Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
kakavdanakneiskustvu

#4901 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakavdanakneiskustvu »

DON_eARL wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:
DON_eARL wrote:Image
i kod tebe mala brzina
Nije, paket od 8Mbps. :-D

kod mene je duo paket,zar ne bi trebala brzina biti oko 15 Mbps?
kakavdanakneiskustvu

#4902 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Image
anonimnaosoba

#4903 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by anonimnaosoba »

kod tebe bi, al' čovjek ima najobičniji internet od 22 KM, ne kontam šta nije jasno ?
kakavdanakneiskustvu

#4904 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

anonimnaosoba wrote:kod tebe bi, al' čovjek ima najobičniji internet od 22 KM, ne kontam šta nije jasno ?

i ne pitam za brzinu njegovog neta
semirsar

#4905 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semirsar »

dječak sa šibicama wrote: Glupo poredjenje. I los pokusaj humora.
Mi nismo kupili cipele i izasli iz radnje, mi smo usli u radnju/firmu i punimo joj djepove svaki mjesec.

Razumijem politiku trzisne utakmice, primamljivanje novih korisnika, ali krajnje je bezobrazno od Telemacha davati tako drasticne pogodnosti ljudima koji jos uvijek nisu korisnici recimo TRIO paketa, a sve na racun ljudi koji su korisnici postali prije samo 15 dana, ili prije par mjeseci. Znaci, od mene ce puniti djepove, meni ce uzimati 50 km i dalje, i jos hiljade ovakvih kao ja, a da bi dobili par hiljada novih korisnika koji ce sve to sto ja placam vec mjesecima, imati skoro pa besplatno.

I jos trebamo klepiti usima i reci hajde, nema veze. Znaci, imaju racunicu u svemu tome jer ce imati hiljade korisnika koji ce imati 50% manju cijenu paketa, sto dovodi do samo dva moguca zakljucka: ili ce 1) gubitak namirivati na nama koji cemo placati punu cijenu i dalje, ili 2) mi koji placamo "punu cijenu" ustvari placamo preveliku cijenu.

U svakom slucaju, mi budale. Pa brate mili, kako se ugovor potpise, moze se i pocijepati.
Na poredjenje ne treba trositi puno vremena, kao sto si rekao, nidje veze. Da je barem spomenula rentanje tih skupih cokulica za kojim je balila mjesecima, pa hajd' i nekako, al' 'vako je samo pokusaj... humora.
Kad izadjes iz prodavnice ti vise nemas nikakvog kontakta s prodavacima, osim radi eventualne reklamacije.
U slucaju T-macha ti si korisnik koji redovno placas usluge koje trebaju biti redovite i stabilne bez puno oscilacija, a i ne moraju, u ugovoru ima mnogo toga sto ide njima i samo njima na ruku, a koje se mogu tumaciti na razne nacine, zavisno sta im u datom trenutku odgovara, sto je razumljivo. Upravo zbog tih ugovora na 12/24 mjeseca sam i otkazao usluge T - macha. Zasto da ja svoj novac dajem nekom koji ce na moj ugovor staviti AD ACTA i zaboraviti na mene u skoro svim buducim akcijama, sve zaradi privlacenja drugih korisnika brojnim pogodnostima i povlasticama, a istovremeno od mog, tvog, njegovog, nasih novaca placati te pogodnosti za privlacenje novih konzumenata svojih usluga. Naravno, sjetit' ce se oni nas, ali tek kad vide da nisu dva racuna placena, ha ja. :mrgreen: Tako je bilo i tako ce biti, jer bosnjo more puno i dugo trpit'...
Djaba i deranje ugovora, njima nebitno, imaju oni svoj primjerak u kojem su svi podaci i ono najvaznije paraf. :skoljka:
DON_eARL

#4906 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by DON_eARL »

@ kakavdanakneiskustvu

Kod mene je SuperMix paket, i radi sve regularno.

Za početak otiđi u Task Manager/Networking, pa vidi da li ima kakve aktivnosti, jer može biti da ti je aktivan neki program koji trenutno vuče 10Mbps. Ili možda imaš nekoliko računara spojenih? Možda ti komšija ti krade wi-fi i sl. Sam SpeedTest ti ne igra nikakvu ulogu, ako ne napišeš još kakvih detalja. :-D
semirsar

#4907 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semirsar »

DON_eARL wrote:@ kakavdanakneiskustvu

Kod mene je SuperMix paket, i radi sve regularno.

Za početak otiđi u Task Manager/Networking, pa vidi da li ima kakve aktivnosti, jer može biti da ti je aktivan neki program koji trenutno vuče 10Mbps. Ili možda imaš nekoliko računara spojenih? Možda ti komšija ti krade wi-fi i sl. Sam SpeedTest ti ne igra nikakvu ulogu, ako ne napišeš još kakvih detalja. :-D
Momak je sasvim u skladu s nickom :mrgreen:
roki

#4908 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by roki »

Šta ja trebam reći,korisnik Eloba od prvog dana,korisnik Telemacha od prvog. dana,nikad duga nisam imao,ni jedan jedini račun,sa plaćanjem nikad zakasnio. Mogu samo plakati nad gorkom sudbinom :D
Telemach

#4909 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

kakavdanakneiskustvu wrote:Image
Tehnička podrška je uradila sinhronizaciju i reset modema, molimo Vas da uradite restart routera i računara.
semirsar

#4910 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semirsar »

Telemach wrote:
Tehnička podrška je uradila sinhronizaciju i reset modema, molimo Vas da uradite restart routera i računara.
O dje s' ba @korisnicki servis 1,Pozz, nisam znao da vam je sad ovo oficijelni forum, ja mislio vi jos anamotamo :mrgreen:
dječak sa šibicama

#4911 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by dječak sa šibicama »

roki wrote:Šta ja trebam reći,korisnik Eloba od prvog dana,korisnik Telemacha od prvog. dana,nikad duga nisam imao,ni jedan jedini račun,sa plaćanjem nikad zakasnio. Mogu samo plakati nad gorkom sudbinom :D
Isti sam taki :D korisnik Elob-a od 2005, sa kratkim periodom transfera na EPN.

Na Telemachu od pocetka, od osnivanja. Sad vidim da su oni na meni :D

Nije fer i gotovo, ali kako se da primjetiti, jebe se njihKE za fer i nefer igre.
semirsar

#4912 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semirsar »

Upravo tako, al' da osjete po djepu, mozda bi obratili paznju :thumbup:
Asiklar

#4913 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Asiklar »

Na mena sta, Telemach je najbolji. Restart, sinhornizacija, restart, pukla optika, restart, virusi, NATO, NLO, zima, ljeto, pukla optika, zakazalo pojacalo, restart, restart,...
kakavdanakneiskustvu

#4914 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Image
semirsar

#4915 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semirsar »

Asiklar wrote:Na mena sta, Telemach je najbolji. Restart, sinhornizacija, restart, pukla optika, restart, virusi, NATO, NLO, zima, ljeto, pukla optika, zakazalo pojacalo, restart, restart,...
Dobar je T-mach, za razliku one porodicne firme :D Kako vidim, ljudi dobili povecanje tacno u 00:00h onog dana kad je i trebalo startati, za razliku te idile u porodicnoj firmi :thumbup:
dječak sa šibicama

#4916 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by dječak sa šibicama »

Btw, zadnja dva dana mi vecini kanala trza slika, digitalni je signal, jel to cesta pojava?

Nisam bio kuci neko vrijeme, pa ne znam odkad to traje, ali je prilicno iritantno gledati tv kanal koji trza, zvuk se gubi, slika ledi na momenat dva, i tako u krug.
Partijaner

#4917 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Partijaner »

Moze li ikako da se skloni onaj prevod na Travel kanalu, kakav je ono jezik, kazahstanski, ne mogu mirom citat pokriva onaj nas prijevod.
Telemach

#4918 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

semirsar wrote:
Telemach wrote:
O dje s' ba @korisnicki servis 1,Pozz, nisam znao da vam je sad ovo oficijelni forum, ja mislio vi jos anamotamo :mrgreen:
:) tu smo, na sve strane, gdje god zatreba.
veljaca

#4919 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by veljaca »

semirsar wrote:Upravo tako, al' da osjete po djepu, mozda bi obratili paznju :thumbup:
Ljudi, jedan savjet, ako ste nezadovoljni, mijenjajte ...

Ja sam imao Logosoft, pa onda BHTelecom, pa sada Telemach ....

Nista nije Bogom dano ... Za svoje pare - trazite najbolju uslugu, nemojte da vas pojedini operateri prave budalama ... naravno ako je to tehnicki moguce ...

I ne nasjedajte na pojedine provokatore . Tacno se vidi ko brani a ko napada nekoga .... sve po nalogu ... ofirni su ...
semirsar

#4920 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semirsar »

veljaca wrote:
semirsar wrote:Upravo tako, al' da osjete po djepu, mozda bi obratili paznju :thumbup:
Ljudi, jedan savjet, ako ste nezadovoljni, mijenjajte ...

Ja sam imao Logosoft, pa onda BHTelecom, pa sada Telemach ....

Nista nije Bogom dano ... Za svoje pare - trazite najbolju uslugu, nemojte da vas pojedini operateri prave budalama ... naravno ako je to tehnicki moguce ...
Upravo tako, ovo je najbolja utakmica koja nas je mogla zadesiti, a u kojoj i mi korisnici profitiramo :thumbup:
rajv0sa

#4921 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by rajv0sa »

semirsar wrote:
Asiklar wrote:Na mena sta, Telemach je najbolji. Restart, sinhornizacija, restart, pukla optika, restart, virusi, NATO, NLO, zima, ljeto, pukla optika, zakazalo pojacalo, restart, restart,...
Dobar je T-mach, za razliku one porodicne firme :D Kako vidim, ljudi dobili povecanje tacno u 00:00h onog dana kad je i trebalo startati, za razliku te idile u porodicnoj firmi :thumbup:
Lik je fenomen ,pluje po Eronetu,Telemachu ,Logosoftu... samo gle cuda ne po BHT :oops:
harell

#4922 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by harell »

Vidim i ja, nestali su oni dezurni pljuvaci i odma se ovaj pojavio, ev fakat mu gledam postove i na sve operatere pljuje, i jos kaze "moram vama tmachovcima zagorcat surfanje po forumu" :lol: jad i bijeda, zaista se nadam da dobiva bar 10 feninga po postu, inace padam u depresiju kad zamislim njegov zivot. A moderacija nista, nek on zagorcava telemachovcima surfanje :lol:
Kralj Tvrtko I.

#4923 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Kralj Tvrtko I. »

ma nema sta...evo ne znam sta cu od zagorcjenja :lol:

Image
Maharadza

#4924 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Maharadza »

^ Skočio mi šećer od pustih prekida i 'resetovanja', how-yes-no. :lol:

Image

Tapatalked
StupskaBitanga