TV uređaji - sve o tome

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
CooK

#4901 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by CooK »

zomri wrote:Oba tv su u dynamic modu pa su zato boje pojacane. Kad se to postavi u kalibrirane postavke LCD ma kako dobar bio nije ni ista liga sa OLEDom.

I ove videe gledate 99% na LCD što je besmisleno. Kad vidiš isti na OLEDu vidiš i kolika je razlika, ovaj Sony ko da je u tri vode opran :zzzz:
Bas to i govorim, poredjenje LCD-a i OLED-a je poredjenje baba i zaba. Jedna tehnologija je superiornija u odnosu na drugu i tu sva prica staje.
Mr.Who

#4902 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by Mr.Who »

Pa i rekao sam da onaj snimak nije relevantan za ocjenjivanje a i sami ste rekli, OLED i LED/LCD se ne mogu porediti.Brat je u USA i naletio je na "open box" XE9005 a 800 dolara razlike između njega i OLED-a kojeg je htio je ipak prevagnulo u korist Sony-a.
c_g

#4903 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by c_g »

Iskreno, na ovom prvom video zapisu na OLEDu boja haos pojačanja, preružno izgleda, nerealne boje, tipra terena kakav je...
zomri

#4904 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by zomri »

Normalno da su nerealne boje kad su oba tva stavljena u dynamic mode da se vidi kontrast. I tu se izaslo lcd u susret jer je to njegov forte, a vidimo da je i tu ispusio. Da su kalibrirani tj da su realne boje ne bi bilo rasprave uopste.
Starday

#4905 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by Starday »

Ne znam da li je ovo pitanje offtopic...

Kupio sam Samsung 50MU6172 i uz njega dobio smart remote, koji navodno moze da upravlja i STB-om.... ali nisam uspio da ih uvezem.
STB je marke Arris (VIP1113M), Mtel-ov. Na TV-u imam izbor zemlje u kojoj se nalazim i za svaku zemlju ponudu provajdera (treba da izaberem jedan pri podesavanju smart remote-a). Bosne nema. Ne znam da li je samo to problem ili inace ne moze da se podesi ovaj uredjaj.

Da li je neko ovo probao/uspio?
CooK

#4906 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by CooK »

Ja Telemachov resiver kontrolisem obicnim Samsungovim daljinskim iako imam Smart remote ali on mi tu nista ne pomaze. To radim putem IR Extendera. Bez problema sam izabrao drzavu, providera(Telemach) i na kraju model resivera i sve radi besprijekorno. Radi se o Samsung H6400 modelu a koliko znam uz MU6172 ne dolazi IR Extender. Jedino da probas nastimati da ga kontrolises preko HDMI CEC-a, ako to taj STB podrzava, znam da nijedan Telemachov resiver ne podrzava kontrolisanje preko HDMi CEC-a.
arnes_king

#4907 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by arnes_king »

Sta biste preporucili meni cijene od 1500-2000KM, kupovao bih na rate preko pretplate, tako da bi dobro bilo da ima u BHT izboru:

https://bhtelecom.ba/7331.html

Ukoliko ima radnji u kojima se moze na rate kupovati a da nije nikakva komplikovana procedura onda pisite.

Trenutno imam Vivax FHD 40'', najvise ga koristim za igranje PS4. Mozda budem nekada nabavio PS4 pro, mozda i ne, ali kad tad ce sigurno biti PS5 tako da sada gledam nesto od mozda min 50'', 4K sa 10bit HDR.

EDIT: Pitanje vise nije ni bitno jer kako vidim preko BHT se moze kupiti samo ukoliko si korisnik nekih od Moja TV paketa, a ja imam samo NetFlat20 i pretplatu mobilnu nolimitM....
CooK

#4908 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by CooK »

Mozes u Mobilmediji kupovati na rate bez kamate.
jarobot

#4909 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by jarobot »

Adrian1946 wrote:Ima li nešto izmeđju? Oko 620 km ? Treba mi do 620 km
ima, ho's li da ja izadjem i prosetam da pogledam za tebe?
Ja sam samo pitao da li ima. Nisam pitao da li nemo moze otic da vidi ..
A kupi telefunkern 43 inča smart u bingu 598 km.
Odličan tv sa garnancijom od 3 godine , dvije godine pune garancije i treća godina obavezna nabavka dijelova a ti ruke plaćaš.
Možeš na njemu gledati i fimoviziju i ostale portale sa filmovima provjereno.
Ima IPTV ,podržan preko ss iptv aplikacije , tripl tjuner ( zemaljsku,digitalnu kablovsku i DVBS2, dobru sliku full HD je. Gledao sam sa satelita direktno švapske HD kanale slobodne baš je super slika
Ja ga kupio prije 10 dana ko ga hebe nije skup nek izdrži te 3 godine u garanciji dobro je.
Imam i samsunga 32 inča hd redi nećete mi vjerovati ali bolje i prirodnije su mu boje nego na samsungu
diablobih

#4910 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by diablobih »

HAHHAHAHAHH, sta naprica covjek :D
PlusSA

#4911 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by PlusSA »

Gasi temu, katanac nema dalje :lol: :lol: :lol:

Telefunken zauvijek, Njemacki kvalitet :mrgreen: :run: :thumbup:
MTV

#4912 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by MTV »

Internet je odavno otisao u ku.ac.
avaks

#4913 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by avaks »

Jesu li to Kinezi počeli OLEDe da ugrađuju? :lol:
jarobot

#4914 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by jarobot »

diablobih wrote:HAHHAHAHAHH, sta naprica covjek :D
I još bi mu nešto predložio pošto mu je budžet 620 km @adrian odi u robot i kupi AWT 49 inčni FHD tv 490 km i kupi uz njega još za 130 km android box spoji i uživaj u kodiju i flmovima na 49 inča pusti ove stručnjake sa foruma i njihovo svršavanje na oledim a gledaće kao i ti neku kablovsku ili neki film i imaće na kablovskoj isti kvalitet slike na svom tv od 1500 km kao i ti na 490 km i tješiti sebe joj vidi mi slike a ono ista ko na tvome.
To je tealnost barem u Bosni a sve je ostalo marketing.... :D :D :D :D :D
Last edited by jarobot on 09/03/2018 10:09, edited 1 time in total.
jarobot

#4915 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by jarobot »

avaks wrote:Jesu li to Kinezi počeli OLEDe da ugrađuju? :lol:
Čovjek traži smart za 620 km i to mu je najbolje što može naći za te pare.
Oled niko nije spomenuo.
Led telefunken iz 2017 godine ima bolju sliku nego samsung lcd samsung iz 2009 to je činjenica.
Ti svršavaj na svom oledu od 10.000 km a ja ću kupiti 10 UHD telefunkena od 50 inča i natrpati na svaki zid kuće
MTV

#4916 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by MTV »

AWT :lol: :lol:
avaks

#4917 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by avaks »

Kakve sad crne avetinje?!
Kinez Telefunken je za to Sony :lol:
CooK

#4918 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by CooK »

jarobot wrote:
I još bi mu nešto predložio pošto mu je budžet 620 km @adrian odi u robot i kupi AWT 49 inčni FHD tv 490 km i kupi uz njega još za 130 km android box spoji i uživaj u kodiju i flmovima na 49 inča pusti ove stručnjake sa foruma i njihovo svršavanje na oledim a gledaće kao i ti neku kablovsku ili neki film i imaće na kablovskoj isti kvalitet slike na svom tv od 1500 km kao i ti na 490 km i tješiti sebe joj vidi mi slike a ono ista ko na tvome.
Nisam se mislio ukljucivati u ovu diskusiju ali vec se pocinju ozbiljne gluposti pisati. Kao prvo, ovo je covjek pitao davno i vjerovatno je do sada kupio TV a jos je i banovan pa sumnjam da ce procitati ono sto pises. Kao drugo, ovo sto sam boldovao u tvom postu je totalna glupost. Bolji TV ce imati bolju sliku i na kablovskoj i na kanalima uhvacenim preko riblje kosti kao i na kvalitetnom 4K sadrzaju. Dakle slika na boljem panelu izgleda bolje pocevsi od najnize pa do najvise rezolucije.
jarobot

#4919 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by jarobot »

CooK wrote:
jarobot wrote:
Nisam se mislio ukljucivati u ovu diskusiju ali vec se pocinju ozbiljne gluposti pisati. Kao prvo, ovo je covjek pitao davno i vjerovatno je do sada kupio TV a jos je i banovan pa sumnjam da ce procitati ono sto pises. Kao drugo, ovo sto sam boldovao u tvom postu je totalna glupost. Bolji TV ce imati bolju sliku i na kablovskoj i na kanalima uhvacenim preko riblje kosti kao i na kvalitetnom 4K sadrzaju. Dakle slika na boljem panelu izgleda bolje pocevsi od najnize pa do najvise rezolucije.
Ma da hoće sigurno pogotovo sa ribljom kosti. Niska rezolucija ulaznog signala na većem panelu donijeće veće kockanje slike bez obzira na kvalitet panela. Šum na analogiji može popraviti samo bolja antena bolji signal i bolji tuner nikako bolji panel.
Gdje ć majketi gledati 4K preko telekoma ili možda telemaha.
I ne vidim potrebu za pljuvanjem i ponižavanjem nečeg što niko ni probao nije.
diablobih

#4920 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by diablobih »

Jeste ako kupis tv od 2k gledat ces analogiju, gledas digitalne kanale, koji ce logicno izgledati bolje na kvalitenijim televizijama, a nikako na nekim telefunkenima i awt. Smijesno porediti ikako. Gledao licno na telefunken od 32, za kurac slika, ali eto.
CooK

#4921 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by CooK »

jarobot wrote:Ma da hoće sigurno pogotovo sa ribljom kosti. Niska rezolucija ulaznog signala na većem panelu donijeće veće kockanje slike bez obzira na kvalitet panela. Šum na analogiji može popraviti samo bolja antena bolji signal i bolji tuner nikako bolji panel.
Gdje ć majketi gledati 4K preko telekoma ili možda telemaha.
I ne vidim potrebu za pljuvanjem i ponižavanjem nečeg što niko ni probao nije.
Naravno da ce niska rezolucija na vecem panelu izgledati losije, nisam ja ni rekao suprotno. A kad si vec kod sumova dosta bolje ih otklanjaju poznatiji brendovi od tih turaka i kineza. 4K na BH Telecomu i Telemachu niko nije spominjao. A probao jesam i vecina tih televizora su zivo smece ali moram biti iskren i reci da ima i dobrih primjeraka ali takvih je maksimalno 10%. I jos samo da napisem da ja nista ne pljujem nego samo iznosim moje misljenje koje nisam mislio ni iznijeti ali sam morao zato sto su se pocele pisati neistine.
typeOnegative

#4922 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by typeOnegative »

Problem je sto ovdje ocito neki ne razumiju da ne kupuju svi TV samo zbog riblje kosti , mojeTV ili telemacha . Evo kod mene npr , od deset sati koliko TV radi dnevno u prosjeku na TV program ide sat ili dva , nekad ni toliko . Poenta price je da mnogi uzimaju bolje i skuplje uređaje da bi na njih doveli signal koji moze pokazati puni potencijal TV-a , a ne zbog TV programa .
avaks

#4923 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by avaks »

MojuTV i Telemach isto ne možeš porediti... 1080i vs 576i... Znači odmah da to riješimo.
A kao druga stvar, gledati Netflix u 4K na 4K TVu ili kada sebi skineš film pa onda naložiš na tim telkama pa to je uživanje.
Imamo neki i konzole itd itd... Glupo misliti da je danas tv tu samo zbog riblje kosti i tv programa.
jarobot

#4924 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by jarobot »

typeOnegative wrote:Problem je sto ovdje ocito neki ne razumiju da ne kupuju svi TV samo zbog riblje kosti , mojeTV ili telemacha . Evo kod mene npr , od deset sati koliko TV radi dnevno u prosjeku na TV program ide sat ili dva , nekad ni toliko . Poenta price je da mnogi uzimaju bolje i skuplje uređaje da bi na njih doveli signal koji moze pokazati puni potencijal TV-a , a ne zbog TV programa .
Tančno ali isto tako 95% kupaca kupuje tv za televizijski program i ponekad neki film sa stika ili ako zna drugog izvora. Treba pristupiti racionalno i ako ja kažem da je telefunken od 589 km sa dijagonalom od 43inča smart sa tripltunerom i ostalim drangolijama koji ima jako dobru sliku super investicija za onih 95% koji gleda program zašto odmah napad nekoliko " ZNALACA " koji su određene skupe televizore vidjeli samo na youtube.
Oni 5% sigurno će investirati u skup TV..
jarobot

#4925 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by jarobot »

avaks wrote:MojuTV i Telemach isto ne možeš porediti... 1080i vs 576i... Znači odmah da to riješimo.
A kao druga stvar, gledati Netflix u 4K na 4K TVu ili kada sebi skineš film pa onda naložiš na tim telkama pa to je uživanje.
Imamo neki i konzole itd itd... Glupo misliti da je danas tv tu samo zbog riblje kosti i tv programa.
Daj molim te priča je izokrenuta. Čovjek tražio TV do 600 km da gleda TV program.Ja mu predložio Telefunken 43 inča za 598 km FHD solidan tv sa garancijom 3 godine.
Tu je odma došlo par znalaca i priča o 2k Netfliksu i ostalim sranjma.
Treba razgraničiti priču. Niko ne spori da je OLED superioran vjerojatno zato što niko nije kupio OLED od 5000 km barem da ga ja znam ali kupiti OLED da gledaš teklemah ili BH telekom je glupost.
Koliko ljudi u BiH gleda Netfilks 5 ili 6 i opet na 43 inča FHD vs UHD nema ama bš nikakvog značaja možda 5% u kvaliteti slike.
Post Reply