Rekonstrukcija tramvajske pruge
- Prpa.ba
#4901 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Problem sa vlascu koja radi je sto svi misle da znaju sta i kako treba raditi i svi su nezadovoljni bez da su relevantno informisani.
Sa SDA vlastima je lako. Ne rade nista, i kad rade kradu, a krasti se moze samo na jedan nacin pa talenti strucnjaka opce prakse ostaju neiskoristeni.
Sa SDA vlastima je lako. Ne rade nista, i kad rade kradu, a krasti se moze samo na jedan nacin pa talenti strucnjaka opce prakse ostaju neiskoristeni.
- _Reds_
#4902 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Poništio tender i gdje je novi druže.Chmoljo wrote: ↑13/07/2022 10:15jedno milion puta je bilo rečeno... ali planirano je bilo da se i one rade uporedo, ali "neko" je poništio taj tender za stanice, pa su samo dvije urađene na kraju: Otoka i Nedžarići...
sasvim sigurno da će se raditi i ići će to dosta brže nego što je bio onaj cirkus sa Otokom.
problem je što od moronskog prozivanja gdje se mora dokazivati da je nebo plavo ne može normalno iznijeti u koja se doba sa određenim stvarima.
Otoko i Nedžarići su hubovi, centralne stranice na koje se kače ostale sa komnukacijom, i zato su one tada rađene.
Razbi na LOT-ove i radi. Naš mentalitet je čudo, to niko promjeniti ne može.
-
challmander
#4903 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Ne moze se tako, ja ne znam da li se igdje u svijetu radi tako. Uspostaviti posten sistem naplate i kontrolu kao sto je to vani. Ulete jedan ili dva revizora u civilu, samo izvade znacku ili akreditaciju i nema naglabanja sa ovim sto nemaju kartu.Better Man wrote: ↑13/07/2022 08:32 Oko ulaska u nove tramvaje i naplate. Uradiš ako u Centrotrans busevima. Imaš u samim tramvajima sigurno dugmad koja služe da ako želiš izaći na stanici pritisneš isto. Kad izađu oni koji su htjeli izaći, sva vrata se zatvaraju i samo prednja su otvorena za ulaz i niko ne može proći dalje od ulaza dok ne kupi kartu. I obavezno svaki dio tramvaja mora biti pod kamerama. Tako da ako nastane bilo kakvo oštečenje, znaš koje odgovoran.
- hare_1989
#4904 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Šta je SDA od rata na ovamo uradila? NIŠTA!Prpa.ba wrote: ↑13/07/2022 10:18 Problem sa vlascu koja radi je sto svi misle da znaju sta i kako treba raditi i svi su nezadovoljni bez da su relevantno informisani.
190 godina lažu i petljaju, a ništa nisu uradili. 190 godina pljačke i otimačine, odnosno 60 godina čekanja na rekonstrukciju pruge, 30 godina čekanja na izgradnju autoputa Sarajevo - Goražde i od njega imamo samo bačenih 100 mil. maraka u rupu Hranjen, 40 godina čekanja na izgradnju pruge Ilidža-Hrasnica, 30 godina čekanja na prvu transverzalu i tunel Kobilja Glava i 30 godina čekanja na obnovu trolejbuske mreže za Vogošću. Dakle skoro dva čitava stoljeća laži, krađe, nepotizma i korupcije. Dva stoljeća!!!!!
Osim ovoga, da ne spominjem blok 7, HE Vranduk, HE Ustikolina, viseće tramvaje, Formulu 1, Formulu E, Olimpijadu 2010, Olimpijadu 2014, Olimpijadu 2018, Olimpijadu 2022, Olimpijadu 2026, Olimpijadu 2030, Finale UEFA Super kupa u Zenici, tunel Prenj,........ i mnoga mnoga obećanja koja nikad nisu ni bila u planu da se realizuju, ali su obećavali, lagali i krali na tome.
I onda meni dođe dijasporac da otvara oči i podmuklo mi poručuje da trenutna vlast ne valja, "samo kopa rupe", a za vrijeme SDA Miljackom je teklo med i mlijeko.
-
BiBi911
#4905 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Pa gdje ces to, moraš uvesti socijalu vidis ovaj hoce pola grada da kupi a za karte nema..challmander wrote: ↑13/07/2022 10:23Ne moze se tako, ja ne znam da li se igdje u svijetu radi tako. Uspostaviti posten sistem naplate i kontrolu kao sto je to vani. Ulete jedan ili dva revizora u civilu, samo izvade znacku ili akreditaciju i nema naglabanja sa ovim sto nemaju kartu.Better Man wrote: ↑13/07/2022 08:32 Oko ulaska u nove tramvaje i naplate. Uradiš ako u Centrotrans busevima. Imaš u samim tramvajima sigurno dugmad koja služe da ako želiš izaći na stanici pritisneš isto. Kad izađu oni koji su htjeli izaći, sva vrata se zatvaraju i samo prednja su otvorena za ulaz i niko ne može proći dalje od ulaza dok ne kupi kartu. I obavezno svaki dio tramvaja mora biti pod kamerama. Tako da ako nastane bilo kakvo oštečenje, znaš koje odgovoran.
Samo zamisli da gras uvede kazne recimo 100KM ako nemaš kartu i zaposli 150 revizora, a ti revizori za svaku napisanu kaznu dobiju 20maruna na platu. Tada ne bi bilo saranja, unistavanja i sl. Trajvani bi bili ko iz fabrike. Al jbga svi se vade odmah na mala primanja, nemaju, ne rade al hoce sve za dž.
A ovi zgovnari ce da im obecaju do Marsa...
Tak da ništa od tog normalnog plana i reda.
-
challmander
#4906 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Sve se to moze rijesit ako ima volje. Neka se subvenciraju mjesecne karte za osjetljive grupe drustva a ostali neka placaju punu, regularnu cijenu. Previse je naplacivatu neku mjesecnu 100KM, recimo, a vecina radi za 7,8 stoja. Po meni, cijena mjesecne karte NE SMIJE preci 5-10% prosjecne mjesecne plate u drzavi, iako je i 10% previse, i to organizovan javni prevoz s kojim mozes doci od kuce do posla bez problema za max sat vremena. Ovaj grad je prkno obicno i neprihvatljivo je da se 20km do posla vozi covjek sat i po.BiBi911 wrote: ↑13/07/2022 10:29Pa gdje ces to, moraš uvesti socijalu vidis ovaj hoce pola grada da kupi a za karte nema..challmander wrote: ↑13/07/2022 10:23
Ne moze se tako, ja ne znam da li se igdje u svijetu radi tako. Uspostaviti posten sistem naplate i kontrolu kao sto je to vani. Ulete jedan ili dva revizora u civilu, samo izvade znacku ili akreditaciju i nema naglabanja sa ovim sto nemaju kartu.
Samo zamisli da gras uvede kazne recimo 100KM ako nemaš kartu i zaposli 150 revizora, a ti revizori za svaku napisanu kaznu dobiju 20maruna na platu. Tada ne bi bilo saranja, unistavanja i sl. Trajvani bi bili ko iz fabrike. Al jbga svi se vade odmah na mala primanja, nemaju, ne rade al hoce sve za dž.
- Better Man
#4907 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Pa svugdje vani je tako kad je u pitanju gradski saobraćaj i busevi. Na prednja se vrata ulazi i plaćaš kartu vozaču, izuzev ako nemaš onu elektronsku što se nadopunjuje, pa je samo prisloniš na uređaj za očitavanje._Reds_ wrote: ↑13/07/2022 10:05Genijalno, tramvaj bi stajao po 5 minuta na stanici.Better Man wrote: ↑13/07/2022 08:32 Oko ulaska u nove tramvaje i naplate. Uradiš ako u Centrotrans busevima. Imaš u samim tramvajima sigurno dugmad koja služe da ako želiš izaći na stanici pritisneš isto. Kad izađu oni koji su htjeli izaći, sva vrata se zatvaraju i samo prednja su otvorena za ulaz i niko ne može proći dalje od ulaza dok ne kupi kartu. I obavezno svaki dio tramvaja mora biti pod kamerama. Tako da ako nastane bilo kakvo oštečenje, znaš koje odgovoran.
- SmokingMan
#4908 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Trtenutno stanje, fotografisano sa stupske petlje....(Prema gradu-lijevo i Ilidži-desno)

- thekupus
#4909 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
ja ovdje ne vidim razliku u odnosu na prijeSmokingMan wrote: ↑13/07/2022 12:23 Trtenutno stanje, fotografisano sa stupske petlje....(Prema gradu-lijevo i Ilidži-desno)
![]()
bolje da nisu ništa ni radili
-
Hakiz
#4910 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
U Firenci ne kupuješ/plaćaš kod vozača. Moraš imati kupljenu kartu kada ulaziš u gradski autobus. Upravo zato da se ne bi dugo čekalo na stanici. Kartu kupiš u kiosku i sličnim mjestima.Better Man wrote: ↑13/07/2022 12:12Pa svugdje vani je tako kad je u pitanju gradski saobraćaj i busevi. Na prednja se vrata ulazi i plaćaš kartu vozaču, izuzev ako nemaš onu elektronsku što se nadopunjuje, pa je samo prisloniš na uređaj za očitavanje.
- Dozer
#4911 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Pa jes'... ide pruga istom trasomthekupus wrote: ↑13/07/2022 13:37ja ovdje ne vidim razliku u odnosu na prijeSmokingMan wrote: ↑13/07/2022 12:23 Trtenutno stanje, fotografisano sa stupske petlje....(Prema gradu-lijevo i Ilidži-desno)
![]()
bolje da nisu ništa ni radili
- video
- Dozer
#4913 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Jbg, kad je SDA Pennyju dala lokaciju na kojoj to nikad nije smjelo biti, nezakonito logicno, posto se od pocetka '80-ih zna da tuda ide transferzala i gdje jos od tada postoje stubovi za most i spajanje na Drinsku.challmander wrote: ↑13/07/2022 10:44Sve se to moze rijesit ako ima volje. Neka se subvenciraju mjesecne karte za osjetljive grupe drustva a ostali neka placaju punu, regularnu cijenu. Previse je naplacivatu neku mjesecnu 100KM, recimo, a vecina radi za 7,8 stoja. Po meni, cijena mjesecne karte NE SMIJE preci 5-10% prosjecne mjesecne plate u drzavi, iako je i 10% previse, i to organizovan javni prevoz s kojim mozes doci od kuce do posla bez problema za max sat vremena. Ovaj grad je prkno obicno i neprihvatljivo je da se 20km do posla vozi covjek sat i po.BiBi911 wrote: ↑13/07/2022 10:29
Pa gdje ces to, moraš uvesti socijalu vidis ovaj hoce pola grada da kupi a za karte nema..
Sad Penny trazi 60M KM za eksproprijaciju, a zapravo ne treba dobiti nista jer je sve izgradio malverzacijama i talovima sa SDA.
Podrazumijeva se da niko nikad nije niti ce odgovarati za ovo, a na kraju ce se Pennyju isplatiti silni milioni iz nasih dzepova.
- Osim_13
#4914 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Šta je ba ovo, nije zar da će samo jedan smjer kretnje biti? Očekivao sam po 4 trase, dvije u oba pravca. Pa bukvalno na isto dođe.SmokingMan wrote: ↑13/07/2022 12:23 Trtenutno stanje, fotografisano sa stupske petlje....(Prema gradu-lijevo i Ilidži-desno)
![]()
- SmokingMan
#4915 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Ma hajte molim vas, šta hoćemo još, viseće tramvaje, pa povrh toga i metro liniju ispod tramvajske.Osim_13 wrote: ↑13/07/2022 15:23Šta je ba ovo, nije zar da će samo jedan smjer kretnje biti? Očekivao sam po 4 trase, dvije u oba pravca. Pa bukvalno na isto dođe.SmokingMan wrote: ↑13/07/2022 12:23 Trtenutno stanje, fotografisano sa stupske petlje....(Prema gradu-lijevo i Ilidži-desno)
![]()
- Osim_13
#4916 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Kaće protesti zabrinute mladeži, da spremim tramsparent "kasnim na ovjeru semestra"
- DaysleepeR
#4917 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Ja u koji god evropski grad da sam otišao naišao sam na nešto raskopano, obično je pruga, ili gradski autoput, petlja, i sl.
Jako su providni ovi zabrinuti iz "dijaspore". U velikim gradovima je uvijek kopanje na sve strane, gradovi se šire, razvijaju.
Jako su providni ovi zabrinuti iz "dijaspore". U velikim gradovima je uvijek kopanje na sve strane, gradovi se šire, razvijaju.
- thekupus
#4918 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
ali tamo nema nijedan dedo koji treba nani u bolnicu, a ne zna koristiti autobusDaysleepeR wrote: ↑13/07/2022 15:37 Ja u koji god evropski grad da sam otišao naišao sam na nešto raskopano, obično je pruga, ili gradski autoput, petlja, i sl.
kako ste takvi, bez srca
- drugtito2011
#4919 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
A nema ni studenata koji trebaju na predavanje. Jbg sve nepismeno.thekupus wrote: ↑13/07/2022 16:47ali tamo nema nijedan dedo koji treba nani u bolnicu, a ne zna koristiti autobusDaysleepeR wrote: ↑13/07/2022 15:37 Ja u koji god evropski grad da sam otišao naišao sam na nešto raskopano, obično je pruga, ili gradski autoput, petlja, i sl.
Jako su providni ovi zabrinuti iz "dijaspore". U velikim gradovima je uvijek kopanje na sve strane, gradovi se šire, razvijaju.![]()
kako ste takvi, bez srca
-
YouAreMyDestiny
#4920 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Tamo bolnice imaju hranu, niko ne nosi od kuće.
-
Registarska oznaka
- teskeredzic_22
- Grijem se na: Toplane
- Vozim: Peugeot
#4922 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Šćepo Radončić , udbaška pesnica , maloprije kod Emele izreče mrtav-hladan kako rekonstrukcija pruge teče "sporo" i njenu gradnju je uporedio sa brzinom gradnje pruge normalnog kolosijeka u Sarajevu 1960 godine i gradnje željezničke pruge Brčko - Banovići .
A ŠTA SI TI ŠĆEPANE SA SVOJIM SILNIM MINISTRIMA I VIJEĆNICIMA IZGRADIO U ZADNJIH DVADESET GODINA KOLIKO SI NA VLASTI U FEDERACIJI I SARAJEVU ako ne računamo DVA STAKLENA RUGLA U TVOM VLASNIŠTVU koja su trajno unakazila izgled ovog grada sve dok stoje i postoje i niko to više nikada neće moći popraviti ?
Ništa , samo ste s guza na guz a svaki od njih za 16 godina nas je koštao oko 950.000 bruto , prebroj redove Šćepane na državnom i federalnom nivou pa skontaj koliko ste KOŠTALI jer su svi postojali i stvoreni radi tvojih staklenih monstruma.
Bahata , prebogata klika ...
A ŠTA SI TI ŠĆEPANE SA SVOJIM SILNIM MINISTRIMA I VIJEĆNICIMA IZGRADIO U ZADNJIH DVADESET GODINA KOLIKO SI NA VLASTI U FEDERACIJI I SARAJEVU ako ne računamo DVA STAKLENA RUGLA U TVOM VLASNIŠTVU koja su trajno unakazila izgled ovog grada sve dok stoje i postoje i niko to više nikada neće moći popraviti ?
Ništa , samo ste s guza na guz a svaki od njih za 16 godina nas je koštao oko 950.000 bruto , prebroj redove Šćepane na državnom i federalnom nivou pa skontaj koliko ste KOŠTALI jer su svi postojali i stvoreni radi tvojih staklenih monstruma.
Bahata , prebogata klika ...
- vjeshalica
#4923 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Šćepander narkoboss prica o rekonstrukciji pruge,kome je vise bitan taj kriminalni dzepni kepec
- addem
#4924 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Meni pruga koja je gotova izgleda odlicno. Nadam se sto prije da ce da zavrse i da pocnu tramvaji voziti.
- MTV
#4925 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Oko RTV Doma je ostalo jos nesto malo za betonirat a od RTV Doma do Remize je sve betonirano dvaput, stavljen onaj kanal za kablove mogu pocet raditi i sine na tom pravcu.