Bosanska piramida Sunca

Kulturna dešavanja, predstave, izložbe, festivali, obrazovanje i budućnost mladih...

Moderator: Chloe

Locked
leek

Post by leek »

pape wrote: :roll: Ako bi ispod bila samo zemlja, a samo po povrsinama bile poslagane kamene ploce, onda bi to bilo poplocano brdo piramidalnog oblika. Nema sumnje da bi to bilo vrijedno djelo ljudskih ruku, koje bi zasluzilo paznju svjetskih strucnjaka, jer tako nesto (tih razmjera) ne postoji nigdje na svijetu. Moglo bi se nazvati i PIRAMIDA (Bosanskog tipa).
neki su glupi da skontaju sta god da se nadje da ce pomoci bih... ali 100 posto je piramida... pogledajte hajatovu emisiju sa osmanagicem kao gostom i sve ce vam biti jasno... i polgedajte koliko se taj covjek zrtvuje za to... radio citav dan i opet uspjeva doci i razgovarati o tome iako skoro ne moze od umora na oci da gleda...

a guzonjama krivo kako su coravi bili i ne skontase oni da je to piramida...
Kwaheri

Post by Kwaheri »

stranica 202
ucitavanja 158782
odgovora 5024

a jos ni prave naznake od piramide...e jesmo ublehashi :roll:
Legolas

Post by Legolas »

Tačno ali pretpostavimo da bude, kako biste ga onda zvali?
šbb kbb (šta bi bilo kad bi bilo)! :D Nema jasnog odgovora bez jasnih dokaza :D
pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

Post by pape »

nobody wrote:Ako izgleda kao piramida, onda je piramida. Kakve veze ima sta je u unutrasnjosti? :lol:
:roll: Jel`... ??? Hajde malo razmisli o ovome sto si rekao, ... :oops:
Pospanko

Post by Pospanko »

Hajmo svi u glas PIRAMIDA, PIRAMIDA, PIRAMIDA... Pa daj te ljudi, ne kontam Vas uopste, od kuda tolika negativna energija izbija. Uzmite sve ovo kao nesto sto je ipak donijelo toliko pozitivne energije, i ako ne bude piramide ja sam siguran da ce u narodu to brdo ostati piramida. Piramida koju je Semir osmislio a mi sa svojom pozitivnom energijom izgradili.
max_power

Post by max_power »

pape wrote:
nobody wrote:Ako izgleda kao piramida, onda je piramida. Kakve veze ima sta je u unutrasnjosti? :lol:
da, i..?

sta piramidu cini piramidom, unustrasnjost ili geometrijski oblik?
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

nobody wrote:
pape wrote:
da, i..?

Image

ako nemamo piramidu, imamo faraona :D
dexcox

Post by dexcox »

i piramidoljubci moji sta ima danas na visocici jeli ko bio imali novih fotki?
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

dexcox wrote:i piramidoljubci moji sta ima danas na visocici jeli ko bio imali novih fotki?
piramidomrscu, bice slika :D
max_power

Post by max_power »

Ako je istina da je "Semirova piramida" :) pravljena mnogo ranije od Keopsove piramide, onda treba ocekivati i da je mnogo primitivnije gradje. Mozda je unutra zemlja ali bez obzira na to, valjda shvatate da bi to bilo veliko otkrice.

Sve je ovo hipoteticki, jer jos nista nije 100% dokazano :)
seljak_cojek

Post by seljak_cojek »

pape wrote:
seljak_cojek wrote:
Legolas wrote: Još uvijek nema dokaza da je cijelo popločano.
Tačno ali pretpostavimo da bude, kako biste ga onda zvali?
:roll: Ako bi ispod bila samo zemlja, a samo po povrsinama bile poslagane kamene ploce, onda bi to bilo poplocano brdo piramidalnog oblika. Nema sumnje da bi to bilo vrijedno djelo ljudskih ruku, koje bi zasluzilo paznju svjetskih strucnjaka, jer tako nesto (tih razmjera) ne postoji nigdje na svijetu. Moglo bi se nazvati i PIRAMIDA (Bosanskog tipa).
Naravno, zvali bismo ga piramida (lakše je nego brdo piramidalnog oblika ;-) ). A što to možda nije grobnica, e to je opet nešto drugo.
Sad se nameće mnoštvo drugih pitanja. Iz kog razloga bi neko popločao brdo, i to kako se čini prilično velikim pločama (sudeći po slikama)? Zbog čega su onda prokopavali tunele u jednoj takvoj "građevini"? I još masa drugih pitanja?
Ova pitanja nisu direktno tebi @pape. Čisto jedno razmišljanje.

P.S. kad bi diskusije češće bile ovakve......
shin

Post by shin »

nobody wrote:Ako je istina da je "Semirova piramida" :) pravljena mnogo ranije od Keopsove piramide, onda treba ocekivati i da je mnogo primitivnije gradje. Mozda je unutra zemlja ali bez obzira na to, valjda shvatate da bi to bilo veliko otkrice.

Sve je ovo hipoteticki, jer jos nista nije 100% dokazano :)

Pa vecina juzno americkih piramida je kombinacija zemlja/blokovi, cak ima slucaj u kojem su arheolozi u utrobi piramide pronasli drugu piramidu.
senada

Post by senada »

Pospanko wrote:Hajmo svi u glas PIRAMIDA, PIRAMIDA, PIRAMIDA... Pa daj te ljudi, ne kontam Vas uopste, od kuda tolika negativna energija izbija. Uzmite sve ovo kao nesto sto je ipak donijelo toliko pozitivne energije, i ako ne bude piramide ja sam siguran da ce u narodu to brdo ostati piramida. Piramida koju je Semir osmislio a mi sa svojom pozitivnom energijom izgradili.
...na sve moguce nacine sve svoje energetske potencijale konstantno trosim na piramidu... pravim kolace, hljeb, tortu, sva peciva, variva i ostala jela u obliku piramide... peglam i slazem ves... saksije redam ...shisham se u obliku piramide...sijecem i prekrajam zavjese, store, posteljinu u obliku piramide... svaka vrata, zid, dio namjestaja izlijepila sam slikama piramida... kupujem sve sto ima piramidalan oblik...mjesecima pred spavanje umjesto ovaca brojim piramide... al' djaba sve... mora da sam beskrajno glupa... ne ide mi ta piramida u glavu i gotovo... :zzzz:
Propast1

Post by Propast1 »

ludvig wrote:
Propast1 wrote:Ludvig, cim li se ti bavis, pa si na takvom intelektualnom nivou da vjerujes da je je neko nekada davno, prije nego sto su ljudi saznali za pismo poceo graditi piramidu?
Propast, cime se ti bavis, pa si na takvom intelektualnom nivou da a priori odbacujes sve teze prije nego se zavrse dokazivanja?

Mora da si na nekom visokom polozaju u BH?

bruka i sramota, tvoj nick puno govori o tebi :-)
Ja ne odbacujem nikakvu tvrdnju. Ja tvrdim da je Visocica brdo, a ne piramida. Vi (mislim na sve koji vjerujete Semu) tvrdite da Visocica nije brdo nego piramida. Ja nemam sta da dokazujem da Visocica nije brdo.

Vi tvrditre da je piramida i kopate brdo kao manijaci trazeci dokaze da ste u pravu. A dokaza nigdje. A dokaz nije kamen, nije suma, vec građevina u obliku piramide. A tog dokaza nema nigdje, niti ce ga biti.

Za mene su svi koji tvrde da je Visocica piramida obicni kreteni. Svi oni koji u to vjeruju su blago receno naivni lakovjernici.

Ali vi koji naglas supljirate s nekim 'argumentima' da je visocica piramida, ste obicni idioti (mislim u smislu glupi, a ne u smislu vrijeđanja)
i da vas uopste nene biti stid onog dana kad svakome bude jasno kako vas je zaludio osmanagic.

Al tad ja necu likovati od srece, jer nikad nisam ni mislio drugacije. Tad ce mi biti zao obicnog svijeta koji je ni kriv ni duzan upao u vašu manijakalnu propagandnu masineriju.

i zbog toga je bruka i sramota.

Obrazovanje služi kako bi covjek saznao istinu o sebi i svijetu oko sebe. Sama cinjenica da ti od obicnog brda vjerujes da je piramida, bez da imas ikakve dokaze govori o tvom obrazovanju. A ako mislis da je moje obrazovanje na osnovu kojeg govorim da je visocica brdo trivijanlno, ja sa tobom ne mogu diskutovati, vec samo zayebavati.

Jedan savjet: Odi na visocicu i pitaj nekog da ti pokaze neko brdo. Onda na list napira napisi sve slicnosti između brda i visocice. Onda pokusaj razmisliti kakva je razlika između tog brda (za kojeg ti vjerujes da je brdo) i keopsove piramide. Onda to uradi isto sa visocicom. Ako ti tad bude visocica bliza piramidi od brda, onda je rambo amadeus u pravu: Nje covjeku potrebna velika pamet da bi letio. Vrabac leti a mozga da i nema. E tako i vi.
Last edited by Propast1 on 20/04/2006 13:44, edited 1 time in total.
Fair Life

Post by Fair Life »

Image
Last edited by Fair Life on 20/04/2006 12:46, edited 2 times in total.
pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

Post by pape »

nobody wrote:
pape wrote:
da, i..?

PIRAMIDU cini PIRAMIDOM ono sto joj daje karakteristike PIRAMIDE u smislu gradjevine, ... (imash knjige, Google, ... i stotine drugih izvora da ucis o PIRAMIDAMA)
Piramidalni oblik necega, ,... bez tih elemenata (unutrasnjosti), ... a ovdje se govori upravo o gradjevini, ... jeste objekt piramidalnog oblika.
I da se mi nebi bez potrebe iscrpljivali oko ovakih stvari, .... pustimo ih neka kopaju. :roll:
Macuser

Post by Macuser »

I ovo izgleda kao da se okrece, ali je u pitanju samo iluzija.

Image
Pospanko

Post by Pospanko »

senada wrote:
Pospanko wrote:Hajmo svi u glas PIRAMIDA, PIRAMIDA, PIRAMIDA... Pa daj te ljudi, ne kontam Vas uopste, od kuda tolika negativna energija izbija. Uzmite sve ovo kao nesto sto je ipak donijelo toliko pozitivne energije, i ako ne bude piramide ja sam siguran da ce u narodu to brdo ostati piramida. Piramida koju je Semir osmislio a mi sa svojom pozitivnom energijom izgradili.
...na sve moguce nacine sve svoje energetske potencijale konstantno trosim na piramidu... pravim kolace, hljeb, tortu, sva peciva, variva i ostala jela u obliku piramide... peglam i slazem ves... saksije redam ...shisham se u obliku piramide...sijecem i prekrajam zavjese, store, posteljinu u obliku piramide... svaka vrata, zid, dio namjestaja izlijepila sam slikama piramida... kupujem sve sto ima piramidalan oblik...mjesecima pred spavanje umjesto ovaca brojim piramide... al' djaba sve... mora da sam beskrajno glupa... ne ide mi ta piramida u glavu i gotovo... :zzzz:
Uci ce samo polako. Sve u svoje vrijeme ;)
max_power

Post by max_power »

Neznam majkemi, sve mi se cini da mislis ako nije faraon sahranjen unutra da to nije piramida...
Dovoljno je da ima oblik piramide i da je izgradjeno ljudskom rukom da bi se smatralo piramidom (u smislu kao egipatske i juznoamericke piramide)

Opet ponavljam, hipoteticki... :)
Stari

Post by Stari »

Propast1

....ste obicni idioti (mislim u smislu glupi, a ne u smislu vrijeđanja)

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Ybm-mu...ja kako god okrenem...ne vidim kako jedna osoba moze nazvati drugu idiotom (neovisno o kontextu o kojem se radi) a da to ne bude u smislu vrijedjanja...nego u smislu opisivanja gluposti.

Kad nekom kazes da je idiot ...uvrijedio si ga.... bez obzira kako ti imas obicaj tumaciti taj epitet. A iskreno da ti kazem ovakav rezon prvi put u zivotu vidim.
ILIR_

Post by ILIR_ »

hrasno38 wrote: Ja bih bio presretan kad bi se pojavilo jos 50 Osmanagica i pocelo da otkopava nasu istoriju i da nam pokaze ko smo mi u stvari i ko su bili oni sto iz zovemo nasim precima. Ja sam siguran 100% da se ispod ove krvave zemlje nalazi i te kako arheolosko blago koje ceka nekog Osmanagica ili nekog drugog da ga otkopa lopatom i da ponovo ugleda svjetlost sunca. Imamovic i ostali nisu nista drugo nego klonovi onih istih koji sjede u foteljama politicara koji samo pricaju i pricaju i sto je najgore konstatno lazu.
Visocica krije nesto veliko i ja licno mislim da mu je preuranjeno davati bilo kakvo ime ali maximalno podrzati tu makar kod mene nema nikakve dileme.
ILIR_

Post by ILIR_ »

Last edited by ILIR_ on 20/04/2006 13:29, edited 1 time in total.
r_faruk

Post by r_faruk »

.......ma to je tito izgradio neku vojnu bazu, naci ce karađića i mladića........... :D , nego moze li mi ko dati objasnjenje zasto se ta "piramida" zove Bosanska Piramida Sunca...............
ILIR_

Post by ILIR_ »

seljak_cojek wrote:Za one koji tvrde da se ispod Visočice ne nalazi piramida jedno pitanje.
Kako biste nazvali popločano brdo ovakvog oblika?
Image
Stari Grad na obicno brdo.
Pospanko

Post by Pospanko »

r_faruk wrote:.......ma to je tito izgradio neku vojnu bazu, naci ce karađića i mladića........... :D , nego moze li mi ko dati objasnjenje zasto se ta "piramida" zove Bosanska Piramida Sunca...............
To je za sada Bosanska, dok se ne otkrije nesto vise. Kada se otkrije bice ili Srpska ili Hrvatska :-)
Locked