Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
hopi wrote: ↑23/08/2026 13:11
E čuj kockica, nikada čuo
Kockica je "sluzbeni" nadimak za ovu seriju, mozda kod nas nije tolko poznat.
Meni je jos bolja prethodna serija, ja ga zovem tenkic, sa 315 i 323i. Pogotovo ovaj drugi je bio bomba, prvi sestak u trojki mislim, s obje strane po jedan auspuh.
e čudno, mi smo je zvali romboid (logično)
vidiš kako se ti lokalni nazivi kola razlikuju
također, jednom sam čuo naziv getača, šta li je to?
odakle si ti kad ti nije poznato getaca
to romboid nikad nisam cuo
Kockica je "sluzbeni" nadimak za ovu seriju, mozda kod nas nije tolko poznat.
Meni je jos bolja prethodna serija, ja ga zovem tenkic, sa 315 i 323i. Pogotovo ovaj drugi je bio bomba, prvi sestak u trojki mislim, s obje strane po jedan auspuh.
e čudno, mi smo je zvali romboid (logično)
vidiš kako se ti lokalni nazivi kola razlikuju
također, jednom sam čuo naziv getača, šta li je to?
odakle si ti kad ti nije poznato getaca
to romboid nikad nisam cuo
pa bože dragi je li svi shvatate da se ja zajebavam? šalim? šegačim?
šta vam je ba
haj se malo uzbiljite
tokio25 wrote: ↑23/08/2026 14:15
zar nije w140 isto bio genser po onom politicaru ili sta je vec bio bas u tim godinama kad je izasao
taj w126 ne vjerujem da se zvao genser (moguce da grijesim al ja znam da se zvao ovaj iz 90ih tako)
I ja nisam siguran za nadimke, ali blize sam da je w140 bio genser, ali i slon u isti vrijeme.
W140 zvali slon ili genser
W126 je uvijek bio šeik
tokio25 wrote: ↑23/08/2026 14:15
zar nije w140 isto bio genser po onom politicaru ili sta je vec bio bas u tim godinama kad je izasao
taj w126 ne vjerujem da se zvao genser (moguce da grijesim al ja znam da se zvao ovaj iz 90ih tako)
I ja nisam siguran za nadimke, ali blize sam da je w140 bio genser, ali i slon u isti vrijeme.
W140 zvali slon ili genser
W126 je uvijek bio šeik
Pa eto, to je otprilike to...bar u mojoj generaciji se tako zvalo.