Premijer liga BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Udbas

#4901 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by Udbas »

todd_smith wrote:kolika je plata bila Varei?
Ma pišaj vareu. Neka provjere kolika je plata joci golgeteru.
todd_smith

#4902 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by todd_smith »

jeza u ledja wrote:
BHF_Manijak wrote:Znas li dokad je Radovac produzio ugovor?!
Jah, i?
Jel to bogati hoces reci da sto je duzi ugovor, to je veca mjesecna plata?
dokazi da nije, ko ti je to rekao? gdje ima izjava? ili nagadjas samo?

:oops:
Logovan

#4903 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by Logovan »

BHF_Manijak wrote:Znas li dokad je Radovac produzio ugovor?!

@Logovan, sam kazes "moje misljenje". Mislim da igraci u klubu bolje znaju i menadzer, al' hajd.
Menadžer sigurno zna kolika mu je plata, a što se tiče igrača, možda pojedinci znaju, al' možda samo.
BHF_Manijak

#4904 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by BHF_Manijak »

4 milje. Seoska varalica!

@Jez, ne zavisi, ali niko nije lud da se veze toliko godina, a da igra za kikiriki, pri tome znajuci da ce tesko u vrijeme trajanja ugovora izkamciti promjenu i povecanje plate.
jeza u ledja

#4905 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by jeza u ledja »

BHF_Manijak wrote:
4 milje. Seoska varalica!

@Jez, ne zavisi, ali niko nije lud da se veze toliko godina, a da igra za kikiriki, pri tome znajuci da ce tesko u vrijeme trajanja ugovora izkamciti promjenu i povecanje plate.
Ko je rekao da igra za kikiriki? Jesam li ja rekao da igra za kikiriki? Je li iko napisao kikiriki?
Mani se kikirikija.

3-4 milje maraka nisu kikiriki
BHF_Manijak

#4906 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by BHF_Manijak »

Nisam ni napisao da si rek'o, vec ti kazem da nije lud da pristane da se veze 5-6 godina za klub i da stavi platu, koju bi imao i da je pristao potpisati na 3 godine.
Uostalom, nemam ti sta dokazivati, njegov bankovni racun nece se ni umanjiti ni uvecati nakon ove prepiske.
todd_smith

#4907 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by todd_smith »

lik igrao par utakmica, svaki mjesec uzimao 4 milje, ali njima za oko Radovac zapeo :mrgreen:
jeza u ledja

#4908 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by jeza u ledja »

BHF_Manijak wrote:Nisam ni napisao da si rek'o, vec ti kazem da nije lud da pristane da se veze 5-6 godina za klub i da stavi platu, koju bi imao i da je pristao potpisati na 3 godine.
Uostalom, nemam ti sta dokazivati, njegov bankovni racun nece se ni umanjiti ni uvecati nakon ove prepiske.
Potpisao je na 4 dodatne godine ako se ne varam, znaci ne "5-6".

Nemas mi sta dokazivati, ali shvati jednom da nisi ti jedini sa "informacijama".
Da vas se javi 5 i kazu isto onda bi mozda i pomislio da je tacno.

Poenta cijele price je da ne mozes argumentovati nesto na osnovu informacije koja nije tacna (Radovac prima 7k na ruke - stoga FKS trosi puno na igrace, jelte). Hau jes nou. :oops:
relativno84

#4909 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by relativno84 »

Dolazi li i Hakan :?
ferrante071

#4910 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by ferrante071 »

relativno84 wrote:Dolazi li i Hakan :?
Dolazi.
decko_sa_kovaca

#4911 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by decko_sa_kovaca »

Pa sta vam je cudno sto kone dovode galatu. Uvjezbavaju se za grupnu fazu uefa champions league.
Radovac prima 5 milja, momak iso sa mnom u razred prilikom osnovnog skolovanja. Znaci info iz prve ruke
todd_smith

#4912 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by todd_smith »

Ronaldo jucer jeo losos. Znam jer zivimo na istom kontinentu. Info iz prve ruke. Desne ako cemo preciznije.
agnostic_front

#4913 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by agnostic_front »

Ako vam Umut Bulut ne dođe, ne znam kojeg vraga ćete igrati uopšte.
LSD

#4914 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by LSD »

I dok Radovac zarađuje 7 milja mjesecno, mi se ovdje na forumu nešto raspravljamo i svađamo :thumbup: odlicno

A jedan Jamak nema ni za pive u Osijeku.
Dead Man Walking

#4915 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by Dead Man Walking »

Pricamo o igracu kojeg svojedobno jedan Zenit nije mogao priustiti, a pojedincima sad cudo sto ima peshes tisuca platu.
Dino777

#4916 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by Dino777 »

jeza u ledja wrote:
avetinja wrote:
Šta bih ja sada trebao? Postaviti rezultat kada je Basel pobijedio Liverpool i Chelsea, ili kada je Dinamo Zagreb pobijedio Arsenal i reći:"Oni su u rangu sa klubovima lige petice." :lol:

Ko omalovažava Galatu? Jesam li vam čestitao što igrate sa njima? - Jesam. Nisu u rangu sa klubovima iz lige petice i to je to.
Galata je itekako na nivou Liga petice.
Ako cemo gledati zvanicne rankove,Galatasaray bi bio u 2. najjacoj ligi svijeta,malo ispod mjesta koje vode u EL
Dino777

#4917 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by Dino777 »

jeza u ledja wrote:
avetinja wrote:Galata na Koševu. :lol: :lol: :lol:

Šta strah radi. Bog zna koliko su para dali kako bi smirili navijače i rekli:"Nama na noge dolaze Turci, Galata, čovječe."

Nadam se da nećete biti lakoumni i zaboraviti na krajnje neprimjereno ponašanje igrača.

Nemam ja ništa protiv toga što igrate sa Galatom, svaka čast, ali mislim da je ovo mazanje očiju i smirivanje bijesa navijača.
Pa pola vas ce doci da gleda Galatu. Napunis AFH i otplatis sto si potrosio, ako si potrosio.
Nece ovaj sigurno,jos se sjecam kad je moljakao za linkove a utakmica bila na Grbavici :run: :lol:
Dino777

#4918 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by Dino777 »

salle_eh1986 wrote:
1946--1987 wrote:Al brate isto ko da su oni prvi sa jedno 15 bodova presnosti pa ovoliko slave, sta slavite ? 6. Mjesto i 8 bodova zaostatka i treca godina kako nema trofeja ? :mrgreen:
Mi smo u kurcu ali vjeruj da ste vi u vecem kurcu od nas, samo da vas podsjetim na surovu realnost :mrgreen:
vi ste u kurcu jer ste uložili u ovu ekipu bar 10 puta više nego smo mi u našu a jeste ispred nas....
no ne toliko koliko ste zamišljali da ćete biti
a što je najcrnje niste ni na poziciji gdje ste zamišljali da ćete biti
BH Dinamo
buahahahahahahhaa
Da je makar duplo pa haj ali sto bolan rece 10 i to minimalno :shock: :shock: :lol: :lol: kakve neznalice
fortaleza

#4919 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by fortaleza »

BHF_Manijak wrote:
jeza u ledja wrote:
Pa i nije toliko glupo poredjenje. Chelsea i City imaju budzete i vrijednost rostera 3-4 puta vece u odnosu na ekipe sredine tabele recimo, isto kao Sarajevo u BHPL. Dinamo u Hrvatskoj npr ima 6 puta vecu vrijednost rostera od klubova sredine tabele. Partizan u Srbiji 4 puta vise.
Pa prilicno jeste. Sarajevo je ime bilo u ovoj ligi svakako. Zeljeznicar i Sarajevo su dva najveca kluba u BiH, ogromna navijacka baza u cijeloj zemlji u odnosu na ostale, i kada su u krizi bili i tad su finansijski jaci bili od 90% lige, dakle polazne tacke FKS su vec tad bile iznad gotovo iznad cijele lige.
Onda ti tu ulagac dodje i jos te vise lansira u odnosu na ostale, koji su frontalni kokuzi. Konkurencija ti je Zeljeznicar i dva politicka projekta (SB i Zrinjski), dok je ostatak lige smijesan u odnosu na tebe. Pa dva igraca Sarajeva imaju plate kao cijela Drina, a da sad ne govorim o budzetu kluba, uslovima rada i ostalog...

Dakle u startu je Sarajevu debelo debelo manja konkurencija u odnosu na tu ligu koju missko spominje! Koga je City morao stizati? Manchester United, Chelsea koji se vec tad etablirao u vrh, Arsenal, pa i Liverpool, Tottenham itd... Cityeva startna pozicija je bila nikakva. Nikakva historija, navijacka baza slaba itd...
Adekvatnije bi bilo da je Hrvatsku spomenuo i Dinamo. Sarajevo nije imalo koga stizati u ligi, ili rijetke, a da ne govorim kolika je sad razlika izmedju njih i ostatka lige.
Sad zasto oni ne preskacu te klubove sa lahkocom tipa Mladosti, Radnika i ostalih, to je ve dublje pitanje za Upravu. Sve predispozicije postoje, tako da je to suplja "Trebalo je i Cityu par godina". City se trkao protiv Ferrarija, Lamborghinija, a Sarajevo protiv Stojadina, Juga i slicnih... Gore sam nabrojao razloge sto je to tako, jednostavno i prije Tana FKS je bilo iznad tih timova, sad pogotovo, tako da je to razlog sto poredjenje ne stoji nikako.
Sarajevo je precjenjeno, samo zato što na vrijeme isplaćuju plaće te imaju financijsku stabilnost te bazu navijača ne znači da su dostigli određeni nivo. Niti jedan igrač s odštetom, a i ono što su dovodili je dosta isluženo i sigurno nije vrh u regiji, par starijih igrača iz srpske lige, pa vječiti talent Delač koji nije pronašao aganžman u Hrvatskoj minimalno, Barbarić koji je Dinamov otpadak, Jajalo i Alispahić koji se nisu mogli prodati iz Rijeke pa čak ni u Speziju u Italiji te Benko s 10 kg viška koji nije ni blizu od prije 3 sezone. Sve slobodni igrači koji bi trebali biti ipak najbolji u državi po imenima ali nije baš tako jednostavno, a i dovode igrače nerezonski, plaćaju imena umjesto potreba. Kad vidim da sportski direktor (čini mi se) daje izjave da je Sarajevo odmah iza Dinama i al pari s Partizanom... :razz: Hajduk bi ih rasuo ko rižu u dvije utakmice..
Tomahawk11
Globalni moderator

#4920 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by Tomahawk11 »

fortaleza wrote: Sarajevo je precjenjeno, samo zato što na vrijeme isplaćuju plaće te imaju financijsku stabilnost te bazu navijača ne znači da su dostigli određeni nivo. Niti jedan igrač s odštetom, a i ono što su dovodili je dosta isluženo i sigurno nije vrh u regiji, par starijih igrača iz srpske lige, pa vječiti talent Delač koji nije pronašao aganžman u Hrvatskoj minimalno, Barbarić koji je Dinamov otpadak, Jajalo i Alispahić koji se nisu mogli prodati iz Rijeke pa čak ni u Speziju u Italiji te Benko s 10 kg viška koji nije ni blizu od prije 3 sezone. Sve slobodni igrači koji bi trebali biti ipak najbolji u državi po imenima ali nije baš tako jednostavno, a i dovode igrače nerezonski, plaćaju imena umjesto potreba. Kad vidim da sportski direktor (čini mi se) daje izjave da je Sarajevo odmah iza Dinama i al pari s Partizanom... :razz: Hajduk bi ih rasuo ko rižu u dvije utakmice..
Tekst je pun rupa. Krenucu od onog sto jeste.
Sarajevo nije dostiglo nikakav nivo. Dug je to put i ima puno da se radi.
Vjeciti talent Delac....kako je, bolan, golman od 23 godine vjeciti talent?! :-) I kazes nije nasao angazman bar u ''ligi petice'' tj. hrvatskoj ligi... :oops: :mrgreen: a vidim spominjes Hajduk, ovaj sto vam brani, bio na posudbama po Novaljama i Junacima :lol: :lol: guze bi vi dali za Delaca ;-) vrhunski je golman, ako ga povreda ne sjebe, vidjeces gdje ce on braniti. I ne brukaj se sa ovim vjeciti talent, za golmana je 23 godine nista.
Otkud sad Jajalo? I kazes nije se mogao prodati....pa eno covjeka u Palermu?!
Bude valjda nekad prilike da vidimo i to ko bi koga rasuo :thumbup: al realno, u Hrvatskoj ide Dinamo, pa deset praznih mjesta, pa ostali ;-) ovo trenutno je da se malo ponadate, brzo ce dinamo dodati gas.
jeza u ledja

#4921 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by jeza u ledja »

tovar wrote:Benko s 10 kg viška...
...Hajduk bi ih rasuo ko rižu u dvije utakmice..
Image

bič, pliz :eh:
Charuga
Globalni moderator

#4922 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by Charuga »

Sarajevski-Seljak wrote:To sam pročitao, ali ko da sam negdje vidio da je rečeno da će već protiv Mladosti stati na gol.
Pisalo je na gg.ba, da ce steci pravo nastupa vec protiv Mladosti... Mozda si to procito, pa pogresno skonto :mrgreen:[/quote]

Vrlo vjerovatno ... :-D :thumbup:
1946--1987

#4923 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by 1946--1987 »

Objektivno objektivno :mrgreen:
Nek sam se i sa tobom slozio jednom :mrgreen: :thumbup:
Tomahawk11
Globalni moderator

#4924 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by Tomahawk11 »

Udbas wrote:
jeza u ledja wrote:
BHF_Manijak wrote: Pa jedan Radovac 7 hiljada ima, o cemu pricamo ba?
dze to pise?
7 hiljada cega?
Zašto ne bi imao? kada kokot ima 5500 a joco stokić 8000, zašto mi Radovca ne bi plaćali 7 milja?
:mrgreen:
Au.....
1946--1987

#4925 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by 1946--1987 »

Sta je problem, isplatio je stoco jokic svaku marku ulozenu u njega
Locked