jesi li upoznat hoće li biti povezivanja sa malezijskim mostom, odnosno onaj izlaz na safeta hadžićaSo What! wrote:Izmjenom zadnjeg projekta Južne longitudinale, odlučeno je da se izgradi još onih 300 metara prema Bosmalu.
Inače prije izmjene projekta kružnog toga iz nekog razloga, ovaj dio nije bio predviđen da se gradi sada, već je bilo predviđeno da radovi idu do kružnog toka.
Sljedeća dionica je vjerovatno, od trenutne tačke do mosta na Aneksu. Nakon nje bi trebala ići od mosta na Aneksu prema Alipašinom i zadnji spoj bi bio najlakši jer od Alipašinog do X transverzale, cesta je već jako široka i prostrana.
Iako je Južna longitudinala predviđena da ide sve do Zapadnog prilaza, mislim da taj film nećemo gledati još dugo vremena.
Na drugoj strani i ovim tempom, Južna longitudinala skroz do Mojmila bi trebala biti završena za nekih 8 godina, tj. dva izborna ciklusa.
Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#4901 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
- supercali
#4902 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Tu je valjda problem onaj deda sa kucom koji trazi neku ogromnu svotu pa zbog toga i nema spajanja kod bosmala
- pecpec
#4903 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Ovi u prizemlju mogu najebat kad bude malo zesci sudar,auto ce im u sobi zavrsitSkyfox wrote:ovi u prizemlju sada mogu kroz prozor pravo u troluSo What! wrote:
![]()
-
neki
#4904 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Deda umro, djeca mu prodala kuću (za 5 puta manju sumu nego je on tražio), kuća srušena..supercali wrote:Tu je valjda problem onaj deda sa kucom koji trazi neku ogromnu svotu pa zbog toga i nema spajanja kod bosmala
- supercali
#4905 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Nisam bas toliko upucen al znam da je bio taj dedaneki wrote:Deda umro, djeca mu prodala kuću (za 5 puta manju sumu nego je on tražio), kuća srušena..supercali wrote:Tu je valjda problem onaj deda sa kucom koji trazi neku ogromnu svotu pa zbog toga i nema spajanja kod bosmala
Al pitanje jel ti novi vlasnici traze neku cifru?
-
neki
#4906 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Čitaj sta sam napisao..novi vlasnik je zavod za izgradnju, kuća je srušena, prostor spreman da se privede krajnjoj namjeni-izgradnji ceste..supercali wrote:Nisam bas toliko upucen al znam da je bio taj dedaneki wrote:Deda umro, djeca mu prodala kuću (za 5 puta manju sumu nego je on tražio), kuća srušena..supercali wrote:Tu je valjda problem onaj deda sa kucom koji trazi neku ogromnu svotu pa zbog toga i nema spajanja kod bosmala
Zadnja informacija koju sam ja imao je da se sa gradnjom južne završava na granici opstina, tj ovo sto sada rade, u budućnosti će se fokusirati na gradnju prve transferzale, a od južne se zasad odustaje. Radi toga bi se trebao rekonstruisati postojeći kolovoz od hrasnog do aneksa i izgraditi raskrsnica kod bosmala..
- supercali
#4907 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Sta da citam?neki wrote:Čitaj sta sam napisao..novi vlasnik je zavod za izgradnju, kuća je srušena, prostor spreman da se privede krajnjoj namjeni-izgradnji ceste..supercali wrote:Nisam bas toliko upucen al znam da je bio taj dedaneki wrote: Deda umro, djeca mu prodala kuću (za 5 puta manju sumu nego je on tražio), kuća srušena..
Zadnja informacija koju sam ja imao je da se sa gradnjom južne završava na granici opstina, tj ovo sto sada rade, u budućnosti će se fokusirati na gradnju prve transferzale, a od južne se zasad odustaje. Radi toga bi se trebao rekonstruisati postojeći kolovoz od hrasnog do aneksa i izgraditi raskrsnica kod bosmala..
Napisao si da je prodata a ne i kome
-
neki
#4908 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Napisao sam da je kuca srušena nakon sto je prodana..kako će novi vlasnik tražiti neku cifru za nešto čega vise nema?supercali wrote:Sta da citam?neki wrote:Čitaj sta sam napisao..novi vlasnik je zavod za izgradnju, kuća je srušena, prostor spreman da se privede krajnjoj namjeni-izgradnji ceste..supercali wrote: Nisam bas toliko upucen al znam da je bio taj deda
Napisao si da je prodata a ne i kome
Svakako nije mogla biti prodana nikom osim zavodu..
- supercali
#4909 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Napravi novu kucu?
Jah eto ja moram sve to znati sto nema nikakvih dodirnih tacki sa mnom
-
neki
#4910 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Jbt, kako će dobiti dozvolu da gradi kuću gdje je predvidjena cesta?supercali wrote:Napravi novu kucu?
- supercali
#4911 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Predvidjeno mnogo stosta svuda u kantonu pa se tu napravi neboder a ne kucaneki wrote:Jbt, kako će dobiti dozvolu da gradi kuću gdje je predvidjena cesta?supercali wrote:Napravi novu kucu?
Je li predvidjena ona trasa tramvaja nedjarici dobrinja pa na trasi milion kuca
- So What!
#4912 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Ne mogu naći link, problem je visina izgleda, a ne imovinsko pravni odnosi.mk ultra wrote: jesi li upoznat hoće li biti povezivanja sa malezijskim mostom, odnosno onaj izlaz na safeta hadžića
Navodno saobraćajnica takve vrste ne može biti pod tolikim nagibom.
-
neki
#4913 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Napravio se neboder na trasi ceste koja se već gradi?supercali wrote:Predvidjeno mnogo stosta svuda u kantonu pa se tu napravi neboder a ne kucaneki wrote:Jbt, kako će dobiti dozvolu da gradi kuću gdje je predvidjena cesta?supercali wrote:Napravi novu kucu?
Je li predvidjena ona trasa tramvaja nedjarici dobrinja pa na trasi milion kuca
Vjerovao ili ne, otkako je odredjena trasa 11 transferzale i pruge prema dobrinji (nekad 80tih) na njoj nije izgradjena ni jedna nova kuca...
- BHF_Manijak
#4914 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Ne znam, vjerujem ti sto kazes, ali kad prodjem tim putem vidim da je dio zemljista pumpe tik uz cestu tj. samo ih trotoar dijeli. Eh sad, jedino da ce se put siriti donjom stranom, a da taj dio uz HIFA-u ostaje tj. da nece biti prepeka pumpa. Ali onda nastaje problem nize, kod Mercatora, jer je i on haman tik uz cestu...maxell_sarajevo wrote:HIFA pumpa nije na trasi juzne longitudinale.
U vezi HIFA-e, o ovome pricam:

-
BadBoy
#4915 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Jarane respo ovaj put je fakat do tebe, čovjek je fino i razumljivo napisao. Ti si pogrešno pročitao i sad udario u kontrusupercali wrote:Napravi novu kucu?
- supercali
#4916 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Sta je ba napisao djeca prodala kucu manje nego sto je trazioBadBoy wrote:Jarane respo ovaj put je fakat do tebe, čovjek je fino i razumljivo napisao. Ti si pogrešno pročitao i sad udario u kontrusupercali wrote:Napravi novu kucu?
Nije naglasio ni kome ni da se ne moze prodati kuca drugome osim zavoda ili koga vec
- studiorum_tuzlaensis
#4917 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Za onu drugu traku od onog klizišta u Zvorničkoj do kružnog na hrasnom brdu NEMAJU NIKAKVO OPRAVDANJE zašto se kasni, i za isto bi trebali da im pucaju penale i ugovorne kazne. Također, nije mi i neće mi biti jasno zašto je kontaktna mreža u nadležnosti GRAS-a. To je trebalo uključiti u tender, inako je preplaćen posao i radi se kako hoće, i ima se para koliko hoće. Ali, ali...
Samo se izgovori traže, a ja jebem svoje amortizere, stabilizatore i ležajeve svaki dan, trpim gužvu itd... i onda dođe par stranačkih botova koji uvjeravaju da je do telekoma, vodovoda i GRAS-a a ne do nesposobnih kantondžija da naprave normalan tender.
Samo se izgovori traže, a ja jebem svoje amortizere, stabilizatore i ležajeve svaki dan, trpim gužvu itd... i onda dođe par stranačkih botova koji uvjeravaju da je do telekoma, vodovoda i GRAS-a a ne do nesposobnih kantondžija da naprave normalan tender.
- So What!
#4918 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Zašto je neko stranački bot, ako stvari pokušava realno sagledati. Euro Asfalt redovno završava poslove prije roka. Iskreno mislim da im se j..e hoće li ovdje završiti na vrijeme ili ne, jer da se ne lažemo, svi sljedeći tenderi u KS idu opet njima.studiorum_tuzlaensis wrote:Za onu drugu traku od onog klizišta u Zvorničkoj do kružnog na hrasnom brdu NEMAJU NIKAKVO OPRAVDANJE zašto se kasni, i za isto bi trebali da im pucaju penale i ugovorne kazne. Također, nije mi i neće mi biti jasno zašto je kontaktna mreža u nadležnosti GRAS-a. To je trebalo uključiti u tender, inako je preplaćen posao i radi se kako hoće, i ima se para koliko hoće. Ali, ali...
Da li je ovo za penala, možda, šta bi dobili s tim, čisto sumnjam bilo šta. Taj novac ne bi vidili ni ja, ni ti.
- studiorum_tuzlaensis
#4919 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Opet si fulio čitavu poentu... samo zato jer si se osjetio prozvanim.
Očigledno je da ne koristiš navedenu saobraćajnicu.
- johntra
#4920 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Pa dobro, nemoj tako, bilo je ipak otezanja sa Plavim zamkom i baštom...proces je to bio... 
- spree
#4921 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
dakle da sumiramo ea moze izvoditi gradnju ove ceste dokad im qrcu cejif, mi obicni gradjani necemo vidjeti novac od penala, tako da nas to ne treba interesovati, mozda i nece biti penala, a oni ce svakako dobiti svaki tender u ks-u.
- amar1994
#4922 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
kako bi im raskinuo radni odnos hladno , dao kinezima nek rade , pun nam je q stranackih amidzica , rodjaka i njihovih govana 
djubrad treba pobit skupa sa vladajucom strukturom
https://www.citymetric.com/skylines/chi ... 9-days-830
nase budale ne mogu pisljivi kruzni tok za 2god da zavrse 
djubrad treba pobit skupa sa vladajucom strukturom
https://www.citymetric.com/skylines/chi ... 9-days-830
- VladaFBiH
#4923 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
samo pitanje: na osnovu čega bi naplatio penale? na osnovu kašnjenja jednog mikro dijela za koji nije definisan poseban rok već je rok izgradnje u sklopu cijele dionice a svi znamo zašto dionica kasni?spree wrote:dakle da sumiramo ea moze izvoditi gradnju ove ceste dokad im qrcu cejif, mi obicni gradjani necemo vidjeti novac od penala, tako da nas to ne treba interesovati, mozda i nece biti penala, a oni ce svakako dobiti svaki tender u ks-u.
hint: priljučak stanovnicima Hrasnog brda?
- manekenka u penziji
#4924 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Prvobitni rok je bio septembar prosle godine, pa je zbog priključka produžen na oktobar. Evo i kraj februara a oni ne prokopase onaj podhodnik prema Hrasnom brdu. Sad je kao rok april/maj... Ma hajte molim vas.VladaFBiH wrote:samo pitanje: na osnovu čega bi naplatio penale? na osnovu kašnjenja jednog mikro dijela za koji nije definisan poseban rok već je rok izgradnje u sklopu cijele dionice a svi znamo zašto dionica kasni?spree wrote:dakle da sumiramo ea moze izvoditi gradnju ove ceste dokad im qrcu cejif, mi obicni gradjani necemo vidjeti novac od penala, tako da nas to ne treba interesovati, mozda i nece biti penala, a oni ce svakako dobiti svaki tender u ks-u.
-
Akibh
#4925 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Da ne budem prost, mikro dio je ono u tvojoj glavi.VladaFBiH wrote:samo pitanje: na osnovu čega bi naplatio penale? na osnovu kašnjenja jednog mikro dijela za koji nije definisan poseban rok već je rok izgradnje u sklopu cijele dionice a svi znamo zašto dionica kasni?spree wrote:dakle da sumiramo ea moze izvoditi gradnju ove ceste dokad im qrcu cejif, mi obicni gradjani necemo vidjeti novac od penala, tako da nas to ne treba interesovati, mozda i nece biti penala, a oni ce svakako dobiti svaki tender u ks-u.
Glavna trazitna cesta, glavna juzna longitudinala, cesta za trolejbus (otoka ne radi vec 7-8 mjeseci), zila kucavica za pola grada i hajde, zavrsice se kad se zavrsi, sta nam ko moze.
Jeb, koliko smo nisko pali