Pa eto može i ona proći, mada ne volim RE filmove. Samo igre... i to one starecendlerbing wrote:MarlboroGold wrote: Ma kakva Lara... Claire Redfield iz RE![]()
![]()
Šta fali Alice?
To ti igrala RE?
Pa eto može i ona proći, mada ne volim RE filmove. Samo igre... i to one starecendlerbing wrote:MarlboroGold wrote: Ma kakva Lara... Claire Redfield iz RE![]()
![]()
Šta fali Alice?
Samo je prvi RE film valjao. Ostalo je smeće.triconja wrote:Kakav rezident ivel, ljudi glupi ko da im fali hemisfera ipo mozga, zene su pokazane u nekoj tradicionalnoj ulozi vecinom a alis je sve osim cojik, znaci kljukali je gmo hranom pa zglajzalacendlerbing wrote:MarlboroGold wrote: Ma kakva Lara... Claire Redfield iz RE![]()
![]()
Šta fali Alice?![]()
![]()
Edit: mislim u filmskom univerzumu, ili univerzumu u kojem se vrsi radnja
Da ti odgovorim kontrapitanjem - da li bi mogle biti i role models za muskarce? Recimo uspjesne u nekom biznisu u kojem bih i ja zelio biti ili sutra moja djeca. Zasto se uvijek mora dijeliti na spolove?Bloo wrote:Na stranu feminizam, pogledajmo kriticki.MarlboroGold wrote: Ma kakva Lara... Claire Redfield iz RE
Imas protkane stereotipe vremena. Da li neko zeli da te zene budu role models za njihove kcerke? Sta one predstavljaju? Simboli su cega?
Dje ces maksumu pokazivat mejnstrim pokusaje nametanja obrazaca ponasanja i indukcije u arehetipove koji odgovaraju trenutnom sefu crtadzija?Bloo wrote:
Identifikuješ se sa onim što vidiš i što ti najviše liči.MarlboroGold wrote:Da ti odgovorim kontrapitanjem - da li bi mogle biti i role models za muskarce? Recimo uspjesne u nekom biznisu u kojem bih i ja zelio biti ili sutra moja djeca. Zasto se uvijek mora dijeliti na spolove?Bloo wrote:Na stranu feminizam, pogledajmo kriticki.MarlboroGold wrote: Ma kakva Lara... Claire Redfield iz RE
Imas protkane stereotipe vremena. Da li neko zeli da te zene budu role models za njihove kcerke? Sta one predstavljaju? Simboli su cega?
Znas ono... o ukusima se ne raspravlja. Tebi ako ne lezi ima neko kome hoce.triconja wrote:Kako necu znat, ja pregledo haman jos neki zombi film prije resident evil, pregledo helrajser i in the mouth of madness. Ostale mi od helrajsera traume dosta dugo vremenacendlerbing wrote:Znam triconi, više sam se pokušala zezati nego ti šukati al hajd nema vze.
Ne znam...kod mene ga je proguralo što je bio prvi zombi film koji sam gledala. Nema tog stereotipa koji mi ga je mogao pokvarit i znaš kad ti nešto ostane u dobrom sjećanju?!![]()
![]()
, in the mouth of madness mi posto najdrazi film
. Sta ces, bio zlatni vakat onih video rekordera i kaseta poslije rata a u mene moji gledali vecinom horore
.
Bio je i meni cudan u nekom pozitivnom smislu resident evil kad sam ga prvi put gledo, svih mi dodje zenska i ubi boga oca, sto je bilo za ne povjerovat meni kao malom
Bloo svaka ti je ko u njegosa, znas situaciju u bobuBloo wrote: Identifikuješ se sa onim što vidiš i što ti najviše liči.
Tako je meni Batman uzor![]()
Može naravno u nekom idealnom svijetu gdje ROD (ne spol) je nebitan. Gdje nećeš svog sina ružiti ako želi da bude Wonderwomanniti curicu ako želi da se obuče kao Batman...
Od malih nogu mi se nude muški likovi kao role models, heroji, časni, spremni stati u odbranu prave stvari itd...
Ne mora mainstreamtriconja wrote: Dje ces maksumu pokazivat mejnstrim pokusaje nametanja obrazaca ponasanja i indukcije u arehetipove koji odgovaraju trenutnom sefu crtadzija?
Najbolje ga od malena indukovat u analizu i skepticizam svega i svaceg![]()
![]()
Što se tiče stripova, ako zanemarimo arhetipe, junaci nas uče određenim poželjnim karakternim osobinama - čast, odanost, požrtvovanost et cetera...triconja wrote:Bloo svaka ti je ko u njegosa, znas situaciju u bobuBloo wrote: Identifikuješ se sa onim što vidiš i što ti najviše liči.
Može naravno u nekom idealnom svijetu gdje ROD (ne spol) je nebitan. Gdje nećeš svog sina ružiti ako želi da bude Wonderwomanniti curicu ako želi da se obuče kao Batman...
Od malih nogu mi se nude muški likovi kao role models, heroji, časni, spremni stati u odbranu prave stvari itd...![]()
Meni nije jasno sto se i dalje provlaci ideja uzora maloj djeci u obliku ljudi koji tesko da mogu pokazati emocije, koji su spremni da ubiju ako treba nekog zastititi i to tako da ih boli ona stvar na koji ce nacin ubiti i da o tome uopste kasnije ne razmisljaju, znaju smjestiti zenu a i sve druge gdje im je mjesto i to na nacin javne uvrede i ponizavanja.
A nema ratova!? Sto ces tako odgajat djecu ako nema perpetualni rat?
Đe nju nađe?! Jest da je doživjela tragediju, ali ono što je radila iz osvete je horor. Npr. zakucavanje Rimljanki na križ, sa odrezanim dojkama, koje im uguraju u usta.Bloo wrote:Ne mora mainstreamtriconja wrote: Dje ces maksumu pokazivat mejnstrim pokusaje nametanja obrazaca ponasanja i indukcije u arehetipove koji odgovaraju trenutnom sefu crtadzija?
![]()
Evo ima Boudicakrvi do koljena, mrtvijeh Rimljana posvuda...
WW ti se nudila pa si opet izabrala Batmana. What's wrong with you?Bloo wrote: Identifikuješ se sa onim što vidiš i što ti najviše liči.
Od malih nogu mi se nude muški likovi kao role models, heroji, časni, spremni stati u odbranu prave stvari itd...
Postoji objektivno i subjektivno. Kad se prica objektivno stvari se gledaju na nacin na koji se mogu usporedjivati po nekim fer kriterijima u cilju rasprave o nekoj tematici. Ako je nesto prikazano na nacin na koji je prikazano objektivno je to tako kako je prikazano a subjektivno moze biti sta god ti hoces da bude.MarlboroGold wrote: Znas ono... o ukusima se ne raspravlja. Tebi ako ne lezi ima neko kome hoce.
Ahem.MarlboroGold wrote:WW ti se nudila pa si opet izabrala Batmana. What's wrong with you?Bloo wrote: Identifikuješ se sa onim što vidiš i što ti najviše liči.
Od malih nogu mi se nude muški likovi kao role models, heroji, časni, spremni stati u odbranu prave stvari itd...![]()
Problem u tome je woman kod WW i man kod Bat. Vec su unaprijed odredili sta su ti likovi... samo kad izgovore WW i vide muskarca u tom cosplayu mnogima bi to zasmetalo. The Bat bi bilo bolje
Kazes mogu rimljani tako!radit a cim pagani i to pride zenska nesto slicno uradi to je bolesno i pogresno do zla boga?irac300 wrote:Đe nju nađe?! Jest da je doživjela tragediju, ali ono što je radila iz osvete je horor. Npr. zakucavanje Rimljanki na križ, sa odrezanim dojkama, koje im uguraju u usta.Bloo wrote:Ne mora mainstreamtriconja wrote: Dje ces maksumu pokazivat mejnstrim pokusaje nametanja obrazaca ponasanja i indukcije u arehetipove koji odgovaraju trenutnom sefu crtadzija?
![]()
Sounds like fun! Da li je horor jer je to radila kao žena ili je to horor jer je nehumano?irac300 wrote:Đe nju nađe?! Jest da je doživjela tragediju, ali ono što je radila iz osvete je horor. Npr. zakucavanje Rimljanki na križ, sa odrezanim dojkama, koje im uguraju u usta.Bloo wrote:Ne mora mainstreamtriconja wrote: Dje ces maksumu pokazivat mejnstrim pokusaje nametanja obrazaca ponasanja i indukcije u arehetipove koji odgovaraju trenutnom sefu crtadzija?
![]()
@Bloo ne zajabaji, nebitno ko radi, nego šta radi.Bloo wrote: Sounds like fun! Da li je horor jer je to radila kao žena ili je to horor jer je nehumano?
Jbg kad nemam ženskih verzija Rockija, Ramba, Bruce Leea
irac300 wrote:@Bloo ne zajabaji, nebitno ko radi, nego šta radi.Bloo wrote: Sounds like fun! Da li je horor jer je to radila kao žena ili je to horor jer je nehumano?
Jbg kad nemam ženskih verzija Rockija, Ramba, Bruce Leea
Ja rek'o? Mašio si ti jarane cijeli fudbal haman. Samo sam aludirao da nije ni ona neki primjer junakinje, jer je užaš radila, ne samo muškarcima/legionarima, nego djeci, ženama.triconja wrote: Kazes mogu rimljani tako!radit a cim pagani i to pride zenska nesto slicno uradi to je bolesno i pogresno do zla boga?
Pu pu pu...gluho bilo, vraćaj Boudicu.Bloo wrote:irac300 wrote:@Bloo ne zajabaji, nebitno ko radi, nego šta radi.Bloo wrote: Sounds like fun! Da li je horor jer je to radila kao žena ili je to horor jer je nehumano?
Jbg kad nemam ženskih verzija Rockija, Ramba, Bruce Leea![]()
![]()
Dobro, dobro.
Eto, možda da nađemo neki drugi uzor za curice...
Sebija?
Tebi je nebitan. Ja tebi govorim o percepciji drugih.Bloo wrote:Ahem.MarlboroGold wrote:WW ti se nudila pa si opet izabrala Batmana. What's wrong with you?Bloo wrote: Identifikuješ se sa onim što vidiš i što ti najviše liči.
Problem u tome je woman kod WW i man kod Bat. Vec su unaprijed odredili sta su ti likovi... samo kad izgovore WW i vide muskarca u tom cosplayu mnogima bi to zasmetalo. The Bat bi bilo bolje
wonderwoMAN....![]()
Opet brkaš rod i spol.
Rod Batmana i WW je nebitan. Spol je vidljiv.
Ako želim da budem batman biću batman
i deadpool...
I ako ti želiš da dođeš obučen kao Furiosa iz Mad Maxa...dođi
Ja bih zbog Barbie objavio dzihad kaurima...Bloo wrote:Što se tiče stripova, ako zanemarimo arhetipe, junaci nas uče određenim poželjnim karakternim osobinama - čast, odanost, požrtvovanost et cetera...triconja wrote:Bloo svaka ti je ko u njegosa, znas situaciju u bobuBloo wrote: Identifikuješ se sa onim što vidiš i što ti najviše liči.
Meni nije jasno sto se i dalje provlaci ideja uzora maloj djeci u obliku ljudi koji tesko da mogu pokazati emocije, koji su spremni da ubiju ako treba nekog zastititi i to tako da ih boli ona stvar na koji ce nacin ubiti i da o tome uopste kasnije ne razmisljaju, znaju smjestiti zenu a i sve druge gdje im je mjesto i to na nacin javne uvrede i ponizavanja.
A nema ratova!? Sto ces tako odgajat djecu ako nema perpetualni rat?
U stripovima adaptiranim za djecu imaš clear cut razliku između dobra i zla (kada odrasteš i počneš čitati graphic novels vidiši puno puno sivila), prikaz poželjnih odnosa - kako se ophoditi prema prijateljima, životinjama, nepravdi...kako biti hrabar i neustrašiv.
I onda se sjetim da sam imala Barbie album gdje su se lijepile sličice. I od svih nebuloza šta plavuša radi, sjećam se živo samo jedne. Barbie na ekspediciji. Pomaže i spasava male tuljane![]()
Ostatak godine valjda lakira nokte
Hm...Bloo wrote:
Opet brkaš rod i spol.
Rod Batmana i WW je nebitan. Spol je vidljiv.