Referendum(i) u RS-u

Locked
PM72

#4901 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by PM72 »

Ze kalanga,

Jedino si za Slađu u pravu - odjebi je.Ostalo kao da ti je govor pisao Ognjen Tadić.
Danguba

#4902 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Danguba »

PM72 wrote:
Ne znam samo odakle ti uopšte ta ideja da Bošnjaci žele protjerati Srbe.

Osim toga živi sam svjedok istih tvrdnji iz 91-2 o nemogućnosti rata, te mi se povraća od njih. Ništa nije nemoguće, ma koliko malo vjerovatno bilo. Spremnost i na najcrnji scenario može samo pomoći, a nikako odmoći.
Čuj odakle mi takva ideja?
Pa šta su prijetnje traktorijadom i olujom? Najava izložbe poljoprivrednih mašina,vremenska prognoza ili vojna akcija? nemoj se praviti lud.Kako misliš natjerati 1,3 miliona Srba kojima je mozak ispran da preko noći zavole nešto protiv čega su ratovali i protiv čega su huškani zadnjih 26 godina?
Ma kakvi dirati. Treba jos koji procenat od raspodjele povecati neka im se nadje dok cetnikuju. :-)

Za mene je potencijalna meta i neprijatelj svaki onaj koji radi protiv drzave, rade na njenom urusavanju, negira pocinjene zlocine, nicim ne pokazuje kajanje...a sve druge koji zele da grade drzavu po mjeri sviju, dijelio bih i veceru. Jednostavno.

Koliko ce biti jednih a koliko drugih ne odredjujem ja nego se sami svrstaju.
TheMule

#4903 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by TheMule »

ze kalanga wrote:
1. Ne pretjerujemo. Kao što već negdje rekom volim državu BiH i otadžbinu Republiku Srpsku. Ako bih morao birati, izabrao bih ovo drugo. Zašto? Zato što me sa aktuelnim obilježjima, sistemom vrijednosti i uopšte duhom totaliteta ništa ne vezuje za tu moju državu BiH, iako je poštujem. Nisam nosio pušku, pa sa te strane nemam apsolutno nikakvu odgovornost prema onome što se dešavalo. Niti bih je sutra nosio. Ali, nisam slijep i glup da ne primjetim šta se dešava ovih 20 godina. Omalovažavanje je činjenica. Vjerujem da je to Bošnjaku teško razumjeti. Jer, on, uglavnom po potrebi percipira društevni-politički ciklus od 2 decenije mira. Bitno je istaći bosanski patriotizam,a to ako on omalovažava neki drugi, koga briga. Bosna, Bošnjak, islam, sve ostalo - nisu patriote. Ali dobro, cijenim da je to nacionalni cilj i sve što mogu je da se borim ne protiv tog cilja, već protiv omalovažavanja, preglasavanja, referendum je jedno od legitimnih sredstava.
.

Koji su to sistemi vrijednosti u BiH za koje se ne mozes vezati, a u rs mozes? U rs se mozes vezati za nesekularnu Pravoslavnu drzavu, za mafijasko upravljanje jedne stranke, za policijsku drzavu, za tretiranje drugih kao gradjane nize klase i rase, za genocidnu proslost, za propalitet od ekonomije, za propagandnu TV i novine, i sta jos? Koje jos aspekte koje ne pripadaju modernoj evropskoj drzavi volis?
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#4904 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by KatarinaKosaca »

PM72 wrote:

Osim toga živi sam svjedok istih tvrdnji iz 91-2 o nemogućnosti rata, te mi se povraća od njih. Ništa nije nemoguće, ma koliko malo vjerovatno bilo. Spremnost i na najcrnji scenario može samo pomoći, a nikako odmoći.
Pa šta su prijetnje traktorijadom i olujom? Najava izložbe poljoprivrednih mašina,vremenska prognoza ili vojna akcija? nemoj se praviti lud.Kako misliš natjerati 1,3 miliona Srba kojima je mozak ispran da preko noći zavole nešto protiv čega su ratovali i protiv čega su huškani zadnjih 26 godina?
Sasvim dobronamjerno jer si moj ratni drug....ne mogu se poistovjecivati skrabotine na drustvenim mrezama i zvanicna politika jednog entiteta. Onog momenta kad ne dao Bog to bilo ko od zvanicnika izjavi prva cu stati protiv toga. Ali iza nika se moze nalaziti bilo kobu bilo kakvom raspolozenju, pa prosto nije relevantno kao pokazatelj nekog opceg raspolozenja jednog naroda. Mada, ako bi mi udario prvi geler u kucu , opet, ne dao Bog, onda je situacija ili ja ili pn ili SveCka ambasada.
Ripicipi

#4905 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Ripicipi »

Danguba wrote:
PM72 wrote:

Ma kakvi dirati. Treba jos koji procenat od raspodjele povecati neka im se nadje dok cetnikuju. :-)

Za mene je potencijalna meta i neprijatelj svaki onaj koji radi protiv drzave, rade na njenom urusavanju, negira pocinjene zlocine, nicim ne pokazuje kajanje...a sve druge koji zele da grade drzavu po mjeri sviju, dijelio bih i veceru. Jednostavno.

Koliko ce biti jednih a koliko drugih ne odredjujem ja nego se sami svrstaju.
Znas li ti da koliko god upirao u nerealnu stvar, da u sustini i ti radis protiv BiH, mozda dobro za Bosnjake, ali u konacnici protiv BiH.
bleee_sa

#4906 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by bleee_sa »

KatarinaKosaca wrote:
PM72 wrote:

Sasvim dobronamjerno jer si moj ratni drug....ne mogu se poistovjecivati skrabotine na drustvenim mrezama i zvanicna politika jednog entiteta. Onog momenta kad ne dao Bog to bilo ko od zvanicnika izjavi prva cu stati protiv toga. Ali iza nika se moze nalaziti bilo kobu bilo kakvom raspolozenju, pa prosto nije relevantno kao pokazatelj nekog opceg raspolozenja jednog naroda. Mada, ako bi mi udario prvi geler u kucu , opet, ne dao Bog, onda je situacija ili ja ili pn ili SveCka ambasada.
Sreća pa nam nije daleko ambasada, samo se zatalizamo nizbrdo :mrgreen:

Nema te ko ive andrića :kiss:
KENJAC

#4907 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by KENJAC »

Danguba wrote:
KENJAC wrote:Gospode dragi Boze. Citam i ne mogu da vjerujem. Referendum , rat , prijetnje ..... sve isto ko prije 25 godine. Ni koraka naprijedd. Vazda isto palamudjenje dojucerasnjih podrumasa. Smijem se kladit da medju zagovirnicima rata ne postoji ni jedan sto je osjetio detonaciju ili uzivo cuo kad se tenk upali. I ono bi ratovalo. Ne ser'te !
...i sta bi poslije?

Nikada ne znas na cemu si sa djikanima. Oprez nije na odmet. :wink:
Cuj sta bi ? Bi rat , vise od sto hiljada mrtvih , pola zemlje u Srpskim a skoro frtalj u Hrvatskim rukama !
P.S. Znas ti onu " Ne kune majka Muju sto se kocka , nego sto se vadi" ?
PM72

#4908 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by PM72 »

Jebeš Švedsku,tamo je puno naše stoke.Treba ići u Albaniju,tamo si odmah kadar. :lol: a jeftino.
L u c i f e r

#4909 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by L u c i f e r »

PM72 wrote:

Nemaš kapaciteta za pristojnu konverzaciju.

Add foe.

:kakoste:
ze kalanga

#4910 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by ze kalanga »

TheMule wrote:
ze kalanga wrote:
1. Ne pretjerujemo. Kao što već negdje rekom volim državu BiH i otadžbinu Republiku Srpsku. Ako bih morao birati, izabrao bih ovo drugo. Zašto? Zato što me sa aktuelnim obilježjima, sistemom vrijednosti i uopšte duhom totaliteta ništa ne vezuje za tu moju državu BiH, iako je poštujem. Nisam nosio pušku, pa sa te strane nemam apsolutno nikakvu odgovornost prema onome što se dešavalo. Niti bih je sutra nosio. Ali, nisam slijep i glup da ne primjetim šta se dešava ovih 20 godina. Omalovažavanje je činjenica. Vjerujem da je to Bošnjaku teško razumjeti. Jer, on, uglavnom po potrebi percipira društevni-politički ciklus od 2 decenije mira. Bitno je istaći bosanski patriotizam,a to ako on omalovažava neki drugi, koga briga. Bosna, Bošnjak, islam, sve ostalo - nisu patriote. Ali dobro, cijenim da je to nacionalni cilj i sve što mogu je da se borim ne protiv tog cilja, već protiv omalovažavanja, preglasavanja, referendum je jedno od legitimnih sredstava.
.

Koji su to sistemi vrijednosti u BiH za koje se ne mozes vezati?
Već sam istakao - percepcija jedan narod iznad drugih. Djelimična ili potpuna zaštita lica koja imaju terorističke dosijee...
Nacionalna država, centralizacija. Institucije nema smisla ni pominjati.
PM72

#4911 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by PM72 »

Misliš,nemaš kapaciteta za kvalitetan odgovor?
spreca

#4912 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by spreca »

Danguba wrote:
Nakon zvaničnog stava PIC-a Nikolić pozvao Vučića večeras na sastanak
:pisnuo: :pisnuo:
ma pozvo ga probaju novi kazan brlje :mrgreen:
KatarinaKosaca

#4913 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by KatarinaKosaca »

PM72 wrote:Jebeš Švedsku,tamo je puno naše stoke.Treba ići u Albaniju,tamo si odmah kadar. :lol: a jeftino.
valja kupiti prirucnik «albanski u svakpj situacijo za svakoga» :mrgreen: mir dita!
L u c i f e r

#4914 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by L u c i f e r »

spreca wrote:
Danguba wrote:
Nakon zvaničnog stava PIC-a Nikolić pozvao Vučića večeras na sastanak
:pisnuo: :pisnuo:
ma pozvo ga probaju novi kazan brlje :mrgreen:
Ja sve kontam ovo forumaška zajebancija, kad pogledah maloprije vijesti, imam šta i vidjeti:

Image

:pisnuo:
arzuhal

#4915 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by arzuhal »

:thumbup: :mrgreen:

Image
TheMule

#4916 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by TheMule »

ze kalanga wrote:
TheMule wrote:
ze kalanga wrote:
.

Koji su to sistemi vrijednosti u BiH za koje se ne mozes vezati?
Već sam istakao - percepcija jedan narod iznad drugih. Djelimična ili potpuna zaštita lica koja imaju terorističke dosijee...
Nacionalna država, centralizacija. Institucije nema smisla ni pominjati.
-To je, kao sto ti kazes, samo percepcija. Postoji samo jedan dio drzave gdje je jedan narod iznad drugih i nije u regije gdje su Bosnjaci u vecini.
-Lica koja imaju teroristicki dosije...hm.. terorizam je veoma vazan tebi jel' tako, svako jutro se probudis i brines o teroristima i licima koji imaju nekakav dosije, a nisu izvrsili ni jedan napad na BiH?
-Centralizacija - rs je vise centralizovana od Federacije i vise nacionalna drzava od Fed., ali to ti ne smeta u tom slucaju?

Tvoje vrijednosti se mijenjaju zavisno o kojem entitetu se prica.
House

#4917 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by House »

pičkousti na aparatima :lol:
arzuhal

#4918 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by arzuhal »

:lol:

"Младен Иванић, један од безвреднијих политичара Републике Српске који се стално, управо због тога, што је као измрвљени стиропор, држи, а незаслужено, на површини, имао је ових дана, у свом преокретном србовању, тезу да Девети Јануар треба прогласити Даном Државности. Ако се Дан Државности прогласи неуставним можемо увести Дан Осамостаљења Републике Српске. Па, онда, Дан Независности. И тако наредних педесет година. Рече он.
Јасно је да Младен Иванић посједује неодољиву плиткоћу дугорочности.
Он би нас оставио петсто година под турцима.
И увијек власт да буде у Сарајеву.
Сарајево да нам укида а ми да се кријемо по брдима, по шумама и горама.
Јебо Тисебе. Финац, познати Национални Стратег."

Rajko VaSSić :mrgreen:
KatarinaKosaca

#4919 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by KatarinaKosaca »

arzuhal wrote::lol:

"Младен Иванић, један од безвреднијих политичара Републике Српске који се стално, управо због тога, што је као измрвљени стиропор, држи, а незаслужено, на површини, имао је ових дана, у свом преокретном србовању, тезу да Девети Јануар треба прогласити Даном Државности. Ако се Дан Државности прогласи неуставним можемо увести Дан Осамостаљења Републике Српске. Па, онда, Дан Независности. И тако наредних педесет година. Рече он.

JOOOJ PREDOBRO :pisnula: :pisnula: :pisnula:
mario001

#4920 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by mario001 »

Danguba wrote:
ze kalanga wrote:
U pravu si. U Sarajevu je svakako više Kineza, nego Srba. :izet:
Nisu budale da zive u smogu pored cistog zraka u sumi. :wink: :D
Pored onakvog Han Pijeska da neko zivi u Sarajevu
ljevoruki

#4921 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by ljevoruki »

Ripicipi wrote: Ti si jos jedan koji misli da Srbe moze protjerati preko Drine :-)
Stvarno, u kojem vi paralelnom svijetu zivite...
Ja mislim da moze ali nece se to desiti silom.
Prije ce biti da ce Srbi sami otici iz zemlje koju ne priznaju i mrze.
Tu nema opstanka, kadli-tadli ce im dodijati i otici.
Nije to naucilo zivjeti sa drugim osim ako ne koriste represivne mjere i vode ratove da ih istrijebe.
karanana

#4922 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by karanana »

i hoce li biti referenduma ili nece?
L u c i f e r

#4923 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by L u c i f e r »

arzuhal wrote::lol:

:D

Protiv sam one "Srbe na vrbe", al sam zato definitivno za onu: "Velikosrbe na velikosrbe". :evil:
spreca

#4924 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by spreca »

L u c i f e r wrote:
Ja sve kontam ovo forumaška zajebancija, kad pogledah maloprije vijesti, imam šta i vidjeti:

Image

:pisnuo:
jao....Grobar kao da je prepariran za Lovacke sobe :lol: :lol: :lol:
GeeTnT

#4925 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by GeeTnT »

„Srbe treba baciti na kolena”.
(Klaus Kinkel, nemački ministar inostranih poslova, izjava 27. maja 1992)

Rusija izdvojila misljenje...
Locked