SDP

invincible1921

#48801 Re: SDP

Post by invincible1921 »

Ma meni smeta bahatost prema ostalim u KS ...a mogla bi im se obit o glavu. Zauzimaju se kao vodje tiima i dice pobjedom a omjer rezultata i bitnosti ko Baljic u Realu kad je uzeo LP.
madner

#48802 Re: SDP

Post by madner »

Glupa ideja, nositi odgovornost za vlast, ali ne biti dio vlasti. Pogotovo kada je jedina prijetnja da ce srustiti NiP i uzeti SDA.

Mislim ne shvatam poentu, stah ih da ne znaju?
Leverage

#48803 Re: SDP

Post by Leverage »

madner wrote:Glupa ideja, nositi odgovornost za vlast, ali ne biti dio vlasti. Pogotovo kada je jedina prijetnja da ce srustiti NiP i uzeti SDA.

Kako će snositi odgovornost za vlast ako nisu dio vlasti?

Poenta je da SDP nema mandat da obnaša vlast u KS, možda je tebi milo da Mašić i društvo uzmu dvije-tri fotelje za svoj račun ali za mene to predstavlja rasprodaja mrvica ugleda koje su SDP-u ostale u KS.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#48804 Re: SDP

Post by Chmoljo »

Leverage wrote:...
pretjeruješ opet.

do neki dan si govorio o reformisanom SDP-u i novim ljudima, a sad je sve isto. vjerujem da jeste moglo bolje u KS, ali isto tako sam vidio da su bili prisutni na ulici. ko god je prolazio gradom, mogao je vidjeti isto.

meni se čini da Jasmin opet gađa predsjedničko mjesto i koristi gužvu u šesnaestercu.

opet kažem, 250.000 i 300.000 glasova ni u najluđim snovima niko nije mogao očekivati. apsolutno nerealno.

što se tiče koaliranja, pred izbore je bilo obećanje - ne sa SDA ni pod koju cijenu. sjećam se i šprdanja i nevjerice u to obećanje. a evo, ono i do danas stoji. međutim, opet se nalaze neke neodređene zamjerke, ili se zamjera što se nije ostvarilo neostvarivo.

ah da, što se tiče DF-a. ako SDP nije uspio preoteti glasače DF-a čiji rezultat je i ovakav iznenađenje za mene, to je po meni dobra stvar, kada se zna na čemu je DF bazirao svoju kampanju, odnosno na osnovu čega je Željko Komšić bazirao svoju kampanju. i evo sada kada treba da se ide u formiranje vlasti, neko dogovoranje, opet neko zatezanje, opet neka nekonstruktivnost.

a interesantno da se uvijek na istoj strani nađu svi, a na drugoj komšić i suljagić i bajrović. i uvijek nekako to odgovara SDA.
madner

#48805 Re: SDP

Post by madner »

Leverage wrote:
madner wrote:Glupa ideja, nositi odgovornost za vlast, ali ne biti dio vlasti. Pogotovo kada je jedina prijetnja da ce srustiti NiP i uzeti SDA.

Kako će snositi odgovornost za vlast ako nisu dio vlasti?

Poenta je da SDP nema mandat da obnaša vlast u KS, možda je tebi milo da Mašić i društvo uzmu dvije-tri fotelje za svoj račun ali za mene to predstavlja rasprodaja mrvica ugleda koje su SDP-u ostale u KS.
Glasovima, na svakoj sjednici kada bude trebalo po tvom prijedlogu. Ide plan da se GRAS sanira, SDP glasa Za. Samo ne kreira plan. To ti je prijedlog.

Dozvoli da znam malo vise o ugledu SDPa od tebe u KSu. :D
Ukoliko Masic izbaci SDA iz vlasti, dobice SDP i on veliki plus. Los rezultat SDP nije zato sto su ljudi manje ljevi, nego sto ne vjeruju SDP da je sposoban za prave poteze. Dakle, ako zelje da za 4 godine poboljsaju rezultate, neka uzmu fotelje i onda iz tih fotelja naprave rezultat.
kmirsad

#48806 Re: SDP

Post by kmirsad »

Koji ba Jasmin... jel ovaj naš... odmah če i Enko htjet... eto šorke u Abu Dabiju
Naj bi mi bilo draže da se Denis zainteresuje...
Chmoljo

#48807 Re: SDP

Post by Chmoljo »

madner wrote:Ukoliko Masic izbaci SDA iz vlasti, dobice SDP i on veliki plus. Los rezultat SDP nije zato sto su ljudi manje ljevi, nego sto ne vjeruju SDP da je sposoban za prave poteze. Dakle, ako zelje da za 4 godine poboljsaju rezultate, neka uzmu fotelje i onda iz tih fotelja naprave rezultat.
:thumbup:

zato je i jasno kao dan zašto je uvijek teško načelnika skinuti.

ako obeća da će napraviti rasvjetu i asvaltirati put, on to može i uraditi. ljudi vide da se nešto radi i to je to.
Chmoljo

#48808 Re: SDP

Post by Chmoljo »

kmirsad wrote:Koji ba Jasmin... jel ovaj naš... odmah če i Enko htjet... eto šorke u Abu Dabiju
Denis nikada neće biti predsjednik. pazi šta ti kažem :)

ne zato što mislim da mu neko neće dati, nego što on neće htjeti. naravno, to je samo moj dojam.
Leverage

#48809 Re: SDP

Post by Leverage »

Chmoljo wrote: pretjeruješ opet.

do neki dan si govorio o reformisanom SDP-u i novim ljudima, a sad je sve isto. vjerujem da jeste moglo bolje u KS, ali isto tako sam vidio da su bili prisutni na ulici. ko god je prolazio gradom, mogao je vidjeti isto.

meni se čini da Jasmin opet gađa predsjedničko mjesto i koristi gužvu u šesnaestercu.

opet kažem, 250.000 i 300.000 glasova ni u najluđim snovima niko nije mogao očekivati. apsolutno nerealno.

što se tiče koaliranja, pred izbore je bilo obećanje - ne sa SDA ni pod koju cijenu. sjećam se i šprdanja i nevjerice u to obećanje. a evo, ono i do danas stoji. međutim, opet se nalaze neke neodređene zamjerke, ili se zamjera što se nije ostvarilo neostvarivo.

ah da, što se tiče DF-a. ako SDP nije uspio preoteti glasače DF-a čiji rezultat je i ovakav iznenađenje za mene, to je po meni dobra stvar, kada se zna na čemu je DF bazirao svoju kampanju, odnosno na osnovu čega je Željko Komšić bazirao svoju kampanju. i evo sada kada treba da se ide u formiranje vlasti, neko dogovoranje, opet neko zatezanje, opet neka nekonstruktivnost.

a interesantno da se uvijek na istoj strani nađu svi, a na drugoj komšić i suljagić i bajrović.
Hajde da se dogovorimo da mi prestaneš u usta ubacivati nekakvu crno-bijelu tehniku opisivanja stvari pa da me na osnovu toga pokušavaš diskreditovati. Jel ok? Nit sam pričao prije izbora da je sve idealno nit sad pričam da je sve loše.

SDP se reformisao i to ozbiljno, tjeranje Lagumdžije a posebno moć odlučivanja članstva su velike stvari, ovo drugo nema niko osim SDP-a. Plan 10 je i dalje najbolji politički plan u BiH. Ali birači su jasno poručili da nekim ljudima očito ne vjeruju i prema njihovom ponašanju nakon izbora čini se da su bili u pravu. To što su oni bili u gradu ljudi su prepoznali kao borbu za fotelje. Gle čuda, sad Mašić gleda samo kako će se ugurat' u Konakovićevu buduću vladu.

Pojma nemam, prvi put čujem tu priču da je Jasmin ponovo zainteresovan, iskreno ni prošli put mi nije izgledao pretjerano zainteresovan. Ti znaš ko je moj favorit, iako ni on koliko mogu da procijenim nije još razmišljao o tome.

Ovako. Najkorjenitije promjene u SDP-u desile su se u Lukavcu i Maglaju i gle čuda baš tamo SDP ima najveći procenat glasova. 250-300 hiljada glasova je nerealno baš zato što nema više primjera kao Lukavac ili Maglaj, i dalje dominiraju primjeri kao Sarajevo. Ako želiš dobro SDP-u, a vjerujem da je tako, onda bi upravi ti koji si iz Sarajeva trebao da iniciraš da neko novi pokuša da SDP vrati tamo gdje je bio nekad, pa nećeš mi valjda reći da te zadovoljava četvrto mjesto? Ja SDP zamišljam kao partiju koja nosi vlast ili je glavna opozicija, ne zamišljam SDP kao nekakvu privjesak stranku. SDP mora da gradi imidž jedine ozbiljne alternative SDA ali na tom imidžu treba raditi, treba ubijediti ljude da je to zaista tako, ne šupljom nego konkretnim radom.

Unutar 220 hiljada glasača Komšića dominiraju oni "da se šukne Čoviću" i to je potpuno jasno. Ali unutar 80-90 hiljada glasova DF-a ne dominiraju i to treba biti potpuno realan pa reći da je to tako. To su uglavnom glasači koji su nezadovoljni SDP-om pa u DF-u vide neku alternativu na lijevom političkom spektru. Razlika u legitimitetu između Komšića s jedne i Suljagića i Bajrovića s druge strane je neuporediva. Potonja dvojica su politički liliputanci, znam par ljudi iz komšiluka koji su imali 2-3 puta više glasova od njih. Komšić se ponovo pozicionirao kao ozbiljan igrač i to je nemoguće zanemariti.

Da zaključim, moja vizija SDP-a je vizija ekstrovertne, radnicima, nezaposlenim i generalno obespravljenim okrenute partije sa što manjim uticajem rukovodstva na odlučivanje.
kmirsad

#48810 Re: SDP

Post by kmirsad »

Chmoljo wrote:
kmirsad wrote:Koji ba Jasmin... jel ovaj naš... odmah če i Enko htjet... eto šorke u Abu Dabiju

ne zato što mislim da mu neko neće dati, nego što on neće htjeti. naravno, to je samo moj dojam.
Zato sam i rekao... zainteresuje... :-D
Velika je tu igranka...
Chmoljo

#48811 Re: SDP

Post by Chmoljo »

prvo, ne znam šta bih ja to trebao inicirati kao glasač. :D boli me ba dupe za SDP ko SDP, ali sve dok je najjača alternativa SDA, odnosno najjači protivnik, tada me interesuje.

a ko je uradio sve te pozitivne promjene u SDP-u? pusti se sada ovih ostalih, svi su oni zamjenjivi. ništa od svega ne bi bilo bez Nikšića. ako mu se ispostavlja račun za sve loše na ovim izborima, nefer je da mu se zaboravlja da je stranku iz pičke materine usmjerio na pravu stranu. ekskjuz maj frenč :D

tako i što se tiče Lagumdžije, ne treba mu se ne priznavati uspjeh 2010. ali jebiga, egoizam i autokratija su došli na naplatu kasnije. a oni su kao takvi najbrži put za rezultatom, ali pogubni na duže staze. demokratizacija, predsjednik koji nije autoritativan, koji ne dobija glasove na harizmu ovdje imaju trnovit put. u tom smislu posmatram i ovaj rezultat.

dovoljno je da se negdje uđe u vlast. kada se uđe u vlast treba napraviti nekoliko dobrih i pametnih poteza i eto nazad poljuljanog povjerenja.

jebiga, najlakše je biti destruktivac. zato se i Dodikova politika čini uspješnom.

ne vidim ko bi osim Jasmina bio zainteresovan za predsjedničko mjesto. mislim, ima zainteresovanih, ali pitanje je ko od njih može dobiti dovoljnu podršku.
Chmoljo

#48812 Re: SDP

Post by Chmoljo »

kmirsad wrote:
Chmoljo wrote:

Zato sam i rekao... zainteresuje... :-D
Velika je tu igranka...
ne zbog igranke, nego zbog njega. jednostavno mislim da je ziceraš. nije to ni loša ni dobra osobina. jednostavno je takva kakva je.
Leverage

#48813 Re: SDP

Post by Leverage »

madner wrote: Glasovima, na svakoj sjednici kada bude trebalo po tvom prijedlogu. Ide plan da se GRAS sanira, SDP glasa Za. Samo ne kreira plan. To ti je prijedlog.

Ukoliko Masic izbaci SDA iz vlasti, dobice SDP i on veliki plus. Los rezultat SDP nije zato sto su ljudi manje ljevi, nego sto ne vjeruju SDP da je sposoban za prave poteze. Dakle, ako zelje da za 4 godine poboljsaju rezultate, neka uzmu fotelje i onda iz tih fotelja naprave rezultat.
Plan predlaže Vlada, glasa se na Skupštini, ako plan nije dobar SDP glasa protiv, ako se uvaže SDP-ovi prijedlozi onda glasa za. To što je Vlada podržana formiranju ne znači da se mora podržati na Skupštini sve što ta Vlada radi i to je velika prednost u odnosu na stanje kad si dio vlasti gdje kad ne podržiš nešto napraviš krizu za koju si u očima birača i sam odgovoran pa čak i ako si u pravu. Nema nikakve garancije da će nova vlada Konakovića biti tako uspješna kako se Mašić nada.

Dozvolit ćeš ti da rezultati SDP-a u KS više govore od tvog znanja o ugledu SDP-a tamo.

I ovdje leži jedan od ključnih problema nerazumijevanja potrebe ljudi. To što će Mašić izbaciti SDA iz vlasti može biti plus samo ako ta Vlada (koju btw. on neće kontrolisati jer nema mandat na izborima za to) bude neuporedivo bolja od Vlade predvođene SDA. U suprotnom, to ne samo da neće biti prednost nego dovodi u pitanje sam opstanak SDP-a kao jedine ozbiljne alternative SDA u budućnosti. I to bi značilo da se već sad možemo pomiriti da ćemo cijeli svoj život provesti u nikakvoj državi ili ćemo pakovati kofere. Ja ne bih na Mašića uložio ni paklo Orbita, a vi kako hoćete. Previše se kocka na taj način.

Ali ti ljudi su u potpunosti u pravu, Mašić i ekipa nisu sposobni da naprave rezultat i neće dobiti podršku za 4 godine. Podršku mogu dobiti samo novi ljudi.
drug_profi

#48814 Re: SDP

Post by drug_profi »

Nego dokle je SDP sa zahtjevima za ponovno rucno brojanje glasova?
Nije valjda da se misli da je dovoljno da se jednom zaisce?
Leverage

#48815 Re: SDP

Post by Leverage »

Chmoljo wrote:prvo, ne znam šta bih ja to trebao inicirati kao glasač. :D boli me ba dupe za SDP ko SDP, ali sve dok je najjača alternativa SDA, odnosno najjači protivnik, tada me interesuje.

a ko je uradio sve te pozitivne promjene u SDP-u? pusti se sada ovih ostalih, svi su oni zamjenjivi. ništa od svega ne bi bilo bez Nikšića. ako mu se ispostavlja račun za sve loše na ovim izborima, nefer je da mu se zaboravlja da je stranku iz pičke materine usmjerio na pravu stranu. ekskjuz maj frenč :D

tako i što se tiče Lagumdžije, ne treba mu se ne priznavati uspjeh 2010. ali jebiga, egoizam i autokratija su došli na naplatu kasnije. a oni su kao takvi najbrži put za rezultatom, ali pogubni na duže staze. demokratizacija, predsjednik koji nije autoritativan, koji ne dobija glasove na harizmu ovdje imaju trnovit put. u tom smislu posmatram i ovaj rezultat.

dovoljno je da se negdje uđe u vlast. kada se uđe u vlast treba napraviti nekoliko dobrih i pametnih poteza i eto nazad poljuljanog povjerenja.

jebiga, najlakše je biti destruktivac. zato se i Dodikova politika čini uspješnom.

ne vidim ko bi osim Jasmina bio zainteresovan za predsjedničko mjesto. mislim, ima zainteresovanih, ali pitanje je ko od njih može dobiti dovoljnu podršku.
Logično da te boli dupe za SDP-om kad je SDP to što jeste, a nije to što ja želim da bude. Da je ovo o čemu ja pričam onda te ne bi bolilo dupe.

Nikšić je najzaslužniji za taj dio i nikad mu to neću osporiti, uradio je ono što se moralo uraditi i biće vječno upisan kao čovjek koji je jednu autoritarnu stranku kroz historiju učinio najdemokratičnijom.

Nažalost, tu se njegov put završava, on je uradio ono što je trebao i ne može na osnovu starih zasluga biti neko ko će početi novu fazu. Za novu fazu potrebni su novi ljudi, takvi ljudi koji imaju viziju kako dalje. Ljudi koji će SDP isporučiti građanima na kućni prag, al' doslovno.

Rezultat SDP-a pri Lagumdžijinom političkom doktrinom ne znači ama baš ništa za običnog čovjeka. Ama baš ništa. To nije SDP koji radi za narodne mase.

Ja ću se ovdje javno izviniti svima ako se Mašić pokaže kao neko ko zna u toj Konakovićevoj vladi i ako vrati išta od povjerenja birača. Ne vjerujem u to.

Ne znam ni ja, svi šute. Ako neko i ima takvu ambiciju očito je da ima i nekakav plan kako će doći do toga, ništa na prvu, očekivano rekao bih. Bilo da se radi o Jasminu ili bilo kome drugom.
Chmoljo

#48816 Re: SDP

Post by Chmoljo »

Leverage wrote: Logično da te boli dupe za SDP-om kad je SDP to što jeste, a nije to što ja želim da bude. Da je ovo o čemu ja pričam onda te ne bi bolilo dupe
ne, nego mi SDP ne predstavlja ništa u životu kao SDP. stranka ko i svaka druga. nemam emocije, navijački sentiment ili bilo šta drugo.
Nikšić je najzaslužniji za taj dio i nikad mu to neću osporiti, uradio je ono što se moralo uraditi i biće vječno upisan kao čovjek koji je jednu autoritarnu stranku kroz historiju učinio najdemokratičnijom.

Nažalost, tu se njegov put završava, on je uradio ono što je trebao i ne može na osnovu starih zasluga biti neko ko će početi novu fazu. Za novu fazu potrebni su novi ljudi, takvi ljudi koji imaju viziju kako dalje. Ljudi koji će SDP isporučiti građanima na kućni prag, al' doslovno.
mislim da se vrlo lako može skliznuti u kopiju Zlatkovog autoritatizma. ali to bi bilo karikaturalno.
Rezultat SDP-a pri Lagumdžijinom političkom doktrinom ne znači ama baš ništa za običnog čovjeka. Ama baš ništa. To nije SDP koji radi za narodne mase.
Lagumdžiju sam naveo kao primjer vezano za dobre i loše zasluge.
Ja ću se ovdje javno izviniti svima ako se Mašić pokaže kao neko ko zna u toj Konakovićevoj vladi i ako vrati išta od povjerenja birača. Ne vjerujem u to.
Mašić, ako je pametan, treba ostati parlamentarac jer je u toj ulozi solidan. recimo, isto to mislim za Nikšića. po meni je bio sjajan kao šef kluba u fedralnom parlamentu.
Ne znam ni ja, svi šute. Ako neko i ima takvu ambiciju očito je da ima i nekakav plan kako će doći do toga, ništa na prvu, očekivano rekao bih. Bilo da se radi o Jasminu ili bilo kome drugom.
svi šute ko p***e, jel to? :D

zezam se, ali ako postoji nezadovoljstvo, nije dovoljno rušiti. ista priča kao i sa opštim stanjem u državi. hajmo ih rušiti, hajmo revolucija, a kad pitaš, ko će, kako i šta poslije toga, onda nastaje tajac. svi šute.
madner

#48817 Re: SDP

Post by madner »

Leverage wrote:
madner wrote: Glasovima, na svakoj sjednici kada bude trebalo po tvom prijedlogu. Ide plan da se GRAS sanira, SDP glasa Za. Samo ne kreira plan. To ti je prijedlog.

Plan predlaže Vlada, glasa se na Skupštini, ako plan nije dobar SDP glasa protiv, ako se uvaže SDP-ovi prijedlozi onda glasa za. To što je Vlada podržana formiranju ne znači da se mora podržati na Skupštini sve što ta Vlada radi i to je velika prednost u odnosu na stanje kad si dio vlasti gdje kad ne podržiš nešto napraviš krizu za koju si u očima birača i sam odgovoran pa čak i ako si u pravu. Nema nikakve garancije da će nova vlada Konakovića biti tako uspješna kako se Mašić nada.

Dozvolit ćeš ti da rezultati SDP-a u KS više govore od tvog znanja o ugledu SDP-a tamo.

I ovdje leži jedan od ključnih problema nerazumijevanja potrebe ljudi. To što će Mašić izbaciti SDA iz vlasti može biti plus samo ako ta Vlada (koju btw. on neće kontrolisati jer nema mandat na izborima za to) bude neuporedivo bolja od Vlade predvođene SDA. U suprotnom, to ne samo da neće biti prednost nego dovodi u pitanje sam opstanak SDP-a kao jedine ozbiljne alternative SDA u budućnosti. I to bi značilo da se već sad možemo pomiriti da ćemo cijeli svoj život provesti u nikakvoj državi ili ćemo pakovati kofere. Ja ne bih na Mašića uložio ni paklo Orbita, a vi kako hoćete. Previše se kocka na taj način.

Ali ti ljudi su u potpunosti u pravu, Mašić i ekipa nisu sposobni da naprave rezultat i neće dobiti podršku za 4 godine. Podršku mogu dobiti samo novi ljudi.
Da vidim zaista ogromnu razliku naspram ideje da SDP kreira plan, usaglasi ga sa koalicinim partnerima i sprovede u djelo. Sustinski druga stvar. :D

Govorimo o posljedicama poteza.

Gradjani KSa ce jasno viditi ko je za SDA a ko nije, ako SDP spasi SDA od opozicije, nece ni clanovi SDP glasati za njih.
Leverage

#48818 Re: SDP

Post by Leverage »

Chmoljo wrote: ne, nego mi SDP ne predstavlja ništa u životu kao SDP. stranka ko i svaka druga. nemam emocije, navijački sentiment ili bilo šta drugo.
Pa to. To je zbog činjenice da je SDP zaista kao svaka druga stranka. A šansu ima jedino ako nije kao svaka druga stranka. Kad SDP bude takva jedna partija koja će dok je na vlasti ljudima značiti generalno bolji život, a čijim će odlaskom u opoziciju ljudi momentalno osjetiti da im se prava i životni standard derogiraju, onda će im SDP biti više od jedne stranke za koju glasaju.
Chmoljo wrote:mislim da se vrlo lako može skliznuti u kopiju Zlatkovog autoritatizma. ali to bi bilo karikaturalno.
Ko bi uopšte bio taj novi autoritarni lider? Ne vjerujem da je takvo nešto uopšte moguće, svima su svježa sjećanja. Osim toga morao bi da ima podršku članstva, ne vidim da je iko može imati za vođenje čvrstom rukom. SDP više nikad ne smije biti partija jakog lidera i otuđene vrhuške.
Chmoljo wrote:Lagumdžiju sam naveo kao primjer vezano za dobre i loše zasluge.
Nema ništa dobro u tome da se pobijedi na osnovu prevare birača. To je loše u svom fundamentu.
Chmoljo wrote:Mašić, ako je pametan, treba ostati parlamentarac jer je u toj ulozi solidan. recimo, isto to mislim za Nikšića. po meni je bio sjajan kao šef kluba u fedralnom parlamentu.
Možda, ali će sigurno kao Predsjednik kantonalne organizacije uticati na procese i SDP-ove ministre. S druge strane, podsjećam da je jedinu priliku da se ugura u izvršnu vlast koju je imao - iskoristio. Zašto ne sada?
Chmoljo wrote:svi šute ko p***e, jel to? :D

zezam se, ali ako postoji nezadovoljstvo, nije dovoljno rušiti. ista priča kao i sa opštim stanjem u državi. hajmo ih rušiti, hajmo revolucija, a kad pitaš, ko će, kako i šta poslije toga, onda nastaje tajac. svi šute.
Pa, da ti kažem, ja bih sigurno bio hrabriji od nekih u ovom momentu, pribojavanje za stečene pozicije nije pohvalno. Al' mene baš boli briga i za funkcije i za pozicije na listama, mene samo zanima da širim svoju političku doktrinu za koju iskreno vjerujem da je ispravna. Drugi misle drukčije. Recimo Mašić je politički direktor SDP-a, a odaje dojam da ga ne zanima ništa drugo osim fotelje. E to je problem.

I da ne pretjerujemo, smjena nekih kadrova nije nikakva revolucija, iskreno najsretniji bih bio da sami ponude mandate da članstvo odluči. Ali i ostali moraju pozvati da se to desi, a ne šutiti ovako.
Leverage

#48819 Re: SDP

Post by Leverage »

madner wrote:
Da vidim zaista ogromnu razliku naspram ideje da SDP kreira plan, usaglasi ga sa koalicinim partnerima i sprovede u djelo. Sustinski druga stvar. :D

Gradjani KSa ce jasno viditi ko je za SDA a ko nije, ako SDP spasi SDA od opozicije, nece ni clanovi SDP glasati za njih.
Ti u klin, ja u ploču.

Eto ti smatraš da građane KS zanima isključivo da se SDA otjera u opoziciju, a ja mislim da to nije dovoljno i da se mora u poziciji biti daleko bolji od njih, a ja to u trenutnom kantonalnom vodstvu SDP-a ne vidim, a ne vide ni građani ako ćemo iskreno.

I složit ćemo se da se ne slažemo.
Janjicar

#48820 Re: SDP

Post by Janjicar »

Jel SDP pokraden na izborima ( Denis Becirevic ) ili su zadovoljni skupstinski,parlamentarnim klupama ?
GandalfSivi

#48821 Re: SDP

Post by GandalfSivi »

Leverage wrote:
madner wrote:

Ti u klin, ja u ploču.

Eto ti smatraš da građane KS zanima isključivo da se SDA otjera u opoziciju, a ja mislim da to nije dovoljno i da se mora u poziciji biti daleko bolji od njih, a ja to u trenutnom kantonalnom vodstvu SDP-a ne vidim, a ne vide ni građani ako ćemo iskreno.

I složit ćemo se da se ne slažemo.
Malo ti trcis pred rudu ovdje. Treba vidjeti ko ce biti u Kantonalnoj vladi, ko god da je napravi. Ovdje normalno ne pricam o strankama nego konkretnim imenima. Pretpostavljam da ce Kifla traziti da bude mandatar (hajde, najjaca stranka u toj koaliciji, pa posteno), ali ko ce biti ostali ljudi tek treba da vidimo. Mala bara, puno krokodila...
Leverage

#48822 Re: SDP

Post by Leverage »

GandalfSivi wrote: Malo ti trcis pred rudu ovdje. Treba vidjeti ko ce biti u Kantonalnoj vladi, ko god da je napravi. Ovdje normalno ne pricam o strankama nego konkretnim imenima. Pretpostavljam da ce Kifla traziti da bude mandatar (hajde, najjaca stranka u toj koaliciji, pa posteno), ali ko ce biti ostali ljudi tek treba da vidimo. Mala bara, puno krokodila...
Meni je najmanji problem da se pozitivno iznenadim ako ne budem u pravu.

A priznaćeš da pozitivna iznenađenja u bh. politici nisu baš pretjerano česta.
kmirsad

#48823 Re: SDP

Post by kmirsad »

drug_profi wrote:Nego dokle je SDP sa zahtjevima za ponovno rucno brojanje glasova?
Nije valjda da se misli da je dovoljno da se jednom zaisce?
:lol: :lol: :lol:
GandalfSivi

#48824 Re: SDP

Post by GandalfSivi »

Leverage wrote:
GandalfSivi wrote: Malo ti trcis pred rudu ovdje. Treba vidjeti ko ce biti u Kantonalnoj vladi, ko god da je napravi. Ovdje normalno ne pricam o strankama nego konkretnim imenima. Pretpostavljam da ce Kifla traziti da bude mandatar (hajde, najjaca stranka u toj koaliciji, pa posteno), ali ko ce biti ostali ljudi tek treba da vidimo. Mala bara, puno krokodila...
Meni je najmanji problem da se pozitivno iznenadim ako ne budem u pravu.

A priznaćeš da pozitivna iznenađenja u bh. politici nisu baš pretjerano česta.
Znam ba, dok sam ti pisao odgovor, sam sam se sebi smijao. Ali hajde, treba vidjeti, znat ce se brzo.

Ali samo zamisli alternativu svega ti, Efendic mandatar. Pa roknut se odmah...
Leverage

#48825 Re: SDP

Post by Leverage »

Rek'o CIK da je preuranjen zahtjev.

Ali mogao bi se praviti malo veći pritisak tako da se niko ne usudi da odbije ponovno brojanje kad bude vrijem za to.
Post Reply