EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Ishod baraža protiv Irske

Poll ended at 17/11/2015 17:17

Treća sreća - prolazimo dalje
207
64%
Opet ništa
117
36%

Total votes: 324

insaneinthebrain

#4901 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by insaneinthebrain »

mi smo svoj vrhunac sa ovom genercijom dostigli kroz prosle kvalifikacije i na svjetskom. od tad ide pad u svakom mogucem smislu. a kakva nas buducnost ocekuje tesko je predvidjeti. ali po prikazanom vjerovatno ne bajna :roll:
ExNihilo

#4902 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by ExNihilo »

Logovan wrote:Čuj početka... :roll: Iznervirao se baš. Ne zna ni on šta priča. Šta, tamo, vamo, gdje ću, hajde pitajte, hajde... :-)
Nadrkani kloc.
O'zone
Globalni moderator

#4903 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by O'zone »

http://www.radiosarajevo.ba/mobile/novost/207316

Igrao pod inekcijama, u ovakvoj utakmici stavlja igrača pod inekcijama a imaš zdravu i bolju alternativu na klupi E moj Meša
Oligarh

#4904 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by Oligarh »

Bullet Tooth Tony wrote:Evo i stoke ... mozda je neko stavio vec

http://www.joe.ie/sport/video-fan-foota ... ign=Buffer

Fuj! :skoljka:
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#4905 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by hrasno38 »

north wrote:Da se odmah razumijemo, Meša nije za tjeranja, jer nas je dovukao ovdje gdje se malo ko nadao kad je dolazio....Ali, ono što zabrinjava, da je pao žestoko na ovom testu, i to je strašno zabrinjavajuće...Može se ispasti i izgubiti, pa opet nekako biti zadovoljan ako si dobro igrao, pa malo se "tješiš" sa sudijskom nepravdom malo sa pehom kako neće lopta u gol, malo kako je njima ušlo sretno, ali kad za 180 minuta u utakmicama biti ili ne biti imaš dvije prilike, od toga druga u 92 minuti kada je utakmica već riješena, onda tu nešto opasno ne štima, i tu selektor ne može biti amnestiran, i to treba podvući i boldirati...

Iskreno, treba mu dati novu šansu, ali nisam siguran nakon ovoga je li on selektor za velikih i odlučujućih utakmica :-) .....A najlakše je reći tjeraj, a veze nemaš ko bi to bolji sutra mogao doći :skoljka:

Jebena situacija, jer opet se vraćamo veliki korak unazad, igrači ti stare i vrlo brzo će se mnogi i oprostiti, imaš amaterske selektore u omladinskim pogonima birane nacionalnim ključem, gdje selekcije gube od Azerbejdžana, Kazahstana i ostalih velikana, tako da ne smiješi se lijepa budućnost ako se bude spavalo i čekalo da se stvari same po sebi dese kako treba...
Ja bih te samo ispravio i napisao da mu treba dati postenu sansu koja je data i bivsim selektorima da vodi jedan kompletan ciklus a ne novu jer ovo ako cemo biti nije bila sansa kad je preuzeo nego dubioza....sve ostalo :thumbup:
mirzadelibasic

#4906 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by mirzadelibasic »

Ne bi nam skodilo malo zamjene staro za mlado, pa npr. više ne zvati Medunjanina, Salihovica, Ibisevica, Spahica, Mujdzu, Vranjesa, a alternativu tražiti u mladjim igračima, pa pružiti šansu Grahovcu, Hodzicu, Pljevljaku, Memiji, Subicu itd.

I obavezno ne pozivati igrače koji su na tribinama.
Ja se smijem kladiti da bi se Grahovac više trudio od Medunjanina, a i lik makar igra i ne grije tribinu.
Last edited by mirzadelibasic on 17/11/2015 00:07, edited 1 time in total.
leo karan

#4907 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by leo karan »

Treba Vedu ispostvat i slijedece kvalifikacije.

Ostalo cemo lako.
Ne smijemo se tako lako odricati najboljih sinova.
Nek Hodzic i Djuric cekaju.

SEO rusilac <3
Asmir ministar odbrane <3
Besic bosanski gazija <3
Medo, Spaha <3

Dobro im je Dzeko rekao izmedju redova, picke sve.
BHCluster

#4908 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by BHCluster »

Jedinu zamjerku koju imam jeste da nema discipline kod neki igraca.
cyprus

#4909 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by cyprus »

Hajte ljudi realno - nema smisla tjerati Mešu... Prvo, zato što je reprezentaciju dobio u vrlo nezavidnom položaju, i koliko-toliko je vratio na kolosjek... I on definitivno zaslužuje pravu šansu - a to su kvalifikacije od početka... Drugo, ko bi mu to bio alternativa, za koju se sa velikim stepenom sigurnošću može reći da bi napravio bolji posao od njega? Treće, Meša je ispoštovao skoro sve što mu je bilo sugerisano od strane javnosti... Doduše, ja mislim da u tome i leži dio neuspjeha u baražu...
It_is_a_Leclerc

#4910 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by It_is_a_Leclerc »

I realno, nije ni izlika ni opravdanje, ali suđenje je ispod svakog nivoa. I drago mi je da naši ovako bljuju vatru na suđenje, jer će ovo sigurno doći do Kuipersa. Katastrofalno... Za faul je bilo dovoljno da irska publika malo podvikne.
agnostic_front

#4911 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by agnostic_front »

agnostic_front wrote:U ponedeljak k'o plitak potok...na penale. :bih:
Malo je falilo...
LSD

#4912 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by LSD »

Ali kako da niko ne prokomentariše najveceg bosanskog sina Spahića :-)

prvo nas je uništio protiv Fnarcuske kad je napravio hiperstupidni penal nad Nasrijem, izvukao nam tepih ispod nogu, izbio nam kvalifikacije i poslao u baraž Portugalcima
na SP, pokloni gol Nigeriji, uz još par amaterskih intervencija koje cemo uvijek pamtiti :lol:
veceras se momacki potrudi da ircima pokloni treći gol, ali eto onaj levat Long se ne zna zahvaliti poklonu

Frajer je velika opasnost po naš gol, vec neko vrijeme, ali i dalje igra...kako to :-?
avetinja

#4913 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by avetinja »

Penal se mogao svirati, ali se mogao i prešutiti. Taj momenat je prelomio utakmicu. Sudija nije pokazao drugi žuti karton Spahiću kako bi kompenzirao penal. Naši su igrali jako loše. Jednostavno nisu imali hrabrosti. Spahić ne smije ostajati sam po strani. Znamo šta se desilo protiv Nigerije, a na svu sreću onaj levat nije pogodio, jer bi nas tad dokrajčio. Medunjanin snosi jedan dio krivice za prvi gol. Višća i kada probije po strani, Lulić usere stvar. Na Džeki su konstantno bila dvojica igrača, zato smo trebali uposliti nekog drugog igrača. Begović zamalo da primi naivan gol. Čitav tim je djelovao konfuzno. Jednostavno nisu zaslužili da odu na Europsko prvenstvo. Vidim neki prizivaju Sušića. Samo da vas napomenem da e on reprezentaciju u crno zavio.

Sušić
BiH-Kipar 1-2
Vels-BiH 0-0
BiH-Belgija 1-1
Izrael-BiH 3-0

Nakon 4 utakmice, 2 osvojena boda.

Baždarević
Andora-BiH 0-3
BiH-Izrael 3-1
Belgija-BiH 3-1
BiH-Andora 3-0
BiH-Vels 2-0
Kipar-BiH 2-3

Nakon 6 utakmica, 15 osvojenih bodova. Ako poredimo revanš utakmice sa ekipama dok smo igrali sa Sušićem, onda je to 9 osvojenih bodova.

Čovjek je u jednoj utakmici osvojio više bodova nego Sušić u 4. Puna podrša Meši. Ne treba nam smjena trenera. Meša je došao kad je već haos napravljen. Red bi bio da vodi reprezentaciju i kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.
Frankyee

#4914 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by Frankyee »

Siguran sam da treba mijenjati Mesu, jednostavno nije pokazao da u najvaznijim prilikama zna podici kvalitet igre. Kako bi mi igrali da smo otisli dalje ?

Pola igraca nije pokazalo nista.

Oneil je pogledao nekoliko utakmica i skontao da nasa zadnja linija nije jaka i da pod obicnim pritiskom na zadnju liniju mi se lomimo. Tako nas je Kipar uzeo skoro dva puta. Obicni pritisak na nasu zadnju liniju kada dva stopera imaju loptu a bekovi se uvuku gore. Ponovljeno mnogo puta.

Bez kvalitetnog slobodnjaka....
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#4915 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by hrasno38 »

cyprus wrote:Hajte ljudi realno - nema smisla tjerati Mešu... Prvo, zato što je reprezentaciju dobio u vrlo nezavidnom položaju, i koliko-toliko je vratio na kolosjek... I on definitivno zaslužuje pravu šansu - a to su kvalifikacije od početka... Drugo, ko bi mu to bio alternativa, za koju se sa velikim stepenom sigurnošću može reći da bi napravio bolji posao od njega? Treće, Meša je ispoštovao skoro sve što mu je bilo sugerisano od strane javnosti... Doduše, ja mislim da u tome i leži dio neuspjeha u baražu...
:thumbup: :izet:
Tito_i_Partija

#4916 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by Tito_i_Partija »

Logovan wrote:Čuj početka... :roll: Iznervirao se baš. Ne zna ni on šta priča. Šta, tamo, vamo, gdje ću, hajde pitajte, hajde... :-)
U pravu je za sve sto je rek'o. A bio bi i ti ljut posle ovog debakla.
LSD

#4917 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by LSD »

Frankyee wrote:Siguran sam da treba mijenjati Mesu, jednostavno nije pokazao da u najvaznijim prilikama zna podici kvalitet igre. Kako bi mi igrali da smo otisli dalje ?

Pola igraca nije pokazalo nista.

Oneil je pogledao nekoliko utakmica i skontao da nasa zadnja linija nije jaka i da pod obicnim pritiskom na zadnju liniju mi se lomimo. Tako nas je Kipar uzeo skoro dva puta. Obicni pritisak na nasu zadnju liniju kada dva stopera imaju loptu a bekovi se uvuku gore. Ponovljeno mnogo puta.

Bez kvalitetnog slobodnjaka....
dobro, ali koga dovesti na mjesto selektora :?: to je pravo pitanje....jer najlakše je smijeniti

samo nemojte bacati drkicu na Vahu, kad nas je frajer 'ladno odjebao i poletio za japanskim parama
1946--1987

#4918 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by 1946--1987 »

I sta sad kad se pola ove zlatne generacije oprosti, ko ce igrati s obzirom na ulaganje u mlade igrace i u nasu ligu opcenito.Jebali im kampovi po denveru i picki materinoj majku.

Ps. Haris Duljevic je buducnost reprezentacije :bih:
Idemedosumom

#4919 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by Idemedosumom »

Iz ove utakmice sam uvidio da Zukanović nije za štopera, previše mlatara rukama da bi dugo boravio u našem šesnaestercu.

Ovi što navijaju da se Meša otjera, problem je što naš savez neće dovesti kvalitetnijeg i da trenutnog otjera. Da bi nas Vaha ili Magath vodili, prije svega im treba obezbjediti ambijent u kojem mogu neometano raditi svoj posao, a ne da neko iz saveza diktira ko mora igrati i tako te stvari. O našim financijskim mogućnostima ne treba ni govoriti.
Logovan

#4920 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by Logovan »

Tito_i_Partija wrote: U pravu je za sve sto je rek'o. A bio bi i ti ljut posle ovog debakla.
Naravno da bih bio, nisam rekao ništa kontra njega i njegove ljutnje.
p206

#4921 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by p206 »

cyprus wrote:Hajte ljudi realno - nema smisla tjerati Mešu... Prvo, zato što je reprezentaciju dobio u vrlo nezavidnom položaju, i koliko-toliko je vratio na kolosjek... I on definitivno zaslužuje pravu šansu - a to su kvalifikacije od početka... Drugo, ko bi mu to bio alternativa, za koju se sa velikim stepenom sigurnošću može reći da bi napravio bolji posao od njega? Treće, Meša je ispoštovao skoro sve što mu je bilo sugerisano od strane javnosti... Doduše, ja mislim da u tome i leži dio neuspjeha u baražu...
Dobit će on šansu to nije problem, problem je što osim onih pokušaja po desnoj strani, ništa smisleno se ne vidi u njegovoj igri. Bojim se da će nakon prve 3-4 utakmice završiti ko Safet. To je što se tiče taktike, ali to nije najveći problem, Meša mi se čini previše mekan.

Našim igračima treba neko ko zna zagalamiti...mi smo takav mentalitet, a previše je tu mirnih likova u štručnom štabu.
Eno i Irci imaju "štrebera" selektora, ali i Roy Keana da zagalami.
insaneinthebrain

#4922 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by insaneinthebrain »

vratiti papketa, otjerati meshu i opet kad papke usere dovesti nekog novog, ciru ili blazevica i tako u krug :izet:
1946--1987

#4923 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by 1946--1987 »

Jel to jos nije otisla ona ubleha sa klupe ?
Šibicar

#4924 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by Šibicar »

p206 wrote:
Dobit će on šansu to nije problem, problem je što osim onih pokušaja po desnoj strani, ništa smisleno se ne vidi u njegovoj igri. Bojim se da će nakon prve 3-4 utakmice završiti ko Safet. To je što se tiče taktike, ali to nije najveći problem, Meša mi se čini previše mekan.

Našim igračima treba neko ko zna zagalamiti...mi smo takav mentalitet, a previše je tu mirnih likova u štručnom štabu.
Eno i Irci imaju "štrebera" selektora, ali i Roy Keana da zagalami.
Ništa onda je Braco gumna glava pravo riješenje. :mrgreen:
BISCANIN2

#4925 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by BISCANIN2 »

Vecu bruku i ponizenje odavno nisam dozivio, kolikoli je Spaha primio love za ovo veceras? On im je bio 12 igrac.
Odavno nisam vidio losiju reprezntaciju od Irske, ovi na ep nece gola dati osim slucajno.
Trener im je vrh i Mesa nek ode na par casova kod njega, jer covjek od govana pravi pitu iako mu je taktika -8-1-1, cisto zbog onakve psihicke pripreme fudbalski kloceva,Taktička i psihička priprema vrh, Murunjo je u tu za njega mala maca, zao mi Kipra koji je za ove Irce velesila.
Ne znam ali onakvo debitanstsko ponašanje na terenu, onakva priprema ekipe i postavka sramota,sramota ,sramota.
Mesa no hard feelings ali budi kakv si uvijek bio daj ostavku budi ljudina do kraja. Nije ovo za tebe. Imali ikakav trener domaći a da je u ratu bio tu i da ima nekakv rezultat? Meša kvalifikacije vrh, baraž debakl bez povratka. Mi nismo izgubuli mi smo ponizeni od kloceva koji se ne znaju sastati loptom. Svaka im čast dragi su mi nemam ništa protiv njih, ali su brate banane.
Locked