BHTelekom vs Eronet vs Mtel vs ostali mobilni operateri

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply

ko nudi najbolje usluge po najnižim cijenama ?

bhtelecom
14
20%
eronet
7
10%
mtel
7
10%
haloo
4
6%
Novotel
38
54%

Total votes: 70

Sanjarko

#4901 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Sanjarko »

Cupko_ wrote:
dugonja wrote:top lista najbolje stalne ponude mobilnog interneta na mjesec dana

1. GOfree ................ 8 GB = 12 KM ( 4 puta po 2 GB svakih 7 dana po 3 KM) uz flat 128 kbps http://www.gofree.ba/tarife/goMeni
2. mtel frend ........... 5 GB = 11.70 KM uz flat na 128 kbps http://www.mtel.ba/mmusluge
3. GOfree .................3 GB = 10 KM uz flat 128 kbps http://www.gofree.ba/tarife/goMeni
4. haloo ................. 4 GB = 12 KM ( 4 x 1 GB svakih 7 dana) http://www.haloo.ba/mobilni-internet-s62
5. haloo ................. 2 GB = 8 KM http://www.haloo.ba/mobilni-internet-s62
6. ultra nova............. 1 GB = 10 KM
7. eronet, hej! tarifa.. 1 GB = 10 KM http://www.hteronet.ba/privatni-korisni ... ja-surfaj/
8. ultra nova..............5 GB = 15 KM
Imaš i na Eronetu na svakoj tarifi tu opciju 4GB za 12KM ako već brojiš i te aktivacije svakih 7 dana.
Nije mu tacno ni za Halo. Sad je i kod njih sve duplo.
dugonja

#4902 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by dugonja »

kao prvo pročitaj naslov i uvod gdje lijepo piše STALNA pomuda
haloo ima samo akciju

kao drugo najgori ste vi sto uprazno kenjate
jel te neko tjera da ostaneš na mtelu

ja bio nezadovoljan ultrom kod bht idiota i odjebo ih prije dvije godine i prenio broj kod drugog operatera
kraj priče....tačka
Sanjarko

#4903 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Sanjarko »

dugonja wrote:kao prvo pročitaj naslov i uvod gdje lijepo piše STALNA pomuda
haloo ima samo akciju

ja bio nezadovoljan ultrom kod bht idiota i odjebo ih prije dvije godine i prenio broj kod drugog operatera
kraj priče....tačka
Ma ne mogu. Nemam vi-fi. Ovaj Mtel mi je preko stika internet i koristim ga za laptop dok na mobitelu placam Halo. Razmisljao sam da hvatam sa mobitela internet ali bi pregorio jer koristim i mobitel i laptop satima. Pola dana mozda skoro. A ovo u vezi Hala sam mislio na trenutno kao ponudu ne na stalnu. Nije problem kako kazes odj-bat ali ne mogu. Zato ono i pitam. Da mi je neki novi uredzaj uzeti pa da kombinujem dvoje recimo, dvije ponude jer mi je ovaj sadasnji slabi mobitel dual sim. A da imam vi-fi ne bi placao ni jedno.
Sanjarko

#4904 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Sanjarko »

Vizionar 1985 wrote:
dugonja wrote:kao prvo pročitaj naslov i uvod gdje lijepo piše STALNA pomuda
haloo ima samo akciju

kraj priče....tačka
Ma ne mogu. Nemam vi-fi. Ovaj Mtel mi je preko stika internet i koristim ga za laptop dok na mobitelu placam Halo. Razmisljao sam da hvatam sa mobitela internet ali bi pregorio jer koristim i mobitel i laptop satima. Pola dana mozda skoro. A ovo u vezi Hala sam mislio na trenutno kao ponudu ne na stalnu. Nije problem kako kazes odj-bat ali ne mogu. Zato ono i pitam. Da mi je neki novi uredzaj uzeti pa da kombinujem dvoje recimo, dvije ponude jer mi je ovaj sadasnji slabi mobitel dual sim. A da imam vi-fi ne bi placao ni jedno.
Recimo uzeo bi primjerice ovo Mtel 5 Gb i Halo ili Go pa preko mobitela furao. Jedno za laptop, rad, surfanje a drugo za filmove, utakmice. Ali nemam viska uredzaja. Da imam viska mobitel ili tablet do sada bi ukinuo ovaj internet preko stika Mtel-ov.
dugonja

#4905 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by dugonja »

pa i wi fi neko mora plaćat uglavnom kao adsl paket
jedino ako krades od komšije ne moraš

za tu razliku para koliko digo plaćaš mtelu mogo si dosad kupit solidan mobitel
150-160 KM se kreću NOVI sa 2/16 GB konfiguracijom što bi ti bilo dovoljno za korištenje moba kao hot spota sa koga onda možeš koristit internet na laptopu
kao polovne i dosta manje
Sanjarko

#4906 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Sanjarko »

Pokusao sam i skinuo softver da saljem internet sa stika ali nije radilo. Malo radilo i nesto se odmah pokvarilo. A kazem da sa mobitela to radim pregorio bi on a i ne hvata signal dobro i kako treba sa mobitela.
Sanjarko

#4907 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Sanjarko »

dugonja wrote:pa i wi fi neko mora plaćat uglavnom kao adsl paket
jedino ako krades od komšije ne moraš

za tu razliku para koliko digo plaćaš mtelu mogo si dosad kupit solidan mobitel
150-160 KM se kreću NOVI sa 2/16 GB konfiguracijom što bi ti bilo dovoljno za korištenje moba kao hot spota sa koga onda možeš koristit internet na laptopu
kao polovne i dosta manje
Ma znam da sam mogao ali nemam para da kupim a niko za nezaposlene nije ni davao osim Mtel-a ponudu tada. Ne znam je li daje bilo ko sada.
dugonja

#4908 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by dugonja »

kod bht imaš samo data karticu mnetmflat gdje uz ugovor na 24 mjeeeca imaš 6 GB mjesečno za 11,70 KM
to je bolje i od mtel nove ponude
https://www.bhtelecom.ba/portalnovost+M5f801cc1246.html
uz taj paket možeš kupit neki mob iz njihove ponude i takođe na 24 rate otplaćivat
gledaj da bude dual sim
tu data karticu stavis u mob kao drugu uz onu koja ti je govorna i imas internet na mobu a sa hot spotom možeš predavat po potrebi i na laptop
Sanjarko

#4909 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Sanjarko »

dugonja wrote:kod bht imaš samo data karticu mnetmflat gdje uz ugovor na 24 mjeeeca imaš 6 GB mjesečno
https://www.bhtelecom.ba/6223.html
uz taj paket možeš kupit neki mob iz njihove ponude i takođe na 24 rate otplaćivat
gledaj da bude dual sim
tu data karticu stavis u mob kao drugu uz onu koja ti je govorna i imas internet na mobu a sa hot spotom možeš predavat po potrebi i na laptop
Ma vidio sam juce. Ali moze li nezaposleno lice bez primanja. Prije nije moglo. Gledao sam juce nisu im uredzaji ni toliko losi, mislim kakve ja imam meni bi bili dobri a nisu ni skupi od 28 do mislim 40 km, rata par km. Istina ima i masina pravih ali po 50 km su za njih rate.

Kazem da imam visak uredzaj izgasio bi ovo od Mtel-a odavno.
Frankyee

#4910 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Frankyee »

Da li postoji neka realna mjerenja prosjecne brzine mobilnog interneta ?

Mislim da niko nema 4G ali kakva je brzina na 3G kod operatora ?
Frankyee

#4911 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Frankyee »

Evo podatak koji sam nasao na internetu , da li ovo bar otprilike tacno ?

Sa vecernjeg lista august 2016 :

BiH je pri samom dnu kad je brzina mobilnog interneta u pitanju. Prosječna brzina je 5,61 Mb/s što je tek za 3,41 Mb/s brže od najgoreg Afganistana gdje je prosječna brzina 2,2 megabajta po sekundi. Primjera radi, najbrži mobilni internet ima Južna Koreja s 41,34 Mb/s. Kad je u pitanju vrijeme koje korisnici provedu na Wi-Fi vezi, bh. građani ga koriste 74 posto vremena, dok korisnici u Etiopiji na Wi-Fi-ju provode oko 70 posto vremena, piše Večernji list BiH. Razgovori, poruke... U 93 od 95 zemalja koje su sudjelovale u istraživanju, korisnici mogu više od 50% vremena koristiti 3G ili bolje mreže, a u velikoj većini zemalja 3G ili bolje mreže su korisnicima na raspolaganju 75% vremena. Što se tiče zemalja, u J. Koreji, Japanu, Izraelu, Singapuru i Finskoj korisnici imaju 3G i bolje mreže na raspolaganju 93% vremena. A kad je u pitanju trošenje tog vremena, velik broj ljudi ga provodi na Skypeu, WhatsAppu, Viberu, Messengeru... a to su aplikacije za besplatnu komunikaciju, pozive i poruke, koja se odvija preko interneta. Cilj je uvesti regulacije koje izjednačavaju korištenje navedenih platformi s telekomunikacijskim operaterima. Takve platforme itekako su ugrozile zaradu velikih teleoperatera i to bi uskoro moglo biti regulirano posredstvom Europske komisije jer teleoperateri tvrde da im tzv. nelojalna konkurencija otima tržište. Posebna regulacija Vrijeme će pokazati hoće li i na koji način ovo potpuno biti regulirano, ali promjene stižu i korištenje bežičnog interneta u BiH moglo bi itekako pasti ako se uvede plaćanje komunikacijskih platformi.•

Pročitajte više na: https://www.vecernji.ba/vijesti/bih-pri ... ji-1108358 - www.vecernji.ba
dugonja

#4912 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by dugonja »

Vizionar 1985 wrote:
dugonja wrote:kod bht imaš samo data karticu mnetmflat gdje uz ugovor na 24 mjeeeca imaš 6 GB mjesečno
https://www.bhtelecom.ba/6223.html
gledaj da bude dual sim
Ma vidio sam juce. Ali moze li nezaposleno lice bez primanja. Prije nije moglo. Gledao sam juce nisu im uredzaji ni toliko losi, mislim kakve ja imam meni bi bili dobri a nisu ni skupi od 28 do mislim 40 km, rata par km. Istina ima i masina pravih ali po 50 km su za njih rate.

Kazem da imam visak uredzaj izgasio bi ovo od Mtel-a odavno.
evo akcija bht lopova za Alcatel mobitele
https://www.bhtelecom.ba/vijest+M5ad8063b86e.html

ovaj model ti je taman
Alcatel Shine Lite
https://www.bhtelecom.ba/mobini-telefon ... ff0a8.html
Display (rezolucija / broj boja) 5.0” HD, 1280 x 720 pixels IPS
Memorija ROM: 16GB, End user memory: 9.5GB, RAM: 2GB, Micro SD: do 128GB
Baterija 2460 mAh

a došo bi te 12,60 KM mjesečno na 24 mjeseca
plus naravno 11,70 KM za mnetmlfat1
Baš kolko sad plaćaš mjesečno mtelu čovječe

mada nisam siguran da li prodaju dual sim verziju
stoga evo Huawei dual sim
bar DS u nazivu ukazuje mada bht idioti u opisu uređaja nigdje ne navode pa je dobro provjerit ipak
a još povoljniji cijenom, rata manja 10,70
https://www.bhtelecom.ba/mobini-telefon ... 25a73.html
Sanjarko

#4913 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Sanjarko »

dugonja wrote:

Code: Select all

evo akcija bht lopova za Alcatel mobitele
https://www.bhtelecom.ba/vijest+M5ad8063b86e.html

ovaj model ti je taman
[b]Alcatel Shine Lite[/b]
https://www.bhtelecom.ba/mobini-telefon+M5a8af2ff0a8.html
Display (rezolucija / broj boja) 	5.0” HD, 1280 x 720 pixels IPS
Memorija 	ROM: 16GB, End user memory: 9.5GB, RAM: 2GB, Micro SD: do 128GB
Baterija 	2460 mAh

a došo bi te 12,60 KM mjesečno na 24 mjeseca
plus naravno 11,70 KM za mnetmlfat1
Baš kolko sad plaćaš mjesečno mtelu čovječe

mada nisam siguran da li prodaju dual sim verziju
stoga evo Huawei dual sim
bar DS u nazivu ukazuje mada bht idioti u opisu uređaja nigdje ne navode pa je dobro provjerit ipak
a još povoljniji cijenom, rata manja 10,70
https://www.bhtelecom.ba/mobini-telefon+M51286825a73.html
Hvala. :thumbup:
Sanjarko

#4914 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Sanjarko »

Pohvala za BHT-kom stranicu. Dobro su je sredili. Prilicno je prijateljski za korisnika dok u Eronetu nije, nije bas ni u MTel-u.
Gledao sam i ja juce. Evo ima ovaj neki Alkatel nije uopste skup. Ne sjecam se koji ali sam ga zabiljezio u bukmarke. Malo je slabiji od ovog sto si predlozio ali je i jeftiniji. Taman tako dodze ko na MTel-u pretplata.

:thumbup:
dugonja

#4915 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by dugonja »

Nisam siguran da im je ijedan alcatel dual sim koji tebi treba jer druga kartica bi ti bila samo data dakle bez opcije razgovora
Onaj Huawei bi trebo da je dual sim bar ukazuje u nazivu ono DS a posto s bhtelekom degenima nikad nisi načisto treba i to provjerit

Iako ima i ona DUAL IMSI opcija kod njih gdje na jednu karticu mogu nakačit virtuelno dvije pa onda ti paše i bilo koji mob i da nije dual
Sanjarko

#4916 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Sanjarko »

dugonja wrote:Nisam siguran da im je ijedan alcatel dual sim koji tebi treba jer druga kartica bi ti bila samo data dakle bez opcije razgovora
Onaj Huawei bi trebo da je dual sim bar ukazuje u nazivu ono DS a posto s bhtelekom degenima nikad nisi načisto treba i to provjerit

Iako ima i ona DUAL IMSI opcija kod njih gdje na jednu karticu mogu nakačit virtuelno dvije pa onda ti paše i bilo koji mob i da nije dual
Ma imam dual mobitel vec samo je slab pa nisam njega koristio iz straha da ne pregori. Ako kupim novi imati cu visak uredzaj pa cu sa starog hvatati pa pregori, pregori. Hvala na svemu. Vjerovatno uzmem ovo 11,70; uredzaj novi i da li Go ili Mtel za dodatni net, 4 Gb i plus 5 ili 8 dodatno po potrebi. A sve furam sa stika i starog ovog dual mobitela. Opet ustedim kako god racunam. :thumbup:
dugonja

#4917 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by dugonja »

nisi ti to nešto dobro skonto
ne možeš mobitel sam od sebe uzet na rate
nego samo uz neku pretplatu, tj. uz mnetmflat1 na 24 rate gdje ćeš plaćat taj internet 11,70 plus ratu za mob 10,70, za Huawei DS
Sanjarko

#4918 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Sanjarko »

dugonja wrote:nisi ti to nešto dobro skonto
ne možeš mobitel sam od sebe uzet na rate
nego samo uz neku pretplatu, tj. uz mnetmflat1 na 24 rate gdje ćeš plaćat taj internet 11,70 plus ratu za mob 10,70, za Huawei DS
Ma sve sam shvatio. Veliko Hvala. :thumbup:

:kakoste:
dugonja

#4919 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by dugonja »

pa govoriš da ćeš uzet za internet gofree ili mtel
Sanjarko

#4920 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Sanjarko »

dugonja wrote:pa govoriš da ćeš uzet za internet gofree ili mtel
Ma dodatno jer mi je malo 4 Gb. Oko 10-14 mi je taman a sada to placam 23,40+8 ili 12 km. Znaci sada placam 36 km jer Mtel ima 1 km provizije na placanje racuna. A po ovome ako uzmem ce doci 11,70+11,70 ili 8 km po potrebi i uredzaj rata 8 km to je sve oko 32 km. Znaci ustedim oko 4 km mozda i jos i uredzaj novi dobijem sto sada na Mtel-u nemam.

Sve sam shvatio. Veliko Hvala. :thumbup:
dugonja

#4921 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by dugonja »

mnetmflat1 je na 24 mjeseca 6 GB
ima i mnetflat2 12 GB za 25 KM
a uz ovu je i rata na mob manja, samo 8 KM !!!
za onaj Huawei
Sanjarko

#4922 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Sanjarko »

dugonja wrote:mnetmflat1 je na 24 mjeseca 6 GB
Ma znam. Ali ne bi da se obavezem na 2 godine, nego samo na godinu. A kazem na Go recimo po potrebi mogu da dokupim net dodatni. Dosta mi za surfanja 4 Gb a za ostalo mogu na nekom drugom telekomu da dokupim po potrebi a dobijam uredzaj sto sad na Mtel-u nemam. :D :thumbup:
Sanjarko

#4923 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Sanjarko »

Vizionar 1985 wrote:
dugonja wrote:mnetmflat1 je na 24 mjeseca 6 GB
Ma znam. Ali ne bi da se obavezem na 2 godine, nego samo na godinu. A kazem na Go recimo po potrebi mogu da dokupim net dodatni. Dosta mi za surfanja 4 Gb a za ostalo mogu na nekom drugom telekomu da dokupim po potrebi a dobijam uredzaj sto sad na Mtel-u nemam. :D :thumbup:
I opet ustedim oko 4 km. :thumbup:
dugonja

#4924 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by dugonja »

al na 12 mjeseci ti je onda rata na mob Huawei jarane 24 KM mjesečno
a mnetmflat1 samo 4 GB
Sanjarko

#4925 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Sanjarko »

dugonja wrote:al na 12 mjeseci ti je onda rata na mob Huawei jarane 24 KM mjesečno
a mnetmflat1 samo 4 GB
Znam. Ali ovaj sto sam gledao je mislim 12 km ili 8, ne sjecam se. Jest slabiji ali je bolji od trenutnog koji je malo falilo danas da krahira jer nekim aplikacijama i bez azuriranja data podatci rastu a jednoj se ne mogu ni izbrisati.

Razumjeli smo se i Veliko ti Hvala Prijatelju. :thumbup:
Post Reply