Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#4901 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by mk ultra »

So What! wrote:Izmjenom zadnjeg projekta Južne longitudinale, odlučeno je da se izgradi još onih 300 metara prema Bosmalu.

Inače prije izmjene projekta kružnog toga iz nekog razloga, ovaj dio nije bio predviđen da se gradi sada, već je bilo predviđeno da radovi idu do kružnog toka.

Sljedeća dionica je vjerovatno, od trenutne tačke do mosta na Aneksu. Nakon nje bi trebala ići od mosta na Aneksu prema Alipašinom i zadnji spoj bi bio najlakši jer od Alipašinog do X transverzale, cesta je već jako široka i prostrana.

Iako je Južna longitudinala predviđena da ide sve do Zapadnog prilaza, mislim da taj film nećemo gledati još dugo vremena.

Na drugoj strani i ovim tempom, Južna longitudinala skroz do Mojmila bi trebala biti završena za nekih 8 godina, tj. dva izborna ciklusa.
jesi li upoznat hoće li biti povezivanja sa malezijskim mostom, odnosno onaj izlaz na safeta hadžića
supercali

#4902 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by supercali »

Tu je valjda problem onaj deda sa kucom koji trazi neku ogromnu svotu pa zbog toga i nema spajanja kod bosmala
pecpec

#4903 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by pecpec »

Skyfox wrote:
So What! wrote:
Image
ovi u prizemlju sada mogu kroz prozor pravo u trolu :roll: :P
Ovi u prizemlju mogu najebat kad bude malo zesci sudar,auto ce im u sobi zavrsit :lol:
neki

#4904 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by neki »

supercali wrote:Tu je valjda problem onaj deda sa kucom koji trazi neku ogromnu svotu pa zbog toga i nema spajanja kod bosmala
Deda umro, djeca mu prodala kuću (za 5 puta manju sumu nego je on tražio), kuća srušena..
supercali

#4905 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by supercali »

neki wrote:
supercali wrote:Tu je valjda problem onaj deda sa kucom koji trazi neku ogromnu svotu pa zbog toga i nema spajanja kod bosmala
Deda umro, djeca mu prodala kuću (za 5 puta manju sumu nego je on tražio), kuća srušena..
Nisam bas toliko upucen al znam da je bio taj deda
Al pitanje jel ti novi vlasnici traze neku cifru?
neki

#4906 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by neki »

supercali wrote:
neki wrote:
Čitaj sta sam napisao..novi vlasnik je zavod za izgradnju, kuća je srušena, prostor spreman da se privede krajnjoj namjeni-izgradnji ceste..
Zadnja informacija koju sam ja imao je da se sa gradnjom južne završava na granici opstina, tj ovo sto sada rade, u budućnosti će se fokusirati na gradnju prve transferzale, a od južne se zasad odustaje. Radi toga bi se trebao rekonstruisati postojeći kolovoz od hrasnog do aneksa i izgraditi raskrsnica kod bosmala..
supercali

#4907 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by supercali »

neki wrote:
supercali wrote:
neki wrote: Deda umro, djeca mu prodala kuću (za 5 puta manju sumu nego je on tražio), kuća srušena..
Čitaj sta sam napisao..novi vlasnik je zavod za izgradnju, kuća je srušena, prostor spreman da se privede krajnjoj namjeni-izgradnji ceste..
Zadnja informacija koju sam ja imao je da se sa gradnjom južne završava na granici opstina, tj ovo sto sada rade, u budućnosti će se fokusirati na gradnju prve transferzale, a od južne se zasad odustaje. Radi toga bi se trebao rekonstruisati postojeći kolovoz od hrasnog do aneksa i izgraditi raskrsnica kod bosmala..
Sta da citam?
Napisao si da je prodata a ne i kome
neki

#4908 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by neki »

supercali wrote:
neki wrote:
supercali wrote: Nisam bas toliko upucen al znam da je bio taj deda
Sta da citam?
Napisao si da je prodata a ne i kome
Napisao sam da je kuca srušena nakon sto je prodana..kako će novi vlasnik tražiti neku cifru za nešto čega vise nema?
Svakako nije mogla biti prodana nikom osim zavodu..
supercali

#4909 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by supercali »

Napravi novu kucu?
Jah eto ja moram sve to znati sto nema nikakvih dodirnih tacki sa mnom
neki

#4910 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by neki »

supercali wrote:Napravi novu kucu?
Jbt, kako će dobiti dozvolu da gradi kuću gdje je predvidjena cesta?
supercali

#4911 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by supercali »

neki wrote:
Predvidjeno mnogo stosta svuda u kantonu pa se tu napravi neboder a ne kuca
Je li predvidjena ona trasa tramvaja nedjarici dobrinja pa na trasi milion kuca
So What!

#4912 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by So What! »

mk ultra wrote: jesi li upoznat hoće li biti povezivanja sa malezijskim mostom, odnosno onaj izlaz na safeta hadžića
Ne mogu naći link, problem je visina izgleda, a ne imovinsko pravni odnosi.

Navodno saobraćajnica takve vrste ne može biti pod tolikim nagibom.
neki

#4913 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by neki »

supercali wrote:
neki wrote:
Predvidjeno mnogo stosta svuda u kantonu pa se tu napravi neboder a ne kuca
Je li predvidjena ona trasa tramvaja nedjarici dobrinja pa na trasi milion kuca
Napravio se neboder na trasi ceste koja se već gradi?
Vjerovao ili ne, otkako je odredjena trasa 11 transferzale i pruge prema dobrinji (nekad 80tih) na njoj nije izgradjena ni jedna nova kuca...
BHF_Manijak

#4914 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by BHF_Manijak »

maxell_sarajevo wrote:HIFA pumpa nije na trasi juzne longitudinale.
Ne znam, vjerujem ti sto kazes, ali kad prodjem tim putem vidim da je dio zemljista pumpe tik uz cestu tj. samo ih trotoar dijeli. Eh sad, jedino da ce se put siriti donjom stranom, a da taj dio uz HIFA-u ostaje tj. da nece biti prepeka pumpa. Ali onda nastaje problem nize, kod Mercatora, jer je i on haman tik uz cestu...

U vezi HIFA-e, o ovome pricam:
Image
BadBoy

#4915 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by BadBoy »

Jarane respo ovaj put je fakat do tebe, čovjek je fino i razumljivo napisao. Ti si pogrešno pročitao i sad udario u kontru
supercali

#4916 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by supercali »

BadBoy wrote:
Jarane respo ovaj put je fakat do tebe, čovjek je fino i razumljivo napisao. Ti si pogrešno pročitao i sad udario u kontru
Sta je ba napisao djeca prodala kucu manje nego sto je trazio
Nije naglasio ni kome ni da se ne moze prodati kuca drugome osim zavoda ili koga vec
studiorum_tuzlaensis

#4917 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by studiorum_tuzlaensis »

Za onu drugu traku od onog klizišta u Zvorničkoj do kružnog na hrasnom brdu NEMAJU NIKAKVO OPRAVDANJE zašto se kasni, i za isto bi trebali da im pucaju penale i ugovorne kazne. Također, nije mi i neće mi biti jasno zašto je kontaktna mreža u nadležnosti GRAS-a. To je trebalo uključiti u tender, inako je preplaćen posao i radi se kako hoće, i ima se para koliko hoće. Ali, ali...

Samo se izgovori traže, a ja jebem svoje amortizere, stabilizatore i ležajeve svaki dan, trpim gužvu itd... i onda dođe par stranačkih botova koji uvjeravaju da je do telekoma, vodovoda i GRAS-a a ne do nesposobnih kantondžija da naprave normalan tender.
So What!

#4918 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by So What! »

studiorum_tuzlaensis wrote:Za onu drugu traku od onog klizišta u Zvorničkoj do kružnog na hrasnom brdu NEMAJU NIKAKVO OPRAVDANJE zašto se kasni, i za isto bi trebali da im pucaju penale i ugovorne kazne. Također, nije mi i neće mi biti jasno zašto je kontaktna mreža u nadležnosti GRAS-a. To je trebalo uključiti u tender, inako je preplaćen posao i radi se kako hoće, i ima se para koliko hoće. Ali, ali...

Samo se izgovori traže, a ja jebem svoje amortizere, stabilizatore i ležajeve svaki dan, trpim gužvu itd... i onda dođe par stranačkih botova koji uvjeravaju da je do telekoma, vodovoda i GRAS-a a ne do nesposobnih kantondžija da naprave normalan tender.
Zašto je neko stranački bot, ako stvari pokušava realno sagledati. Euro Asfalt redovno završava poslove prije roka. Iskreno mislim da im se j..e hoće li ovdje završiti na vrijeme ili ne, jer da se ne lažemo, svi sljedeći tenderi u KS idu opet njima.

Da li je ovo za penala, možda, šta bi dobili s tim, čisto sumnjam bilo šta. Taj novac ne bi vidili ni ja, ni ti.
studiorum_tuzlaensis

#4919 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by studiorum_tuzlaensis »

Opet si fulio čitavu poentu... samo zato jer si se osjetio prozvanim. ;-) Očigledno je da ne koristiš navedenu saobraćajnicu.
johntra

#4920 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by johntra »

Pa dobro, nemoj tako, bilo je ipak otezanja sa Plavim zamkom i baštom...proces je to bio... :D
spree

#4921 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by spree »

dakle da sumiramo ea moze izvoditi gradnju ove ceste dokad im qrcu cejif, mi obicni gradjani necemo vidjeti novac od penala, tako da nas to ne treba interesovati, mozda i nece biti penala, a oni ce svakako dobiti svaki tender u ks-u.
amar1994

#4922 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by amar1994 »

kako bi im raskinuo radni odnos hladno , dao kinezima nek rade , pun nam je q stranackih amidzica , rodjaka i njihovih govana :run:

djubrad treba pobit skupa sa vladajucom strukturom

https://www.citymetric.com/skylines/chi ... 9-days-830

:izet: nase budale ne mogu pisljivi kruzni tok za 2god da zavrse :-)
VladaFBiH

#4923 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by VladaFBiH »

spree wrote:dakle da sumiramo ea moze izvoditi gradnju ove ceste dokad im qrcu cejif, mi obicni gradjani necemo vidjeti novac od penala, tako da nas to ne treba interesovati, mozda i nece biti penala, a oni ce svakako dobiti svaki tender u ks-u.
samo pitanje: na osnovu čega bi naplatio penale? na osnovu kašnjenja jednog mikro dijela za koji nije definisan poseban rok već je rok izgradnje u sklopu cijele dionice a svi znamo zašto dionica kasni?

hint: priljučak stanovnicima Hrasnog brda?
manekenka u penziji

#4924 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by manekenka u penziji »

VladaFBiH wrote:
spree wrote:dakle da sumiramo ea moze izvoditi gradnju ove ceste dokad im qrcu cejif, mi obicni gradjani necemo vidjeti novac od penala, tako da nas to ne treba interesovati, mozda i nece biti penala, a oni ce svakako dobiti svaki tender u ks-u.
samo pitanje: na osnovu čega bi naplatio penale? na osnovu kašnjenja jednog mikro dijela za koji nije definisan poseban rok već je rok izgradnje u sklopu cijele dionice a svi znamo zašto dionica kasni?

Prvobitni rok je bio septembar prosle godine, pa je zbog priključka produžen na oktobar. Evo i kraj februara a oni ne prokopase onaj podhodnik prema Hrasnom brdu. Sad je kao rok april/maj... Ma hajte molim vas.
Akibh

#4925 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by Akibh »

VladaFBiH wrote:

Da ne budem prost, mikro dio je ono u tvojoj glavi.
Glavna trazitna cesta, glavna juzna longitudinala, cesta za trolejbus (otoka ne radi vec 7-8 mjeseci), zila kucavica za pola grada i hajde, zavrsice se kad se zavrsi, sta nam ko moze.
Jeb, koliko smo nisko pali
Post Reply