Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
GandalfSivi wrote:
Znam ba, dok sam ti pisao odgovor, sam sam se sebi smijao. Ali hajde, treba vidjeti, znat ce se brzo.
Ali samo zamisli alternativu svega ti, Efendic mandatar. Pa roknut se odmah...
Moram da citiram Envera Bijedića sa stranačkih skupova. Govori su mu obilovali populističkim floskulama, čestim spominjanjem Dodika i Čovića, ali jednu stvar je savršeno tačno utvrdio.
Jedino gore od SDA vlasti jeste da mi dođemo na vlast i ne napravimo ništa.
A ako ne kontrolišeš vlast, realno šansa da se to desi je prilično velika.
Po meni je OK i ovo što Leverage predlaže - da SDP podrži vladu NiP-NS u KS bez da ima ministre u jjoj... Bilo šta, samo da se ne dozvoli Efendiću da nas uzjaše...
Mada, logičnije mi je da ipak uzme koje ministarstvo, ali da dooooobro probere ljude za tu poziciju... Slažem se, nikakav Mašić ni Magazinović...
cyprus wrote:Po meni je OK i ovo što Leverage predlaže - da SDP podrži vladu NiP-NS u KS bez da ima ministre u jjoj... Bilo šta, samo da se ne dozvoli Efendiću da nas uzjaše...
Mada, logičnije mi je da ipak uzme koje ministarstvo, ali da dooooobro probere ljude za tu poziciju... Slažem se, nikakav Mašić ni Magazinović...
Nadam da će imati oni i NS dovoljno pameti da sklapaju vladu stručnjaka a ne stranačkih levata.
cyprus wrote:Po meni je OK i ovo što Leverage predlaže - da SDP podrži vladu NiP-NS u KS bez da ima ministre u jjoj... Bilo šta, samo da se ne dozvoli Efendiću da nas uzjaše...
Nadam da će imati oni i NS dovoljno pameti da sklapaju vladu stručnjaka a ne stranačkih levata.
Pravo je pitanje zašto nema dovoljno stručnjaka u SDP-u?
A ako ima zašto nisu u prvom planu?
U Tuzli ima za Sarajevo ne znam, a i ko da dođe u prvi plan od Mašića?
Heller wrote:
Upravo bi oni, što u Tuzli što u Sarajevu, trebali da ostvare direktan kontakt sa članstvom i na taj način da se pozicioniraju u vrh partije.
Mašića (i ostale) su birali članovi, sad je vrijeme da razmisle o svom izboru.
SDP konačno pruža šansu da se na vrh partije ne dolazi neprincipijelnim muljažama u kojima čestiti stručnjaci nikad nisu htjeli učestvovati, nego upravo suprotno - poštenim odnosom sa bazom.
Heller wrote:
Upravo bi oni, što u Tuzli što u Sarajevu, trebali da ostvare direktan kontakt sa članstvom i na taj način da se pozicioniraju u vrh partije.
Mašića (i ostale) su birali članovi, sad je vrijeme da razmisle o svom izboru.
SDP konačno pruža šansu da se na vrh partije ne dolazi neprincipijelnim muljažama u kojima čestiti stručnjaci nikad nisu htjeli učestvovati, nego upravo suprotno - poštenim odnosom sa bazom.
Vidim ovdje se Masic predstavlja haman pa novi Zlaja. Kakav crni Masic, imat ce on dovoljno problema na Federalnom nivou. Eno Kantonalni odbor, eno Segmendina, pa na kraju krajeva eno i Damir Niksic, pa neka se zadaju. Najbolja stvar u izboru Niksica je sto nema sanse da mu neko iz vrha partije namigne koga da gura i da on ostane tih na to...
A ako ima zašto nisu u prvom planu?
Pa ja kontam da se stručnjaci primarno bave strukom i da nemaju toliko vremena za guranje u stranci...
drug_profi wrote:
Od SDA je svako bolji. SDP se makar ne sakriva iza vjere.
bato pola sdp je išlo na hadž a pola čeka priliku
Nikakav problem. Samo ne skupljaju politicke poene na hadziluku.
Ovima iz zelene bande hadziluk sluzi kao dokaz da su posteni i busaju se sa tim. Neki su isli i vise puta.
drug_profi wrote:
Od SDA je svako bolji. SDP se makar ne sakriva iza vjere.
bato pola sdp je išlo na hadž a pola čeka priliku
Nikakav problem. Samo ne skupljaju politicke poene na hadziluku.
Ovima iz zelene bande hadziluk sluzi kao dokaz da su posteni i busaju se sa tim. Neki su isli i vise puta.
Chmoljo wrote:e puno je forum pomagao odlučiti izbore u pizdu materinu
ti si mene banovao bez valjanog razloga i objašnjenja (možda i sada nešto kršim, ali red je da kažem). gdje su sada oni kampanja botovi, nešto ih ne vidim na forumu?
Banovan si jer si vrijeđao na ličnoj osnovi, to što za tebe ne predstavlja ništa posebno koristiti lične uvrede u diskursu ne znači da je to društveno prihvatljivo.
Kad stekneš vještinu civilizovanog načina komunikacije onda ćeš možda biti ozbiljno shvaćen od strane ostalih diskutanata.
Chmoljo wrote:e puno je forum pomagao odlučiti izbore u pizdu materinu
ti si mene banovao bez valjanog razloga i objašnjenja (možda i sada nešto kršim, ali red je da kažem). gdje su sada oni kampanja botovi, nešto ih ne vidim na forumu?
kršiš upravo zato što komentarišeš, a ja ti prelazim preko toga. a osim toga, lažeš da je bez razloga.
Chmoljo wrote:
kršiš upravo zato što komentarišeš, a ja ti prelazim preko toga. a osim toga, lažeš da je bez razloga.
zašto ti to treba?
naravno da jeste bez razloga. trebao si pogledati sve ranije postove, trebao si pogledati drskost i bezobrazluk onih koji se pojave na forum svake druge godine i obratiti pažnju na post kolege @kluz franje, a ne banovati zbog riječi "moron". ta riječ ne mora nužno biti uvrijedljivog karaktera, ali bilo šta je bilo, da ne komentiram dalje.
ali, kao što sam tada govorio, daleko je sdp bio od pobjede, i uprkos kvaziforumašima koji su meni prijavljivali postove.