Sarajevski taksisti- dno dna

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
jao_situacije

#4901 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by jao_situacije »

zubi wrote:
jao_situacije wrote:ja s taxistima nisam imao nekih ozbiljnijih problema :|
Dobro je dok ne tuku...
:mrgreen:
Paul F.

#4902 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Paul F. »

Mislim da su većina ok. Nekad mi ih žao bude jer tačno osjetim da im je preko glave one priče: što si skreno tamo a ne vamo ? Vidi se da se trude izbjeći takve situacije.
Aerodromski i autobuski su druga priča.
zdruzdjo

#4903 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by zdruzdjo »

Paul F. wrote: Aerodromski i autobuski su druga priča.
Pa o takvim ja i pricam.
Dno-dna sto se tice taksi svijeta. mislim fakat ne znam kako svaki ne fasuje bar jednom sedmicno. a prije par mjeseci sam gledao im predsjednika udruzenja na tekoj tv emisiji. pa covjece ja onakvom ne bih dao da parking naplacuje kad je korida na cevljanovicima.

imam svog taksistu iz sa taksija kojeg ne bih mjenjao ni za sta na svijetu sto se tice taksija. Nazovem ga navece i kazem dodji ujutro tu i tu. jednom mi rekao "ne biraj vrijeme kad ti trebam, zovi, jedino ako imam nekoga u autu onda cu zavrsiti pa me eto"
idem na posao ujutro u 5:00, jedno jutro nedelja mi akumulator cvrknuo. znam da nema sanse da mi dodju bihamk-ovci i da stignem na posao.
nazovem njega izvinim se 300 puta, eto ga dodje za 10 minuta. kaze hoces da te klemamo ili da te vozim. ma reko vozi ne znam hocu li upaliti kad krenem sa posla jer je sibir bio, pa da moram misliti sta cu sa njim.
Posaljem sina bez trptaja oka sa njim da ga vozi u srednju skolu kad je sta hitno.
njegova prica za "kolege" je "pusti bolan nezahvalna gamad, nema ih pola da valjaju u citavom udruzenju, jos samo da znas kakvim se stvarima bave uz taksi, da ti se zivot smuci".
anonimni clan

#4904 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by anonimni clan »

rumenige_brajtner wrote:
Ned071 wrote:
zdruzdjo wrote:J
OBAVEZNO znanje bar jednog stranog jezika. Znaci ne: haj, baj, jes, ok...Nego da ga govori.
OBAVEZNO uniformisanje kulturno.
vozio sam se taksijem u dvadesetak gradova svijeta. od evrope do amerike. cak i na kubi. havana ima posebne taksije za strance. nijedan taksista nije znao beknut engleski recimo... zasto bi sarajevo bilo izuzetak?
tako je! nećemo se mi valjda izdvajat po nečemu, ne daj bože pameti i obrazovanju! ostanimo glupi i neobrazovani zauvijek, pravda za glupane!
Jes vala..nek se oni nama prilagode...... :D
bull21

#4905 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by bull21 »

Da ne bude da uvijek kakim, pohvale Paja Taxiju. Jučer 2x vožnja, brzi, odgovorni i ne kasne tj. dođu kada i kažu da će doći. :)
insaneinthebrain

#4906 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by insaneinthebrain »

cuj osam stvari, sto nisu napravili clanak milion stvari koje gradjani mrze kod cigana :oops:

http://www.klix.ba/lifestyle/nemam-sitn ... /151203049
JThomas

#4907 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by JThomas »

pa jel bar malo stid "novinara" koji je ovo napisao ili izmislio...
bull21

#4908 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by bull21 »

Zašto nisam iznenađen da je u pitanju Sarajevo Taxi? Definitivno niste normalni! Serete po hljebu, samo naprijed. Ničija nije do zore pa neće ni vaša!

Image
artime

#4909 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by artime »

Cuj problem što se nema sitno. Cuj pa valjda oni pruzaju uslugu a mi je placamo. To kao da u supermarketu platite sa stotkom a oni vam kazu zao mi je drugi put vise srece, nemamo sitno.
Ok, zna se to desiti da se nema sitno, ok zaokruziti cifru dati napojnicu neku, pa skontati nesto. Aliiii neeee mora se ici sa komentarom koji je mene svojevremeno docekao: "Nema se sitno, a zna se sjesti u taxi". Mislim halo.
Ne radi se o tome, kao u clanku, da se mi ponasamo kao gospodari vec obrnuto da se nama (tu je Sarajevo-taxi glavni), da ja ispadam ne samo sluga i budala i fukara i majmun sto sam uopste razmisljala da tu sjednem na presvetom mjestu.
A u 90% slucajeva toj gospodi, po godinama, mogu biti kcerka, obavezno mi nesto naklapaju i savjetuju i svasta sebi dopustaju.
ZDRAO'
Crveni taxi foreva :D i miran covjek.
bumerangss

#4910 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by bumerangss »

insaneinthebrain wrote:cuj osam stvari, sto nisu napravili clanak milion stvari koje gradjani mrze kod cigana :oops:

O Boze o Boze... :facepalm:
Jon Spencer

#4911 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Jon Spencer »

E nek vam je neko objasnio pravila ponašanja u taxiju. Doduše kolege su se malo ustručavale ima tu još stvari kao npr. da se redovno kupate i održavate higijenu pogotovo oralnu, da stavite ruku na usta kada kišete ili zijevate, da ne žderete u taxiju, ne povraćate, ne sjedate upišani u taxi, da se ne češljate u taxiju niti lakirate nokte, da ne skidate obuću, da ne pojačavate i li smanjujete radio, da ne sjedate u taxi sa džukelom ako prije toga ne pitate, da ne prdite, da ne stavljate prljave cekere na sjedišta, da ne otvarate gazirana pića svježe izmućkana, da ne pokušavate po petoro ući u taxi itd. Da ne pitate glupa pitanja kao što su: Ima li posla majstore? Jel ovo dizel? Može li se šta zaradit? Što si me ovuda? Joj ovog (zavisno od vremena) smoga, kiše, sunca!

https://www.youtube.com/watch?v=7aKFWe2GxHc
BHF_Manijak

#4912 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by BHF_Manijak »

Da vracate ljudi pripisno kusur, a ne da voznju 4,30KM naplacujete kao 4,50KM i vratite od 10KM 5,50; da ne zapocinjete konverzaciju sa musterijom ukoliko ona suti i vidno nije raspolozena za razgovor, da palite taksimetar, da vozite najkracom rutom, a ne da zloupotrebljavate turistino nepoznavanje grada, da se naucite kulturnoj konverzaciji, a ne da iz vas izbija mahalastina "š'a mai oko, guzi l' se š'a", da se naucite kulturi u saobracaju, a ne da k'o indijanci vozite i k'o da vam je babo oslobodio grad, prestanite odbijati ljude zbog kratkih realaciji i to na kurcevit nacin, jer vam nigdje u ugovoru/statutu ne stoji da imate pravo odbiti dionicu koja je kilometar duzine npr, izbjegavate zene sa bebom i kolicima - sramote jedne bijedne... Hoces da ovako jos nastavimo?

Jos se ima obraza javljati, a 80% ih bijednici da ne mogu biti veci. Ono ce nekome lekcije dijelit.

I cuj jos imaju obraza u clanku spominjati sitan novac, a redovno zaokruzuju kada kusur vracaju u svoju korist, bez da idioti pitaju "nemam sitno, je l' problem da ovako vratim". Fuj kako odvratan i narucen clanak.
zateznistub

#4913 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by zateznistub »

Jon Spencer wrote:http://www.klix.ba/lifestyle/nemam-sitn ... /151203049

E nek vam je neko objasnio pravila ponašanja u taxiju. Doduše kolege su se malo ustručavale ima tu još stvari kao npr. da se redovno kupate i održavate higijenu pogotovo oralnu, da stavite ruku na usta kada kišete ili zijevate, da ne žderete u taxiju, ne povraćate, ne sjedate upišani u taxi, da se ne češljate u taxiju niti lakirate nokte, da ne skidate obuću, da ne pojačavate i li smanjujete radio, da ne sjedate u taxi sa džukelom ako prije toga ne pitate, da ne prdite, da ne stavljate prljave cekere na sjedišta, da ne otvarate gazirana pića svježe izmućkana, da ne pokušavate po petoro ući u taxi itd. Da ne pitate glupa pitanja kao što su: Ima li posla majstore? Jel ovo dizel? Može li se šta zaradit? Što si me ovuda? Joj ovog (zavisno od vremena) smoga, kiše, sunca!

Mora da se šališ. Pa šta će te pitati? koliko je sati?
Za ovo "Šta si ovuda i sam znaš da ste imali adet voziti duzim putem pa ljudi pitaju sa razlogom. I ovo za vrijeme i dizel je normalna ljudska konverzacija, jel problem vaše veličanstvo vozača pitati o gorivu koje vaš cijenjeni automobil koristi?
zdruzdjo

#4914 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by zdruzdjo »

Jon Spencer wrote: E nek vam je neko objasnio pravila ponašanja u taxiju. Doduše kolege su se malo ustručavale ima tu još stvari kao npr. da se redovno kupate i održavate higijenu pogotovo oralnu, da stavite ruku na usta kada kišete ili zijevate, da ne žderete u taxiju, ne povraćate, ne sjedate upišani u taxi, da se ne češljate u taxiju niti lakirate nokte, da ne skidate obuću, da ne pojačavate i li smanjujete radio, da ne sjedate u taxi sa džukelom ako prije toga ne pitate, da ne prdite, da ne stavljate prljave cekere na sjedišta, da ne otvarate gazirana pića svježe izmućkana, da ne pokušavate po petoro ući u taxi itd. Da ne pitate glupa pitanja kao što su: Ima li posla majstore? Jel ovo dizel? Može li se šta zaradit? Što si me ovuda? Joj ovog (zavisno od vremena) smoga, kiše, sunca!
E vidis bravo za napisano od strane tebe.
Ovo vecina sto si napisao se prvenstveno ODNOSI NA VAS VOZACE. Do duse ne lakirate nokte, ne povracate i slicno ali ostalo vezano za higijenu, voznja u japankama a nogice oprane zadnji put proslog bajrama kad se abdest uzimao, dlake isto "kadaif" ispod pazuha viri (boja i ukrucenost), zjevanje, kihanje, psovanje ostalim ucesnicima u saobracaju....to su sve obicaji koje vi radite. Stoga S.T.F.U.
Pocistite svoju bastu pa onda tudju gledajte.
zdruzdjo

#4915 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by zdruzdjo »

zateznistub wrote: Mora da se šališ. Pa šta će te pitati? koliko je sati?
Za ovo "Šta si ovuda i sam znaš da ste imali adet voziti duzim putem pa ljudi pitaju sa razlogom. I ovo za vrijeme i dizel je normalna ljudska konverzacija, jel problem vaše veličanstvo vozača pitati o gorivu koje vaš cijenjeni automobil koristi?
Ma oni bi bili najsretniji da sjede kuci a omiljeni cetverotockas da je u garazi. Onda tebi naumpadne taxi i uzmes crveni i fino dodjes cjenjenom sa-taksisti kuci i lagano pokucas na vrata (da ga ne daj boze ne probudis ili prepadnes) i onda kazes eto ja sam trebao taksi i kazes relaciju i onda mu dadnes fino cjenu voznje, on se vrati gledanju lige prvaka a ti pri odlasku malo operes auto njegove uzvisenosti. I kazes sebi "ma dooooobro sam prosaooooo, on ti je ko macija guuuuza....."
NK33

#4916 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by NK33 »

Jon Spencer wrote:http://www.klix.ba/lifestyle/nemam-sitn ... /151203049

K'o da si sam sebe opisivao, od rijeci do rijeci (osim mozda lakiranja noktiju) :lol:
ultima_palabra

#4917 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by ultima_palabra »

Joj kad govore o higijeni, a pola ih puši u autu...
rumenige_brajtner

#4918 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by rumenige_brajtner »

ovi taksisti se počeli ponašat ko one babe u makarskoj. najsretniji bi bili da ih zaustavimo, damo cenera i poželimo dobar dan, bez da nas moraju igdje vozit.
zbog ovakvih kao što je ovaj delegat jon spencer, poželim da uber dođe što prije, pa onda lakiraj nokte sam sebi :lol:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#4919 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Truba »

koji kurac nas briga kakvi su problemi taksista

rade što oće
duminjo

#4920 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by duminjo »

Ne znam kako neko može imati problem sa taksistima. Kad vidiš da je supak, samo kažeš da stane i izadjes. Ja sam tako vise puta.
Jednom zaustavim taxi i kad sam uso auto prljavo ko da je kurbane prevozio. Ne znaš Jel prljavije il smrdi vise. Prvo proširenje zamolim ga da izadje "izvini Buraz stani da izadjem dok nisam povratio, tebi sretno".
Drugi slučaj, relacija hitna-velesici. Fraer na pofalicima skrene na glavnu i ja samo izadjem odmah na proširenju na pofalicima. Sretno i njemu.
Treći slučaj, hitno moram od pijace na Grbavici do Palme. Jebiga relacija bas bezveze al hajd...kolko god bude dacu mu petaka, valjda dosta. Udjem ja i kažem "oprostite moze li Samo do Palme" a on zabavi glavom ko da ga je metak opalio i reče ne ono "C"
Ja: "Jel ima neki problem"
On: " ma nema, negi et...bolje da ste prosetali"
Ja: "samo da zapisem vaše podatke i izaći cu prosetati"
On: "ma nisam tako mislio, nema veze hajd na kratko je, evo ja cu i častiti"
Ja: "nema potrebe, evo kolega iza vas. Vama sretno"
Pun kurac taxija, jedan na drugom. Umjesto da se ljubaznošću bore za mušteriju vise, oni sami sebe ukopavaju.
Jebe mi se
zdruzdjo

#4921 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by zdruzdjo »

duminjo wrote: Pun kurac taxija, jedan na drugom. Umjesto da se ljubaznošću bore za mušteriju vise, oni sami sebe ukopavaju.
Jebe mi se
Sve receno. Kad si bilmez sjedi na standu i drmaj 5 u pola sa puno luka i pricaj kako ga je dzeko zabio amri sinoc pod precku"
Paul F.

#4922 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Paul F. »

artime wrote:Cuj problem što se nema sitno. Cuj pa valjda oni pruzaju uslugu a mi je placamo. To kao da u supermarketu platite sa stotkom a oni vam kazu zao mi je drugi put vise srece, nemamo sitno.
Ok, zna se to desiti da se nema sitno, ok zaokruziti cifru dati napojnicu neku, pa skontati nesto. Aliiii neeee mora se ici sa komentarom koji je mene svojevremeno docekao: "Nema se sitno, a zna se sjesti u taxi". Mislim halo.
Ne radi se o tome, kao u clanku, da se mi ponasamo kao gospodari vec obrnuto da se nama (tu je Sarajevo-taxi glavni), da ja ispadam ne samo sluga i budala i fukara i majmun sto sam uopste razmisljala da tu sjednem na presvetom mjestu.
A u 90% slucajeva toj gospodi, po godinama, mogu biti kcerka, obavezno mi nesto naklapaju i savjetuju i svasta sebi dopustaju.
ZDRAO'
Crveni taxi foreva :D i miran covjek.
Ne treba pretjerivati. Sa stotkom u Sarajevu na mnogim mjestima nećeš moći pazariti. Treba razumjeti da taksisti ne mogu sa sobom nositi veće količine novca. Onaj članak o problemima taksista je po meni korektan. E sad, to što se spencer i blee ponašaju kao da ih Uber plaća je posebno pitanje.
bleee_sa

#4923 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by bleee_sa »

:kiss:

Image
Yapi Yapo

#4924 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Yapi Yapo »

koristite li tu aplikaciju, kakva je
sunceKOtepsija

#4925 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by sunceKOtepsija »

Preporuka taksiste: Ako možete, prošetajte. Osim što je dobro za vaše zdravlje, veoma ćete pomoći i taksistima.
Preporuka taksiste: Pripremite sitan novac. Ukoliko ste jedan od 'eskivatora', znajte da taksisti, kako su nam sami rekli, "odavno znaju te fore".
Image
:lol:
Post Reply