Slučaj Dženan Memić
- Nisrin
#4901 Re: Slučaj Dženan Memić
Ne zelim od zrtve praviti krivca, krivac je ubica iskljucivo, kao i svi saucesnici, ali me bas zanimalo zasto bi Dzenan kao uzoran momak imao potrebu da nosa pistolj?!
Da li to znaci da je imao prijetnje i prije?! Je li ga koristio i prije veze sa Alisom, koliko se sjecam kratko su u vezi bili? Je li se druzio ili imao posla sa olosima?
Otac mu se cini bas posten, kulturan i stalozen covjek, ne znam ko bi se mogao ponijeti kao Muriz, a da mu neko dijete ubije! Ja bih vjerovatno oderala kozu svima redom, ne vjerujem da bih imala sabura, to je valjda najgore iskusenje- izgubiti dijete...
S te strane, vjerujem da je i Dzenan bio dobar covjek, ali u ovom slucaju trebali su barem hipoteticki postaviti moguci motiv ubistva! Ne vjerujem da je “slucajna nesreca i udar automobila od strane nekih Roma, koji cak nisu sa tog podrucja”, iako su se i prije poznavali... Da li je imao probleme u vezi? Da li je neko prijetio Alisi i njemu, jer je Alisa imala sumnjivu proslost?
Mi samo nagadjamo, a sve tapka u mjestu skoro 6godina... Od svega najvise mi je zao roditeljske tuge, ali pitanje da li ce se ovaj slucaj ikada razrijesiti!
Da li to znaci da je imao prijetnje i prije?! Je li ga koristio i prije veze sa Alisom, koliko se sjecam kratko su u vezi bili? Je li se druzio ili imao posla sa olosima?
Otac mu se cini bas posten, kulturan i stalozen covjek, ne znam ko bi se mogao ponijeti kao Muriz, a da mu neko dijete ubije! Ja bih vjerovatno oderala kozu svima redom, ne vjerujem da bih imala sabura, to je valjda najgore iskusenje- izgubiti dijete...
S te strane, vjerujem da je i Dzenan bio dobar covjek, ali u ovom slucaju trebali su barem hipoteticki postaviti moguci motiv ubistva! Ne vjerujem da je “slucajna nesreca i udar automobila od strane nekih Roma, koji cak nisu sa tog podrucja”, iako su se i prije poznavali... Da li je imao probleme u vezi? Da li je neko prijetio Alisi i njemu, jer je Alisa imala sumnjivu proslost?
Mi samo nagadjamo, a sve tapka u mjestu skoro 6godina... Od svega najvise mi je zao roditeljske tuge, ali pitanje da li ce se ovaj slucaj ikada razrijesiti!
- JThomas
#4902 Re: Slučaj Dženan Memić
ne traže motiv, jer ne istražuju ubistvo, nego izmišljenu nesreću. u tome i jeste problem. a to je sistemski problem i sistemska sramota. neka stopa ubistava mora postojati, ona nikad i nigdje ne može biti nula. ali ovo se ne smije dešavati u normalnoj državi.
-
zijancer
#4903 Re: Slučaj Dženan Memić
Zašto oružje, vjerovatno je očekivao situaciju u kojoj će se morati braniti, zastrašiti napadača. Što daje uvid u stanje duhova. Mada više djeluje kao da je očekivan napad grupe, ne samo jedne osobe. (Ako je inforamcija o oružju tačna).
-
vazna
#4904 Re: Slučaj Dženan Memić
Čisto zbog tačnosti informacija, u KS ne postoji dozvola za nošenje i dozvola za posjedovanje. Kad dobiješ dozvolu mozeš ga nositi na sva mjesta na kojim to nije izričito zabranjeno._Reds_ wrote: ↑07/12/2020 00:00 Šupljatori je li vam dosta.
Rah. Dzenan Memić nije imao ni dzovolu za nošenje, ni za podjedovanje za nevedeni pištolj.
Zašto ga je imao ne znamo, da li mu je neko prijetio pa ga je nosio, ne znamo, pretpostavljamo.
Btw, dozvola za nošenje se vrlo teško može dobiti, za posjedovanje nešto lakše.
- _Reds_
#4905 Re: Slučaj Dženan Memić
Zakon tako u članovima posebno definiše držanje i nošenje kod pravnih lica. Također za neke vrste oružja se može dobiti dozvola za posjedovanje, ali ne i nošenje. Onda oružje se ne smije nositi u zatvorene objekte, ima tamo nabrojano koje sve, izmedju ostalog i ugostiteljske, osim opet ako nemaš posebne neke ovlasti, itd...vazna wrote: ↑07/12/2020 09:25Čisto zbog tačnosti informacija, u KS ne postoji dozvola za nošenje i dozvola za posjedovanje. Kad dobiješ dozvolu mozeš ga nositi na sva mjesta na kojim to nije izričito zabranjeno._Reds_ wrote: ↑07/12/2020 00:00 Šupljatori je li vam dosta.
Rah. Dzenan Memić nije imao ni dzovolu za nošenje, ni za podjedovanje za nevedeni pištolj.
Zašto ga je imao ne znamo, da li mu je neko prijetio pa ga je nosio, ne znamo, pretpostavljamo.
-
vazna
#4906 Re: Slučaj Dženan Memić
Kazem ti da u KS kad dobijes dozvolu mozes ga nositi normalno, naravno osim u objektima u kojim je to zabranjeno poput javnih ustanova, kafana i slicno. Provjereno iz prve ruke vise puta._Reds_ wrote: ↑07/12/2020 09:48Zakon tako u članovima posebno definiše držanje i nošenje kod pravnih lica. Također za neke vrste oružja se može dobiti dozvola za posjedovanje, ali ne i nošenje. Onda oružje se ne smije nositi u zatvorene objekte, ima tamo nabrojano koje sve, izmedju ostalog i ugostiteljske, osim opet ako nemaš posebne neke ovlasti, itd...vazna wrote: ↑07/12/2020 09:25Čisto zbog tačnosti informacija, u KS ne postoji dozvola za nošenje i dozvola za posjedovanje. Kad dobiješ dozvolu mozeš ga nositi na sva mjesta na kojim to nije izričito zabranjeno._Reds_ wrote: ↑07/12/2020 00:00 Šupljatori je li vam dosta.
-
zijancer
#4907 Re: Slučaj Dženan Memić
kad ste već tu, šta se po krivičnom zakonu smatra granicama nužne odbrane kod upotrebe oružja?
to ovi advokati dobro kuže
zato se stalno puca, a kockaste glave opet napolju
to ovi advokati dobro kuže
zato se stalno puca, a kockaste glave opet napolju
- vjeshalica
#4908 Re: Slučaj Dženan Memić
Muriz je izjavio da je oduvijek imao pistolj, pogotovo kad je hodao po planini,pa sto onda se iznose informacije da ga nije ni dohvatio a kamoli ispalio ijedan metak iz njega
Obicni spin Mutapuše da se napravi kriminalac žrtvom i da se skrene pažnja sa očitih laganja
- JThomas
#4909 Re: Slučaj Dženan Memić
da se istražuje ubistvo, naravno da bi se i to trebalo provjeriti. ali pošto se ne istražuje ubistvo, tim je apsurdnije i pokvarenije. eto mi mislimo da je saobraćajna nesreća i da motiva nema, napili se cigani i satrali ga, ali usput da vam kažemo da nije bio cvjećka, nosao je pištolj. da vam manje bude žao.
-
zijancer
#4910 Re: Slučaj Dženan Memić
ne vjerujem da je momak bio kriminalac, a za pretpostaviti je da su razlozi za nošenje oružja još u početku pročešljani - prijetnje, eventualni sukobi i sl. ali da na kraju nije odvelo do ozbiljnijeg sumnjičenja nekog od njih
-
saabsa
#4911 Re: Slučaj Dženan Memić
Tako je kolega, i ko je god ikad pokušao dobiti dozvolu zna da moraš biti čist skroz pred zakonom da bi ga dobio, nije skupo ali podliježeš mnogim provjerama pa ti čak i mahalu obilaze i raspituju se o tebi.vazna wrote: ↑07/12/2020 09:25Čisto zbog tačnosti informacija, u KS ne postoji dozvola za nošenje i dozvola za posjedovanje. Kad dobiješ dozvolu mozeš ga nositi na sva mjesta na kojim to nije izričito zabranjeno._Reds_ wrote: ↑07/12/2020 00:00 Šupljatori je li vam dosta.
Svako ko je regularan dobija dozvolu za nošenje i posjedovanje bez ikakvih problema.
- black
- JThomas
#4913 Re: Slučaj Dženan Memić
meni se čini da je to priča od prije tri-četiri godine...
- hadzinicasa
#4914 Re: Slučaj Dženan Memić
joj Vlado Adamovic....
- black
- ovo_malo_duse
#4916 Re: Slučaj Dženan Memić
Ne ulazim na ovu temu vec neko vrijeme, ne mogu otrpit ove troleove koji su ovdje po zadatku, al et citam okolo svasta pa da vidim sta raja pise i ugledah ovo pismo "Porodice Mutap"
Amnezija zna sve nju treba pricepit, na nju treba CIA metode primjenit i to bez milosti..
Javnosti je malo poznato, da je ona također pretučena te kobne noći. Zadobila je povrede glave, potres mozga, povrede vrata, povrede leđa i povrede prstiju.
Ubica/e rahmetli Dženana Memića je pokušao ubiti i Alisu. Ona nije bila nijemi svijedok koji je posmatrao, kako se nagađa u medijima, nego je pronađena krvava i pretučena. Zbog čega i zbog koga se kriju takve informacije?
Sta bi od kombija i cigana... Odkuda sad i ona pretucena... zar je nije okrznulo auto ili je Dzenan rahmetli gurno da je spasi ili tako nesto..amnezija za koju su nam doktori rekli da je nastala usljed pretrpljene traume, šoka i straha i udaraca koje je primila.
Amnezija zna sve nju treba pricepit, na nju treba CIA metode primjenit i to bez milosti..
- JThomas
#4917 Re: Slučaj Dženan Memić
ustvari to je bilo prije nego što su nahvatali cigane. kad se predmet još i zvanično vodio kao ubistvo. a onda se sjetila da se ne može sjetiti.
-
zijancer
#4918 Re: Slučaj Dženan Memić
Izgleda da je neupotrebljiva kao svjedok, osim možda činjenice da je imala povrede, fragment koji mora imati svoje mjesto u cijeloj slici.
Ljudi, možda je ovo hejstingsovski pogled na događaje (i možda previše gledam monka i crime investigation), ali napadač sa palicom bi vjerovatno prvo išao na jačeg protivnika, jer napadom na slabijeg gubi faktor iznenađenja i ovaj već može da se brani.
Sve ovo vrijedi pod uslovom da napadači smatraju da imaju posla sa nenaoružanom osobom. U tom slučaju mislim čak da bi vrlo vjerovatno prišli otvoreno, polako, licem u lice (psihologija čopora sigurnog u sebe, koji okružuje žrtvu).
Ako je nađeno oružje, a nije se pokušao braniti, to bi značilo da nije sreo one zbog kojih ga je nosio.
Opet, ako se znalo da bi mogao biti naoružan, sumnjam da bi iko išao palicom, ili uopšte išao u takav sukob.
Ljudi, možda je ovo hejstingsovski pogled na događaje (i možda previše gledam monka i crime investigation), ali napadač sa palicom bi vjerovatno prvo išao na jačeg protivnika, jer napadom na slabijeg gubi faktor iznenađenja i ovaj već može da se brani.
Sve ovo vrijedi pod uslovom da napadači smatraju da imaju posla sa nenaoružanom osobom. U tom slučaju mislim čak da bi vrlo vjerovatno prišli otvoreno, polako, licem u lice (psihologija čopora sigurnog u sebe, koji okružuje žrtvu).
Ako je nađeno oružje, a nije se pokušao braniti, to bi značilo da nije sreo one zbog kojih ga je nosio.
Opet, ako se znalo da bi mogao biti naoružan, sumnjam da bi iko išao palicom, ili uopšte išao u takav sukob.
- Cherry-Cherry
#4919 Re: Slučaj Dženan Memić
Prva verzija je bila, da ih je udario autom neki alisin bivši i pobjegao... Ta se priča pojavila odmah, prvi dan
-
MensurM
#4920 Re: Slučaj Dženan Memić
Jel iko ide u sačekušu palicom i onda samo jednom udari? Gledao sam tuča koliko hoćeš, obore ga i nalupaju na podu. Niko ne bi stao nakon jednog udarca. Posebno ako ih je bilo više.zijancer wrote: ↑14/12/2020 15:30 Izgleda da je neupotrebljiva kao svjedok, osim možda činjenice da je imala povrede, fragment koji mora imati svoje mjesto u cijeloj slici.
-
zijancer
#4921 Re: Slučaj Dženan Memić
Druže, ako ih je bilo više ne bi ga mogli iznenaditi.
Moguć scenario, ali kako dozirati intenzitet udara tako da se ne prouzrokuju teške povrede ili doživotni invaliditet. I oštećenja na autu, kako njih dozirati, a ne uvaliti sebe (posebno ako nemaš petlje da mu staneš pred lice već se štitiš autom) .Cherry-Cherry wrote: ↑14/12/2020 20:38 Prva verzija je bila, da ih je udario autom neki alisin bivši i pobjegao... Ta se priča pojavila odmah, prvi dan
-
MensurM
-
MensurM
#4923 Re: Slučaj Dženan Memić
Sad sam se opet zainteresovao za ovo pa guglao. Jel iko odgovorio Alisi na ovo iz 2018. godine?
https://www.faktor.ba/vijest/alisa-muta ... najem/5949
1. Jel istina da je nisu zvali iako je njen otac rekao Murizu da dođe kod njih i pita Alisu sve šta hoće?
2. Jel istina da je i ona povrijeđena te noći i to toliko da je trag njene krvi bio nekoliko metara po Aleji?
3. Jel istina da ne postoji nijedan živi svjedok koji može povezati Alisu i Budnju da su ikad bili na istom mjestu u isto vrijeme?
4. Jel istina da je tu istu noć policajcima u stanju šoka rekla da ih je udarilo auto?
5. Jel istina da je Muriz pričao da se Ljubo sam predao, a da u presudi piše da je htio pobjeći iz BiH? (ako se ne varam, frajer se krio mjesecima)
6. Jel istina da Muriz nije pitao Ljubu ko ga je platio da preuzme djelo na sebe?
7. Jel istina da Alisa tu noć nije imala dva mobitela?
Ima još sigurno nekih stvari što sam propustio. Mi još čekamo da nam Memići daju neke dokaze za svoje tvrdnje. Ako ne o slučaju, makar o tome da je Alisa bila prostitutka, što Muriz tvrdi.
https://www.faktor.ba/vijest/alisa-muta ... najem/5949
1. Jel istina da je nisu zvali iako je njen otac rekao Murizu da dođe kod njih i pita Alisu sve šta hoće?
2. Jel istina da je i ona povrijeđena te noći i to toliko da je trag njene krvi bio nekoliko metara po Aleji?
3. Jel istina da ne postoji nijedan živi svjedok koji može povezati Alisu i Budnju da su ikad bili na istom mjestu u isto vrijeme?
4. Jel istina da je tu istu noć policajcima u stanju šoka rekla da ih je udarilo auto?
5. Jel istina da je Muriz pričao da se Ljubo sam predao, a da u presudi piše da je htio pobjeći iz BiH? (ako se ne varam, frajer se krio mjesecima)
6. Jel istina da Muriz nije pitao Ljubu ko ga je platio da preuzme djelo na sebe?
7. Jel istina da Alisa tu noć nije imala dva mobitela?
Ima još sigurno nekih stvari što sam propustio. Mi još čekamo da nam Memići daju neke dokaze za svoje tvrdnje. Ako ne o slučaju, makar o tome da je Alisa bila prostitutka, što Muriz tvrdi.
-
zijancer
#4924 Re: Slučaj Dženan Memić
jer ljudi vrše selektivan izbor informacija, poluinformacija i naklapanja koje ne daju zadovoljavajuće objašnjenje
pa se njima ne bi trebalo ni baviti
- Cherry-Cherry
#4925 Re: Slučaj Dženan Memić
Alisa jeste bila prostitutka isto kao i njene sestre. Nije ni čudo obzirom iz kakve su kuće.