Republika Turska
- Mlohavi
#4901 Re: Republika Turska
Da su Turci okrvili ruke, nazalost jesu. Posljedica genocidne politike prema Kurdima ili borbe protiv terorista, pokazat ce nam broj Kurda u Turskoj za koji ti kazes da moze samo rasti u buducnosti. 
- Kikibombona
#4902 Re: Republika Turska
Hehehe, prosto nevjerovatno, istim metodama se sluzis kada pricas o Turskoj kao cetnici kada pricaju o BiH...Mlohavi wrote:Da su Turci okrvili ruke, nazalost jesu. Posljedica genocidne politike prema Kurdima ili borbe protiv terorista, pokazat ce nam broj Kurda u Turskoj za koji ti kazes da moze samo rasti u buducnosti.
Vec sam xy puta procitao nesto slicno od Srba, koji se pitaju kako se to udio Bosnjaka u BiH nakon 'navodnog genocida' povecao, pa ih nakon genocida umjesto 40% ima preko 50% u BiH. S druge strane, jevreji su recimo nakon genocida u Evropi potpuno desetkovani.
Bas je nezgodno braniti genocidase... al' jbg, sve se moze braniti, ljudi brane i pravdaju svaki dogadjaj koji se ikada zbio, svaku politiku, sve...
- Mlohavi
#4903 Re: Republika Turska
Ista metoda mozda slijepcu poput tebe koji previdi cinjenicu da za vrijeme trajanja "genocida" vojska Turske kontrolise 95% teritorije Turske te da broj Kurda za to vrijeme vrtoglavo raste. (AKP period)Kikibombona wrote:
Hehehe, prosto nevjerovatno, istim metodama se sluzis kada pricas o Turskoj kao cetnici kada pricaju o BiH...
Vec sam xy puta procitao nesto slicno od Srba, koji se pitaju kako se to udio Bosnjaka u BiH nakon 'navodnog genocida' povecao, pa ih nakon genocida umjesto 40% ima preko 50% u BiH. S druge strane, jevreji su recimo nakon genocida u Evropi potpuno desetkovani.
Bas je nezgodno braniti genocidase... al' jbg, sve se moze braniti, ljudi brane i pravdaju svaki dogadjaj koji se ikada zbio, svaku politiku, sve...
Hoces da uporedimo kretanje broja Bosnjaka pod kontrolom VRS tokom 1991-1995, pa da vidimo ima li kakve slicnosti izmedu metoda i jesu li u pitanju iste genocidne politike?
- Mlohavi
#4904 Re: Republika Turska
HIMARS ce da bude rasporeden uz granicu Turske sa Sirijom, pripomoc nasima protiv ISILa.
- Kombat
#4905 Re: Republika Turska
Mlohavi wrote:
HIMARS ce da bude rasporeden uz granicu Turske sa Sirijom, pripomoc nasima protiv ISILa.
protiv koga?! LOL
te baterije ce davati ISIL-u vatrenu podrsku u slucaju da ih Kikijevi ili SAA stjeraju u tjesnac.
Inace...danas je turski diktator u stolnom gradu Rvacke. Koliko forumasa se otislo pokloniti i mozda uzeti ahdnamu?!
- Mlohavi
#4906 Re: Republika Turska
Sasvim sigurno, bez ikakve sumnje.Kombat wrote:
protiv koga?! LOL
te baterije ce davati ISIL-u vatrenu podrsku u slucaju da ih Kikijevi ili SAA stjeraju u tjesnac.
Inace...danas je turski diktator u stolnom gradu Rvacke. Koliko forumasa se otislo pokloniti i mozda uzeti ahdnamu?!![]()
![]()
- Kikibombona
#4907 Re: Republika Turska
I broj Albanaca na Kosovu je vrtoglavo rastao od dolaska Milosevica na vlast pa sve do '99. Da li to znaci da su Albanci na Kosovu uzivali dobar tretman?Mlohavi wrote: Ista metoda mozda slijepcu poput tebe koji previdi cinjenicu da za vrijeme trajanja "genocida" vojska Turske kontrolise 95% teritorije Turske te da broj Kurda za to vrijeme vrtoglavo raste. (AKP period)
Hoces da uporedimo kretanje broja Bosnjaka pod kontrolom VRS tokom 1991-1995, pa da vidimo ima li kakve slicnosti izmedu metoda i jesu li u pitanju iste genocidne politike?
A sto se tice sukoba 1991-1995, mozemo porediti jedino slicne sukobe u reziji Turske, kao sto je masakr u Dersimu, kada je ubijeno oko 40 000 civila.
Sada u ovoj kampanji turske vojske je protjerano 350 000 civila. Ako potraje, cifra ce biti milionska.
Al' kada bi pravio neko poredjenje, ko je bolji, Erdogan za Kurde ili Dodik za Bosnjake? Danas nas je recimo docekala lijepa vijest, da je Ferhadija obnovljena i da se Dodik tome istinski raduje. Muftija Kozlic hvali Dodika i zahvaljuje se. Da li to mi svjedocimo zaokretu u srpskoj politici, prijateljskom odnosu Srba spram Bosnjaka? Mile Dodik i Aco Vucic, takmice se ko ce Bosnjacima vise pomoci i uputiti ljepsu rijec. Kako ti to tumacis?
- Kikibombona
#4908 Re: Republika Turska
Serena Shim, jedna od novinarki koje su ubijene od strane turskih teroristickih drzavnih sluzbi...

Ubijeno je na desetine novinara, uhapseno stotine... Baviti se istrazivackim i kritickim novinarstvom u Turskoj je posao opasan po zivot. Ili leti glava ili ces biti uhapsen ili deportovan (ako si stranac) ili isprebijan.
Na udaru su aktivisti i demonstranti koji se bore za ljudska prava... U vise navrata sam postavio vijesti, sa foto i video prikazom, koje svjedoce izivljavanju nad zenama, premlacivanju i ponizavanju...
Zene su jucer napadnute i pretucene u Ekisehiru... Mozete li zamisliti da ovdje neko prebija zene? Koje hulje grob te jebo...

Drzava terora i straha. Islamisticki mentalitet zene tretira kao niza bica. Najradije bi ih u spajz zatvorili i iz njega izvukli kada im se kita digne ili kada je guzica gladna.
Ravnanje Sirneka

Ubijeno je na desetine novinara, uhapseno stotine... Baviti se istrazivackim i kritickim novinarstvom u Turskoj je posao opasan po zivot. Ili leti glava ili ces biti uhapsen ili deportovan (ako si stranac) ili isprebijan.
Na udaru su aktivisti i demonstranti koji se bore za ljudska prava... U vise navrata sam postavio vijesti, sa foto i video prikazom, koje svjedoce izivljavanju nad zenama, premlacivanju i ponizavanju...
Zene su jucer napadnute i pretucene u Ekisehiru... Mozete li zamisliti da ovdje neko prebija zene? Koje hulje grob te jebo...

Drzava terora i straha. Islamisticki mentalitet zene tretira kao niza bica. Najradije bi ih u spajz zatvorili i iz njega izvukli kada im se kita digne ili kada je guzica gladna.
Ravnanje Sirneka

- fosna2014
#4909 Re: Republika Turska
Nusaybin, Turska

- fosna2014
- Kikibombona
#4911 Re: Republika Turska
Dok Turci provociraju i vrijedjaju Armene koji obiljezavaju godisnjicu genocida, Kurdi su se pridruzili povorci...Kikibombona wrote:Navrsila se 101 godina genocida nad Armenima...
Turci su se potrudili da je obiljeze ovako u Los Andjelosu
Par dana ranije su isto napravili u Nju Jorku, samo su se tada pored Armena 'sjetili' i Kurda, pa i njima posvetili jednu parolu...
Samo totalni poraz moze dovesti do katarze. To je kroz historiju nebrojeno puta dokazano.
California Kurds join Armenians in marking the 101st genocide anniversary

http://rudaw.net/english/world/26042016
Turci negiraju, nipodastavaju i provociraju narod koji obiljezava jedan od najgorih genocida u historiji covjecanstva.
Casni Turci (poput Orhana Pamuka) koji se tome suprostavljaju se proglasavaju izdajnicima, pa cesto budu ubijeni ili pritvoreni...
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#4912 Re: Republika Turska
Kombat wrote:
protiv koga?! LOL
Inace...danas je turski diktator u stolnom gradu Rvacke. Koliko forumasa se otislo pokloniti i mozda uzeti ahdnamu?!![]()
![]()

- Kikibombona
#4913 Re: Republika Turska
A evo kako su turkmenska gamad iz jedinice Sultan Murad, koja je pod komandom Turske, koja je poznata po zvjerstvima i mucenjima kurdskog stanovnistva i zarobljenika, obiljezila 101. godisnjicu genocida nad Armenima...

Zvjerski mentalitet! Granata je namijenjena za Kurde u gradu Alep!
Isto tako, turski vojnici po turskom Kurdistanu pisu uvrijedljive grafite na racun Armena i upozoravaju Kurde da im se isto moze desiti...

Zvjerski mentalitet! Granata je namijenjena za Kurde u gradu Alep!
Isto tako, turski vojnici po turskom Kurdistanu pisu uvrijedljive grafite na racun Armena i upozoravaju Kurde da im se isto moze desiti...
- Drvosjeca iz Dejcica
- Mlohavi
#4915 Re: Republika Turska
Albanici Kosova nikad nisu uzivali dobar tretman, ali u periodu od Milosevica do rata na Kosovu genocida nije bilo. Uskracivanje ljudskih prava i jos stosta mozda, ali genocid ne.Kikibombona wrote:
I broj Albanaca na Kosovu je vrtoglavo rastao od dolaska Milosevica na vlast pa sve do '99. Da li to znaci da su Albanci na Kosovu uzivali dobar tretman?
A sto se tice sukoba 1991-1995, mozemo porediti jedino slicne sukobe u reziji Turske, kao sto je masakr u Dersimu, kada je ubijeno oko 40 000 civila.
Sada u ovoj kampanji turske vojske je protjerano 350 000 civila. Ako potraje, cifra ce biti milionska.
Al' kada bi pravio neko poredjenje, ko je bolji, Erdogan za Kurde ili Dodik za Bosnjake? Danas nas je recimo docekala lijepa vijest, da je Ferhadija obnovljena i da se Dodik tome istinski raduje. Muftija Kozlic hvali Dodika i zahvaljuje se. Da li to mi svjedocimo zaokretu u srpskoj politici, prijateljskom odnosu Srba spram Bosnjaka? Mile Dodik i Aco Vucic, takmice se ko ce Bosnjacima vise pomoci i uputiti ljepsu rijec. Kako ti to tumacis?
Posto pricamo o "genocidnoj" politici aktuelne vlasti u Turskoj onda da se drzimo perioda islamista, nista Dersim.
Nego, gdje se danas nalaze ti civili koji su pobjegli pred posljednjim borbama vojske i terorista??
Srpska politika, vala jasno kO dan da se desava neki zaokret, stvaran ili prividan, politika je, ce da vidimo.
- Grean
#4916 Re: Republika Turska
Mene interesuje je li i jedan medjunarodni sud uvazio da je nad Armenima pocinjen genocid? Nekako se ta kvalifikacija ustalila a ne znam da je bas dokumentovano i dokazano da su isli na unistenje Armena.
Turci naravno tvrde da ih je najveci broj stradao u progonu na putu preko Ararata, sto je opet diskutabilno jer ni to nije dokazano u nekom nezavisnom sudskom procesu.
Opet kad vidimo kako su zlocini u BiH i Hrvatskoj ispolitizovani na Haskom tribunalu pitanje je koliko je sanse da bi i ovdje dosli do istine.
Turci naravno tvrde da ih je najveci broj stradao u progonu na putu preko Ararata, sto je opet diskutabilno jer ni to nije dokazano u nekom nezavisnom sudskom procesu.
Opet kad vidimo kako su zlocini u BiH i Hrvatskoj ispolitizovani na Haskom tribunalu pitanje je koliko je sanse da bi i ovdje dosli do istine.
- Kikibombona
#4917 Re: Republika Turska
Islamisti bastine tekovine genocida! Negiraju genocid, vrijedjaju zrtve, relativizuju, provociraju... Isto rade u slucaju teskih zlocina nad Kurdima... umanjuju, relativizuju...Mlohavi wrote:
Albanici Kosova nikad nisu uzivali dobar tretman, ali u periodu od Milosevica do rata na Kosovu genocida nije bilo. Uskracivanje ljudskih prava i jos stosta mozda, ali genocid ne.
Posto pricamo o "genocidnoj" politici aktuelne vlasti u Turskoj onda da se drzimo perioda islamista, nista Dersim.
Nego, gdje se danas nalaze ti civili koji su pobjegli pred posljednjim borbama vojske i terorista??
Srpska politika, vala jasno kO dan da se desava neki zaokret, stvaran ili prividan, politika je, ce da vidimo.
Isto kao Vucic i Dodik, koji prodaju pricu, a vamo negiraju genocid, umanjuju, vrijedjaju...
Potpuno isti kurac moj Mlohavi, samo sto se ti vodis emocijama a ne pravdom.
- Kikibombona
#4918 Re: Republika Turska
Ne treba ti sud, dovoljan je zdrav razum. Armeni su potpuno unisteni u Anadoliji, istrijebljeni! Gotovo da ih vise nema tamo.Grean wrote:Mene interesuje je li i jedan medjunarodni sud uvazio da je nad Armenima pocinjen genocid? Nekako se ta kvalifikacija ustalila a ne znam da je bas dokumentovano i dokazano da su isli na unistenje Armena.
Mnoge drzave su priznale genocid nad Armenima. Ali to je sve politika. Sudovi su su politicki.
Najbolje je sagledati rezultate genocida i po vlastitoj savjesti odrediti se prema necemu. Meni su sudovi nebitni, obicne politicke institucije.
- Mlohavi
- Grean
#4920 Re: Republika Turska
Koji su rezultati, ja o tome i pricam, koji su dokumenti o tim zlocinima.
To sto ih je nestalo iz Anadolije ne znaci da su sistematski ubijani. Ja ne kazem da nisu, samo ne prica se o tome vec uopsteno o genocidu za razliku od genocida nad jevrejima gdje svi imamo nepobitne cinjenice u vidu Ausvica i ostalih logora. Nestalo je i milion Cecena u Sibiru pa niko ne tereti Ruse za genocid, jos se to opravdava navodnom saradnjom sa nacistima. Ako je vjerovati tim podacima to znaci da je 75% Cecena izbrisano sa lica zemlje nakon II svjetskog i nije genocid. Ja o tome pricam.
To sto ih je nestalo iz Anadolije ne znaci da su sistematski ubijani. Ja ne kazem da nisu, samo ne prica se o tome vec uopsteno o genocidu za razliku od genocida nad jevrejima gdje svi imamo nepobitne cinjenice u vidu Ausvica i ostalih logora. Nestalo je i milion Cecena u Sibiru pa niko ne tereti Ruse za genocid, jos se to opravdava navodnom saradnjom sa nacistima. Ako je vjerovati tim podacima to znaci da je 75% Cecena izbrisano sa lica zemlje nakon II svjetskog i nije genocid. Ja o tome pricam.
- Kikibombona
#4921 Re: Republika Turska
Grean wrote:Koji su rezultati, ja o tome i pricam, koji su dokumenti o tim zlocinima.

mucene, silovane i na kraj na krst razapete

turski cinovnik sa hranom provocira gladnu armensku djecu

Turci su u velikim gradovima pohvatali armenske intelektualce i sve ih pobili. Niko nije ostao. Sistemski su unistili najproduktivniji dio stanovnistva. Totalno unistenje jednog naroda.
Genocidnu politiku bastine 100 godina nakon sto se desio. Uhvati me jeza na pomisao da ce i ova nasa plemena za 100 godina isto tako negirati genocide, masakre, zlocine...
Negatora genocida je uvijek bilo, kada je ne znam koji genocid u pitanju, od onog nad Zidovima - do ovog naseg nad Bosnjacima u Srebrenici. Ja uopste ne zelim o tome polemisati, iako sam o tome dosta procitao, jer ce tako ispasti da zelim dokazati nesto sto je evidentno...
- Tito_i_Partija
#4922 Re: Republika Turska
https://en.wikipedia.org/wiki/Armenian_ ... ecognitionGrean wrote:Mene interesuje je li i jedan medjunarodni sud uvazio da je nad Armenima pocinjen genocid? Nekako se ta kvalifikacija ustalila a ne znam da je bas dokumentovano i dokazano da su isli na unistenje Armena.
- madner
#4923 Re: Republika Turska
Sve super, ali uloga Kurda u tom genocidu je takva da ovo dodje kao da se sutra BiH Srbi okrenu da drze lekcije Srbiji zbog Srebrenice. Kurdske jedinice su izvrsioici, postavljenje od Porte da brane granice od Rusije i Armena.
- Kikibombona
#4924 Re: Republika Turska
Zasto ne bi Srbi iz BiH mogli drzati lekciju Srbiji zbog genocida u Srebrenici, ako bi do tada Srbi u BiH priznali genocid a Srbija se tome i dalje suprostavljala??madner wrote:Sve super, ali uloga Kurda u tom genocidu je takva da ovo dodje kao da se sutra BiH Srbi okrenu da drze lekcije Srbiji zbog Srebrenice. Kurdske jedinice su izvrsioici, postavljenje od Porte da brane granice od Rusije i Armena.
- Krokodajl
#4925 Re: Republika Turska
Mi Bošnjaci ni po koju cijenu ne bi smjeli negirati Armenski genocid, mi koji smo takve strahote prošli tri put u proteklih 150 godina.
Ne mrzim Tursku šta više cijenim šta ta zemlja u ekonomskom pogledu radi za moju zemlju danas ali u nekim stvarima treba biti realan i iskren.
Armenski narod je sistematski ubijan i protjerivan sa prostora veličine trećine današnje Turske, ni jedno Armensko uho nije ostalo, strahote i golgote koje je taj narod prošao je nemoguće objasniti, oni koji su imali sreće ili su barem mislili da su imali sreće krenuli su na duge marševe prema Damasku i Deir ez Zoru, pročitajte malo o logoru u Deir ez Zoru gdje su Arapi dopustili Armenima da ostanu (njih oko 150 000) kada su vlasti u Istanbulu čule da su Armeni u DeZ ok naredili su smjenu gradonačelnika grada i postavili lika lojalnog vlasti u Istanbulu koji je naredio da se Armenima ne smije dostavljati nikakva pomoć.
Armenski narod je protjeran sa svojih vjekovnih ognjišta i nikada se tamo nisu vratili, ostali su živjeti na prostoru kao kada bi mi Bošnjaci opstali samo u Bihaću. I da se nadovežem, mi Bošnjaci smo se vratili i u Srebrenicu i u Prijedor i u Bijeljinu, Armeni se u Van i Sivaš NIKAD nisu vratili.
Ne podržavam politiku koju vodi Armenija, volim Tursku kao bratsku i prijateljsku zemlju, ali Armenski genocid NIKADA ne smijemo negirati.
Ne mrzim Tursku šta više cijenim šta ta zemlja u ekonomskom pogledu radi za moju zemlju danas ali u nekim stvarima treba biti realan i iskren.
Armenski narod je sistematski ubijan i protjerivan sa prostora veličine trećine današnje Turske, ni jedno Armensko uho nije ostalo, strahote i golgote koje je taj narod prošao je nemoguće objasniti, oni koji su imali sreće ili su barem mislili da su imali sreće krenuli su na duge marševe prema Damasku i Deir ez Zoru, pročitajte malo o logoru u Deir ez Zoru gdje su Arapi dopustili Armenima da ostanu (njih oko 150 000) kada su vlasti u Istanbulu čule da su Armeni u DeZ ok naredili su smjenu gradonačelnika grada i postavili lika lojalnog vlasti u Istanbulu koji je naredio da se Armenima ne smije dostavljati nikakva pomoć.
Armenski narod je protjeran sa svojih vjekovnih ognjišta i nikada se tamo nisu vratili, ostali su živjeti na prostoru kao kada bi mi Bošnjaci opstali samo u Bihaću. I da se nadovežem, mi Bošnjaci smo se vratili i u Srebrenicu i u Prijedor i u Bijeljinu, Armeni se u Van i Sivaš NIKAD nisu vratili.
Ne podržavam politiku koju vodi Armenija, volim Tursku kao bratsku i prijateljsku zemlju, ali Armenski genocid NIKADA ne smijemo negirati.