Demokratska fronta Željko Komšić

Post Reply
Mastermind30

#4901 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Mastermind30 »

Paranoid wrote:
vee-jay wrote: Sa ovim je @nosara u potpunosti u pravu. Naravno, toga je u Bosnjaka bilo i prije ali kako trend izgleda, radikalizacija Bosnjaka (prvenstveno kroz SDA) vodi sve vise ka tematiziranju te mogucnosti kao jedne od "realnih" opcija. Sad se tek moze vidjeti kakvu je gresku napravila SDP sa koketiranjem sa bosnjackim nacionalizmom pred prosle izbore. Upravo to koketiranje je dovelo do toga da se SDA jos vise okrene nacionalizmu i radikalnim razmisljanjima (jer jedino na tim temama mogu ostati na vlasti). Jedino Bosnjaci mogu ukinuti BiH i - nazalost - kroz svoju radikalizaciju upravo to polako i cine.
1. SDP je uspio doći na vlasta zahvlajujuci bošnjačkim glasovima,
2. SDA je skinuta sa vlasti jer su izgubili priličan broj bošnjačkih glasova..

Navedi mi primjer "radikalizacije" bošnjaka?
Mozda jos da spomenes da je SBIH nestala jer je izgubila Bosnjacke glasove, SDA je nekim cudom prezivljela te izbore a bila je pod istim udarom javnosti, pokreta Dosta i naravno 60 minuta....SDP je sam sebe "unistio"
motorola01

#4902 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by motorola01 »

Mastermind30 wrote:
motorola01 wrote:
Mastermind30 wrote:Sa ovim je @nosara u potpunosti u pravu. Naravno, toga je u Bosnjaka bilo i prije ali kako trend izgleda, radikalizacija Bosnjaka (prvenstveno kroz SDA) vodi sve vise ka tematiziranju te mogucnosti kao jedne od "realnih" opcija. Sad se tek moze vidjeti kakvu je gresku napravila SDP sa koketiranjem sa bosnjackim nacionalizmom pred prosle izbore. Upravo to koketiranje je dovelo do toga da se SDA jos vise okrene nacionalizmu i radikalnim razmisljanjima (jer jedino na tim temama mogu ostati na vlasti). Jedino Bosnjaci mogu ukinuti BiH i - nazalost - kroz svoju radikalizaciju upravo to polako i cine.
Bosnjaci (uglavnom) su dali sansu SDP-u 2010 i dobili su skoro isto sto i 2000-2002, to govori da Bosnajci bas i nisu skloni radikalizmu do te mjere kao sto Dodik radi i ne moze se tu bas govoriti o radikalizmu, neke stvari su samo odgovor na politiku SDP-a

Ne znam gdje se tacno ogleda taj radiklizam kod SDA??, rekao bih da vise Komsic igra na tu foru u cemu svjedoci i ova izjava kao i neke Zlatkove ranije tipa "Zapadne Njemacke"
Kao sto kod nas obicno biva SDA ce dobiti naredne izbore na racun loseg SDP-a i obratno, nema tu nekih ozbiljnih politika.
Sve apsolutno tacno, samo sto SDA nije jos dobila sljedece izbore. Ima jos godina do njih i ko zna sta ce se sve jos dogoditi. Bice burno ove jeseni i zime.

Imas pravo ali prateci logiku birackog tjela red je na SDA, ne zbog kvaliteta same SDA nego zbog katastrofalne politike SDP-a, ljudi kazne SDP glasajuci za SDA i obratno
Zaboravljas na DF. Oni ce uzeti jako puno glasova SDP-a i SDA. Ne treba zaboraviti i supci.e iz SBB-a (jeku zive) jer su i oni odavno na klackalici i jos nisu odlucili kojoj strani prici (prednjoj ili zadnjoj strani ljudskog bica muskog pola). Izvinjavam se na ovakvom nacinu izrazavanja, ali samo kad pomislim na vecinu njih, padne mi mrak na oci.
vee-jay

#4903 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by vee-jay »

SarajevoBH wrote:Komšić je samo rekao ono što misli većina u Federaciji.Medjutim on je predsjednik drzave i mislim da nije na ovaj nacin trebao odgovoriti tj. podizati tenzije.Svaki pokušaj destrukcije BIH ne vodi na dobro ni u BIH ni u regionu.Mislim da na Dodikove izjave ne treba obracati paznju.Još jedan pucanj u prazno
Mozda nisi upratio moja pitanja:
b) kako je glasilo pitanje na odgovor Komsica i c) gdje se moze naci recenica u naslovu?
Procitaj clanak na linku. Neces naci niti izjavu u naslovu niti izjavu u podnaslovu. Nema je na linku. Dakle mi ne znamo niti kakvo je pitanje bilo niti da li je izjava u naslovu upravo tako recena. Procitaj citat bez naslova i shvatit ces da u recenom nema niti trunke populizma:
“Budala je onaj ko misli da tako neće biti ako se pokuša otcijepiti dio zemlje. Možemo se nadmudrivati, prepirati, svađati... Svašta nešto može, mada je to ’svašta’ najčešće besmisleno. Ali cijepati zemlju, sigurno vodi u rat! Zato je to glupa politika! O svemu možemo razgovarati, ali o tome da li BiH ostaje cijela, ne možemo nikako!”
Populizam je dakle u naslovu a a) niti naslova i b) niti pitanja na naslov i na navedeni citat nigdje u clanku.

Dakle ponovo se po ko zna koji put poharalo se da se popljuje po Komsicu bez da se razmislilo svojom glavom. Da li to znaci da su nasi novinari/mediji govna kojima nista ne treba da se vjeruje. Da, to znaci upravo to. Ali sta to znaci za svijet koji zna da su novinari/mediji govna i ipak sebi dopustaju da im upravo ti novinari (i politicari koji su ista govna) serviraju i dorucak i rucak i veceru?

Btw. u clanku se moze procitati Komsicevo misljenje o "naoruzavanju Kusturice". Nakon ove izjave se pet zadnjih stranica pljuvalja po Komsicu na ovoj temi komotno moze izbrisati, tek da se neki forumasi ne sramote sto su trcali rudu pred.
Basvod

#4904 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Basvod »

Kad vec spominjes Kusturicu, eno njega snima sve u 16 sa artiljerijom OSBiH, tako da se i tu Komsic provalio.
Hasanbegović

#4905 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Hasanbegović »

Komšićeve parole

MZ kaže "17/3=5" iza toga slijedi najveća kriza od Daytona....

Poslije su se pokajali radi marginalizacije političkih predstavnika hrvatskog naroda i promoviranje pripadnika hrvatskog naroda koju zauzimaju mjesta političkih predstavnika hrvatskog naroda i sada pokušavaju odgovornost za zastoj prebaciti na aktualne političare....

Prašinu su mnogi političari "pro-jugoslovenski orjentirani" kako u Zagrebu tako i u Beogradu gurali pod tepih 1971 godine no guta prašine je postala prevelika i te 1989 godine je eksplodirao usisivač u baraci na Jarunu (u tajnosti osnivanje HDZ-a).....

Iz barake si izašli tkz barakaši a na marginama naše novije povjesti ostaju zaštinici teritorijalnog integriteta Jugoslavije i socijalističkog - komunističkog političkog poretka oličeni u UJDI-ju, SK pokretu za Jugoslaviju, republičkim SDP-ovima, SUBNORIMA, udruženjima Josip Broz Tito s petokrakama na čelu drugim rječima ostaju na margini povjesti "pro-jugoslovenske snage".

Kažu da je povjest učiteljica života....
A MZ bi trebala malo pogledati i unazad i unaprijed.....

Žalosno je to da kada bi se MZ povukla BiH ne bi opstala ni 6 mjeseci jer dva od tri naroda ne žele ovakvu BiH.....

BiH je pacijent na aparatima koji umire u slučaju gašenja tih aparata....to je valjda jasno
Nekad i trebaju aparati jedno vrijeme da netko oživi i oporavi se, no najveći problem je što će uskoro 20 godina od uključenje na aparate a pacijentu sve gore i gore....
I koja je onda prognoza za našeg pacijenta?

U BiH ostaju samo Komšićeve "pro-bosanske" parole u državi koja umire na rate....
Sarajevo11

#4906 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Sarajevo11 »

Pozdravljam vašu inicijativu,ali s obzirom da su sve pozitivne vrijednosti u našem društvu ismijane i pogažene ne znam da li će nas biti dovoljno da ispoljimo svoj pravi patriotizam prema ovom društvu kao što smo to uradili i 1992,mnogi su postali licimjeri,jer su svoje učešće samo željeli da naplate u novčanicama kućama,pa i jahtama na moru.Mislim da ćeš se složiti da nas samo iskrena revizija privatizacije može barem malo vratiti u pozitivne tokove,previše je vojnih penzionera,RVI,logoraša.
Onda je trebalo svim majkama koje su boravile u Sarajevu u toku ratnih dejstava dati ljiljana,jer ovde je očito sve djeljeno prema simpatijama,kao pr. Nedžad Branković.Pokvarenosti nigdje kraja.Pozdrav
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#4907 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Truba »

koga ba briga za komšićeva trabunjanja s ovim ekonomskim problemima u državi
ba
Danguba

#4908 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Danguba »

Hasanbegović wrote:Komšićeve parole

Poslije su se pokajali radi marginalizacije političkih predstavnika hrvatskog naroda i promoviranje pripadnika hrvatskog naroda koju zauzimaju mjesta političkih predstavnika hrvatskog naroda i sada pokušavaju odgovornost za zastoj prebaciti na aktualne političare....

Prašinu su mnogi političari "pro-jugoslovenski orjentirani" kako u Zagrebu tako i u Beogradu gurali pod tepih 1971 godine no guta prašine je postala prevelika i te 1989 godine je eksplodirao usisivač u baraci na Jarunu (u tajnosti osnivanje HDZ-a).....

Iz barake si izašli tkz barakaši a na marginama naše novije povjesti ostaju zaštinici teritorijalnog integriteta Jugoslavije i socijalističkog - komunističkog političkog poretka oličeni u UJDI-ju, SK pokretu za Jugoslaviju, republičkim SDP-ovima, SUBNORIMA, udruženjima Josip Broz Tito s petokrakama na čelu drugim rječima ostaju na margini povjesti "pro-jugoslovenske snage".

Žalosno je to da kada bi se MZ povukla BiH ne bi opstala ni 6 mjeseci jer dva od tri naroda ne žele ovakvu BiH.....

BiH je pacijent na aparatima koji umire u slučaju gašenja tih aparata....to je valjda jasno
Nekad i trebaju aparati jedno vrijeme da netko oživi i oporavi se, no najveći problem je što će uskoro 20 godina od uključenje na aparate a pacijentu sve gore i gore....

U BiH ostaju samo Komšićeve "pro-bosanske" parole u državi koja umire na rate....
Nadzivjela je BiH mnoge pa ce tako i nas jedino sto cemo umrijeti u ''nadi'' kako nje biti nece.
kox

#4909 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by kox »

Hasanbegović wrote:Komšićeve parole

Nije BiH umrla '93-e pa neće ni danas. A da je sve gore i gore to može reći samo neko ko je prespavao period do (otprilike) 2002.
zateznistub

#4910 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by zateznistub »

Meni licno je Zeljko nakon njegove izjave jos drazi!
Krushna mrva

#4911 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Krushna mrva »

zateznistub wrote:Meni licno je Zeljko nakon njegove izjave jos drazi!
treba zaprijetit, ali nije ovo planirano rekao. Ne moze on sam protiv svih koji deru na stranu.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#4912 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by plain vanilla »

jedva cekas pusku da iskopas?

nije mi drago da iko spominje rat , pa taman da je mati moja
koji klinac se qrce preko ledja naroda

hajde bgt, Dodik koliko vec prica o referendumu, pa gdje je taj referendum?
nego prebacuju lopticu, kupe poene pred izbore

Dodik kaze nema bosanskog jezika-u RS svrsavaju
Komsic ne da Bosnu, ratovat cemo -ovdje aplauz

ko ce ratovati? imal vec dobrovoljaca? ili cemo ko Bakir Bosnu braniti

de ba
Krushna mrva

#4913 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Krushna mrva »

Jel drugi clan Predsjednistva Izmetbegovic spreman za ratovanje? :mrgreen:
kox

#4914 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by kox »

plain vanilla wrote:

de ba
Niko ne čeka da iskopava puške niti prijeti ratom. Čovjek je izrekao potpuno tačnu konstataciju da je priča o podjeli zemlje besmislena jer se to ne može izvesti bez rata, te da se slične priče trebaju bataliti i prihvatiti se realne politike. A on se qrcio (kada već upotrebljavaš taj izraz) kada je trebalo, to mu sada nije potrebno.
MMM1977

#4915 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by MMM1977 »

Pa zar i Bakir nije imao slicnih izjava i to je proslo u tisini a sad se digla cijela hajka iz RS.

A ovo Zeljko ne smije raditi, ipak je on clan kolektivnog sefa drzave.

Sent using Tapatalk2
udrch

#4916 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by udrch »

ne razumijem šta je čovjek pogrešno rekao..
oni smiju non stop srati po državi, spominjati ocjepljenje i prijetiti, a on ne smije reći šta bi to na terenu značilo..
normalno da je rat ako bi se krenulo u tu avanturu..
i rat je za ljude...
moranadruga

#4917 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by moranadruga »

Separatizam je POOTPUNO LEGALAN u DEMOKRATIJI.

Postoje politicke stranke i partije kojima je JEDINI CILJ - separatizam.

I to nije ni uvrjedljivo, ni kaznjivo, ni protivustavno...

Oni koji bi da KAZNJAVAJU za separtaisticke ideje nose u sebi DIKTATORIJALNI DUH koji nije u korelaciji sa VREMENOM U KOME ZIVIMO.

Separatizam je jedan vid LEGALNE BORBE ZA NEKE POLITICKE CILJEVE i zabranjen je samo ako se primenjuju METODE TERORIZMA u njegovom ostvarivanju.

Prije par godina je bio odrzan referendum o izdvajanju kvibeka iz kanade koji za malo nije prosao.

Prije toga je bila velika separtaisticka kampanja.

I niko zbog toga nije kaznjavan, jer je sve bilo u redu i miru.

a vrli predCjednik bi odmah za tandzaru...tesko nama sta ova zemlja hrani. :run:
moranadruga

#4918 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by moranadruga »

udrch wrote:ne razumijem šta je čovjek pogrešno rekao..
oni smiju non stop srati po državi, spominjati ocjepljenje i prijetiti, a on ne smije reći šta bi to na terenu značilo..
i rat je za ljude...
ko ga priziva u kuci mu bio. :roll:
udrch

#4919 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by udrch »

ti porediš svoju genocidnu tvorevinu sa Kvebekom..
ono što je na genocidu nastalo, maljem treba razbucati..
udrch

#4920 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by udrch »

moranadruga wrote:
i rat je za ljude...
u kući mi nije rat i neće biti, ja sam civiliziran čovjek, oženjen civiliziranom suprugom, dijete odgajam na civiliziran način..
nažalost ovu lijepu zemlju dijelim sa neciviliziranim genocidašima..
zemo_online

#4921 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by zemo_online »

moranadruga wrote:
i rat je za ljude...

kako ces dobit drzavu bez rata? ako je uopce zelis??
zateznistub

#4922 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by zateznistub »

plain vanilla wrote:

de ba
Ne ne cekam jedva da pusku iskopam, meni je i proslog rata preko glave koji sam na svojoj kozi osjetio, ali mi je isto tako preko glave konsantnog pljuvanja po bosni i svega bosanskog a od strane dodika i isto tako sutnje ostalih pedercina/politicara koji samo gledaju kako da se sto bolje uhljebe.
zemo_online

#4923 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by zemo_online »

plain vanilla wrote:

de ba

a dokad ces ti moc u ovoj drzavi bih da opstanes? ko ce ti davat platu ili penziju u ovakvoj drzavi bona?
zar smatras da ovako moze da traje,a da ne budemo ko u africi?
moranadruga

#4924 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by moranadruga »

udrch wrote:ti porediš svoju genocidnu tvorevinu sa Kvebekom..
ono što je na genocidu nastalo, maljem treba razbucati..
:lol: samo raspali,bas da vidim kako ces. :gooza:
zateznistub

#4925 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by zateznistub »

moranadruga wrote:Separatizam je POOTPUNO LEGALAN u DEMOKRATIJI.

Postoje politicke stranke i partije kojima je JEDINI CILJ - separatizam.

I to nije ni uvrjedljivo, ni kaznjivo, ni protivustavno...

Oni koji bi da KAZNJAVAJU za separtaisticke ideje nose u sebi DIKTATORIJALNI DUH koji nije u korelaciji sa VREMENOM U KOME ZIVIMO.

Separatizam je jedan vid LEGALNE BORBE ZA NEKE POLITICKE CILJEVE i zabranjen je samo ako se primenjuju METODE TERORIZMA u njegovom ostvarivanju.

Prije par godina je bio odrzan referendum o izdvajanju kvibeka iz kanade koji za malo nije prosao.

Prije toga je bila velika separtaisticka kampanja.
Ono sto si u đepu u Bosnu donio i ti i ostali mozete slobodno separirati, a za ostalo mozete samo sanjati... :wink:

I niko zbog toga nije kaznjavan, jer je sve bilo u redu i miru.

a vrli predCjednik bi odmah za tandzaru...tesko nama sta ova zemlja hrani. :run:
Post Reply