Nije nikad bilo uvijek je prvo trošilo preneseno pa tek onda od tog mjeseca barem u ovih 5 godina koliko sam na mini 15...turbofolk wrote:Eh hvala na odgovoru. Mislio sam da se prvo troši onih 15 KM, pa onda ono što sam prenio. Tako je bilo do skoro.Del_Boy1 wrote:Ono što preneseš u naredni mjesec ono se prvo troši, pa tako znači da si ti iz prethodnog mjeseca potrošio a to što sad imaš to ti je od ovog zadnjeg, i tako sve dok se ne sakupi 15 KM prenosa, preko toga se višak briše.
BHTelecom All About
Moderator: Benq
-
jarobot
#48901 Re: BHTelecom All About
- turbofolk
#48902 Re: BHTelecom All About
Nisam znao stvarno. Doduše ja sam tek godinu na mini 15, pa nisam upratio. Vjerovatno zato što sam u ovih 12 mjeseci, trošio sve što sam prenio iz prethodnog mjeseca, pa nisam skonto kad se taj preneseni iznos aktivira, a on se haman aktivira odmah. Ma jah... Šta zna seljak čooojkjarobot wrote:Nije nikad bilo uvijek je prvo trošilo preneseno pa tek onda od tog mjeseca barem u ovih 5 godina koliko sam na mini 15...
- escobar__
#48903 Re: BHTelecom All About
Zadnjih par dana sam primjetio da mi, ako ukućani gledaju isti TV kanal na dva STB-a, pa na jednom od njih (Albis) prebace na drugi kanal, na ovom prvom STB-u (HubTech) slika zaledi na par sekundi. Još ko sa sličnim smetnjama i eventualnim rješenjem? 
-
quarterback
#48904 Re: BHTelecom All About
rjesenje je da ne gledaju isti kanal na 2 STBa jer trose duplo vise struje, a gledaju isti kanalescobar__ wrote:Zadnjih par dana sam primjetio da mi, ako ukućani gledaju isti TV kanal na dva STB-a, pa na jednom od njih (Albis) prebace na drugi kanal, na ovom prvom STB-u (HubTech) slika zaledi na par sekundi. Još ko sa sličnim smetnjama i eventualnim rješenjem?
+ kad prebacuju kanal na jednom od njih zastopace im slika na par sekundi
- escobar__
#48905 Re: BHTelecom All About
quarterback wrote:rjesenje je da ne gledaju isti kanal na 2 STBa jer trose duplo vise struje, a gledaju isti kanalescobar__ wrote:Zadnjih par dana sam primjetio da mi, ako ukućani gledaju isti TV kanal na dva STB-a, pa na jednom od njih (Albis) prebace na drugi kanal, na ovom prvom STB-u (HubTech) slika zaledi na par sekundi. Još ko sa sličnim smetnjama i eventualnim rješenjem?
+ kad prebacuju kanal na jednom od njih zastopace im slika na par sekundi
To kolega, evo pusa!
- Hyperthalamus
#48906 Re: BHTelecom All About
I kod mene se desava isto...cak, ako npr necu vise gledati program na jednom TV-u, pa ugasim i TV i STB...na onom drugom zastopa slika.escobar__ wrote:Zadnjih par dana sam primjetio da mi, ako ukućani gledaju isti TV kanal na dva STB-a, pa na jednom od njih (Albis) prebace na drugi kanal, na ovom prvom STB-u (HubTech) slika zaledi na par sekundi. Još ko sa sličnim smetnjama i eventualnim rješenjem?
-
quarterback
#48907 Re: BHTelecom All About
jbg kod mene jedva ima brzine za jedan stb i bijednog interneta inace bih ti pomogaoescobar__ wrote:quarterback wrote:rjesenje je da ne gledaju isti kanal na 2 STBa jer trose duplo vise struje, a gledaju isti kanalescobar__ wrote:Zadnjih par dana sam primjetio da mi, ako ukućani gledaju isti TV kanal na dva STB-a, pa na jednom od njih (Albis) prebace na drugi kanal, na ovom prvom STB-u (HubTech) slika zaledi na par sekundi. Još ko sa sličnim smetnjama i eventualnim rješenjem?
+ kad prebacuju kanal na jednom od njih zastopace im slika na par sekundi![]()
To kolega, evo pusa!
- escobar__
#48908 Re: BHTelecom All About
Sve su to ovi minusi krivi.

- Phosphorus
#48909 Re: BHTelecom All About
Da li je moguće na mojaTv Full odjaviti/ukinuti Paket 100, a uzeti npr. Paket 1?
Teta na salteru je rekla da to nije moguće, pa da provjerim ipak, nije joj vjerovati
Teta na salteru je rekla da to nije moguće, pa da provjerim ipak, nije joj vjerovati
-
niho92
#48910 Re: BHTelecom All About
https://www.bhtelecom.ba/portalnovost+M555eece7c12.html
Kako se ovo aktivira? Ovdje vidim ove kodove za provjeru ali nigdje ne pise za aktivaciju
Kako se ovo aktivira? Ovdje vidim ove kodove za provjeru ali nigdje ne pise za aktivaciju
- red evil
#48911 Re: BHTelecom All About
Niko ne zna do čega bi moglo biti?red evil wrote:U poslijednje vrijeme mi se ovo dešava. Dešava se i na PC, laptopu (wi-fi) i CS (dreambox televzija). Nestane interneta, nije da ga nema, da pokazuje da nema, stoji da je konektovano ali neće da otvori ništa. Krene load stranice i malo popuni se progressbar i tako stane, moram ugasiti wi-fi na na laptopu (ili na računaru internet, postavke pa na disable) ići na turn off wi-fi. Upalim wi-fi turn on wi-fi ili na računaru kliknem enable i radi jedno 1-2 min i opet isti problem. Da bih dobio stalno internet moram iz struje ugasiti modem i upaliti i samo tako dobijem internet na sva tri uređaja. Naravno, ne desi se u isto vrijeme na svim uređajima, već samo na jednom, dok na ostala dva radi.
Ako već neću ugasiti modem da bih dobio internet moram čekati jedno 4-5 sati i pojavi se da još neko koristi moju ip adresu. Primjetio sam da se to desi kad se ip adresa promjeni, pošto je na bh telecomu dinamička ip adresa i nekad bude 1, 2, 6,9 bude zadnji broj i kad se on promjeni meni se ovo desi. Modem je innbox, što su mi postavljali kažu košta 1.000KM i da je najbolji.
- Del_Boy1
#48912 Re: BHTelecom All About
To je posebna SIM kartica, ne može na običnoj ultri.niho92 wrote:https://www.bhtelecom.ba/portalnovost+M555eece7c12.html
- supercali
#48913 Re: BHTelecom All About
Ovo nije lose za turiste
Za cenera imas 5 giga 10 dana imas viber imas i ako te neko lokalni i ako trebas lokalno zvati i sl
Ovakvih kartica imam iz skoro svake europske drzave
Za cenera imas 5 giga 10 dana imas viber imas i ako te neko lokalni i ako trebas lokalno zvati i sl
Ovakvih kartica imam iz skoro svake europske drzave
- Del_Boy1
#48914 Re: BHTelecom All About
Mislim da ta kartica nema govorni saobraćaj, samo internet i SMS.
-
ing-ecc
#48915 Re: BHTelecom All About
E nek joj nisi vjreovao/-la.Phosphorus wrote:Da li je moguće na mojaTv Full odjaviti/ukinuti Paket 100, a uzeti npr. Paket 1?
- _Reds_
#48916 Re: BHTelecom All About
Ovo je dobro i za one koji imaju telefone sa dvie kartice, pa samo na stave da preko voe ide data saobraćaj!niho92 wrote:https://www.bhtelecom.ba/portalnovost+M555eece7c12.html
- Phosphorus
#48917 Re: BHTelecom All About
Hvala care, izgleda da me onda malo farbajuing-ecc wrote: E nek joj nisi vjreovao/-la.Paket 100 i paket 1 nisu medjusobno vezani. Dakle mozes slobodno podnijeti zahtjev za paket 1 pa onda odjavi paket 100, mozes i obrnuto.
Ne znam da li da ovo 'ganjam' do kraja, nešto mi mrsko, al bi volio
- Laertes
#48918 Re: BHTelecom All About
Vidim novo im u ponudi Huawei Y6 II Compact. Valja li ovo šta? Uzeo bih djetetu, ako ima na stanju.
-
clio_dci120
#48919 Re: BHTelecom All About
Jedno pitanje, ukoliko sam prije nekoliko mjeseci prilikom novog produzenja ugovora za moju tv, onaj full paket, uzeo tablet (pod obaveznim trajanjem ugovora u roku od 2 godine), da li sada mogu jos ukljuciti jedan uredaj na godinu dana, ali da ga platim po cijeni koja je predivdjena za moj paket moje tv.
- Laertes
#48920 Re: BHTelecom All About
Ne možeš, samo ona Cijena bez ugovorenog k.. ca/palca... Zajebali nas s tim tabletima...clio_dci120 wrote:Jedno pitanje, ukoliko sam prije nekoliko mjeseci prilikom novog produzenja ugovora za moju tv, onaj full paket, uzeo tablet (pod obaveznim trajanjem ugovora u roku od 2 godine), da li sada mogu jos ukljuciti jedan uredaj na godinu dana, ali da ga platim po cijeni koja je predivdjena za moj paket moje tv.
-
clio_dci120
#48921 Re: BHTelecom All About
Hvala na brzom odgovoru.Laertes wrote:Ne možeš, samo ona Cijena bez ugovorenog k.. ca/palca... Zajebali nas s tim tabletima...clio_dci120 wrote:Jedno pitanje, ukoliko sam prije nekoliko mjeseci prilikom novog produzenja ugovora za moju tv, onaj full paket, uzeo tablet (pod obaveznim trajanjem ugovora u roku od 2 godine), da li sada mogu jos ukljuciti jedan uredaj na godinu dana, ali da ga platim po cijeni koja je predivdjena za moj paket moje tv.
Vidim i ja da sam se presao
- Cossack
#48922 Re: RE: Re: BHTelecom All About
Citao sam neke recenzije i cini mi se da je za ove pare sasvim solidan telefon. Kao mane mu spominju zastarjeli softver (Android 5.1 - sto i nije neki problem) i ne bas najbolju kameru. Sve ostalo je kvalitetom iznad njegovog cjenovnog ranga.Laertes wrote:Vidim novo im u ponudi Huawei Y6 II Compact. Valja li ovo šta? Uzeo bih djetetu, ako ima na stanju.
Sent from my LG-H850 using Tapatalk
- Laertes
#48923 Re: RE: Re: BHTelecom All About
Super, hvala. Odem danas da vidim imaju li na stanju. Pravo ću se iznenaditi ako budu imaliCossack wrote:Citao sam neke recenzije i cini mi se da je za ove pare sasvim solidan telefon. Kao mane mu spominju zastarjeli softver (Android 5.1 - sto i nije neki problem) i ne bas najbolju kameru. Sve ostalo je kvalitetom iznad njegovog cjenovnog ranga.Laertes wrote:Vidim novo im u ponudi Huawei Y6 II Compact. Valja li ovo šta? Uzeo bih djetetu, ako ima na stanju.
- Laertes
#48924 Re: BHTelecom All About
I iznenadih se, imali na stanju. Uzeo na godinu, kćerci stigao Djed Mraz 
- Cossack
#48925 Re: RE: Re: BHTelecom All About
I? Kakav je first hand experience?Laertes wrote:I iznenadih se, imali na stanju. Uzeo na godinu, kćerci stigao Djed Mraz