Jel moguće da si potrošio limit pa ti je sad ona spora brzina?BarbaDue wrote: Izvinjavam se ako je to tako, međutim ja kada god nisam spojen na wi-fi jedva mogu post napisati pa sam stoga i reagovao misleći da je H sporije od 3G.
BHTelecom All About
Moderator: Benq
- zateznistub
#48976 Re: RE: Re: BHTelecom All About
- Del_Boy1
#48977 Re: RE: Re: RE: Re: BHTelecom All About
Nema veze sa brzinom mobilne mreže ako si spojen na wifi, možeš skroz izvaditi SIM karticu i opet ćeš imati internet.BarbaDue wrote:Izvinjavam se ako je to tako, međutim ja kada god nisam spojen na wi-fi jedva mogu post napisati pa sam stoga i reagovao misleći da je H sporije od 3G.Del_Boy1 wrote:BarbaDue wrote: Pa valjda je H i H+ bolje od 3G, ide E, 3G,H i H+ , tu je E najsporije a H+ najbrže.
Sent from my E2303 using Tapatalk
- BarbaDue
#48978 Re: RE: Re: BHTelecom All About
Nije moguće jer ga ovaj mjesec nisam ni koristio a mislim da imam 2 ili 4GB free.zateznistub wrote:Jel moguće da si potrošio limit pa ti je sad ona spora brzina?BarbaDue wrote: Izvinjavam se ako je to tako, međutim ja kada god nisam spojen na wi-fi jedva mogu post napisati pa sam stoga i reagovao misleći da je H sporije od 3G.
@Del Boy1, ne interesuje me wi-fi već mobilni internet!?
- supercali
#48979 Re: BHTelecom All About
skafiskafsnjak wrote:Vrati se malo nazad na razgovor pa ces vidjeti da ti nije do mene .... Uostalom, ako nisi jedan od ovih gore spomenutih ...onda se ne trebas nalaziti uvrijedjen .supercali wrote: I molit cu te lijepo da vise ne spominjes oca nikako
Ne vidim problem zaista....
Vidis da je ipak do tebe jer si prebacio na licno prema meniskafiskafsnjak wrote:Pa naravno...vjerovatno i ti tako radis pa se slazes![]()
Nemaju znanje....naucice usput, kao da je bitno... Niko se nije naucan rodio.
- Del_Boy1
#48980 Re: RE: Re: RE: Re: BHTelecom All About
.
Last edited by Del_Boy1 on 27/12/2016 14:45, edited 1 time in total.
- Del_Boy1
#48981 Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: BHTelecom All About
BarbaDue wrote:Nije moguće jer ga ovaj mjesec nisam ni koristio a mislim da imam 2 ili 4GB free.zateznistub wrote:Jel moguće da si potrošio limit pa ti je sad ona spora brzina?BarbaDue wrote: Izvinjavam se ako je to tako, međutim ja kada god nisam spojen na wi-fi jedva mogu post napisati pa sam stoga i reagovao misleći da je H sporije od 3G.
@Del Boy1, ne interesuje me wi-fi već mobilni internet!?
Nekako sam vidio da si rekao kad si spojen na wifi da nemožeš napisati ni post, a tek sad skonta da nisam dobro vidio [emoji23]
- _Reds_
#48982 Re: BHTelecom All About
Ako prijatelju pored tebe radi 3G bez problema, a tebi ne radi, znači da je problem u tvom telefonu.
-
neki
#48983 Re: RE: Re: BHTelecom All About
Može biti da imaš problem s mobitelom...otkako su mi povećali limit interneta na 4GB, ja wifi još samo kući koristim, jer je na svim javnim mjestima mobilni brži od wi-fi. I tako je kod većine ljudi s kojima se družim.BarbaDue wrote:Izvinjavam se ako je to tako, međutim ja kada god nisam spojen na wi-fi jedva mogu post napisati pa sam stoga i reagovao misleći da je H sporije od 3G.Del_Boy1 wrote:Pa valjda je H i H+ bolje od 3G, ide E, 3G,H i H+ , tu je E najsporije a H+ najbrže.BarbaDue wrote:Živ bio i ja bi to volio znati. Obzirom da se nalazim u zgradi kantona koja je 500m od centra grada.
A što se tiče H i H+, te tehnologije su maksimum što je 3G dao, iznad njih je 4G koji kod nas još nije zastupljen iz poznatih razloga (za koje nije odgovoran BHT ni ostali mobilni operateri)
- BarbaDue
#48984 Re: BHTelecom All About
Iskreno ne razumijem te, veze nemam šta mi želiš reći._Reds_ wrote:Ako prijatelju pored tebe radi 3G bez problema, a tebi ne radi, znači da je problem u tvom telefonu.
Btw, ako mi telefon na wi-fiu radi besprijekorno zašto na mob. int. ne može ni da makne?
-
neki
#48985 Re: BHTelecom All About
Wi-fi i mobilni internet ne funkcionišu preko istog modema...Moguće da u spektru frekvencija koje ti mobitel podržava nije i frekvencija na kojoj radi 3G mreža u BiH. Može se desiti sa uređajima koji su nabavljeni u inostranstvu..BarbaDue wrote:Iskreno ne razumijem te, veze nemam šta mi želiš reći._Reds_ wrote:Ako prijatelju pored tebe radi 3G bez problema, a tebi ne radi, znači da je problem u tvom telefonu.
Btw, ako mi telefon na wi-fiu radi besprijekorno zašto na mob. int. ne može ni da makne?
- BarbaDue
#48986 Re: BHTelecom All About
Ovaj uređaj je nabavljen upravo u BH Telecom-u.
btw, sad sam na wi-fiu
btw, sad sam na wi-fiu
- zateznistub
#48987 Re: BHTelecom All About
Mobilni I wifi Internet ne rade preko istih komponenti u aparatu. Vrlo lako je moguće da imaš neki softverski ili čak hardverski problem sa aparatom.BarbaDue wrote:Iskreno ne razumijem te, veze nemam šta mi želiš reći._Reds_ wrote:Ako prijatelju pored tebe radi 3G bez problema, a tebi ne radi, znači da je problem u tvom telefonu.
Hajde probaj hard reset pa vidi hoće li opet biti prpblema
-
made_in_sarajevo
#48988 Re: BHTelecom All About
Ili nazovi 1444 reci meni ovo nece pa nek ti oni u sistemu restartuju. Zna se nekad desiti da i kod njih zacepi pa trebaju restart oni samo opaliti. Desavalo se 2-3 puta prije 2-3 godine.
Poslano sa mog SM-N9005 koristeći Tapatalk
Poslano sa mog SM-N9005 koristeći Tapatalk
-
bumerangss
#48989 Re: BHTelecom All About
Mozda za nekog ko je sitne gradje pa ima ruke kao beba ali neko kao ja koji sam 100+ kg 188 cm je sasvim taman samsung j7 kojeg i imamchannel10 wrote:A sto ce vam 5,5 kad ga ne mozete ni drzati u ruci? To mi nikad nije bilo jasno. Niti moze stati u dzep, niti mozete raditi bilo sta sa jednom rukom na njemu.
-
bumerangss
#48990 Re: BHTelecom All About
Ne znam sto se cudis? Radna mjesta se tako naslijedjuju i u VIK-u, GRAS-u, KCUS-u, Domu zdravlja KS, Elektroprivredi, raznim federalnim i kantonalnim javnim zavodima, agencijama, ustanovama... i bilo bi dobro da se samo naslijedjju, nego istovremeno rade i babo, mama, kcerka i sin a i za zeta se aktivno trazi (izmislja) radno mjesto!skafiskafsnjak wrote:Problem je .... Ali je jos veci problem u zaposljavanju podobnih sestrica daidzica i amidzica....didgeridoo wrote: A nije problem u sumi nelegalno i nestrucno postavljenih kablova "kroz sljivike i livade"?
Edit: moja kona radila u BHT.... Ode zena u penziju, kcerka sad radi... To se u BHT naslijede radna mjesta ?
Eno vidim neki dan, ovaj jedan povede sina na teren nerijetko.... Valjda da ga osposobi..da naslijedi?
-
bumerangss
#48991 Re: BHTelecom All About
supercali wrote:U firmi radim al ne na njihovim mjestima jer nisam kvalifikovan za to i ja sam jedan od 2 radnikaskafiskafsnjak wrote:Pa naravno...vjerovatno i ti tako radis pa se slazes![]()
Bez obzira je li ja radim u firmi pristojno od firme je da se tako oduzi radnicima za 40 godina rada
Nema tu naucice usput nego ili imas znanje ili nemas
Ja sam posao dobio bez usputnog ucenja jer nisam imao skolu i znanje za ono sto su radili moji roditelji
Nemam ni sada tako da ne radim na njihovim mjestima radim tamo gdje imam znanje
Bitno je razlikovati kad u racunovodstvo se primi rodjak ekonomista ili koja vec struka ide i kad se primi rodjak masin-bravar kojem je matematika spansko selo
Da se oduži!!!
Ja sam jedan od onih koji rade u državnoj firmi ali upravo zbog takvih lezihljebovica sam do suda dosao da bih se tu zaposlio jer mi je mama domacica a babo šehid, prijeratni samostalni obrtnik. U toj firmi nisu raspisivani konkursi, kao sto ih nema ni u BHTelecomu ali ja sam predao svoj CV i samo cekao da se neko zaposli na to radno mjesto i onda sa advokatom otisao u firmu i predložio im: ili ce me zaposliti ili cu ih tužiti jer su to obavezni po zakonu o pravima boraca da mi daju prednost! Iako konkursa nije bilo ali ja sam CV sa molbom za zaposlenje predao prije nego sto se ta štela zaposlila za sta imam dokaz a to je primjerak sa pecatom sa protokola firme!
Naravno, nerado ali zaposlili su me! I u toj sam firmi jedini koji nema kolegu svoju mamu, svog babu, brata, daidju, strinu....
Da ima malo manje takvih kao sto si ti a malo vise kao sto sam ja, država bi nam bila dosta bolja nego sto je sad!
-
sabanss
#48992 Re: BHTelecom All About
Sto samo zeta? Sta je sa snahamabumerangss wrote:
Ne znam sto se cudis? Radna mjesta se tako naslijedjuju i u VIK-u, GRAS-u, KCUS-u, Domu zdravlja KS, Elektroprivredi, raznim federalnim i kantonalnim javnim zavodima, agencijama, ustanovama... i bilo bi dobro da se samo naslijedjju, nego istovremeno rade i babo, mama, kcerka i sin a i za zeta se aktivno trazi (izmislja) radno mjesto!
- supercali
#48993 Re: BHTelecom All About
Ajde fino prvo procitaj sve pa onda pocni pisati lezihljebovicubumerangss wrote:supercali wrote:U firmi radim al ne na njihovim mjestima jer nisam kvalifikovan za to i ja sam jedan od 2 radnikaskafiskafsnjak wrote:Pa naravno...vjerovatno i ti tako radis pa se slazes![]()
Bez obzira je li ja radim u firmi pristojno od firme je da se tako oduzi radnicima za 40 godina rada
Nema tu naucice usput nego ili imas znanje ili nemas
Ja sam posao dobio bez usputnog ucenja jer nisam imao skolu i znanje za ono sto su radili moji roditelji
Nemam ni sada tako da ne radim na njihovim mjestima radim tamo gdje imam znanje
Bitno je razlikovati kad u racunovodstvo se primi rodjak ekonomista ili koja vec struka ide i kad se primi rodjak masin-bravar kojem je matematika spansko selo![]()
Da se oduži!!!Je li taj radnik djaba radio 40 godina ili je dobivao platu za taj rad!?
![]()
Ja sam jedan od onih koji rade u državnoj firmi ali upravo zbog takvih lezihljebovica sam do suda dosao da bih se tu zaposlio jer mi je mama domacica a babo šehid, prijeratni samostalni obrtnik. U toj firmi nisu raspisivani konkursi, kao sto ih nema ni u BHTelecomu ali ja sam predao svoj CV i samo cekao da se neko zaposli na to radno mjesto i onda sa advokatom otisao u firmu i predložio im: ili ce me zaposliti ili cu ih tužiti jer su to obavezni po zakonu o pravima boraca da mi daju prednost! Iako konkursa nije bilo ali ja sam CV sa molbom za zaposlenje predao prije nego sto se ta štela zaposlila za sta imam dokaz a to je primjerak sa pecatom sa protokola firme!
Naravno, nerado ali zaposlili su me! I u toj sam firmi jedini koji nema kolegu svoju mamu, svog babu, brata, daidju, strinu....
Da ima malo manje takvih kao sto si ti a malo vise kao sto sam ja, država bi nam bila dosta bolja nego sto je sad!
I da ie vise ovakvih kao ja kpji sve procitaju a manje kao ti sto citaju sta tebi odgovara bolje bi bilo i na forumu i u drzavi
-
aladinosmic1
-
zutipatak
#48995 Re: BHTelecom All About
Ako Telemach nije kupio Novu TV (a ništa nije nemoguće) biće i u Moja TV platformi. Ako pak jeste, onda zaboravite istu baš kao i N1 i SK kanale koji su u vlasništvu Telemacha.
- ElRe
#48996 Re: BHTelecom All About
Nece biti u MojaTV ponudi niti jednog drugog operatora u BiH i Srb. U narednom periodu NovaTV je ekskluzivno samo u ponudi United Groupa.zutipatak wrote:Ako Telemach nije kupio Novu TV (a ništa nije nemoguće) biće i u Moja TV platformi. Ako pak jeste, onda zaboravite istu baš kao i N1 i SK kanale koji su u vlasništvu Telemacha.
Ovo je jos jedan primjer nesposobnog generalno bosanskog poslovnog modela.
- Cossack
#48998 Re: BHTelecom All About
Ne kontam šta se pjeni zbog Nova TV. Evo pregledao sam im program. Ništa specijalno. I dalje većinom vrte iste serije.
-
kakaljin
#48999 Re: BHTelecom All About
Nije problem kakav im je program, vec ako je nesto dostupno kod jednog operatera, nevidim razlog da je to dostupno i kod drugog operatera. A ne da samo kod jednog operatera imas odredjene kanale, dok kod drugih to nemas i ne mozes imati. Jer je to nelojalna konkurencija i time sebi stvaras nelegalnu prednost u ponudi. Neka se svi bore cijenom i ostalim dodatnim uslugama za ponuditi, a kanale das dostupne svima, makar u nekim paketima pa ko zeli neka ih gleda bez ikakvih prepreka.Cossack wrote:Ne kontam šta se pjeni zbog Nova TV. Evo pregledao sam im program. Ništa specijalno. I dalje većinom vrte iste serije.
- ElRe
#49000 Re: BHTelecom All About
Ko je kriv nesposobnom menadzmentu BH Telecoma jer se nije ukljucio u borbu za dobijanje signala NoveTV. Sigurno UG nije mogao narediti Novoj TV da ne dozvoli signal ostalim operatorima.