Prevaranti na PIK-u

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Kataklinger

#4901 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Kataklinger »

saiks wrote:Moj auto star 13 godina,91000 presao.
Ajd ga sad ti prodaj nekome,doci ce levat i reci ce vracano,a znao sam godisnje preci ni 3000 km.
Ti si vjerovatno prvi vlasnik auta?
Primjer koji sam naveo je auto UVEŽENO iz čuvene nam Njemačke. Tamo zadnji put evidentirano na servisu sa 56k na satu prije skoro 2 godine, sad ga prodaje ovdje sa oko 60k na satu. Golf 5. Ili je bio slupan do daske pa se tako kiselio dok ga neko nije odlučio restaurirat ili mu je vraćena kilometraža ili...ne znam?
Pa ne da ni Švabo dobro auto za male novce, tom Golfu fali nešto 100%
hrusta

#4902 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by hrusta »

semirsar wrote:
hrusta wrote:Raja kako se vraća kilometraza onda, jeli preko kompjutera? Pa ako je vraćaju tako lagano zar to ne ostavlja neki trag u memoriji od auta bila ova na ovaj datum a sad ova na ovaj datum?

Znači meni fakat niko nebi u BiH vjerovo da mi auto od 7god prešlo 60.000km jer se malo koristi, kuca poso 5 km povratna, a koristi se službeni auto u toku radnog vremena.
Ja ti vjerujem, bio sam u istoj situaciji, naruzi me kupac sto sam tako malo pres'o s vozilicom :lol: mislio je da sam ga vratio najmanje 200K
Nego koje je vozilo, ho's ti to prodat', ha? :mrgreen:
jarane, ne prodajem, to je zenin auto (Golf 5 1.9Tdi Variant SE) nego nako sam samo konstataciju napravio, kako u BiH gledaju na kilometrazu, ali vracanje kilometraze je normala pa zato i niko vise nevjeruje ako je ato fakat malo preslo ko ovaj moj npr. Ja ga sam servisiram (redovno mjenjanje ulja/filtera its, ovde u UK je jago rigorozan tehnicki pregled tako njima ostavim da pregledaju sve drugo i onda ti kazu ovo/ono se treba mjenjati).
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#4903 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Truba »

gotovo uvijek mi se dogadja da nesto stoji godinama
kontam izbrisat artikal
i onda dvoje u dva dana...smaraju porukama
ponekad kupi neko ali valjda kontaju da smanje cijenu
ili lik preko svog trola samo kontrolira :mrgreen: kretanje :lol: robe
Truba

#4905 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Truba »

svakodnevna situacija na piku

paša pošto je najniža
33
joj nisam sad pri param može li nešto sa mog profila
dobro može to i to to i to jel ok
sjoo baš neki dan sam to prodao nisam skinuo s profila jel može ovo ( nešto niđe veze)
žao mi je ne može

i onda se naljuti što sam rekao žao mi je i krene pričat kako nikad to neću prodat :D
w0rld

#4906 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by w0rld »

hrusta wrote:Raja kako se vraća kilometraza onda, jeli preko kompjutera? Pa ako je vraćaju tako lagano zar to ne ostavlja neki trag u memoriji od auta bila ova na ovaj datum a sad ova na ovaj datum?

Znači meni fakat niko nebi u BiH vjerovo da mi auto od 7god prešlo 60.000km jer se malo koristi, kuca poso 5 km povratna, a koristi se službeni auto u toku radnog vremena.
Nema tu vjerovanja ili ne, ako je tako kao sto govoris vjerovatno je u besprijekornom stanju i prodat ces ga bez problema.
Sustina je u tome da ljudi gledaju tu famoznu kilometrazu koja u sustini ne znaci apsolutno nista...
honey33

#4907 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by honey33 »

Zdravo :)

Ima li neko iskusva sa prevarama na fb-u?
Naime, riječ je o stranici radnje (viš njih ali je jedan vlasnik) koji prodaju patike. Jako su ljubazni kad ih kontaktirate, naručujete i daju obećanje da će u slučaju "nečega" izvršiti zamjenu. Međutim, robu šalju putem jedne kurirske službe i ne dozvoljava se otvaranje paketa na licu mjesta. Nego, plati pa otvaraj. U meuvremenu, kurir je već otišao. I kad otvoriš, shvatiš da to nije boja ili broj koji si naručio. Onda opet njih kontaktiraš a oni naravno pročitaju poruku i lagano te izignorišu. Mene su "uvalili" za 2 para patika. I gledam ima još dosta ljudi kojima su to uradili. Saznala sam identitet vlasnika te radnje, iako se drugačije predstavio. Također, kad ga je neko provalio i na privatnom profilu pitao šta to radi, sve one koji naručuju od njega nazvao je glupanima uz konstataciju "ko vam je kriv što ste glupi pa preko fb kupujete".... :twisted:
Imate li kakav savjet? :?
burekodsira

#4908 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by burekodsira »

honey33 wrote:Zdravo :)

Naime, riječ je o stranici radnje (viš njih ali je jedan vlasnik) koji prodaju patike. Jako su ljubazni kad ih kontaktirate, naručujete i daju obećanje da će u slučaju "nečega" izvršiti zamjenu. Međutim, robu šalju putem jedne kurirske službe i ne dozvoljava se otvaranje paketa na licu mjesta. Nego, plati pa otvaraj. U meuvremenu, kurir je već otišao. I kad otvoriš, shvatiš da to nije boja ili broj koji si naručio. Onda opet njih kontaktiraš a oni naravno pročitaju poruku i lagano te izignorišu. Mene su "uvalili" za 2 para patika. I gledam ima još dosta ljudi kojima su to uradili. Saznala sam identitet vlasnika te radnje, iako se drugačije predstavio. Također, kad ga je neko provalio i na privatnom profilu pitao šta to radi, sve one koji naručuju od njega nazvao je glupanima uz konstataciju "ko vam je kriv što ste glupi pa preko fb kupujete".... :twisted:
covjek je rekao istinu, nazalost

policija, porezna uprava,...
Stjui

#4909 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Stjui »

honey33 wrote:Zdravo :)

nemojte naručivati obuću sa fb i pik-a!!!evo ja maloprije bio na pijaci,"maxice" i "salomonke" od 50-75 marki.vjerovatno iste one koje se na pik-u prodaju po većim cijenama.
honey33

#4910 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by honey33 »

E jbg, ja znam više neću. Ali koliko će bestidnik još ljudi zavrnuti, sam Bog zna!
I još gledam maloprije u nekoj grupi na fb šta nekoj curi ugovori... Toliko cinizma i bezobrazluka, nigdj ne viđoh :zoka:
friskyoreo

#4911 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by friskyoreo »

Ljudi da li se vama nakacio neko iz Nigerije?!
Elem, dobijem ja neki dan poruku, hoce da kupi artikal za svoju kcerku kao, i da mu posaljem ponudu na email. Naravno ja to ignore i odgovorim na pik. I napisem mu cijenu artikla, koju je trazio da je u usd. Kaze on nije problem, samo sto ce morati platiti preko racuna. I ajd ja napisem da ce morati poslati unaprijed troskove dostave i da saljem u BiH samo. Kad on odgovara :D:
"Ok, i want you to send me your bank information for the payment and
ship the item to my daughter address.

Here is the Information Needed For Payment:
Account Holder Name....
Bank Name..............
Account Number.......
Swift Code.............
Country................
Total Cost.............
Item Name.......
Phone Number.....
E-mail Address....

This is the shipping address:

Name : Alex Sandra
Address: No 13 Church Street dugbe
City: Ibadan
State: Oyo
Country: Nigeria
Zip Code: +23402
Phone Number: +2348154799376

l'm waiting to hear from you fast.

Thanks"
friskyoreo

#4912 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by friskyoreo »

I BTW, ne mogu da nadjem vise opciju prijavi korisnika na PIK-u, da li su je ukinuli ili sam ja smotan samo? :D
kucniljubimac

#4913 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by kucniljubimac »

friskyoreo wrote:Ljudi da li se vama nakacio neko iz Nigerije?!
Elem, dobijem ja neki dan poruku, hoce da kupi artikal za svoju kcerku kao, i da mu posaljem ponudu na email. Naravno ja to ignore i odgovorim na pik. I napisem mu cijenu artikla, koju je trazio da je u usd. Kaze on nije problem, samo sto ce morati platiti preko racuna. I ajd ja napisem da ce morati poslati unaprijed troskove dostave i da saljem u BiH samo. Kad on odgovara :D:
"Ok, i want you to send me your bank information for the payment and
ship the item to my daughter address.

Here is the Information Needed For Payment:
Account Holder Name....
Bank Name..............
Account Number.......
Swift Code.............
Country................
Total Cost.............
Item Name.......
Phone Number.....
E-mail Address....

Thanks"

Hajd izgovori ime, pa onda izgovori prezime :D
friskyoreo

#4914 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by friskyoreo »

kucniljubimac wrote:
friskyoreo wrote:

Thanks"

Hajd izgovori ime, pa onda izgovori prezime :D
Haaha, to mi je najveci cirkus, ono kao nije ni malo ofirno. :D
ODB

#4915 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by ODB »

Bezveze ti je sajt i neće nikad ni biti popularan...
quarterback

#4916 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by quarterback »

seoBIH

#4917 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by seoBIH »

taki sam kaki sam wrote:posalji mu swift i iban, nek ti uplati kad je levat ... posalji mu nakurnjak u koverti
Gori su ti koji daju informacije, pa se kao nadaju uplati.
Truba

#4918 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Truba »

izgleda i turci otkrili pik :D
počeli na engleskom smarati :D
Averus

#4919 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Averus »

Ima li ko preporučiti kakvog pouzdanog prodavača automobila s pika?

Kome god se obratim djeluje mi šuhveli, pa reko' da nema ovdje kakve nafake :roll:
Stjui

#4920 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Stjui »

Averus wrote:Ima li ko preporučiti kakvog pouzdanog prodavača automobila s pika?

Kome god se obratim djeluje mi šuhveli, pa reko' da nema ovdje kakve nafake :roll:
svi su oni poput bojsija sa mućki.samo polahko g.averus.ja već tri mjeseca "ganjam" skuter,a koliko sam upratio na podforumu auta vi ste tek krenuli u potragu.
Averus

#4921 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Averus »

Ma znam, al' eto reko' da nema neko pozitivnih iskustava :)
I meni je Bojsi pao na pamet kroz dan-dva traženja, jer su izgleda svi povukli uzor na njega :lol:

Nego priču na stranu, hoćeš kupiti polovnih ruskih VHS playera? :D
Wheatly

#4922 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Wheatly »

Dođe li ruska pr0njava sa njima? :D
Kataklinger

#4923 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Kataklinger »

Koliko je pouzdan "digitalni zapis" koji ASDALMI prilaže uz auta, a koji je navodno od Leasing kuće? Do sad sam imao priliku jednom gledati to, isprintano naravno, detaljan zapis svih mogućih servisa, redovno sve i po PS-u, poklapalo se sa onim što kaže broj šasije u ovlaštenom servisu. Da li je još neko imao iskustva s ovim?
Stjui

#4924 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Stjui »

Averus wrote:Ma znam, al' eto reko' da nema neko pozitivnih iskustava :)
I meni je Bojsi pao na pamet kroz dan-dva traženja, jer su izgleda svi povukli uzor na njega :lol:

Nego priču na stranu, hoćeš kupiti polovnih ruskih VHS playera? :D
moraju :D jer to je takav posao gdje često i preprodavači dobiju po ušima i onda gledaju da vrate svoje pare(a i da zarade :!: ).nećete nikad doći kod nekog na plac gdje prodaje polovnjake i da vam on kaže da je neko auto trulja :D
Mustang1

#4925 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Mustang1 »

Je'l se to ne moze prijaviti na piku neko ? Zajebo me ovaj za par markica hajd nebitno ali da se neko ne bi zaletio jos nek ne uzima od ovog

http://www.olx.ba/profil/Velid_22
Post Reply