Odlično zapažanje. Zanemarimo li ideje, tačno je da tamo nema energije, jake želje i strasti, a njih obično nema kad i sam iskreno ne vjeruješ u to što zagovaraš i propovijedaš. Birači to, uglavnom nesvjesno, odmah nanjuše.MK81 wrote:
Ja još nisam vidio agresivan nastup SDP-ca u javnosti u propagiranju socijaldemokratskih stavova. Dok sa druge strane imate takve nastupe nacionalista. Mora postojati žar u zastupanju ideje u koju vjeruješ a to kod njih nema i to se vidi. To svaki istinski socijaldemokrata vidi i ne želi da ih slijedi.
SDP
- Banksy
#48951 Re: SDP
-
MK81
#48952 Re: SDP
O tome pričam, kad bi pitali prosječnog potencijalnog glasača SDP-a zašto ne glasa ili zašto ne podržava njih, ne bi znao odgovor. U daljnjem razgovoru bi iznosio neke nebuloze a u suštini je ključ unutrašnji doživljaj te stranke. Jednostavno se osjeti da ti ljudi ne žive socijaldemokratiju, nema žara da potpali vatru u članstvu. Često slušamo kako je potrebno aktivirati dokazane socijaldemokrate, starog kova. Ja apsolutno smatram da to nije tačno. Potrebna je "svježa krv" dobrih lidera, dobrih oratora. Da ga članstvo krene slijediti.Banksy wrote:Odlično zapažanje. Zanemarimo li ideje, tačno je da tamo nema energije, jake želje i strasti, a njih obično nema kad i sam iskreno ne vjeruješ u to što zagovaraš i propovijedaš. Birači to, uglavnom nesvjesno, odmah nanjuše.MK81 wrote:
Ja još nisam vidio agresivan nastup SDP-ca u javnosti u propagiranju socijaldemokratskih stavova. Dok sa druge strane imate takve nastupe nacionalista. Mora postojati žar u zastupanju ideje u koju vjeruješ a to kod njih nema i to se vidi. To svaki istinski socijaldemokrata vidi i ne želi da ih slijedi.
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#48954 Re: SDP
Ma svaka stranka ima neki svoj plan 10.Banksy wrote:Da.Leverage wrote:
Ali ideje iz Plana 10 nisu došle do običnih građana u mjeri u kojoj su trebale, jednostavno nije promovisan na pravi način iako je postojala dobra namjera.
SDP se mora HITNO , HITNO ribrendirati i to ne samo s novim "facama" (to ocekujemo jos od 2014) , mora se rijesiti potencijalnih kriminalaca i profitera i mora se promijeniti poruka prema mladim glasacima koji dolaze.
Nasa stranka je propala.
DF treba zakonski zabraniti.
Jedina sansa od 08.10.2018 da se promijeni bilo sta je SDP ali tu moraju doci tektonske (ja ih ni u naznaci ne vidim) interne promjene.
-
MK81
#48955 Re: SDP
po cemu je nasa stranka propala? po meni jedina principijelna opcija trenutno. Prava socijal liberalna stranka.sabina1 wrote:Ma svaka stranka ima neki svoj plan 10.Banksy wrote:Da.Leverage wrote:
Ali ideje iz Plana 10 nisu došle do običnih građana u mjeri u kojoj su trebale, jednostavno nije promovisan na pravi način iako je postojala dobra namjera.
SDP se mora HITNO , HITNO ribrendirati i to ne samo s novim "facama" (to ocekujemo jos od 2014) , mora se rijesiti potencijalnih kriminalaca i profitera i mora se promijeniti poruka prema mladim glasacima koji dolaze.
Nasa stranka je propala.
DF treba zakonski zabraniti.
Jedina sansa od 08.10.2018 da se promijeni bilo sta je SDP ali tu moraju doci tektonske (ja ih ni u naznaci ne vidim) interne promjene.
- _Reds_
#48956 Re: SDP
Za pocetka da odu Nermin Niksic, Sasa Magazinovic i "sarajlija na baterije" Masic, pa ce nesto i biti mozda.
- General War
#48957 Re: SDP
101 stranka lijeve orjentacije na bh politickom nebu ti nesto pricas kako SDP treba nesto agresivno nastupati, kome? Nije stvar u glasacima lijeve orjentacije vec one ovce sto glasaju za nacional populiste plus izborne malverzacije, a niko nije slijep pa da ne vidi katasrtrofu koje svake godine SDA i sateliti naprave po zivot gradjana.MK81 wrote:O tome pričam, kad bi pitali prosječnog potencijalnog glasača SDP-a zašto ne glasa ili zašto ne podržava njih, ne bi znao odgovor. U daljnjem razgovoru bi iznosio neke nebuloze a u suštini je ključ unutrašnji doživljaj te stranke. Jednostavno se osjeti da ti ljudi ne žive socijaldemokratiju, nema žara da potpali vatru u članstvu. Često slušamo kako je potrebno aktivirati dokazane socijaldemokrate, starog kova. Ja apsolutno smatram da to nije tačno. Potrebna je "svježa krv" dobrih lidera, dobrih oratora. Da ga članstvo krene slijediti.Banksy wrote:Odlično zapažanje. Zanemarimo li ideje, tačno je da tamo nema energije, jake želje i strasti, a njih obično nema kad i sam iskreno ne vjeruješ u to što zagovaraš i propovijedaš. Birači to, uglavnom nesvjesno, odmah nanjuše.MK81 wrote:
Ljevica se mora sabrati ili ti ukripniti pa onda zajedno nastupiti ( a i to je relativno zbog ociglednog izbornog inzenjeringa i kradja), ne znam kakav da plan izloze ovi strucnjaci iz SDPa, ne mogu dobiti 50% biraca pa da sami prave vlast, to je ovdje nemoguce ostvariti u opstini a kamo li u federaciji.
- ultima_palabra
#48958 Re: SDP
Joj Sabine jest se razocarala u NS... jel to sve zbog Kifle? 
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#48959 Re: SDP
Ne.ultima_palabra wrote:Joj Sabine jest se razocarala u NS... jel to sve zbog Kifle?
Kifla je vrh ledenog brijega , šlag na tortu , finale odluka koje su ovaj grad ostavile bez alternative a koje su donesene samo da bi se zadovoljile lične ambicije u vidu uhljebljenja , SDA kadar s kojim se dvije godine dogovaralo da bi se došlo do ovog danas.
Licemjerno , lažno , ponižavajuće.
Sada dolaze odluke (Kifla ili opozicija , većina na višim nivoima ili ne , Marjanović) koje će u vrlo kratkom periodu pokazati "brilijantnost" ljudi koji trenutno vode NS.
Najgore je što ljude koji to vode u suštini zapravo boli briga za to , za bilo kakvu odgovornost i za bilo kakav temeljit rad.
Oni su svoj cilj - ostvarili , izborni rezultat će im pomoći da potvrde pozicije na Kongresu i to je to do 2022.
Ne mogu znati ni procijeniti na koji način i koliko brzo će Naša stranka "padati" ali nesumnjivo brže u odnosu na neke druge stranke iz prošlosti jer su im birači - drugačiji , onaj srž birača koji ih je pratio sve ove godine (one zgrade na samim tramvajskim šinama ni metar sjeverno ili južno) će vrlo brzo prepoznati licemjerje i gotovo je.
Možda će preostati neka individua koja se neće uklopiti u šablon i koja će držati brend neko vrijeme....ali to je u biti sunovrat političkog integriteta "prave fine raje" , oličen u bici za uhljebljenje , samim tim , misije , vizije i svega onog što je NS trebala biti.
Mene mnogo , mnogo više nervira - nedostatak bilo kakve alternative , promjene naredne 4 godine.
Nervira što moram ostati živjeti ovdje , što profuknjali Željko Komšić je nekakva alternativa nekom fašisti samo zato jer nije fašista i što na 4 godine tapkanja u mjestu će proći još najmanje 4 dok se nešto ne pokrene opet prema bolje , toliko mi je mračna politička scena kod nas da u očaju u jednom korumpiranom , izvještačenom i najlicemjernijem SDP-u tražim nekakvu nadu i promjenu koja se s glave neće desiti.
Pozdravljam vas ultima.
-
neon-x
#48960 Re: SDP
Zasto fino lijepo kao i svaki forumski pljuvac koji drzi do sebe ne skines bijele rukavice i kvalitetno ne "operes" ljude imenom i prezimenom iz Nase Stranke koji su ti nalegli na emocionalni zulj. Bilo bi puno postenije od ovoga sto radis.sabina1 wrote:Ne.ultima_palabra wrote:Joj Sabine jest se razocarala u NS... jel to sve zbog Kifle?
Kifla je vrh ledenog brijega , šlag na tortu , finale odluka koje su ovaj grad ostavile bez alternative a koje su donesene samo da bi se zadovoljile lične ambicije u vidu uhljebljenja , SDA kadar s kojim se dvije godine dogovaralo da bi se došlo do ovog danas.
Sada dolaze odluke (Kifla ili opozicija , većina na višim nivoima ili ne , Marjanović) koje će u vrlo kratkom periodu pokazati "brilijantnost" ljudi koji trenutno vode NS.
Najgore je što ljude koji to vode u suštini zapravo boli briga za to , za bilo kakvu odgovornost i za bilo kakav temeljit rad.
Oni su svoj cilj - ostvarili , izborni rezultat će im pomoći da potvrde pozicije na Kongresu i to je to do 2022.
Ne mogu znati ni procijeniti na koji način i koliko brzo će Naša stranka "padati" ali nesumnjivo brže u odnosu na neke druge stranke iz prošlosti jer su im birači - drugačiji , onaj srž birača koji ih je pratio sve ove godine (one zgrade na samim tramvajskim šinama ni metar sjeverno ili južno) će vrlo brzo prepoznati licemjerje i gotovo je.
Mene mnogo , mnogo više nervira - nedostatak bilo kakve alternative , promjene naredne 4 godine.
Nervira što moram ostati živjeti ovdje , što profuknjali Željko Komšić je nekakva alternativa nekom fašisti samo zato jer nije fašista i što na 4 godine tapkanja u mjestu će proći još najmanje 4 dok se nešto ne pokrene opet prema bolje , toliko mi je mračna politička scena kod nas da u očaju u jednom korumpiranom , izvještačenom i najlicemjernijem SDP-u tražim nekakvu nadu i promjenu koja se s glave neće desiti.
Pozdravljam vas ultima.
- Leverage
#48961 Re: SDP
Plan 10 je puno više od spiska želja, vidi se da ga nisu pisali Mašić i ostali.malakh wrote: plan 10 - spisak želja, ali ima stvari koje su pozitivne i realno izvodljive.
ali ćemo se i ja i ti složiti da je najveća greška sdpa što je irfan čengić došao u debatnu emisiju i toliko izblamirao taj plan 10, toliko nebuloza izrekao, pomiješao i kuntu i pantu, da su ga peđa kojović i dženan đonlagić izdominirali i da je taj isti plan, u najmanju ruku, postao smiješan.
mislim, ovakav sdp je smiješan. ni oni sami nisu sigurni kako su osvojili ovoliko glasova.
sama činjenica da su kolovođe sdpa nermin nikišić, saša magazinović i damir mašić koji su u tridesetima završili fakultete, te irfan čengić koji još uvijek studira, zapravo se vodi da studira, je jasan znak da je sdp daleko od pravog puta i kada takvi ljudi prezentiraju plan 10, on gubi svaku smisao svog postojanja.
To nije najveća greška nego jedna od grešaka, Irfan Čengić nema kapacitet ni da do kraja razumije, a kamo li da promoviše Plan 10. Dakle nije Plan 10 postao smiješan nego je Irfan Čengić postao smiješan.
Nije SDP smiješan nego mu rukovodstvo nije doraslo zadaći koju ima. Ja sam recimo član SDP-a, dakle dio SDP-a, i sebe uopšte ne doživljavam smiješnim, ako me neko doživljava na taj način to je njegovo pravo.
To kad je ko završio fakultet ili nije završio ne mora puno da znači, primjer je Sebastian Kurz, čovjek koji nije završio fakultet i koji je kancelar Austrije i predsjednik najjače stranke u Austriji. Puno većih nedostataka ima nabrojana skupina od toga da su kasnije završili fakultet ili ga uopšte nisu završili.
Plan 10 ne gubi smisao postojanja sve dok ne utvrdimo da ne postoji ama baš niko ko nije u stanju da ga promoviše, a ja mislim da takvih ljudi ima i zalažem se da dođu na rukovodeće pozicije u SDP-u.
Last edited by Leverage on 17/10/2018 21:39, edited 1 time in total.
-
criticos
#48962 Re: SDP
Imam samo jedno pitanje za tebe, ali da odgovoriš konkretno i direktno.sabina1 wrote: Ne.
Možda će preostati neka individua koja se neće uklopiti u šablon i koja će držati brend neko vrijeme....ali to je u biti sunovrat političkog integriteta "prave fine raje" , oličen u bici za uhljebljenje , samim tim , misije , vizije i svega onog što je NS trebala biti.
Pozdravljam vas ultima.
Šta bi ti uradila da se tebe pita?
-
ragib
#48963 Re: SDP
Ns bi najbolje bilo da nagovori bakira da promjeni ime stranke u BDA ili tako nekako i onda koalirat bez SDA. Bolje bi prosli realno jer ovamo ce imati 5 stranaka
-
mahalik
#48964 Re: SDP
ovim svime SDA dobija sve ali bukvalno
SDP u zagrljaju PDA i Konakovća i interesdžija u vidu NB-a i na kraju sv će se raspasti kada m guzice zinu i raspast će se paramparčad. Kokice spremne akcija je krenula
Biće nezavisnih zastupnika i to lopatom
SDP u zagrljaju PDA i Konakovća i interesdžija u vidu NB-a i na kraju sv će se raspasti kada m guzice zinu i raspast će se paramparčad. Kokice spremne akcija je krenula
Biće nezavisnih zastupnika i to lopatom
- ultima_palabra
#48965 Re: SDP
Mislim da to iz vas govore emocije, prije nego racio. Po meni je glavna zamjerka NS bila neucinkovitost, odnosno neprljanje ruku... sada imaju prilike to ispraviti. I to sto su se olako rijesili jednog kvalitetnog covjeka kao sto je Gratz... ali takve stvari se u politici desavaju.sabina1 wrote:Ne.ultima_palabra wrote:Joj Sabine jest se razocarala u NS... jel to sve zbog Kifle?
Pozdravljam vas ultima.
SDP je radio sto puta gore stvari, da ih sad ne nabrajam.
-
MK81
#48966 Re: SDP
E vidis itekako je bitno. prvo jer to pokazuje kakav s icovjek. Recimo ako ja odem pored Univerziteta u sarajevu (kakv god da je) da studiram u Travniku to dosta o meni govori. Isto tako ako ja namjestam ispite i to tvrde ljudi sa kojima sam studirao i to dosta govori a najvise govori ako ne mogu da zavrsim fakultet i to tamo gdje mi je sef stranke glavni. Isto tako ako ja idem na postdiplomski u Vitez ili na Pale dosta govori kao i to sto recimo nas gradonacelnik laze da je zavrsio u Sarajevu ( kasnije ispadne da je zavrsio nesto u Travniku) kao ne sjeca se gdje je isao na fakultet... Zelim reci da je to sve linija manjeg otpora gdje cilj ne opravdava sredstvo. Oslikava jedan ljigav karakter. I onda dobijas ljude bez kredibiliteta, znanja, ulizice, bez iskustva itd itd koji se provaljuju po tv jer ne znaju svoj program obrazloziti.Leverage wrote:Plan 10 je puno više od spiska želja, vidi se da ga nisu pisali Mašić i ostali.malakh wrote: plan 10 - spisak želja, ali ima stvari koje su pozitivne i realno izvodljive.
ali ćemo se i ja i ti složiti da je najveća greška sdpa što je irfan čengić došao u debatnu emisiju i toliko izblamirao taj plan 10, toliko nebuloza izrekao, pomiješao i kuntu i pantu, da su ga peđa kojović i dženan đonlagić izdominirali i da je taj isti plan, u najmanju ruku, postao smiješan.
mislim, ovakav sdp je smiješan. ni oni sami nisu sigurni kako su osvojili ovoliko glasova.
sama činjenica da su kolovođe sdpa nermin nikišić, saša magazinović i damir mašić koji su u tridesetima završili fakultete, te irfan čengić koji još uvijek studira, zapravo se vodi da studira, je jasan znak da je sdp daleko od pravog puta i kada takvi ljudi prezentiraju plan 10, on gubi svaku smisao svog postojanja.
To nije najveća greška nego jedna od grešaka, Irfan Čengić nema kapacitet ni da do kraja razumije, a kamo li da promoviše Plan 10. Dakle nije Plan 10 postao smiješan nego je Irfan Čengić postao smiješan.
Nije SDP smiješan nego mu rukovodstvo nije doraslo zadaći koju ima. Ja sam recimo član SDP-a, dakle dio SDP-a, i sebe uopšte ne doživljavam smiješnim, ako me neko doživljava na taj način to je njegovo pravo.
To kad je ko završio fakultet ili nije završio ne mora puno da znači, primjer je Sebastian Kurz, čovjek koji nije završio fakultet i koji je kancelar Austrije i predsjednik najjače stranke u Austriji. Puno većih nedostataka ima nabrojana skupina od toga da su kasnije završili fakultet ili ga uopšte nisu završili.
Plan 10 ne gubi smisao postojanja sve dok ne utvrdimo da ne postoji ama baš niko ko nije u stanju da ga promoviše, a ja mislim da takvih ljudi ima i zalažem se da dođu na rukovodeće pozicije u SDP-u.
- Leverage
#48967 Re: SDP
Dužina studiranja na fakultetu nekog pravog univerziteta nema nikakve veze sa studiranjem na fiktivnom univerzitetu. O studiranju na fiktivnim univerzitetima ja nisam rekao ni riječ tako da ne vidim koji je razlog da se meni uputi ovakva replika.MK81 wrote: E vidis itekako je bitno. prvo jer to pokazuje kakav s icovjek. Recimo ako ja odem pored Univerziteta u sarajevu (kakv god da je) da studiram u Travniku to dosta o meni govori. Isto tako ako ja namjestam ispite i to tvrde ljudi sa kojima sam studirao i to dosta govori a najvise govori ako ne mogu da zavrsim fakultet i to tamo gdje mi je sef stranke glavni. Isto tako ako ja idem na postdiplomski u Vitez ili na Pale dosta govori kao i to sto recimo nas gradonacelnik laze da je zavrsio u Sarajevu ( kasnije ispadne da je zavrsio nesto u Travniku) kao ne sjeca se gdje je isao na fakultet... Zelim reci da je to sve linija manjeg otpora gdje cilj ne opravdava sredstvo. Oslikava jedan ljigav karakter. I onda dobijas ljude bez kredibiliteta, znanja, ulizice, bez iskustva itd itd koji se provaljuju po tv jer ne znaju svoj program obrazloziti.
-
MK81
#48968 Re: SDP
Nista zlonamjerno, u svakom slucaju se izvinjavam ako sam vas uvrijedio nije mi to bila namjera. Mislim da sve pobrojano oslikava karakter i zato kazem da sve te mane koji doticni ispoljavaju su rezultat toga. Isto sam pricao recimo za jednog vijecnika NS kojeg licno znam. Covjek je zavrsio preko Blagote lucica koji je cugao u njegovoj kafani na grbavici pola ispita. Svi se sprdali sa likom, nepismen lik. Covjek magistrira na fakultetu koji je poznat po tome sto ga je SIPA zatvorila zbog malverzacija, ne postoji vise ta ustanova a onda doktorira na fakultetu u Vitezu.Leverage wrote:Dužina studiranja na fakultetu nekog pravog univerziteta nema nikakve veze sa studiranjem na fiktivnom univerzitetu. O studiranju na fiktivnim univerzitetima ja nisam rekao ni riječ tako da ne vidim koji je razlog da se meni uputi ovakva replika.MK81 wrote: E vidis itekako je bitno. prvo jer to pokazuje kakav s icovjek. Recimo ako ja odem pored Univerziteta u sarajevu (kakv god da je) da studiram u Travniku to dosta o meni govori. Isto tako ako ja namjestam ispite i to tvrde ljudi sa kojima sam studirao i to dosta govori a najvise govori ako ne mogu da zavrsim fakultet i to tamo gdje mi je sef stranke glavni. Isto tako ako ja idem na postdiplomski u Vitez ili na Pale dosta govori kao i to sto recimo nas gradonacelnik laze da je zavrsio u Sarajevu ( kasnije ispadne da je zavrsio nesto u Travniku) kao ne sjeca se gdje je isao na fakultet... Zelim reci da je to sve linija manjeg otpora gdje cilj ne opravdava sredstvo. Oslikava jedan ljigav karakter. I onda dobijas ljude bez kredibiliteta, znanja, ulizice, bez iskustva itd itd koji se provaljuju po tv jer ne znaju svoj program obrazloziti.
- Leverage
#48969 Re: SDP
Od nekog ko je bilo šta završio na fantomskim univerzitetima ne treba očekivati ništa i to je potpuno jasno.
Meni o tome ne treba posebno govoriti jer sam direktno oštećen zbog toga.
Meni o tome ne treba posebno govoriti jer sam direktno oštećen zbog toga.
- Tesla Edison
#48970 Re: SDP
Steve Jobs nije završio fakultet.MK81 wrote:E vidis itekako je bitno. prvo jer to pokazuje kakav s icovjek. Recimo ako ja odem pored Univerziteta u sarajevu (kakv god da je) da studiram u Travniku to dosta o meni govori. Isto tako ako ja namjestam ispite i to tvrde ljudi sa kojima sam studirao i to dosta govori a najvise govori ako ne mogu da zavrsim fakultet i to tamo gdje mi je sef stranke glavni. Isto tako ako ja idem na postdiplomski u Vitez ili na Pale dosta govori kao i to sto recimo nas gradonacelnik laze da je zavrsio u Sarajevu ( kasnije ispadne da je zavrsio nesto u Travniku) kao ne sjeca se gdje je isao na fakultet... Zelim reci da je to sve linija manjeg otpora gdje cilj ne opravdava sredstvo. Oslikava jedan ljigav karakter. I onda dobijas ljude bez kredibiliteta, znanja, ulizice, bez iskustva itd itd koji se provaljuju po tv jer ne znaju svoj program obrazloziti.Leverage wrote:Plan 10 je puno više od spiska želja, vidi se da ga nisu pisali Mašić i ostali.malakh wrote: plan 10 - spisak želja, ali ima stvari koje su pozitivne i realno izvodljive.
Bill Gates nije završio fakultet.
Mark Zuckerberg nije završio fakultet.
Esad Radeljaš završio fakultet i postao na kraju magistar nauka.
Po tebi je Esad Radeljaš veći intelekt od gore pobrojanih?
-
MK81
#48971 Re: SDP
Steve Jobs nije završio fakultet.TESLA_EDISON wrote:E vidis itekako je bitno. prvo jer to pokazuje kakav s icovjek. Recimo ako ja odem pored Univerziteta u sarajevu (kakv god da je) da studiram u Travniku to dosta o meni govori. Isto tako ako ja namjestam ispite i to tvrde ljudi sa kojima sam studirao i to dosta govori a najvise govori ako ne mogu da zavrsim fakultet i to tamo gdje mi je sef stranke glavni. Isto tako ako ja idem na postdiplomski u Vitez ili na Pale dosta govori kao i to sto recimo nas gradonacelnik laze da je zavrsio u Sarajevu ( kasnije ispadne da je zavrsio nesto u Travniku) kao ne sjeca se gdje je isao na fakultet... Zelim reci da je to sve linija manjeg otpora gdje cilj ne opravdava sredstvo. Oslikava jedan ljigav karakter. I onda dobijas ljude bez kredibiliteta, znanja, ulizice, bez iskustva itd itd koji se provaljuju po tv jer ne znaju svoj program obrazloziti.MK81 wrote:Plan 10 je puno više od spiska želja, vidi se da ga nisu pisali Mašić i ostali.Leverage wrote: plan 10 - spisak želja, ali ima stvari koje su pozitivne i realno izvodljive.
Po tebi je Esad Radeljaš veći intelekt od gore pobrojanih?[/quote]
totalno ste promasili moju poentu ali nebitno...
-
invincible1921
#48972 Re: SDP
Oslikava itekako..kao prvo karakter osobe pa onda ostalo. Ne zove se dzaba obrazovno-odgojni sistem .
Tacno je i da nije faks dokaz intelekta ali je isto tako tacno da cengic i ostali o kojima se pricu nisu ni jobs ni gates ni zukenberg.
Iverson je pio flasu viskija skoro svaku noc pusio tovare marihuane, trenirao skoro nikako pa bio mvp lige. Znaci sad ti meni hocea rec da recimo Vrabac moze to isto ...jer kad moze iverson bez treninga sto ne bi mogo i vrabac....
Uzimate ekcese krajnosti da poredite sa pravilom i normom
Tacno je i da nije faks dokaz intelekta ali je isto tako tacno da cengic i ostali o kojima se pricu nisu ni jobs ni gates ni zukenberg.
Iverson je pio flasu viskija skoro svaku noc pusio tovare marihuane, trenirao skoro nikako pa bio mvp lige. Znaci sad ti meni hocea rec da recimo Vrabac moze to isto ...jer kad moze iverson bez treninga sto ne bi mogo i vrabac....
Uzimate ekcese krajnosti da poredite sa pravilom i normom
-
criticos
#48973 Re: SDP
Ti ljudi nisu završili fakultet ne zato što su bili nesposobni, već su se zbog enormnog IQ i sposobnosti posvetili tomu čemu su se posvetili. Zašto se u uvijek genijalci uzimaju za primjere prikazujući te izuzetke kao pravilo?TESLA_EDISON wrote:
Steve Jobs nije završio fakultet.
Po tebi je Esad Radeljaš veći intelekt od gore pobrojanih?
U BiH je izgleda utemeljeno pravilo da jedna lasta ipak čini proljeće, ali i da su izuzeci matrica za sveopća pravila i životne norme. Nigdje većeg procenta SSS na pozicijama VSS nema kao u BiH pozivajući se upravo na to pravilo kako može Gates?
-
nekitamopd
#48974 Re: SDP
Dok mi lijevi trazimo dlake u jajetu SDPu, DFu, NSu i kao apstiniramo, SDA kupi kajmak na sve strane.
U ovoj drzavi ima puno vise lijevo orijentisani ljudi ali brate u svemu trazimo manu, ocekujemo neki perfekcionizam i kao kaznjavamo lijeve opcije, a desnicari jok SDA uvijek isti broj glasova odnese. Dzaba da se drzava raspada oni su tu.
Eh zbog ovih lijevih pametologa sto gledaju sitnic i dlake u jajetu SDA suvereno vlada sa nekih 17% glasova ukupnog birackog tijela kod Bosnjaka.
U ovoj drzavi ima puno vise lijevo orijentisani ljudi ali brate u svemu trazimo manu, ocekujemo neki perfekcionizam i kao kaznjavamo lijeve opcije, a desnicari jok SDA uvijek isti broj glasova odnese. Dzaba da se drzava raspada oni su tu.
Eh zbog ovih lijevih pametologa sto gledaju sitnic i dlake u jajetu SDA suvereno vlada sa nekih 17% glasova ukupnog birackog tijela kod Bosnjaka.
- Tesla Edison
#48975 Re: SDP
Nije promašena. Suditi nekome po fakultetu je zaista smiješno. Pogotovo u Bosni. Dok sam studirao, oko mene je bilo studenata koji su morali izdržavati roditelje, plaćati sebi stan, studirati i raditi. Takvih i sličnih primjera je bilo na pretek. Da si Ajnštajn ne gine ti studiranje bar deceniju ako uopšte i stigneš diplomirati pod tim i sličnim uslovima. Da ne spominjem državne fakultete koji su preslikane fakultetske verzije državnih javnih kompanija. Dakle mito, korupcija i nepotizam. Čast ETF-u i ekonomiji ali sve ostalo je odavno zrelo za pretres rada i poslovanja. Neki dan čitam da se i na medicinskom fakultetu pojavila afera oko kupovine ispita. Sve da mi je neko pričao unazad godinu dana da je to moguće na medicini, ne bih mu vjerovao. Sutra taj sa kupljenim ispitima završi "u roku" i ubije čovjeka na operaciji.
Ja to gledam malo drugačije. Kao što odijelo ne čini čovjeka, tako ni fakultet ne čini intelektualca.
Od javnih ličnosti imaš Adnana Terzića. Završio fakultet a u svojoj karijeri nije jednu rečenicu izgovorio a da nije zamucao ili upotrijebio neku poštapalicu. O Radeljašu sve se zna, grehota je trošiti bateriju na pisanje o njemu.
Al kao što reče kolega iznad, mi tražimo mane strankama a SDA kupi kajmak. Od svih članova i glasača SDA, njih 80% jedva da ima i osnovnu školu a vladaju skoro pa 30 godina i doveli su nas na rub ambisa. Zbog njih su propale skoro sve državne firme, zbog njih cvjeta korupcija na UNSA, zbog njih imamo najgori gradski prijevoz u državi, zbog njih putujem vozim do Bihaća cijelih osam sati, zbog njih mladi masovno odlaze, zbog njih penzioneri žive na ivici siromaštva, zbog njih se oporezuje topli obrok a doprinosi nam uzimaju pola plate, zbog njih smo jedina država u svijetu poslije S.Koreje sa analognim tv signalom, zbog njih KCUS nikad nije bio u težoj situaciji, oni su za svojih skoro 30 godina vladavine napravili svega 13 km autocesta....
Nije za ovo kriv ni Dodik ni Čović već isključivo SDA a vi i dalje gledajte ko je u SDP-u dugo studirao i sl.
Ja to gledam malo drugačije. Kao što odijelo ne čini čovjeka, tako ni fakultet ne čini intelektualca.
Od javnih ličnosti imaš Adnana Terzića. Završio fakultet a u svojoj karijeri nije jednu rečenicu izgovorio a da nije zamucao ili upotrijebio neku poštapalicu. O Radeljašu sve se zna, grehota je trošiti bateriju na pisanje o njemu.
Al kao što reče kolega iznad, mi tražimo mane strankama a SDA kupi kajmak. Od svih članova i glasača SDA, njih 80% jedva da ima i osnovnu školu a vladaju skoro pa 30 godina i doveli su nas na rub ambisa. Zbog njih su propale skoro sve državne firme, zbog njih cvjeta korupcija na UNSA, zbog njih imamo najgori gradski prijevoz u državi, zbog njih putujem vozim do Bihaća cijelih osam sati, zbog njih mladi masovno odlaze, zbog njih penzioneri žive na ivici siromaštva, zbog njih se oporezuje topli obrok a doprinosi nam uzimaju pola plate, zbog njih smo jedina država u svijetu poslije S.Koreje sa analognim tv signalom, zbog njih KCUS nikad nije bio u težoj situaciji, oni su za svojih skoro 30 godina vladavine napravili svega 13 km autocesta....
Nije za ovo kriv ni Dodik ni Čović već isključivo SDA a vi i dalje gledajte ko je u SDP-u dugo studirao i sl.