Dosho covjek odradio, instalirao Halliburtone, i do sada bi i on gledao kako da uziva iz daleka. Ovako ima dodatni bonus, ne mora se on zajebavati sa povlachenjem.
4) Pruzanje ruke Islamskom svijetu - super, to mu je poruka tokom kampanje bila... ali sta se odradilo?
5) Mahanje prstom Izraelskim naseobama - super... ali sta se odradilo?
6) Energy bill - super... koliko ja chujem u industriji ima vishe grants-a za alternative energy. Ovdje mislim da i ima nekog uchinka.
7) Postavljanje ljudi - vidjechemo, ne osjetim da se puno uradilo, a specijalno mi se ne svidja originalna Clintonova ekonomska garnitura koja je u stvari i pokrenula sav ovaj de-regulacijski mess. Sache nas oni izvuchi? Ovo nikako nije smjeo.
8) Sotomayor - super, mozda che biti josh liberala uskoro - samo ovo nije nikakav uchinak.

On radi stho je govorio vishe/manje. Samo ja gledam bottom line, odnosno STA SE PROMJENILO ili STA JE PROMIJENILO TOK ( a da ne bi pod inercijom nastavilo).

Stimulus bi se nastavio ko god da je na vlasti, samo vjerovatno onih 25 b$ republikanci ne bi dali auto industriji (u kontrastu na 700b$ za Wall St.)
GITMO se josh nije zatvorio.
Vojska je josh uvijek na Srednjem Istoku (i ostache josh decenijama).
1) Stimulus bi vjerovatno gurao i Bush, ali McCain ne bi.
2) Znam za Massachussetts sistem. Kurcu ne valja. Znam da malo po malo skidaju stavke iz reforme pod uticajem lobista, ali to nije do Obame. S pratkicnog stanovista bolje ista nego ista, zar ne? Vjerovatno ce reforma zdravstva ici u fazama. Dvije trecine Amera to zeli. No opet da ponovim, znas i sam da se reforma krnji zbog 'blue dogs' i slicnih, a ne zbog Obame.
3) Koliko znam Obama se zalagao za povlacenje iz Iraka i slanje pojacanja u Afganistan. Je li se to radi ili ne? Koliko mi je poznato lagano povlacenje iz Iraka je pocelo.
4) A sta treba da se odradi? Pruzena im je ruka u vidu miroljubivih rijeci, neka bolja saradnja ce pricekati.
5) Sto se tice Izraela, ni tokom kampanje ih nije bas kudio. Kad se sastao nedavno sa onom dvojicom bilmeza odande to je bio jedan od uslova koje je postavila SAD, mozes to pronaci u novinskim clancima. Sta to znaci? Mozda nista, ali tako je izjavio.
6)..
7) Postavio je likove poput Stevena Chua, za Sekretara Energetike. Postavio je Jane Lubchenco za direktoricu NOAA.
8)...

Ima jos tu sitnica koje svako malo cujemo pa zaboravimo. Nekih vijesti o pravima zena na izbor, pravima homoseksualaca, reformama skolstva....Generalno klima se drasticno promjenila.
Ja ne znam sta si ti ocekivao, al ono stvarno? Nije Obama Kucinich.

Samo ti budi kritican, ali znaj da pravi liberal nikad nece moci postati predsjednik SAD, barem ne u narednih X decenija.

Pravi problem u Americi su lobiji.
jeza u ledja

#4902 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by jeza u ledja »

zonbirile wrote:.A o ublehama si sam odgovorio,to sam ti boldirao.Koji nonsens,čuj utiču mu na senatore i poslanike,a na Husu nije niko,dali mu vlast onako,da kuriše im trilione dolara.
Ti ne razumijes.
Senatori i poslanici su profesionalni politicari koji na tim mjestima ostaju najcesce dugo godina i vise decenija. Predsjednik tu bude jedan ili dva mandata.
Za predsjednika glasa po 70 miliona ljudi, za senatore i po sto puta manje ljudi. Zato je na njih mnogo lakse uticati parama, ubacivati ih u raznorazne komitete i radne grupe, koje prave zakone koji se ticu interesa pojedinih lobija. Za interakciju izmedju lobija i senatora/poslanika postoje legalni putevi. To su opste prihvacene stvari. To tako sa Bijelom kucom ne ide.
jefferson

#4903 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by jefferson »

jeza u ledja wrote:
zonbirile wrote:.A o ublehama si sam odgovorio,to sam ti boldirao.Koji nonsens,čuj utiču mu na senatore i poslanike,a na Husu nije niko,dali mu vlast onako,da kuriše im trilione dolara.
Ti ne razumijes.
Senatori i poslanici su profesionalni politicari koji na tim mjestima ostaju najcesce dugo godina i vise decenija. Predsjednik tu bude jedan ili dva mandata.
Za predsjednika glasa po 70 miliona ljudi, za senatore i po sto puta manje ljudi. Zato je na njih mnogo lakse uticati parama, ubacivati ih u raznorazne komitete i radne grupe, koje prave zakone koji se ticu interesa pojedinih lobija. Za interakciju izmedju lobija i senatora/poslanika postoje legalni putevi. To su opste prihvacene stvari. To tako sa Bijelom kucom ne ide.
Problem je ovdje sto dosta forumasa ne razumije elemntarne cinjenice americke politike, a americke politicare gledaju kroz nase politicare!
zonbirile

#4904 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by zonbirile »

jeza u ledja wrote:
Ti ne razumijes.
----------------------------------
najbolje si pokazao koliko ti razumiješ procese biranja na 200 predhodnih strana,pa i sada.Nema tog levata kojem se povjeravaju trilioni dolara.Uostalom predhodnih 43 svi do jednog,također marionete igraća iz sjene.Hajde nam ispričaj priču koju polažete o osvajanju Amerike.Samo niko ne objasni kako je to engleska pa evropska sirotinja putovala 90 dana-o čijem trošku.Ko je držao pecare ruma i viskija i brodove za prevoz crnaca,gdje je od 10 stizao samo 1.Po vlastitim izvorima uvezeno ih je milion,znači skapalo u putu 9 miliona.Sve isti igrači-držali Evropu,a onda se prebacili poslom na Ameriku,Kanadu,Australiju,Izrael.Možeš ti to zvati zavjerom,ali to su ti istorijski fakti.Eto i Hitlera predložiše za Nobelovu,isti krugovi kojima je garantovao dobit-osvit rata.
jeza u ledja

#4905 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by jeza u ledja »

You're living in the past, man! :zzzz:
zonbirile

#4906 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by zonbirile »

jeza u ledja wrote:You're living in the past, man! :zzzz:
------------------------------------------
da,da familije ne izumiru samo se mjenjaju potomci,a i pacovi u povoljnom okruženju se pojačano množe.Jebi ga start je bio sa 5 sinova i poklopili sav poznati,bolje reči svijet koji je vrijedio u to doba.Haver im na drugoj strani bare također 5 sinova i dinastije uz još par,vode kolo evo već 200g.Sada ti pričaš,da to ne može više tako,jer je izabran Huso.Ko je bolan nebio izabran?I Huso i Mekejn su grla iz iste štale.
ljubav_aha

#4907 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by ljubav_aha »

corolla02 wrote:Ja navijam za Obamu, ali nekako ga ne vidim u BK u 2012 a Vi :?:
:(
zasto :?:
zonbirile

#4908 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by zonbirile »

ljubav_aha wrote:
corolla02 wrote:Ja navijam za Obamu, ali nekako ga ne vidim u BK u 2012 a Vi :?:
------------------------------------------------
zato što do Božića,25.12 2012g mora se desiti rasplet,težak,sadašnjih 14 triliona,a ako se bude išlo opet na 100g,boga pitaj koliko.Kaka će se sve odvijati,a Huso je isto dio scenarija,još se karte ne otkrivaju,svi mudro šute.
ahuseino

#4909 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by ahuseino »

zonbirile wrote:
ljubav_aha wrote:
zato što do Božića,25.12 2012g mora se desiti rasplet,težak,sadašnjih 14 triliona,a ako se bude išlo opet na 100g,boga pitaj koliko.Kaka će se sve odvijati,a Huso je isto dio scenarija,još se karte ne otkrivaju,svi mudro šute.
Uopste nema sumnje da che ponovo potpisati... tako da, to je to apropo toga...

A sto ti sve svodish na dvije cinjenice mi nikad nece biti jasno.
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
Horoskop: Gemini

#4910 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by corolla02 »

ljubav_aha wrote:

Zato sto je naslijedio HAOS, nije cudo sto ga mnogi uporedjuju sa FDR, "very very challenging time for HIM"! I ako se stvari ne poprave kako na home tako i na foreign frontu, nece docekati II mandat u BK.

Mada mu je Nobelova nagrada stize kao dobra podrska i u pravo, ali Amerikanci ga ipak biraju na kraju!
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
Horoskop: Gemini

#4911 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by corolla02 »

Evo malo razonode radi :-)

zonbirile

#4912 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by zonbirile »

[qzasto :?:[/quote]
zato što do Božića,25.12 2012g mora se desiti rasplet,težak,sadašnjih 14 triliona,a ako se bude išlo opet na 100g,boga pitaj koliko.Kaka će se sve odvijati,a Huso je isto dio scenarija,još se karte ne otkrivaju,svi mudro šute.[/quote]

Uopste nema sumnje da che ponovo potpisati... tako da, to je to apropo toga...

A sto ti sve svodish na dvije cinjenice mi nikad nece biti jasno.[/quote]
------------------------------------
pa mislim te 2-3 su dovoljne,ostalo je varijacija na te dvije.A o koncesiji na štampanje niko još ništa ni mukajeta,a vrlo je blizu.Reci mi kako se Huso tu uklapa,nego po meni kao zabavljač,relaksira sluđenu raju.
ahuseino

#4913 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by ahuseino »

jeza u ledja wrote:

1) Stimulus bi vjerovatno gurao i Bush, ali McCain ne bi.
2) Znam za Massachussetts sistem. Kurcu ne valja. Znam da malo po malo skidaju stavke iz reforme pod uticajem lobista, ali to nije do Obame. S pratkicnog stanovista bolje ista nego ista, zar ne? Vjerovatno ce reforma zdravstva ici u fazama. Dvije trecine Amera to zeli. No opet da ponovim, znas i sam da se reforma krnji zbog 'blue dogs' i slicnih, a ne zbog Obame.
3) Koliko znam Obama se zalagao za povlacenje iz Iraka i slanje pojacanja u Afganistan. Je li se to radi ili ne? Koliko mi je poznato lagano povlacenje iz Iraka je pocelo.
4) A sta treba da se odradi? Pruzena im je ruka u vidu miroljubivih rijeci, neka bolja saradnja ce pricekati.
5) Sto se tice Izraela, ni tokom kampanje ih nije bas kudio. Kad se sastao nedavno sa onom dvojicom bilmeza odande to je bio jedan od uslova koje je postavila SAD, mozes to pronaci u novinskim clancima. Sta to znaci? Mozda nista, ali tako je izjavio.
6)..
7) Postavio je likove poput Stevena Chua, za Sekretara Energetike. Postavio je Jane Lubchenco za direktoricu NOAA.
8)...

Ima jos tu sitnica koje svako malo cujemo pa zaboravimo. Nekih vijesti o pravima zena na izbor, pravima homoseksualaca, reformama skolstva....Generalno klima se drasticno promjenila.
Ja ne znam sta si ti ocekivao, al ono stvarno? Nije Obama Kucinich.

Samo ti budi kritican, ali znaj da pravi liberal nikad nece moci postati predsjednik SAD, barem ne u narednih X decenija.

Pravi problem u Americi su lobiji.
Sve to sto se odradilo je meni samo natezanje u pet deka, pa ko da i nije.
Jedna i mozda jedina velika stvar po meni je sto se vratilo povjerenje u market (cijena u inflaciji se ce tek platiti za ovo, ali neka ce... moralo je... trebalo je otplatiti bankare).
Ovo 'bankare' sad ide na ruku teoreticarima, samo sam toliko ubjedjen da je taj dio spike ispravan. Bankari su na dobiti sta god da se desi, njima odgovara i up-market jer im fercera retail business do bola, pare se posudjuju i interes uziva. Down market im takodje odgovara, jer u slucaju bankropcije, oni su prvi u liniji za isplatu. Da ne kazem kako 'beru po dnu' pa sad Chase prijavljuje dobre rezultate (ne od retail-a which lost money, nego od finance departmenta - which got us in to this mess to begin with). Ako stvari bas zaguste onda su tu drzava i taxpayers da ih izvuku... i dok ih izvlache, ovi i dalje plachaju milijarderske bonuse... gadost...
I to me dovodi do slijedece tacke po pitanju STA SE URADILO po ovom frontu?... jeli vi primjetite (Amerikanci), kako se bailout dovrshava, sve vrijeme je prica bila kako ce se sjesti ponovo za sto da se dotjeraju te (de)regulacije koje su prouzrokovale gotovi kolaps svjetskog finansijskog sistema. Kako tad, tako sad... nista. Pochela se (PONOVO) dizati prasina oko AIG bonusa koji che uskoro biti due, ali ekonomski i zakonski komentatori kazu ne moze se nista tu uraditi - pre-existing legally binding contracts and all... Prosle godine su kao dobrovoljno obechali da ce vratiti nesto bonusa ali od 40ak M$ se jos nista nije vratilo... kaze cekaju da vide kako ce se odigrati stvari ove godine.
ISTA ova pricha je bila prije manje od godinu dana tokom proslog bonus perioda (ja mislim proljeche), i tada su rekli da ih se ne dira (banke) jer neche biti voljni posudjivati novac...
Znaci nista se nije uradilo i izgleda NECE ni uraditi po ovom, po meni najvaznijem (unutrasnjem) pitanju.
Bankari te zajebali, oborili market, pokupovali jeftine stokove tvojim parama, i jos placaju bonus gadovima ljigavim koji su dobri performeri (tesko mi biti dobar performer u ovakoj ekonomiji - moja kompanija je otishla gore 1000% - HILJADU posto u zadnjih 6 mjeseci). Sace Zonbi pomenut Rothchilde u 19 vijeku...

Znaci uradilo se: band aid solution to fix the economy short term, but NOTHING long term...

Uradilo se: potpisivanje za GITMO, ali se nije zatvorio... josh...

Uradilo se: PRICHA o povlachenju iz Iraka, ja ne vidim djela... prosla godina evo...

Uradilo se: Dovodjenje vishe vojske u Afganistan.

Stratesko postavljanje ljudi mi nije nikakvo postignuce, kao ni mahanje prstima/rukama po svijetu, mada podize duh i pruza neki osjechaj optimizma... mozda i laznog, jos ze ne zna.

Moj je broblem samo kad se potpise crta pa se sabere i oduzme: sta je potpisano, sta se promjenilo. Ako se sta ne promjeni za jos jednu godinu, onda cu se definitivno razocarati.

Valjda sem ocekivao da ce se Americka vanjska politika promjeniti... djelima, ucinkom.

Healthcare ni ne spominjem, jer se realno ne bi ni moglo nista izganjati za godinu, ali to i kad prodje, biche gore nego Frankenstein... Ostaje da se vidi.

i to je to... ali nije, naravno da nije...

zapisacemo eto ovdje na forumu slijedece godine...
zonbirile

#4914 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by zonbirile »

ahuseino
sve se mjenja samo je desetak familija vječno.Zašto rotšilde iz 18 vijeka,pa sve dinastije imaju živuće potomke.Pa zar nije nonsens,ljudi po stoti put zavrnu raju,i nikom ništa.Hajde to razumijem,ali uvijek ista priča,isto neshvatanje igre.Zamisli jedini pažnje vrijedan svijet tada je Evropa i ti imaš 5 sinova ,ko jabuke jedre,drže nacionalne banke u 5 država.Onda se otvori nova prespektiva,Novi svijet,Australija,Izrael.Lova do krova.Šta misliš,gdje se otvara,nova perspektiva,Novi svijet.Kina,možda?Indija je već zauzeta,tradicija nije voda-evelin rotšild već dole.
mofo33

#4915 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by mofo33 »

zonbirile wrote:ahuseino
sve se mjenja samo je desetak familija vječno.Zašto rotšilde iz 18 vijeka,pa sve dinastije imaju živuće potomke.Pa zar nije nonsens,ljudi po stoti put zavrnu raju,i nikom ništa.Hajde to razumijem,ali uvijek ista priča,isto neshvatanje igre.Zamisli jedini pažnje vrijedan svijet tada je Evropa i ti imaš 5 sinova ,ko jabuke jedre,drže nacionalne banke u 5 država.Onda se otvori nova prespektiva,Novi svijet,Australija,Izrael.Lova do krova.Šta misliš,gdje se otvara,nova perspektiva,Novi svijet.Kina,možda?Indija je već zauzeta,tradicija nije voda-evelin rotšild već dole.
joj tebe, bolan! na nekim drugim temama sam vec naletila na tvoju USAdebelu analizu kako nam parama hebase mater
kao da je lova nesto novo? zna se odavno da para vrti svijet, blago nama pa smo skontali...
da imas oportunitet praviti veliku lovu,baktat se visokom politikom i uvalit' citavu ti familiju, ti bi fole odbio iz moralnih principa? :-D
zonbirile

#4916 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by zonbirile »

normalno da ne bih,samo jedna sistemska greška,valjda od podneblja.Familija se ovde uvaljuje,tamo su familije stvarale lovu.
UnscarD
Location: Na granici koja polako nestaje, tamo izmedju atoma i bita.

#4917 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by UnscarD »

Bas sam juce pogledao novi Alex Jonesov film,Fall Of The Republic i mogu reci da je dobro uradjen.

Ukratko, izmedju ostalog podupire zonbiriletovu teoriju da Obama zaista ne uvodi nikakvu promjenu nego nastavlja da radi za iste Wall Street gospodare koji bukvalno ucjenjuju Vasington...vi nama bail out lovu ili ekonomija propada. Ima naravno jos puno interesantnih stvari.

Evo linkovi pa koga ne mrzi da skida, nije baceno vrijeme...a ima i on line verzija :

http://hotfile.com/dl/15565122/b0033fb/ ... 1.rar.html
http://hotfile.com/dl/15565275/c82b671/ ... 2.rar.html
http://hotfile.com/dl/15565466/b1afe91/ ... 3.rar.html
http://hotfile.com/dl/15569528/7bf9092/ ... 4.rar.html
http://hotfile.com/dl/15569701/b285b33/ ... 5.rar.html
http://hotfile.com/dl/15569937/9e69fc1/ ... 6.rar.html
http://hotfile.com/dl/15570080/1a88ee5/ ... 7.rar.html

Fall Of The Republic documents how an offshore corporate cartel is bankrupting the US economy by design. Leaders are now declaring that world government has arrived and that the dollar will be replaced by a new global currency.

President Obama has brazenly violated Article 1 Section 9 of the US Constitution by seating himself at the head of United Nations' Security Council, thus becoming the first US president to chair the world body.

A scientific dictatorship is in its final stages of completion, and laws protecting basic human rights are being abolished worldwide; an iron curtain of high-tech tyranny is now descending over the planet.

A worldwide regime controlled by an unelected corporate elite is implementing a planetary carbon tax system that will dominate all human activity and establish a system of neo-feudal slavery.

The image makers have carefully packaged Obama as the world's savior; he is the Trojan Horse manufactured to pacify the people just long enough for the globalists to complete their master plan.

This film reveals the architecture of the New World Order and what the power elite have in store for humanity. More importantly it communicates how We The People can retake control of our government, turn the criminal tide and bring the tyrants to justice.
zonbirile

#4918 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by zonbirile »

on mi je šlag na torti,evo će godina i nikom ništa,sreća pa ostaje 198 strana postova da se mogu iščitati gluposti.Ljudska glupost je ta koja bogati pronicljive,samo budala vjeruje da neki autsaider,lutak može mlatarati njihovom lovom(14 triliona $)plus nekretnine i tekući poslovi.
ahuseino

#4919 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by ahuseino »

i ti svasta gledas...
kiky

#4920 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by kiky »

obama je profulo poziv ....
bolje da je sjedio sa oprah i ogledao u filđan ....
il pokrenuo vlastiti show i sam ogledao u filđan ...
walkabout

#4921 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by walkabout »

evo jednog pogleda na "vidljivog" Obamu, nakon jedne godine ne/uspjeha, gledano kroz nekoliko kljuchnih svjetskih i par domacih (US) problema...

http://www.smh.com.au/opinion/politics/ ... -htcp.html
zonbirile

#4922 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by zonbirile »

evo prođe godina,jeli se nešto uradilo,nije,je li se ratuje,bezbeli,je li se štampalo,uveliko,samo uz manje kamate,ali ide ko halva.Aferim Huso,budale zblanute dućan radi,samo nastavi do kraja mandata,a dotle ćemo uigrati novoga lutka za levate.
dirizbabam2

#4923 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by dirizbabam2 »

Momci u Americi, znate li kakav se ovo "opći kaos" desio u Fort Hood-u u Teksasu.
http://news.bbc.co.uk/2/hi/americas/8345713.stm. Ko je ovaj major Malik Nadal Hasan? :?
dirizbabam2

#4924 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by dirizbabam2 »

Jbga evo ga još jedan ludi psihijatar ubija ljude (CNN uživo).
jeza u ledja

#4925 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by jeza u ledja »

dirizbabam2 wrote:Momci u Americi, znate li kakav se ovo "opći kaos" desio u Fort Hood-u u Teksasu.
http://news.bbc.co.uk/2/hi/americas/8345713.stm. Ko je ovaj major Malik Nadal Hasan? :?
Nista se jos ne zna, osim tog sto si naveo.
Major je rodjen u Americi, porijeklom Palestinac.
Post Reply