PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post Reply

Šta su za vas najbitniji ciljevi protesta poput ovog u Tuzli?

Smanjenje troškova administracije na sve moguće načine a posebno kroz smanjenje plata političarima, te ukidanje svih povlastica (paušala, naknada, itd)
204
26%
Postavljanje stručnih i odgovornih, a ne podobnih kadrova na odgovorne funkcije (ukidanje stranačke raspodjele)
124
16%
Oduzimanje nelegalno stečene imovine i revizija privatizacije, te prodaja oduzete imovine radi namirivanja radničkih potraživanja
159
21%
Sudski progon i kažnjavanje odgovornih za privatizacijski kriminal, te procesuiranje i kažnjavanje svih slučajeva nepotizma i korupcije
89
11%
Efikasnije sudstvo u službi građana (a ne političara i tajkuna)
36
5%
Ukidanje kantona i jačanje države, uz puno uvažavanje etničkih prava
49
6%
Ravnomjerno a ne proporcionalno povećanje penzija i socijalnih davanja
19
2%
Ostavke onih prema kojima su protesti usmjereni (kantonalne vlade, ministri)
18
2%
Uvođenje prijevremenih izbora kao opcije za promjenu vlasti, te objedinjavanje općih i općinskih izbora
22
3%
Nasilne smjene vlasti s ciljem dokazivanja vlastodršcima da su oni u službi građana, a ne obrnuto
54
7%

Total votes: 774

Janjicar

#4901 Re: PROTESTI!!!

Post by Janjicar »

Hahaha unisti ih momak, ima muda do poda :D

Nakon svakog dana vidi se da momak nema politicku pozadinu a i ako je bilo takvih grupa nesvjesno su mu pomogle da momak dodje do cilja kojeg je obecavao "Za bolje sutra"
matematicar_teski

#4902 Re: PROTESTI!!!

Post by matematicar_teski »

sta ovaj misli da je che gevara :lol: :lol: :lol:

trazili ste dobili ste fahru
SMRT-SDASBBSDP

#4903 Re: PROTESTI!!!

Post by SMRT-SDASBBSDP »

Beobachter wrote:
SMRT-SDASBBSDP wrote:Kad me ubijediš da nana Hatidža iz Nahoreva neće glasati za SDA, složit ću se sa tobom.
A dobro šta bi ti? Da nana Hatidža iz Nahoreva izađe na izbore i glasa kako TI hoćeš? Ja demokrate sa gusinjskih visoravni! Nana Hatidža iz Nahoreva kao i svaka druga nana i đedo imaju pravo glasati po svojoj volji. E upravo toga se demokrate gusinjske škole boje k'o đavo križa. I neka se boje ...
Spusti loptu, budžetlijo. Gusinje ti je i dovela SDA stranka. A sad lagano razligu :bih:
miop

#4904 Re: PROTESTI!!!

Post by miop »

emmir1 wrote:
ins wrote:
emmir1 wrote:15:05 Predstavnica neformalne grupe građana, Amra Dulić, inače predsjednica MO SBB Dobrinja A, izašla je s pregovora u zgradi Vlade FBiH, na kojima je prisustvovao premijer Nermin Nikšić te nekoliko ministara. Prema njenim riječima, Nikšić je poručio da neće dati ostavku, te da će odstupiti samo ako 'na njegovo mjesto dođe neko bolji od njega'.

Iz Vlade FBiH su naložili hitne izmjene izbornog zakona, a u vezi s vanrednim izborima. Na reviziju je upućena i dokumentacija jednog dijela ratne privatizacije.

Demonstranti tvrde kako će istrajati u svojim zahtjevima i nastaviti proteste.

Znači od 3 pregovarača danas su nam na pregovorima bilo dvoje iz SBB..

E jebat ću joj majku majčinu sutra ako je vidim
Ovo je tragikomicno, da ostavku Vlade na necemu sto bi trebale biti opstenarodne demonstracije trazi mladjahna ambiciozna clanica populisticke stranke koja ima 10% glasova! :-) :-) :-)

S tim, ja bi se ubio da sam na mjestu Niksica i cijele vlade, jer ocito tamo niko nije rekao "mlada damo, molimo da se predstavite ko ste i sta radite u zivotu", sto bi valjda trebalo biti prva stvar. Amateri! :run:

I za kraj, zaista bez namjere da uvrijedim nikoga, ali ja da sam danas bio tamo, i da je u moje ime usla pregovaracica iz Fahrine SBB, ja bi sada povracao po vlastitoj kuci od muke :cry:

Ja nisam znao , tek sam sad saznao.

Bujrum sutra pa da im stanemo u kraj
Image
Image

From: PRIBOJ
denimb

#4905 Re: PROTESTI!!!

Post by denimb »

Janjicar wrote:
strong69 wrote:Gdje su poljoprivrednici u ovoj prici? Ti su ljudi najebali i to je populacija koja je uz penzionere i rudare u najtezem polozaju. Niko od "gradanskih" aktivista nije ih zvao i ukljucio u rad a kamoli da ih pita za njihove zahtjeve. Oni su jedini i protestvovali zadnje 4 godine a mi smo ih pljuvali i nikad im niko od ovih Facebook udruzenja nije dao podrsku. Ne zaboravite da se u FBiH 50.000 domacinstava bavi poljoprivrednom i od toga zivi. To je 200.000 ljudi. A na margini su kako vlastodrscima tako i sadasnjim demonstrantima.
Nece da se eksponiraju kao ni Samostalni Sindikat, kao ni Rudari itd. dobro im je cim nisu zeljeli da podrze, da daju saopstenje i zasto ih moliti ?

Umjesto da javno podrži zahtjeve obespravljenih i opljačkanih radnika širom FBiH koji već danima traže pravdu na ulicama, Ismet Bajramović, predsjednika Saveza samostalnih sindikata BiH (SSSBiH) kako saznajemo već danima poziva predsjednike granskih Sindikata koji su pod njegovom ingerencijom, zahtijevajući od njih da javno iskažu podršku radu Vlade FBiH sa premijerom Nerminom Nikšićem (SDP) na čelu.

“Avazu” je ova informacija potvrđena iz više izvora. Pojedini Sindikalisti koji su pozvali našu redakciju tvrde da je Bajramović kao predsjednik Sindikata trebao pozvati sve radnike na demonstracije i na javno okupljanje u znak podrške svim obespravljenim građanima, a ne dijeliti lekcije iz udobne fotelje u koju su ga postavile vladajuće strukture.

Bajramoviću su inače mjesečna primanja 3.500 KM.
Ovo je iz avaza, ako ti se ne gadi...eto gdje je samostalni sindikat.
duminjo

#4906 Re: PROTESTI!!!

Post by duminjo »

Hocemo novu stranku na redovnim izborima ove godine. Clanovi stranke da budu ovi iz zahtjeva demonstranata i da se ta stranka zove SPIID.
kakavdanakneiskustvu

#4907 Re: PROTESTI!!!

Post by kakavdanakneiskustvu »

emmir1 wrote:„Ne dajem izjave ispolitiziranim, režimskim televizijama!“
ENVER KAZAZ ODBIO DA DA IZJAVU ZA RADONČIĆEVU TELEVIZIJU

:thumbup:
spinel_

#4908 Re: PROTESTI!!!

Post by spinel_ »

kakavdanakneiskustvu wrote:to su činjenice,ne laž,ne vidim što bi to nekog plašilo

pa plasis, jer tim "vjerujte mi na rijec" informacijama gradjane sprijecavas ( barem na ovom forumu ) da izadju na ulice..
zaista takvi ti postovi na ovoj temi ne trebaju, sve i da je to istina..
Panzer_Daddy

#4909 Re: PROTESTI!!!

Post by Panzer_Daddy »

kakavdanakneiskustvu wrote:
spinel_ wrote:
pišem,to se ne smije?[/b]

smije, ali svaki ti post o povrijedjenim i uvrijedjenim policajcima.. nema stvarno nikakve svrhe u tome... jer na ovoj temi onda zabusavas i plasis raju

to su činjenice,ne laž,ne vidim što bi to nekog plašilo
Ko o cemu,kurva o postenju....
Podsjetimo, navijača Želje Anera Kasapovića, srčanog bolesnika, policija je pretukla nakon utakmice u Zenici 2005. godine. MUP je propustio osigurati navijačima Želje da napuste grad bez sukoba s navijačima Čelika, pa je Manijake odlučio požuriti pendrecima. Anera, koji se pobunio, policajci su oborili na tlo, te krvnički izudarali iako ih je upozorio da ima srčanih problema. Preminuo je na povratku u Sarajevu sa samo 26 godina, a za njegovu smrt nitko nije odgovarao
Image
Dozer

#4910 Re: PROTESTI!!!

Post by Dozer »

emmir1 wrote:Kada čovjek sabere dva i dva jasno je što su glavni zahtjevi postali smjena vlade Federacije.

Umjesto da mijenjamo zakone , smanjujemo plate direktorima u državnim kompanijama , povećavamo penzije , prodajemo službena vozila , smanjujemo primanja političarima.

Danas se samo priča o smjeni vlade.

Svi kantoni su imali dobre zahtjeve a kod nas samo ono što je Fahri bitno
Zato sto nista od svega nije moguce dok se ne uradi boldirano...
Nazalost, ovdje je toliko stvari koje ne valjaju da je prakticno nemoguce sve ih i pobrojati, a kamoli sazeti i formulisati konkretne zahtjeve koima bi se sve obuhvatilo.
Ja i dalje tvrdim da se inicijalno moraju iz vlasti udaljiti sve stranke koje su na njoj vec 20 godina. Sve ostalo je prdimahovina koja nece poluciti nikakve konkretne rezultate.
Last edited by Dozer on 10/02/2014 21:06, edited 1 time in total.
asdf1

#4911 Re: PROTESTI!!!

Post by asdf1 »

Treba traziti i to da politicari spinuju audije i pasate mjesecnim kartama.
Last edited by asdf1 on 10/02/2014 21:09, edited 1 time in total.
O'zone
Globalni moderator

#4912 Re: PROTESTI!!!

Post by O'zone »

SINDIKAT POLICIJE PODRŽAVA PROTESTE i to treba da je dovoljno i da se završi priča o sukobu policije i demonstranata
rekla-kazala

#4913 Re: PROTESTI!!!

Post by rekla-kazala »

L u c i f e r wrote:
Panzer_Daddy wrote:
L u c i f e r wrote: nek vam je sretno
rušite nasilno državu ako mislite da možete
ja ne želim da učestvujem u tome
upravo suprotno
bio bih jedan od onih koji bi je branili
i dobro došli u građanski rat
Mokri snovi balijskoga udbasa....
nema potrebe za uvredama :)

to je realna opasnost nasilnog pristupa rješavanju problema
Dobro kažeš.
Nije mi jasno da ljudi ne shvataju da se bezakonjem ne rješava lošeg vladara.
Ako danas prihvatimo nasilne smjene sutra ćemo prihvatiti linč.
nedim73m

#4914 Re: PROTESTI!!!

Post by nedim73m »

Dalje Beli nestranački daj ne nasmijavajte me bio član BPS-a, kad nije tamo ništa napravio onda osnovao svoju stranku (izgleda jedini cilj leći na budžet). Za onog drugog piše se da je radio u BHT (jedna verzija tražili mu novce da ostane manje vjerovanto, druga verzija napravio sranje slupao službeno vozilo pijan vjerovatnije)

Neformalne grupe skup uhljupa koji žele da se uhljebe. Večina se financira od transfera iz budžeta da bi onda srali u korist onih koji su im dali novce.

Ekspertna Vlada nestranačka nađte mi ko su ti i ko će ih izabrati tko je pošten ne pada mu na pamet da se bavi politikom.

Nek se malo protestanti ugledaju na BPK. Danas je Vlada dala šest mjera po meni nisu mogli donijeti bolje mjere
kakavdanakneiskustvu

#4915 Re: PROTESTI!!!

Post by kakavdanakneiskustvu »

spinel_ wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:to su činjenice,ne laž,ne vidim što bi to nekog plašilo

pa plasis, jer tim "vjerujte mi na rijec" informacijama gradjane sprijecavas ( barem na ovom forumu ) da izadju na ulice..
zaista takvi ti postovi na ovoj temi ne trebaju, sve i da je to istina..

jbg,ako neko ne izađe na proteste zbog tih mojih riječi ja tu ništa ne mogu,a istina je to,nemam razloga lagati
Janjicar

#4916 Re: PROTESTI!!!

Post by Janjicar »

emmir1 wrote:„Ne dajem izjave ispolitiziranim, režimskim televizijama!“
ENVER KAZAZ ODBIO DA DA IZJAVU ZA RADONČIĆEVU TELEVIZIJU

To i jesu intelektualci, politicki neovisni.

emmir1 LIBERO je objavio na nekim od proslih stranica kada je plenum gradjana Sarajeva pa se informisi, ja nisam iz SA tako da ne mogu :thumbup:
Danguba

#4917 Re: PROTESTI!!!

Post by Danguba »

ins wrote:
emmir1 wrote:15:05 Predstavnica neformalne grupe građana, Amra Dulić, inače predsjednica MO SBB Dobrinja A, izašla je s pregovora u zgradi Vlade FBiH, na kojima je prisustvovao premijer Nermin Nikšić te nekoliko ministara. Prema njenim riječima, Nikšić je poručio da neće dati ostavku, te da će odstupiti samo ako 'na njegovo mjesto dođe neko bolji od njega'.

Iz Vlade FBiH su naložili hitne izmjene izbornog zakona, a u vezi s vanrednim izborima. Na reviziju je upućena i dokumentacija jednog dijela ratne privatizacije.

Ovo je tragikomicno, da ostavku Vlade na necemu sto bi trebale biti opstenarodne demonstracije trazi mladjahna ambiciozna clanica populisticke stranke koja ima 10% glasova! :-) :-) :-)

S tim, ja bi se ubio da sam na mjestu Niksica i cijele vlade, jer ocito tamo niko nije rekao "mlada damo, molimo da se predstavite ko ste i sta radite u zivotu", sto bi valjda trebalo biti prva stvar. Amateri! :run:

I za kraj, zaista bez namjere da uvrijedim nikoga, ali ja da sam danas bio tamo, i da je u moje ime usla pregovaracica iz Fahrine SBB, ja bi sada povracao po vlastitoj kuci od muke :cry:

Nikšić: Očigledo neko diriguje, usmjerava i naređuje šta da rade demonstranti
:lol: :lol:

ne znaju gdje im je glava a gdje guzica... :-) :izet:
Janjicar

#4918 Re: PROTESTI!!!

Post by Janjicar »

nedim73m wrote:Dalje Beli nestranački daj ne nasmijavajte me bio član BPS-a, kad nije tamo ništa napravio onda osnovao svoju stranku (izgleda jedini cilj leći na budžet). Za onog drugog piše se da je radio u BHT (jedna verzija tražili mu novce da ostane manje vjerovanto, druga verzija napravio sranje slupao službeno vozilo pijan vjerovatnije)

Neformalne grupe skup uhljupa koji žele da se uhljebe. Večina se financira od transfera iz budžeta da bi onda srali u korist onih koji su im dali novce.

Ekspertna Vlada nestranačka nađte mi ko su ti i ko će ih izabrati tko je pošten ne pada mu na pamet da se bavi politikom.

Nek se malo protestanti ugledaju na BPK. Danas je Vlada dala šest mjera po meni nisu mogli donijeti bolje mjere
Na temi je zabranjeno komentarisanje ako nemas minimalno 100 postova, zar nisi znao?
Drvosjeca iz Dejcica

#4919 Re: PROTESTI!!!

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Dozer wrote:
emmir1 wrote:Kada čovjek sabere dva i dva jasno je što su glavni zahtjevi postali smjena vlade Federacije.

Umjesto da mijenjamo zakone , smanjujemo plate direktorima u državnim kompanijama , povećavamo penzije , prodajemo službena vozila , smanjujemo primanja političarima.

Danas se samo priča o smjeni vlade.

Svi kantoni su imali dobre zahtjeve a kod nas samo ono što je Fahri bitno
Zato sto nista od svega nije moguce dok se ne uradi boldirano...
Nazalost, ovdje je toliko stvari koje ne valjaju da je prakticno nemoguce sve ih i porbrojati, a kamoli sazeti i formulisati konkretne zahtjeve koima bi se se obuhvatilo.
Ja i dalje tvrdim da se inicijalno moraju iz vlasti udaljiti sve stranke koje su na njoj vec 20 godina. Sve ostalo je prdimahovina koja nece poluciti nikakve konkretne rezultate.
I ako bi eventualno ostao ko trebaju se plate političara na kantonalnim i federalnom nivou uskladiti sa dvije do tri prosječne plate. Upravni odbori i komisij na volonterskoj osnovi uz simboličnu nadoknadu od 1KM. Ukinuti bijeli hljeb...itd. Samo po đepu udarati i 99% ovih što su bili na vlasti u zadnjih 17. godina će samo otići.
mushkile chibira

#4920 Re: PROTESTI!!!

Post by mushkile chibira »

:run:
Last edited by mushkile chibira on 08/01/2015 12:23, edited 1 time in total.
starii

#4921 Re: PROTESTI!!!

Post by starii »

emmir1 wrote:
ins wrote:

Ja nisam znao , tek sam sad saznao.

Bujrum sutra pa da im stanemo u kraj
Image
Image

From: PRIBOJ
opstinu centar nisu zapalili oni koji su rodjeni u sarajevu vec oni sto rodni list vade u plavu, gusinju, priboju i itd
Platformas

#4922 Re: PROTESTI!!!

Post by Platformas »

matematicar_teski wrote:
sta ovaj misli da je che gevara :lol: :lol: :lol:

trazili ste dobili ste fahru
Pretpostavljam da nisi bio na protestima, uhljebljen negdje pa malo podjebajes?
Atlant

#4923 Re: PROTESTI!!!

Post by Atlant »

http://www.avaz.ba/vijesti/iz-minute-u- ... vne-mafije
hahahahahahahahahahaha
dajte nam postenog fahrA, izgleda svi lopovi, kriminalci i odgovorni a samo on ''posten''.

cuj nista vanredni izbori - samo ostavke kadrova, pa ko ce doci umjesto tih kadrova? strucni ljudi koje ovi ''neformalni'' iz SBB ili iz priboja proteziraju?
ljudi koje bi postavilo 300 ljudi bi kao imali legitimitet da vode zemlju?
vanredni izbori jedino logicno i demokratsko rjesenje.
StupskaBitanga

#4924 Re: PROTESTI!!!

Post by StupskaBitanga »

Treba tamo neki dobar govornik ko će se ograditi od politićkog uticaja
Last edited by StupskaBitanga on 10/02/2014 21:14, edited 1 time in total.
addem

#4925 Re: PROTESTI!!!

Post by addem »

Mi smo stvarno tuzna zemlja. :sad:
Post Reply