SMINKA oliti MAKE-UP
Moderator: anex
-
boracha
#4901 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
mozda se nisi nasminkala, sa sminkom svi izgledamo starije 
-
Gospoda Ministarka
#4903 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Semlaca, iskreno i ja sam prvi put kad si postala sliku mislila da si starija gospoda, cak mislim, da sam te persirala, a kad si vezano za narudbu ArtDeco podloge za sjene rekla "prioritet je starijim gospodama", misleci na mene i jos neke, ja sam mislila da to ti ironicno...

-
Gospoda Ministarka
#4904 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Daaaj, mozda samo lose postas slikusemlaca wrote:Et vidiš, sad me sve morate upoznati. Neću se više slikavati, nikako.
- Partizzanka
#4905 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
e to ti je zato sto si nama rekla da smo starije gospodje

ja sam za otvaranje teme ... nije naslov podforuma umjetnost MUSKOG zivljenja i nije ovo samo muski forum i nisu samo oni bogom dani
sto da ne
kad vec nemamo svoj odjeljak - samo da znate ja sam se javila urednistvu vec ima neko vrijeme i predlozila zenski dio foruma . cisto da nam bude preglednije sa zenskim temama i dobila odgovor da ce to imati u vidu kad budu preuredjivali forum
(nadam se da nije problem sto sam iznijela to ovdje
)
ja sam za otvaranje teme ... nije naslov podforuma umjetnost MUSKOG zivljenja i nije ovo samo muski forum i nisu samo oni bogom dani
sto da ne
kad vec nemamo svoj odjeljak - samo da znate ja sam se javila urednistvu vec ima neko vrijeme i predlozila zenski dio foruma . cisto da nam bude preglednije sa zenskim temama i dobila odgovor da ce to imati u vidu kad budu preuredjivali forum
(nadam se da nije problem sto sam iznijela to ovdje
- Partizzanka
#4906 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
moja nana (koja jest starija dama) vazda kaze "rugala se ruga pa postala druga
"
- Partizzanka
#4907 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
ja tu temu zamisljam vis eonako informativnom ... recimo odlucim ja da narucim i javim se da tad i tad narucujem sa te i te str ... ko hoce nek se javi
tamo ne bi bilo dopisivanja tipa koji je produkt bolji i sl nego samo info
narucili
dobili i to je to
jer se ovdje u temu ubacuje to oko narudjbi pa se zapusi tema
od postanja
kao recimo sad jer ja fakticki spamam
tamo ne bi bilo dopisivanja tipa koji je produkt bolji i sl nego samo info
narucili
dobili i to je to
jer se ovdje u temu ubacuje to oko narudjbi pa se zapusi tema
kao recimo sad jer ja fakticki spamam
-
baby24
#4908 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
kad sam ja upoznala Selmacu, tek sam shvatila kako je malda:-)) prosto me bilo sramota, ja joj jos malo ko mati:-)) 
- Partizzanka
#4909 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
pa nemoj stavljati cijelo lice stavi samo oko 
-
baby24
#4910 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
eh da mi je 25semlaca wrote:E sad si pretjerala baby24, ha ha čuj gotovo ko mati. Imam 20 godina, a ni ti vala nemaš više od 25 bar tako izgledaš. Doduše još u osnovnoj školi učiteljica mi je rekla da izgledam i da se ponašam puno ozbiljnije od svojih vršnjaka, ko zna u čemu je problem. Uglavnom nema više slika.
Bilo bi puno preglednije, nego ovdje kad je na elf-u free shipping za sat vremena se napišu po dvije strane i onda dok pročitaš sve, dok vidiš ko naručuje, prođe voz za Čačak.
- ja-maja
#4911 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Sta bih tek ja rekla, ja sam bas starka u odnosu na vas
, a jos se ne znam nasminkati pa zato i ne postavljam sliku. Ali neka, naucicu ja pa cu se uslikati i postaviti da vidite.
- ja-maja
#4912 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Curice drage
, ja trebam puder za suhu, svijetlu i osjetljivu kozu. Koza mi se zasitila pudera koji dugo koristim (YSL Perfect Touch) pa bih da promijenim. Imate li ideju i prijedlog, cijena nije bitna.
Ako ste ranije pisale o ovome, sorry
-
Pacificgirl
#4913 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Chanel Vitalumiere, sveti Gral za sve sa suhom kožom.ja-maja wrote:Curice drage, ja trebam puder za suhu, svijetlu i osjetljivu kozu. Koza mi se zasitila pudera koji dugo koristim (YSL Perfect Touch) pa bih da promijenim. Imate li ideju i prijedlog, cijena nije bitna.
http://www.youtube.com/watch?v=uCnEjg0OrEw
- Zelena Carapa
#4914 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Selmaca, ja cu da te utjesim

meni si fakat jos na prvoj slici izgledala kao da imas 17 godina maksimalno - valjda iskusno oko
meni si fakat jos na prvoj slici izgledala kao da imas 17 godina maksimalno - valjda iskusno oko
- ja-maja
#4915 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Probala sam ali mi nema odgovarajuce nijanse, sve mi nekako vuku na zuto a meni treba nesto neutralnije, da nema tog zutog tona.Pacificgirl wrote:
Chanel Vitalumiere, sveti Gral za sve sa suhom kožom.Evo ima tu recenzija svih Chanela:
- alica.k
#4916 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
a cure su se bas zalile da su nijanse vise za cure rozog/neutralnog podtona. zapravo imaju samo 3 nijanse sto su zute a to su 20, 40 i 50ja-maja wrote:Probala sam ali mi nema odgovarajuce nijanse, sve mi nekako vuku na zuto a meni treba nesto neutralnije, da nema tog zutog tona.Pacificgirl wrote:
Chanel Vitalumiere, sveti Gral za sve sa suhom kožom.Evo ima tu recenzija svih Chanela:
probala ja juce 7 i 10, i obje su roskaste. na meni se odma vidi ako je zuto
- ja-maja
#4917 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Probala sam poodavno u Zagrebu u nekoj drogeriji, tada mi nisu nasle odgovarajucu nijansu. Gdje si ti probala da odem vidjeti te nijanse koje pominjes.alica.k wrote:a cure su se bas zalile da su nijanse vise za cure rozog/neutralnog podtona. zapravo imaju samo 3 nijanse sto su zute a to su 20, 40 i 50
probala ja juce 7 i 10, i obje su roskaste. na meni se odma vidi ako je zuto
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#4918 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Nema potrebe za jos jednom temom, necemo praviti cirkus od pf-a. 
- alica.k
#4919 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
ima ih i u plazi i u inomi i vjerovatno svugdje drugo gdje ima chanel 
ne mozes se ti osloniti na njih da ce ti naci nijansu, to fino na internetu pogledas, i onda nazoves i pitas jel imate tu i tu nijansu, i ako imaju onda odes i vidis.
Tel: 033/204-982 inoma
+387 33 286 239
+387 33 223 461 plaza
testere vitalumiere sto sam ja probala, jedan je od kolegice a drugi (10) sam u parfumeriji probala.
ne mozes se ti osloniti na njih da ce ti naci nijansu, to fino na internetu pogledas, i onda nazoves i pitas jel imate tu i tu nijansu, i ako imaju onda odes i vidis.
Tel: 033/204-982 inoma
+387 33 286 239
+387 33 223 461 plaza
testere vitalumiere sto sam ja probala, jedan je od kolegice a drugi (10) sam u parfumeriji probala.
- ja-maja
#4920 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Alice, hvala na informacijama.
-
Mariella
#4921 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Sta je ovo svi cupaju... ja samo kupila onu kremu vitaskin cini mi se. Namazes, sacekas 6-7 minuta, skines, i to je toVenomousV wrote:za brkove - trakice... nije da ne boli ali nije ni da boli... ja sma koristila lycia i bile su savrsene, onda su ih povukli iz prodaje jedno vrijeme pa sam presla na cupko trakice... al' vidjeh neki dan u sam shopu da ima lycia
I ove sto su spominjale bourjois korektor, onaj kao healthy mix. Ja sam kupila, i stavljam ispod ociju, tu mi je dobar. A na ostatak lica kad stavim, pocne da mi se peruta, tako da sam odustala od toga.
- bez_ideje
#4922 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Jel iko sa Elfa narucivao ovaj All over color stick,moze li posluziti kao ono rumenilo sto ide ispod podloge?
- VenomousV
#4923 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Mariella wrote:Sta je ovo svi cupaju... ja samo kupila onu kremu vitaskin cini mi se. Namazes, sacekas 6-7 minuta, skines, i to je toVenomousV wrote:za brkove - trakice... nije da ne boli ali nije ni da boli... ja sma koristila lycia i bile su savrsene, onda su ih povukli iz prodaje jedno vrijeme pa sam presla na cupko trakice... al' vidjeh neki dan u sam shopu da ima lyciaMislim da bi mi od cupanja bile neke reakcije negativne, a ne mogu vala ni da boli
I ove sto su spominjale bourjois korektor, onaj kao healthy mix. Ja sam kupila, i stavljam ispod ociju, tu mi je dobar. A na ostatak lica kad stavim, pocne da mi se peruta, tako da sam odustala od toga.
e ne bih ja kreeeemuuu... nejma sanse... sve imam osjecaj da bi mi brze i jace rasle... pfff...
i da dodam, semlaca je nekako pravo mila uzivo ^^
-
Lounge Act
#4924 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
ja sam probala sa kremom i ne ide, sve mi bude utrnuto, nausnica natekne, a opet nije glatko kao kad se pocupa nego imam osjecaj kao da je obrijano. koristila sam neku vitaskin za lice
-
boracha
#4925 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
meni treba neki da je dobar ispod ociju, na druga mjesta i ne stavljam, ustvari treba mi da prekrije onu zeleno plavu bojuMariella wrote:Sta je ovo svi cupaju... ja samo kupila onu kremu vitaskin cini mi se. Namazes, sacekas 6-7 minuta, skines, i to je toVenomousV wrote:za brkove - trakice... nije da ne boli ali nije ni da boli... ja sma koristila lycia i bile su savrsene, onda su ih povukli iz prodaje jedno vrijeme pa sam presla na cupko trakice... al' vidjeh neki dan u sam shopu da ima lyciaMislim da bi mi od cupanja bile neke reakcije negativne, a ne mogu vala ni da boli