Manchester United FC

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Teufik

#4901 Re: Manchester United FC

Post by Teufik »

Riddle wrote: Strasan talenat. Svi ostali ga trenutno divljacki gaze i pokusavaju ga slomiti, ali cak ni oni ne mogu poreci cinjenicu da ce De Gea biti bar vrlo dobar golman. A i on mora izdrzati sve ovo. Tako je inace u zivotu. Dok se ne dokazes i svima zacepis usta, svi ce te gaziti.
Mislim da je veliki talenat.Ono sto mu je potrebno je doza samopouzdanja.Covjeku je samo 21 godina.
Jeste pravio greske i vjerovatno ce ih biti i dalje ali znam da je imao i nekoliko zapazenih nastupa.
Takav je to posao.Brani dobro 20 utakmica i sve je OK,al jednu kiksaj i najgori si!
Ali svi golmani velikih ekipa u EPL itekako znaju kiksati.To se po obicaju brzo gurne pod tepih.
Njegov dodatni problem je sto je golman Uniteda i sto se sve previse dodatno dramatizira.
Ali vjerujem da ima ljude oko sebe koji se znaju nositi sa pritiscima i koji ce mu pomoci da pregrmi ovaj period.
Treba biti strpljiv i pruziti mu sansu.
LSD

#4902 Re: Manchester United FC

Post by LSD »

United je napravio strašan posao kupovinom De Gea-e....kupio je najboljeg mladog golmana svijeta, ali koji se treba istrpiti par sezona dok ne savlada jezik i komunikaciju, a zatim i stil engleskog fudbala...momak ima visinu, nenormalan refleks, zna i pratiti igru kao libero - ali mu treba vremena da se oslobodi...tako je inace sa mladim golmanima, oni jednostavno do 25 godine nenormalno osciliraju...sjetimo se kakve presmiješne golove i gluposti je Barca primala dok Valdes nije sazrio, morio ih je skoro deceniju ali su ga trpili...samo je pitanje koliko ce Ferguson i United njega cekati i hoce li uopšte....ukoliko ga budu trpili, imat ce vrlo dobrog golmana za narednih 15 godina.
missko

#4903 Re: Manchester United FC

Post by missko »

art vandeley wrote:Image
Image
Mati je usao onaj volej i bilo bi previse da je i ovo ubo, sve da je De Gea ratni zlocinac. :D
BHF_Manijak

#4904 Re: Manchester United FC

Post by BHF_Manijak »

Ma Valdes je i dalje kiks golman da se razumijemo! :mrgreen: Dobar golman, ali ne medju top 3 recimo ili top 5... ;-)

De Gea ima potencijala, ali da li ce ga u potpunosti iskoristiti ili ne, to je vec drugi par carapa! Da li je mentalno jak da do kraja izgura i dokaze se, vidjet cemo...
LSD

#4905 Re: Manchester United FC

Post by LSD »

BHF_Manijak wrote:Ma Valdes je i dalje kiks golman da se razumijemo! :mrgreen: Dobar golman, ali ne medju top 3 recimo ili top 5... ;-)

De Gea ima potencijala, ali da li ce ga u potpunosti iskoristiti ili ne, to je vec drugi par carapa! Da li je mentalno jak da do kraja izgura i dokaze se, vidjet cemo...
U zadnje vrijeme su mu se ostrvski mediji naklatili na kosti, a i mnogi navijaci...jer je evidentno griješio...yebeno je naslijediti jednu takvu golmansku legendu kao Van der Saara....ogroman je to pritisak...ako momak izdrži ovu krizu i ne podlegne, ako izgura - vjerovatno ce biti svjetska klasa.
Madrid

#4906 Re: Manchester United FC

Post by Madrid »

missko wrote:
art vandeley wrote:Image
Image
Mati je usao onaj volej i bilo bi previse da je i ovo ubo, sve da je De Gea ratni zlocinac. :D
Hajd za volej, ili sjedne (kao ona Alvesu bem ga :D ) ili ne sjedne, ali ovaj slobodnjak je cisto znanje i definitivno da ga je ubo ne bi bilo previse, ali eto imao je nesrecu da je De Gea odlucio pokazati zasto je u Unitedu :-D

PS: Po meni je Cech je odlicno branio cijelu utakmicu, al eto ovaj mu sa ovom obranom ukra show :-D
BHF_Manijak

#4907 Re: Manchester United FC

Post by BHF_Manijak »

Pa dobro, tako ti je kad si u velikim klubovima, svjedno da li imo 18 ili 28, pritisak je uvijek tu i najmanji kiks odmah ti se na kosti naklate, sto bi rekli nemilosrdni su! To je ta prokletinja kod velikih, ne trpe greske, zato je recimo greska kad mladi igrac ode u veliki klub, naravno zavisi od njega samog da li ce uspjeti ili ne, ali opet taj pritisak zna cesto uticati na mladog covjeka, da mu poljulja samopuzdanje itd...
Edin H.

#4908 Re: Manchester United FC

Post by Edin H. »

Riddle wrote:
Madrid wrote:@Riddle slazem se sa jeftinim pricama o patriotizmu, licno mi je drago zbog uspjeha Džeke i kao sto sam vec rekao, volio bi da City samo zbog njega osvoji ligu, a za njih inace "bmk", ali je glupo povezivati "ljubav" prema Džekinom uspjehu sa ljubavi prema domovini...
Neki dan pricam s jednim likom u kladionici. I kad je skontao da podrzavam United, kaze: "Sta? Pa jesi li Bosanac ili nisi?" Jok buraz, ja sam Englez. :lol: Ljudska glupost. Bezgranican prostor. :lol:
Dobro ti je i rekao :dance:
Inace mi je smijesno kada nasi ljudi lafo ozbiljno navijaju za strane klubove.
Ja recimo cesto idem na utakmice Liverpoola, ali ni u snu ne bih nekome rekao da sam navijac.
A u svakom slucaju cu navijati za City ako igraju sa Liverpoolom dok god je Dzeko na terenu.
Last edited by Edin H. on 05/02/2012 23:01, edited 1 time in total.
snaga_znanja

#4909 Re: Manchester United FC

Post by snaga_znanja »

Oni na sky sport-u onako kroz zezaniciju kazu da je odbranom zasluzio epitet igraca utakmice. :D
Edin H.

#4910 Re: Manchester United FC

Post by Edin H. »

snaga_znanja wrote:Oni na sky sport-u onako kroz zezaniciju kazu da je odbranom zasluzio epitet igraca utakmice. :D
Ono nije nikakva posebna odbrana, tj 90% golmana bi je odbranilo. Predaleko za sut, bolje da je centrirao, a sam udarac premda izuzetno precizan nije ima pace iliti brzinu. Ustvari odlican udarac, ali za golmana da se istakne. Jedan je Ronaldo, kojom silinom i felsom puca slobodne udarce iz velike daljine.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#4911 Re: Manchester United FC

Post by Chmoljo »

čuj Ronaldo. zar si već zaboravio Žuninja Edine? :D
Bosanski_kralj

#4912 Re: Manchester United FC

Post by Bosanski_kralj »

Da je ono Salihović šutao, qrac bi on odbranio. :oops:
Edin H.

#4913 Re: Manchester United FC

Post by Edin H. »

Bosanski_kralj wrote:Da je ono Salihović šutao, qrac bi on odbranio. :oops:
:thumbup: - bi kao sto je i Turcin odbranio :-) , dobro moze i Zunjinjo :D
missko

#4914 Re: Manchester United FC

Post by missko »

Edin H. wrote:
Riddle wrote:
Madrid wrote:@Riddle slazem se sa jeftinim pricama o patriotizmu, licno mi je drago zbog uspjeha Džeke i kao sto sam vec rekao, volio bi da City samo zbog njega osvoji ligu, a za njih inace "bmk", ali je glupo povezivati "ljubav" prema Džekinom uspjehu sa ljubavi prema domovini...
Neki dan pricam s jednim likom u kladionici. I kad je skontao da podrzavam United, kaze: "Sta? Pa jesi li Bosanac ili nisi?" Jok buraz, ja sam Englez. :lol: Ljudska glupost. Bezgranican prostor. :lol:
Ja recimo cesto idem na utakmice Liverpoola, ali ni u snu ne bih nekome rekao da sam navijac.
A u svakom slucaju cu navijati za City ako igraju sa Liverpoolom dok god je Dzeko na terenu.
Eeee a recimo da kojim slucajem cesto ides na tekme Citya rekli bi za tebe da si navijac Citya :D
Sram te bilo pratis Liverpul a navijas za City :lol:
Edin H.

#4915 Re: Manchester United FC

Post by Edin H. »

missko wrote:
Edin H. wrote:
Riddle wrote:Neki dan pricam s jednim likom u kladionici. I kad je skontao da podrzavam United, kaze: "Sta? Pa jesi li Bosanac ili nisi?" Jok buraz, ja sam Englez. :lol: Ljudska glupost. Bezgranican prostor. :lol:
Eeee a recimo da kojim slucajem cesto ides na tekme Citya rekli bi za tebe da si navijac Citya :D
Sram te bilo pratis Liverpul a navijas za City :lol:
Gospodja navija za Liverpool, njihov je clan :D
belafonte

#4916 Re: Manchester United FC

Post by belafonte »

Paradoksalno je ovo sa Howard-om, k'o Jackal & Hyde, frajer je policajac po zanimanju a na fudbalskom terenu se pretvara u krimanalca, kakav kriminalac - lopovčina...
Al rasan je sudija kad je ManU u pitanju, malo mu je falilo za hetrik penala, ušao bi u historiju zajedno sa podatkom 4 penala-2 uzastopne tekme, izgleda da je SAF malo okasnio sa zimnicom pa se nadoknađuje...

I Chelsea-u se šiljilo u tekmama sa ManU-om, ali 2 penala, znaš koja muda moraš imati da dosudiš taj drugi, da mu nogu otkine opet moraš zastat i razmislit da li je penal a ne na onu smijuriju, svaka mu čast...
Last edited by belafonte on 06/02/2012 00:15, edited 2 times in total.
udrch

#4917 Re: Manchester United FC

Post by udrch »

Kakvi su ovo penali bili danas? jesu prije toga bili produžeci ili se odmah krenulo sa izvođenjem penala?
Riddle

#4918 Re: Manchester United FC

Post by Riddle »

Edin H. wrote:Dobro ti je i rekao :dance:
Evo zagrist cu. Ti si za mene davno polozio, ali cu ti ipak posvetiti nekoliko minuta svog vremena i paznje. Cisto da ne bi pomislio da si nekome spustio.

Legendo, prigovaras li ovako nekome ko kaze da voli Real Madrid zato sto Emir igra za Sevillu? Ili nekome sto voli Juve ili Milan, a Lulic i Pjanic igra za Lazio i Romu? Nekome ko voli Bayern, a Salihovic i Ibisevic igraju za Hoffenheim, odnosno Stuttgart? Ne, ja to nisam vidio. Jesu li ti ljudi Bosanci? Ocito nisu. Iz nekog razloga ti se digne na ekipu s ovog topika i pokusavas ovdje da provociras. Samo mi je zao sto ti kod nekih prolazi, pa ljudi zbog svoje reakcije odsustvuju s foruma neko vrijeme. Umjesto da te ignorisu.

Gdje si ti vidio da bilo ko od nas zeli bilo sta lose Edinu? Ja se sjecam upravo suprotnog. Od samog pocetka. Pređi preko topika najdrazeg vam kluba i provjeri. Ako nađes nesto lose, ja se vise nikad necu vratiti na forum. Ali ni to ne bi valjalo, jel' da? Kome bi onda prosipao ove otrcane price o ljubavi prema zemlji?
LSD

#4919 Re: Manchester United FC

Post by LSD »

Edin H. wrote:
Riddle wrote:
Mah pusti ljude i ne ismijavaj ih...ne znam jesi li primjetio, ali ovdje ima nekoliko likova koji koriste svaku priliku da ga šuknu "navijacima stranih klubova"...kao to je fuj, bljak, kako možete, neka vas je stid i sram, grohotom vam se smijem itd.
Znaš onu staru mongolsku poslovicu : Bolje navijati za United, Juve,Čelzi, Barsu, Romu itd - nego se drogirati po ulici i krasti :-)
missko

#4920 Re: Manchester United FC

Post by missko »

belafonte wrote:Paradoksalno je ovo sa Howard-om, k'o Jackal & Hyde, frajer je policajac po zanimanju a na fudbalskom terenu se pretvara u krimanalca, kakav kriminalac - lopovčina...
Al rasan je sudija kad je ManU u pitanju, malo mu je falilo za hetrik penala, ušao bi u historiju zajedno sa podatkom 4 penala-2 uzastopne tekme, izgleda da je SAF malo okasnio sa zimnicom pa se nadoknađuje...

I Chelsea-u se šiljilo u tekmama sa ManU-om, ali 2 penala, znaš koja muda moraš imati da dosudiš taj drugi, da mu nogu otkine opet moraš zastat i razmislit da li je penal a ne na onu smijuriju, svaka mu čast...
Sta god da je bilo United je uzeo samo bod, dok su lani u tekmi protiv Celsija izgubili Atkinsonovom lakrdijom 3 i jos menadjer SAF kaznjen sa 5 tekmi zabrane vodjenja tima ali toga se rijetki zele sjetiti. Jos su dobro i prosli da je svirao na 0-0 bar jedan penal za United kako bi tek onda bilo napadanja, kad je ovako na 3-0 penal upropastio Celsi.
Teufik

#4921 Re: Manchester United FC

Post by Teufik »

Edin H. wrote:
Svakim danom postavljas biser za biserom.
Ovo ne vrijedi ni komentarisati.
hladan.preminger

#4922 Re: Manchester United FC

Post by hladan.preminger »

Teufik wrote:
Edin H. wrote:
Svakim danom postavljas biser za biserom.
Ovo ne vrijedi ni komentarisati.

Ma pusti djecu sa posebnim potrebama kraju. Haj ti njima objasni da si fan ManUtd-a još od vremena kad su ti patrioti Džeku zvali Kloc. Džeki sve najbolje, ali kad je ManUtd i pitanju isti mi je i on i Richards.
Odjednom svi navijaju za Džeku (ne City). Već je postala zajebancija: "S kim Džeko danas igra".

Sto se tekme tice. Prvo jest penal, drugo nije. Sudija je imao zajeban ugao, tako da ga je Welbs zajebao. Da je sudija imao bolji pregled dobio bi žuti za simuliranje. Međutim, isti je takav penal sviran za Chelsea kad je Zirkov zapeo za nogu odbrambenog igrača, skoro identično kao i Welbs.
Chelsea je poveo 3:0 da ni oni nisu znali kako. ManUtd je kad se uzme cijela tekma igrao bolje. Chelsea je ove sezone prespor u protoku lopte.
The Reds go marchin' on!
snaga_znanja

#4923 Re: Manchester United FC

Post by snaga_znanja »

1958: United players killed in air disaster
Seven Manchester United footballers are among 21 dead after an air crash in Munich.

The British European Airways (BEA) plane caught fire shortly after take off this afternoon with 38 passengers and six crew on board.

The footballing world is reeling from the loss of some of its most talented young players - known as the Busby Babes.

Their average age was 24 and they included Roger Byrne - the captain - Mark Jones, Eddie Colman, Tommy Taylor, Liam Whelan, David Pegg and Geoff Bent.

Queen 'deeply shocked'

Eight British sports journalists and several club officials have also been killed.

The Queen has said she is "deeply shocked" and has sent a message of condolence to the Lord Mayor of Manchester and Minister of Transport and Civil Aviation.

The chartered aircraft was bringing the Manchester United entourage back from a European Cup match against Red Star Belgrade in Yugoslavia and had stopped at Munich's Riem Airport to refuel.

On the third attempt to take off the plane over-shot the runway, hit a house with its port wing, veered to the right, hit another building and burst into flames.

The fuselage did not catch fire and several crew and passengers went back into the wreckage to rescue the injured.

Team manager Matt Busby was described as being the most seriously hurt and is being given blood transfusions in hospital.

Star striker Bobby Charlton has been treated for slight head injuries.

According to the Chief Executive of BEA, A. H. Milward, there was a heavy snowstorm in Munich and the pilot delayed departure because he was dissatisfied with one of the plane's engines.

This was the first fatal accident for this type of BEA aeroplane, which has carried 2,340,000 passengers on 86,000 flights since it began service in 1952.

The same plane - called Lord Burghley - took the Manchester United entourage out to Belgrade on Monday.
snaga_znanja

#4924 Re: Manchester United FC

Post by snaga_znanja »

Niti jednom iskrenom navijacu MUFC-a na danasnji dan nije do supljih rasprava. Bilo bi lijepo da to postujete!
quasar

#4925 Re: Manchester United FC

Post by quasar »

Eto primite moje saucesce.
Da ba sta se glupirate.

A da mi je zao tih ljudi, zao mi je. A na rende kora vala ne mogu.
Post Reply