Ukrajina

Post Reply
nihoniho

#4901 Re: Ukrajina

Post by nihoniho »

Michio Kaku wrote:Zapadu ne pada na pamet da otvori vrata Ukrajincima, tako da će htjeli ne htjeli prije ili kasnije morati sa Rusijom.
interesantno je da se citavo vrijeme , u forumskim analizama, spram 47 miliona ukrajinaca ponasate kao da ne postoje. kao da nemaju svoje misljenje, svoj izbor, svoju strategiju---Morace ovo, morace ono...
Domaci izdajnik
Horoskop: Vodokotlić

#4902 Re: Ukrajina

Post by Domaci izdajnik »

Ma pusti balavca samo troluje okolo, najbolje ga ignoriši... :wink:
Hlapoje

#4903 Re: Ukrajina

Post by Hlapoje »

nihoniho wrote: Pa ne vidim gdje je problem ? Krim ce dobiti specijalni status, to je realnost, glavni grad je Kijev, Ukrajina ide tamo gdje je krenula - prema zapadu !
Ide, ide...pa sve zapinje od ubrzanog hoda.
AleksoMKD

#4904 Re: Ukrajina

Post by AleksoMKD »

It_is_a_Leclerc wrote:@AleksoMKD

Kakve su ovo slike ?!
Pa forumski geopolitički analitičari su već utvrdili da Ukrajina uopšte nema vojsku, već vojni orkestar koji pjeva "Rossia sviševnja" sa slikama Putina... Ostali su dezertirali.

:? :lol:
Koliko sam ja skontao, policija i dobar deo kopnene vojske Ukrajine na Krimu jeste presao/obradovao se Rusima.

Mornarica ostaje Ukraijnska (znaci tu spadaju i marinci cije se kasarne nisu predale za razliku od obicnih) a ovi sto marsiraju na slikama su piloti i zemaljska posada cije su avione i avio bazu Rusi zauzeli.
Izgleda da se kasarna sa tenkovskom jedinicom i mehaniziranom pesadijom predala.

Vojnik sa "zoljom" i ostali naoruzani su Rus.....ovaj "neobelezeni vojnici". :D
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#4905 Re: Ukrajina

Post by japin_mutapi »

sad če se rusija ujediniti sa ukrajinom i fino zajedno u EU
AleksoMKD

#4906 Re: Ukrajina

Post by AleksoMKD »

nihoniho wrote: Pa ne vidim gdje je problem ? Krim ce dobiti specijalni status, to je realnost, glavni grad je Kijev, Ukrajina ide tamo gdje je krenula - prema zapadu !
Nema problema, Ukrajina ce krenuti prema zapadu ali nece dirati u Ruske interese i produzice trgovati sa Rusijom samo sto ce se zaduzivati vise na zapadu.

To je to.
Hlapoje

#4907 Re: Ukrajina

Post by Hlapoje »

nihoniho wrote:
Michio Kaku wrote:Zapadu ne pada na pamet da otvori vrata Ukrajincima, tako da će htjeli ne htjeli prije ili kasnije morati sa Rusijom.
interesantno je da se citavo vrijeme , u forumskim analizama, spram 47 miliona ukrajinaca ponasate kao da ne postoje. kao da nemaju svoje misljenje, svoj izbor, svoju strategiju---Morace ovo, morace ono...
Interesantno je da tvoja forumska izlaganja odaju utisak da ti kao da si pre par sati čuo da u Ukrajini ima neka kriza...pa si brže-bolje na wikipediji pokupio brojke o ukrajinskoj demografiji i sad ti je to najjači argument u polemici.
Zviz
Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam

#4908 Re: Ukrajina

Post by Zviz »

Evo, kao vice onaj mir,

onda kaze ovaj ukrainac mi smo kao braca, a ovaj vojnik kaze kao znam, ali nadreba je naredna, korak naprijed i pucamo vam u noge, kao molim stanite, naredba je naredna, nemojte provocirati, kraj diskusije.

Koliko se da pokopcati :D
Itakoto

#4909 Re: Ukrajina

Post by Itakoto »

Ko igra ulogu Herceg-Bosne u Ukrajini? Je li ovi Poljaci iz Galicije? :D :izet:
Domaci izdajnik

#4910 Re: Ukrajina

E baš ti ;-)
valensija

#4911 Re: Ukrajina

Post by valensija »

Elvir Rahimić: Ukrajina nije isto što i Jugoslavija!

Image

Događaji u Ukrajini nemaju nimalo sličnosti s dešavanjima u Jugoslaviji devedesetih godina prošlog veka, tvrdi fudbaler CSKA iz Moskve i reprezentativac BiH Elvir Rahimić. Ovaj momak iz Živinica pored Tuzle igra već 13. sezonu za „armejce“, a Ruse je interesovalo šta misli o krizi koja potresa Ukrajinu.

- Sa saigračima preko televizije pratim šta se dešava u Ukrajini. Pričamo, ne možeš da budeš imun na tešku nesreću koja je zadesila narod jer ljudi umiru. Ne razumem suštinu sukoba. Očigledno neki žele da budu pod okriljem Evropske unije, a drugi Rusije - rekao je Elvir Rahimić za rusku Gazetu.

Međunarodna zajednica slično se ponašala kad su 1990. počeli sukobi i netrpeljivost između naroda Jugoslavije.

- Mislim da je ono što se dešava u Ukrajini drugačije od onog što se dešavalo u Jugoslaviji. Tamo je neko hteo da sačuva integritet države, a neko da uzme vlast i protera druge narode?! Sukob u Jugoslaviji više je ličio na raspad SSSR. Svako od naroda hteo je svoje parče zemlje. U Ukrajini su druge okolnosti, a kod mene kući bio je pravi rat. Voleo bih da se nije desilo ovo u Kijevu. Nažalost, mnogo je žrtava, ljudi sa snajperima pucaju po gradu - istakao je Rahimić i dodao:

- Ni u mojoj zemlji nije dobra situacija. Postoje protesti kao u Kijevu. U Bosni se vodi očajna politika, mnogo je nezaposlenih i siromašnih. Bosna i Hercegovina nije jedinstvena zemlja, ali se nadam da ćemo mi fudbaleri u Brazilu na Mundijalu ujediniti sve narode.
AleksoMKD

#4912 Re: Ukrajina

Post by AleksoMKD »

Zviz wrote:

Evo, kao vice onaj mir,

onda kaze ovaj ukrainac mi smo kao braca, a ovaj vojnik kaze kao znam, ali nadreba je naredna, korak naprijed i pucamo vam u noge, kao molim stanite, naredba je naredna, nemojte provocirati, kraj diskusije.

Video dogadjaja sa onih slika koje sam postavio, dobro si naso kolega :thumbup:

Koji carovi su sa sovjetskom zastavom, bas dobro trolaju Ruse.
nihoniho

#4913 Re: Ukrajina

Post by nihoniho »

AleksoMKD wrote:
Nema problema, Ukrajina ce krenuti prema zapadu ali nece dirati u Ruske interese i produzice trgovati sa Rusijom samo sto ce se zaduzivati vise na zapadu.

To je to.
Pa da , ne vidim problem ! ?
Realno je da siromasni ali mnogobrojniji zapad i centar Ukrajine trazi priblizavanje EU. Pun im je k.... korupcije, ruskog oligarskog sistema , reakcije... oni nemaju sta izgubiti, mogu dobiti, barem malo, pravedniju raspodjelu bogatstva.
Itakoto

#4914 Re: Ukrajina

Post by Itakoto »

Lajavikrelac wrote:E baš ti ;-)
Traze li i oni trenutno autonomiju ili cekaju da pola Ukrajine "padne" pa da onda aktivno krenu u osnivanje nezavisne republike odnosno neke vrste treceg entiteta? :izet:
nihoniho

#4915 Re: Ukrajina

Post by nihoniho »

valensija wrote:Elvir Rahimić: Ukrajina nije isto što i Jugoslavija!

Image

Događaji u Ukrajini nemaju nimalo sličnosti s dešavanjima u Jugoslaviji devedesetih godina prošlog veka, tvrdi fudbaler CSKA iz Moskve i reprezentativac BiH Elvir Rahimić. Ovaj momak iz Živinica pored Tuzle igra već 13. sezonu za „armejce“, a Ruse je interesovalo šta misli o krizi koja potresa Ukrajinu.

- Sa saigračima preko televizije pratim šta se dešava u Ukrajini. Pričamo, ne možeš da budeš imun na tešku nesreću koja je zadesila narod jer ljudi umiru. Ne razumem suštinu sukoba. Očigledno neki žele da budu pod okriljem Evropske unije, a drugi Rusije - rekao je Elvir Rahimić za rusku Gazetu.

Međunarodna zajednica slično se ponašala kad su 1990. počeli sukobi i netrpeljivost između naroda Jugoslavije.

- Mislim da je ono što se dešava u Ukrajini drugačije od onog što se dešavalo u Jugoslaviji. Tamo je neko hteo da sačuva integritet države, a neko da uzme vlast i protera druge narode?! Sukob u Jugoslaviji više je ličio na raspad SSSR. Svako od naroda hteo je svoje parče zemlje. U Ukrajini su druge okolnosti, a kod mene kući bio je pravi rat. Voleo bih da se nije desilo ovo u Kijevu. Nažalost, mnogo je žrtava, ljudi sa snajperima pucaju po gradu - istakao je Rahimić i dodao:

- Ni u mojoj zemlji nije dobra situacija. Postoje protesti kao u Kijevu. U Bosni se vodi očajna politika, mnogo je nezaposlenih i siromašnih. Bosna i Hercegovina nije jedinstvena zemlja, ali se nadam da ćemo mi fudbaleri u Brazilu na Mundijalu ujediniti sve narode.
E sada na citavu situaciju gledam potpuno drugim ocima :shock:
ako general Elvier kaze da je tako, onda drukcije ne smije biti! :run:
AleksoMKD

#4916 Re: Ukrajina

Post by AleksoMKD »

nihoniho wrote: Pa da , ne vidim problem ! ?
Realno je da siromasni ali mnogobrojniji zapad i centar Ukrajine trazi priblizavanje EU. Pun im je k.... korupcije, ruskog oligarskog sistema , reakcije... oni nemaju sta izgubiti, mogu dobiti, barem malo, pravedniju raspodjelu bogatstva.
Iskreno se nadam da si upravu, ali mislim da ce oni biti pro-zapadni ko sto su politicari u MKD i BIH. Znaci ko sto su vec videli Ukrajinci sa Kuchmom i Timoshenkom, sve za EU a kradi nemilice.

Oligarhiski sistem ce ostati nazalost.
Zviz
Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam

#4917 Re: Ukrajina

Post by Zviz »

AleksoMKD wrote:
Zviz wrote:

Evo, kao vice onaj mir,

Video dogadjaja sa onih slika koje sam postavio, dobro si naso kolega :thumbup:

Koji carovi su sa sovjetskom zastavom, bas dobro trolaju Ruse.
Dzaba se izlazu opasnosti a i ovi novinari, pucanje u noge u ovoj situaciji je opravdano - niko nije ni da vidi ni kad su u "pustari"... Sto se tice aviona, po rusikm medijma se prica bar koliko mogu da pokopcam, da su neki vec prebaceni u Rusiji. Mislim od ovih migova na zahtvej vlade Krima, na opravku.
Domaci izdajnik

#4918 Re: Ukrajina

Itakoto wrote:
Traze li i oni trenutno autonomiju ili cekaju da pola Ukrajine "padne" pa da onda aktivno krenu u osnivanje nezavisne republike odnosno neke vrste treceg entiteta? :izet:
Ne oni traže full vlast u Ukrajini i ulazak u EU....što će da bude nikad ili malo kasnije :oops:
nihoniho wrote:Realno je da siromasni ali mnogobrojniji zapad i centar Ukrajine trazi priblizavanje EU. Pun im je k.... korupcije, ruskog oligarskog sistema , reakcije... oni nemaju sta izgubiti, mogu dobiti, barem malo, pravedniju raspodjelu bogatstva
Prvo istok je mnogobrojniji, a drugo sve te njihove kriminalce i lopove na vlasti nije doveo Putin i Rusi za ruku nego su ih sami birali. Isto kao i mi što biramo iste lopove na vlast, sami smo krivi.
radostan dan

#4919 Re: Ukrajina

Post by radostan dan »

narode, napustite mjesto događanja...
valensija

#4920 Re: Ukrajina

Post by valensija »

16:38 EU će pomoći Ukrajini da otplati Rusiji dug za gas

Evropska unija će pomoći Ukrajini da isplati Rusiji dve milijarde dolara koliko duguje ruskom gasnom gigantu "Gaspromu", rekao je danas komesar EU za energetiku Ginter Etinger.

"Otplata preostalih dugova Ukrajine zauzima visoko mesto u planu za paket pomoći Ukrajini koji priprema Evropska komisija, a koji će, kako se očekuje, sutra biti usvojen", izjavio je Etinger, a prenosi AFP.

Evropska komisija će sutra izneti plan o paketu pomoći vrednom više od milijardu evra za posustalu ukrajinsku privredu, dan pre nego što će se lideri EU okupiti na samitu posvećenom situaciji u Ukrajini.
nihoniho

#4921 Re: Ukrajina

Post by nihoniho »

Lajavikrelac wrote: Prvo istok je mnogobrojniji, a drugo sve te njihove kriminalce i lopove na vlasti nije doveo Putin i Rusi za ruku nego su ih sami birali. Isto kao i mi što biramo iste lopove na vlast, sami smo krivi.
Zapad i centar , koji su siromasni, su brojniji od istoka.
Demokratija je relativan pojam, zato se desavaju revolucije u "demokratskim" sredinama.
I mi smo glasali za nase lopove , pa ipak zelimo da promijenimo drustveni sistem vrijednosti i odnose vlasti prema narodu.
tnnt

#4922 Re: Ukrajina

Post by tnnt »

Zviz wrote:
Dzaba se izlazu opasnosti a i ovi novinari, pucanje u noge u ovoj situaciji je opravdano - niko nije ni da vidi ni kad su u "pustari"... Sto se tice aviona, po rusikm medijma se prica bar koliko mogu da pokopcam, da su neki vec prebaceni u Rusiji. Mislim od ovih migova na zahtvej vlade Krima, na opravku.
opravdano bi bilo da je legitimna vojska Ukrajine uzela oružje i da je rastjerala te teroriste
jer svaka naoružana skupina, bez oznaka koja izvodi napade su teroristi
Putin kaže nisu Ruska vojska, znači teroristi ala vehabije po Siriji 8)
valensija

#4923 Re: Ukrajina

Post by valensija »

Rusi zauzeli bazu Belbek, pucali na ukrajinske vojnike. SAD najavljuju sankcije

Viktor Janukovič ponovo zamolio Rusiju da izvrši vojnu invaziju na Ukrajinu. Sve ukupno, preko 5.500 pripadnika ukrajinske vojske prešlo na prorusku stranu. Ruski vojnici su ispalili hice upozorenja na 300 ukrajinskih vojnika koji su se približavali avio bazi Belbek. Vladimir Putin kaže da Rusija ima puno pravo da interveniše u svakom trenutku.
Itakoto

#4924 Re: Ukrajina

Post by Itakoto »

Lajavikrelac wrote:
Itakoto wrote:
Ne oni traže full vlast u Ukrajini i ulazak u EU....što će da bude nikad ili malo kasnije :oops:
Napredni neki 'erceg Bosanci. Mozda se Ukrajina i izvadi iz svega ovoga sa tako lojalnim nacionalnim manjinama. Mada licno sumnjam da i oni nece zabiti noz u ledja ukoliko dodje do sjeckanja drzave. :D
tnnt

#4925 Re: Ukrajina

Post by tnnt »

Zviz wrote:

Evo, kao vice onaj mir,

http://news.sky.com/story/1220477/ukrai ... ning-shots
imaš ovdje prijevod
pale su riječi boriti ćemo se
Amerika je uz nas :D
Post Reply