A neko je platio da se ti kampovi naprave upravo daleko od granicegeralt wrote:Imamo opremljene i namjestene kampove u Salakovcu i Delijasu sa svim osnovnim uslovima za zivot, cija je citava svrha da ti ljudi ne gladuju i ne smrzavaju se, ali je problem sto oni ne zele tamo da budu, jer su daleko od HR granice. Vlast ih ne moze natjerati da tamo odu. Odnosno, mogla bi, ali bi ih onda svi proglasili fasistima, jelde.
Ilegalni migranti u BiH
-
Hakiz
#4901 Re: Migranti u BiH
-
Labirint
#4902 Re: Migranti u BiH
Sinoc sam prisustvovao medjusobnom obracunu migranata na zeljeznickoj stanici. Dvije grupe iz ko zna kojih razloga krenuse sa peglanjem, sipke, motike,kamenje,murije ni na vidiku, nakon cca 5 minuta dolaze dvije marice i dva dzipa ( culi su se ja mislim od m.dvora kada su krenuli) , onako filmski ulijecu na plato na kojem vec nema zive duse jer su se razbjezali prema velesicima,zmaju... provrtise se maximum deset minuta, nazad u dzipove i marice i pedala...ovi se svi vratise nakon pet minuta gdje su i bili prije toga... ovo je sve organizovano, neko debelo lovu dize tj drzava, i pojedinici u vlasti. Nevjerovatna je cinjenica da nema policajca da ih "cuva", nadzire, nego valjda nekom treba glava pasti u onoj mrakusi onde pa da bi se iole nesto zakotrljalo... uzgredbudireceno ono su sve neka djeca, maximum 30 godina starosti, prema onakvima ne bi se trebalo imati nikakve empatije, kukala je zemlja u koju se ona divljac bude stacionirala i zabetonirala....
- geralt
#4903 Re: Migranti u BiH
Ne znam za Delijas, ali kamp u Salakovcu postoji sa istom namjenom vec oko 20 godina, i ranije su u njemu zivjele izbjeglice sa Kosova.Hakiz wrote:A neko je platio da se ti kampovi naprave upravo daleko od granicegeralt wrote:Imamo opremljene i namjestene kampove u Salakovcu i Delijasu sa svim osnovnim uslovima za zivot, cija je citava svrha da ti ljudi ne gladuju i ne smrzavaju se, ali je problem sto oni ne zele tamo da budu, jer su daleko od HR granice. Vlast ih ne moze natjerati da tamo odu. Odnosno, mogla bi, ali bi ih onda svi proglasili fasistima, jelde.
-
elcaliente
#4904 Re: Migranti u BiH
Ja nikako nerazumijem odakle novci ovim ljudima.
Kaze jucer jedan na tv, migrant da mu od Afganistana do Francuske treba 26 hiljada dolara.
Momak ima 28 godina, odakle njemu te pare? Ili ovi sto idu sa porodicom znaci njima treba 50 milja najmanje. Kakvi su to migranti?? Pa prodzi Bosnom i nadzi mi nekoga od 28 godina sa 26 milja u dzepu da im moze tako potrositi?? Ljudi migranti imaju a imaju vise zive love u dzepu nego bilo koji prosjecni Bosanac. Cuj migrant a para ko pljeve.
Kaze jucer jedan na tv, migrant da mu od Afganistana do Francuske treba 26 hiljada dolara.
Momak ima 28 godina, odakle njemu te pare? Ili ovi sto idu sa porodicom znaci njima treba 50 milja najmanje. Kakvi su to migranti?? Pa prodzi Bosnom i nadzi mi nekoga od 28 godina sa 26 milja u dzepu da im moze tako potrositi?? Ljudi migranti imaju a imaju vise zive love u dzepu nego bilo koji prosjecni Bosanac. Cuj migrant a para ko pljeve.
- svjezi_ustipak
#4905 Re: Migranti u BiH
Odron koji se samo ovdje desava....još malo i trazice da im se izvinjavamo što ih EU ne prima...triconja wrote:Lele, odes kroz sumu u drzavu i blokiras granicuIt_is_a_Leclerc wrote:Migranti idu prema 3 granična prelaza u USK praktično žile kucavice za kanton - Maljevac, Izačić i Hadžin Potok.
Kažu da planiraju blokirati granicu dok ih ne puste.![]()
![]()
-
swanfilter
#4906 Re: Migranti u BiH
Jos kakve smo kurate nafake, ove godine snijeg ce do guzice napadati ...
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#4907 Re: Migranti u BiH
Je l' realno da ovi "viđeniji" po portalima prozivaju ljude da su fašisti jer im smeta deset hiljada likova koji ne znaju ni koja im je svrha?
- seln
#4908 Re: Migranti u BiH
Je li realno da ovi "realniji" po portalima prozivaju ljude da su NVO placenici jer im smeta kada neko te ljude pausalno zove kriminalcima, ubicama i zivotinjama?Velkoski wrote:Je l' realno da ovi "viđeniji" po portalima prozivaju ljude da su fašisti jer im smeta deset hiljada likova koji ne znaju ni koja im je svrha?
- insomnia78
#4909 Re: Migranti u BiH
Dovoljno je samo da su muslimani
- triconja
#4910 Re: Migranti u BiH
Ja sam cuo da ih zovu kriminalci, probisvjet i naucnici (i to marke inzenjer ili doktor) a to da ih neko zove zivotinje nisam. U kakvim se ti krugovima kreces pa to tako cujes?seln wrote:Je li realno da ovi "realniji" po portalima prozivaju ljude da su NVO placenici jer im smeta kada neko te ljude pausalno zove kriminalcima, ubicama i zivotinjama?Velkoski wrote:Je l' realno da ovi "viđeniji" po portalima prozivaju ljude da su fašisti jer im smeta deset hiljada likova koji ne znaju ni koja im je svrha?
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#4911 Re: Migranti u BiH
Nemam pojma o čemu se radi u tvom slučajuseln wrote:Je li realno da ovi "realniji" po portalima prozivaju ljude da su NVO placenici jer im smeta kada neko te ljude pausalno zove kriminalcima, ubicama i zivotinjama?Velkoski wrote:Je l' realno da ovi "viđeniji" po portalima prozivaju ljude da su fašisti jer im smeta deset hiljada likova koji ne znaju ni koja im je svrha?
- CPT
#4912 Re: Migranti u BiH
Nit je neko platio, nit je rekao da ce platiti, jos manje da je birao lokaciju. Neko je rekao da bi "opremio" lokaciju koja vec postoji i koja je izabrala BH strana. BH strana ocigledno sve skupa nije dogovorila sa lokalnim zajednicom pa je sve skupa propalo. Ako vec siris gluposti bar priblizno provjeri sta i kako... Uostalom to nije prva ili jedina lokacija o kojoj se govori ili govorilo. Kamp smeta ako je u gradu, kamp smeta ako je "daleko"...Hakiz wrote:A neko je platio da se ti kampovi naprave upravo daleko od granicegeralt wrote:Imamo opremljene i namjestene kampove u Salakovcu i Delijasu sa svim osnovnim uslovima za zivot, cija je citava svrha da ti ljudi ne gladuju i ne smrzavaju se, ali je problem sto oni ne zele tamo da budu, jer su daleko od HR granice. Vlast ih ne moze natjerati da tamo odu. Odnosno, mogla bi, ali bi ih onda svi proglasili fasistima, jelde.
- CPT
#4913 Re: Migranti u BiH
znaci tebi smetaju u drzavi i smeta ti kad ODLAZE... znaci ti u biti zelis da ostanu?shbc wrote:Boli ih briga. Dok je ovih koji ce urlati ljudska prava, sve iz inostranstva, mogu nam svima gace poskidati i izredati se na nama. A ako se pobunimo bicemo rasisti i fasisti.
- славянин
#4914 Re: Migranti u BiH
Prvo ako bjeze zbog rata pravo na azil vazi za prvu zemlju u koju stignu ... sve posle sto rade to jest prelaze granice je ilegalno.CPT wrote:znaci tebi smetaju u drzavi i smeta ti kad ODLAZE... znaci ti u biti zelis da ostanu?shbc wrote:Boli ih briga. Dok je ovih koji ce urlati ljudska prava, sve iz inostranstva, mogu nam svima gace poskidati i izredati se na nama. A ako se pobunimo bicemo rasisti i fasisti.
Smetaju u drzavi kada prekrse zakon da udju u istu, i povrh svega krse zakon tucama,kradjama i ostalim krivicnim djelima po kojim ako im se uzme ukupan broj su daleko oznad prosjeka.
Trece oce da im se dopusti da opet prekrse zakon i da im se dolusti da opet granicu nelegalno predju...
Opet isto pitanje... ako je to sve ok - zasto nam sluze pasosi,granice i drzave ????
- CPT
#4915 Re: Migranti u BiH
Znaci... Ti zelis da traze azil i ostanu u BIH. Zasto onda kukanje?славянин wrote:Prvo ako bjeze zbog rata pravo na azil vazi za prvu zemlju u koju stignu ... sve posle sto rade to jest prelaze granice je ilegalno.CPT wrote:znaci tebi smetaju u drzavi i smeta ti kad ODLAZE... znaci ti u biti zelis da ostanu?shbc wrote:Boli ih briga. Dok je ovih koji ce urlati ljudska prava, sve iz inostranstva, mogu nam svima gace poskidati i izredati se na nama. A ako se pobunimo bicemo rasisti i fasisti.
Smetaju u drzavi kada prekrse zakon da udju u istu, i povrh svega krse zakon tucama,kradjama i ostalim krivicnim djelima po kojim ako im se uzme ukupan broj su daleko oznad prosjeka.
Trece oce da im se dopusti da opet prekrse zakon i da im se dolusti da opet granicu nelegalno predju...
Opet isto pitanje... ako je to sve ok - zasto nam sluze pasosi,granice i drzave ????
- ćiribiribela
#4916 Re: Migranti u BiH
Biscane mogu prozvati fasistima samo osobe koje ne znaju kakva je situacija u bihacu. Pa treba da protestuju svaki dan!
- славянин
#4917 Re: Migranti u BiH
Zasto da ne - da se ekspresni sistem napravi - imas pravo na azil - dobijes isti - nemas - sut nazad na granicu ili na avion odmah - to bi rijesilo 95% problema jer mozda oko 5-10 % njih ima neku osnovu za azil ostali... Evropa pare sa neba padaju - laganini.CPT wrote:
Znaci... Ti zelis da traze azil i ostanu u BIH. Zasto onda kukanje?
- CPT
#4918 Re: Migranti u BiH
Ti sigurno znas da ima bar 10mio kandidata za azil. Od toga bar 5mio ima pravo na azil. Ili si taj dio propustio?славянин wrote:Zasto da ne - da se ekspresni sistem napravi - imas pravo na azil - dobijes isti - nemas - sut nazad na granicu ili na avion odmah - to bi rijesilo 95% problema jer mozda oko 5-10 % njih ima neku osnovu za azil ostali... Evropa pare sa neba padaju - laganini.CPT wrote:
Znaci... Ti zelis da traze azil i ostanu u BIH. Zasto onda kukanje?
- славянин
#4919 Re: Migranti u BiH
Odakle ti podatci o pola koji imaju pravo na azil ? mozes li me prosvijetliti molim te ?CPT wrote: Ti sigurno znas da ima bar 10mio kandidata za azil. Od toga bar 5mio ima pravo na azil. Ili si taj dio propustio?
I opet ako bjeze od rata i imaju pravo na azil pravo na to mogu da ostvare dolaskom u PRVU zemlju koja je u miru a ne da idu gdje im je volja - samim odlaskom i krsenjem zakona prelascima granica kako im je volja gube pravo na to.
A na sve to i da je istina - a nije sto govoris - i da zanemarimo to sto krse zakon o azilu i druge zakone svojim u najmanju ruku bahatim ponasanjem - zasto pale dokumente i ne traze azil ??? Znaci imaju pravo na azil i bjeze od rata ali ga na traze ???..... klasicne ultra ljevicarske gluposti - jednako stetne onim iz ultra desnice.
- animals
#4920 Re: Migranti u BiH
I meni nije jasno odkud tim migrantima tolika lova, novi telefoni..
ja kad sam isao vani imao sam 100 dm u djepu..50 za autobusa i rest za sok i sendvic..
ako imas toliku lovu zasto ides pjesice..
sjednes u avion i za Njemacku..
nikakve logike kod ovi emigranata..
ja kad sam isao vani imao sam 100 dm u djepu..50 za autobusa i rest za sok i sendvic..
- insomnia78
#4921 Re: Migranti u BiH
Pa ja to danima trubim. Pazi, lik iz Alzira umjesto da sjede na avion, dodje u Pariz ili u najgorem slucaju u Maroko pa odatle u Spaniju, ide preko pakla Libije pa preko mora do Grcke...da zavrsi u BiH. Nesto tu debelo smrdianimals wrote:I meni nije jasno odkud tim migrantima tolika lova, novi telefoni..
- insomnia78
#4922 Re: Migranti u BiH
Mi smo stvarno medju najnesposobnijim narodima na planeti. Svi od reda traze pare od EU dok ih istovremeno optuzuju
Uostalom tesko da ce EU dati pare da bi ih ti hranio i odmar’o za laksi prelazak granice. Pare i ako se dobiju bice to pod uslovom da ih se blokira u kampovimaDržava BiH se susreće s ozbiljnim problemom za koji nema kapacitet da ga riješi sama bez pomoći EU. Upravo je bogati Zapad odgovoran za migrantsku krizu, jer su to nesretnici koji jednim dijelom bježe od ratova i ekonomske bijede uzrokovane različitim političkim i strateškim interesima moćnih zemalja.
- CPT
#4923 Re: Migranti u BiH
Da oni imaju "tolike pare" platili bi da prodju u EU. Bas zbog toga sto NEMAJU tolike pare spavaju po parkovima...animals wrote:I meni nije jasno odkud tim migrantima tolika lova, novi telefoni..
To sto si ti umislio da android telefon danas neki statusni simbol, do tebe je...
- insomnia78
#4924 Re: Migranti u BiH
A za put do BIH ih izvukli na nagradnoj igri sta li
- CPT
#4925 Re: Migranti u BiH
[quote="insomnia78"]Jedini nacin da ti dobijes neku "kintu" iz te price je preko drzave i EU fondova. Na oglas za takav posao se mozes javiti i ti, prevelike potraznje nema jer su potrebna specificna znanja. Ti mislim na prevodioce, sanitet, itd, itd... Vecina tih ljudi moze i bez toga zaraditi "kintu". Sve ostalo su price o "Sorosu i zaveri" tj. gluposti. Pod "kintu" ne mislim placen obrok, onako btw.