SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Kikibombona

#48776 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Kikibombona »

pakica_ wrote: 04/10/2021 20:52Ja ne mogu pricati za ostale.. niti mogu garantovati da moji nece nikad napasti. Mogu samo reci nisu do sad..
kad mi pridju roditelji sa malom djecom, iako moji kerovi rastu uz dijete, ja im uvijek pricuvam glavu. Moze ga nezgodno dirnuti, moze kera nesto boliti u tom momentu, pa da ker reaguje.. ma moze samo lanuti i da se dijete prepadne, a to mi ne treba.
Korpe im stavljam, ali tako da im ih mogu skinuti u mikrosekundi ukoliko ih napadne drugi pas.. sori, not sori..
Ja sam na trcanju sutnuo dobermana nogom. Slusalice u usima, odlutao mislima, kad izleti ker pred mene. Kad mi srce nije stalo. Brnjice nema.

Ker je izgleda htio da se igra, jos je bio mlad, ali kako ja mogu znati kakve su njegove namjere. Vlasnica zakukala sto sam ga udario ali je sama kriva.

Neko ko je srcani bolesnik bi mogao umrijeti u onakvoj situaciji.

...

Brnjica je jedina zastita. I pas sa brnjicom ne plasi prolaznike. Mnogim ljudima je neugodno proci pored psa bez brnjice, ali iz pristojnosti ne prigovaraju bahatim vlasnicima pasa. Malo stisnu zube i prodju.
Login77777

#48777 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Login77777 »

Sydnor wrote: 04/10/2021 20:58 Moj komšija je sada penzionisani policajac, jedne prilike pas lutalica napao neku gospođu i on ga mlatne pendrekom da odbije napad. Vide ga dame iz Happy Dogsa ili kako se to već zove, odu u MUP, slože mu prijavu, on dobije 2 sedmice suspenzije i 6 mjeseci 10% od plate zbog prekomjerne upotrebe sile.
A zamisli da neki glupson sto zivi tu nije izbacio pasa na ulicu da do svega toga ne bi doslo.
pakica_

#48778 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by pakica_ »

Kikibombona wrote: 04/10/2021 20:59

Ja sam na trcanju sutnuo dobermana nogom. Slusalice u usima, odlutao mislima, kad izleti ker pred mene. Kad mi srce nije stalo. Brnjice nema.

Ker je izgleda htio da se igra, jos je bio mlad, ali kako ja mogu znati kakve su njegove namjere. Vlasnica zakukala sto sam ga udario ali je sama kriva.

Neko ko je srcani bolesnik bi mogao umrijeti u onakvoj situaciji.

...

Brnjica je jedina zastita. I pas sa brnjicom ne plasi prolaznike. Mnogim ljudima je neugodno proci pored psa bez brnjice, ali iz pristojnosti ne prigovaraju bahatim vlasnicima pasa. Malo stisnu zube i prodju.
Moji psi nikada, ali NIKADA ne idu u setnju bez povoca. Pustam ih da se istrce JEDINO u divljini gdje mi je preglednost 100% ili u ogradjenom prostoru namjenjenom za pse. Nikad necu shvatiti ljude koji setaju glavnom dzadom, a psi tarlahaju pusteni.
Korpa je malo nezgodna zbog situacije sa coporima, pogotovo kad se psi setaju navece..
I od nas vise bjeze kad imaju korpe, nego kad nemaju :lol:
Kikibombona

#48779 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Kikibombona »

jazzer wrote: 04/10/2021 20:53
Kikibombona wrote: 04/10/2021 20:49

Jednog psa je upucao policajac.
Trebao je prvo vlasnika/cu pa onda psa.
Vlasnicu osuditi na 2-3 godine robije, sudjenje prenositi uzivo, da bude lekcija za bahate vlasnike pasa.
Nivelacija

#48780 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Nivelacija »

Pokusaj ubistva.
Pse ubiti, vlasnika u pritvor.
pakica_

#48781 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by pakica_ »

Login77777 wrote: 04/10/2021 21:00
A zamisli da neki glupson sto zivi tu nije izbacio pasa na ulicu da do svega toga ne bi doslo.
Ili da je barem platio kaznu predvidjenu zakonom. Jer bosnji mozes pendrek preko ledja slomit, samo mu u novcanik ne diraj. A bili bi mi svica da se pisu kazne srazmjerne djelu.
Ali ovdje ce opet kerovi u zemlju, papak ce mozda dobiti plesku po ruci i on opet sutra moze nabaviti pasce, jer nije dovoljno opamecen
Na ciglanama ima pas kog vlasnica pusti da podere male pse. Do sad ih je nagrdio nemali broj. I to svi znaju, i policija i inspekcija i... Nista...
Ti sa svojim malim cukom haj' vetu i moli boga da ne umre, a ona laganini sa svojim kuci.. a pazi, namjerno ga pusti da kolje
Logovan

#48782 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Logovan »

Ovo je strašno majke mi. Čisti horor. :shock: :shock: Žena sva krvava. Pa gdje je bio vlasnik? Šta je on radio?

"Prolazio sam automobilom i vidio kako psi grizu jednu gospođu. Prolaznici su samo posmatrali šta se dešava. Istrčao sam i počeo ih udarati nogama u glavu nakon čegu su je pustili", ispričao nam je čitatelj.

Svaka čast momčino! Živ i zdrav bio. Kapa do poda majstore. :thumbup:
drug_profi

#48783 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drug_profi »

Login77777 wrote: 04/10/2021 19:51
Gerro wrote: 04/10/2021 19:48 zaštitnici pasa na respiratorima
Nema to veze sa zastitnicima pasa nego sa vlasnicima isti. Ljudi su krivi.
Upravo. NE moze biti da pas nije pokazivao agresivnost ranije i da tako iznenada napadne.
Ako ti je pas opasan za druge, ne razumijem zasto dovodis i sebe i pse i te druge ljude u situaciju da ces ti kod sudije, psi u abubaka, a ovi drugi na hirurgiju.
Gdje je tu pamet? U maloj kiti?
Kikibombona

#48784 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Kikibombona »

pakica_ wrote: 04/10/2021 21:03Moji psi nikada, ali NIKADA ne idu u setnju bez povoca. Pustam ih da se istrce JEDINO u divljini gdje mi je preglednost 100% ili u ogradjenom prostoru namjenjenom za pse. Nikad necu shvatiti ljude koji setaju glavnom dzadom, a psi tarlahaju pusteni.
Korpa je malo nezgodna zbog situacije sa coporima, pogotovo kad se psi setaju navece..
I od nas vise bjeze kad imaju korpe, nego kad nemaju :lol:
Ja sam u mahali poznat kao zastitnik pasa. Bezbroj lutalica sam vodio veterinaru, sa ne bas dobrim uspjehom u tezim slucajevima, jer su veterinari ocigledno nesposobni.

Medjutim, prezirem bahate vlasnike pasa. Takav bijes osjecam prema pojedinim da ponekad dolazim u iskusenje da sa verbalnog predjem na fizicko nasilje. Mene su X puta zaskocili psi dok trcim, sa namjerom da se igraju ili sta vec. Ne mogu ti opisati kako to zna prepasti covjeka, posebno ako slusas muziku i odlutas sa mislima. Posebno imam traumu nakon sto je pas mome poznaniku pokidao misic s ledja dok je trcao. Vazda se obazirem i gledam, osluskujem. Radi smradova ljudi trce pod strahom, a mnogi su radi toga odustali trcanja. I sta covjek da napravi vlasniku koji pusta psa da trci, uglavnom bez brnjice? I onda kaze, on se hoce igrati. :oops: Ma jebo ti on majku u zvalje. :evil:
Last edited by Kikibombona on 04/10/2021 21:13, edited 1 time in total.
Qler

#48785 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Qler »

Dajdžin doberman je uginou sa 9 godina a da za svog života nije zarežao na čovjeka... Tako da nema loš pas samo loš gazda. To je fakat.
nlt

#48786 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by nlt »

U komšiluku imaju nekog kera, ogroman.... Ne razumijem se koja je sorta, ali ograda je da je pudlica može preskočiti, pas nije svezan... Eto
Pola naroda što životinje drži po kućama/stanovima te iste životinje ne vode nikad veterinaru. Nije to igračka, mogu se razne bolesti prenositi. Onda ih vode u šetnju, djeca ih maze. Ne operu ruke itd itd.......
vjeshalica

#48787 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vjeshalica »

Sydnor wrote: 04/10/2021 20:58 Moj komšija je sada penzionisani policajac, jedne prilike pas lutalica napao neku gospođu i on ga mlatne pendrekom da odbije napad. Vide ga dame iz Happy Dogsa ili kako se to već zove, odu u MUP, slože mu prijavu, on dobije 2 sedmice suspenzije i 6 mjeseci 10% od plate zbog prekomjerne upotrebe sile.
Ja znam za slucaj gdje je pucano, i da je covjek oslobodjen stavljalo mu se na teret KD, ali ščenofilima nije proslo.
laik1981

#48788 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by laik1981 »

Kerove uspavati.. Ako su jednom napali iz cistog mira napasce opet..Gazdu na robiju bar godinu i da zeni plati odstetu od bar 20k
O'zone
Globalni moderator

#48789 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by O'zone »

Previše ljudi vodaju "opasne" pasmine bez brnjice ali i bez povodca
Posebna vrsta su što vješalica kaže "trenerkaši" sa pitovima i stafordima.
Evo večeras moradoh silom prilika proći pješke od Elektroprivrede do Vrbanje a brate negodno je kad na tebe ide tele bez povodca a sreo sam ih 6 takvih + jednu agresivnu dogu koja je se na povodcu zalijetala i lajala na prolaznike a nakav je trenerkaš drži na uzici i urla na nju da prestane

Posebna su mi kategorija djeca koja izvode pse pa imaš situaciju da curica od 40 kila vodi rota ili argentina koji bi joj iščupao ruku kad bi vidio mačku.

Nema tu neke velike muke da se to riješi.

Patrole kroz ove šetališne zone i kad sretnu nekog sa psom koji nije pod kontrolom (uzica, brnjica) kazna i nastavi dalje.
Ja bih na to tražio dokaz da je pas čipovan al et da ne pretjerujemo
boogy

#48790 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by boogy »

Treba zakon postrožiti, tako da ne postoji mogućnost izvođenja (određenih vrsta) pasa u javnost bez brnjice i povodca.
Trebaju kazne biti izrazito visoke - bez brnjice 2000 KM, za drugi put ponavljača istog prekršaja +1000KM više - treći put oduzimanje psa uz zabranu držanja trajno.
Također zabrana držanja i uzgajanja određenih pasmina u BiH, koliko znam to se već praktikuje u mnogim zemljama.
Za sve ima rješenje, samo kod nas se ništa ne radi
Ima i pooprint - uzme se dnk od svakog vlasničkog psa i kada vlasnik ne pokupi izmet od istog, eko policija pokupi izmet i na osnovu analize ti na adresu stigne koverta sa kaznom.

Evo članka iz 2017, godine, ja još nisam vidio psa sa brnjicom ...
Kazne za nepropisno držanje psa u BiH od 30 do 10.000 KM, izvođenje samo s brnjicom i na povocu
https://www.klix.ba/vijesti/bih/kazne-z ... /170807033
black

#48791 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by black »

pakica_ wrote: 04/10/2021 20:20 Prezao mi je zene, a kako i sama imam dobermane, znam da nisu u stanju ovo uraditi ako su normalno odgojeni, prema tome treba ih pod hitno oduzeti idiotu.. uostalom, gdje je bio idiot kad su psi drapali jadnu zenu? Ceskao jaja uokolo, pa prolaznici morali ulijetati, ili ni sam nije smio prici svojim psima?! :run:
mene kao setaca ne interesuje da li je neciji cuko isao u srednju muzicku ili je klosar, brnjica i povodac i tu prestaje svaka suplja, tipa nije do cuke i slicne gluposti
pakica_

#48792 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by pakica_ »

boogy wrote: 04/10/2021 21:28 Treba zakon postrožiti, tako da ne postoji mogućnost izvođenja (određenih vrsta) pasa u javnost bez brnjice i povodca.
Trebaju kazne biti izrazito visoke - bez brnjice 2000 KM, za drugi put ponavljača istog prekršaja +1000KM više - treći put oduzimanje psa uz zabranu držanja trajno.
Također zabrana držanja i uzgajanja određenih pasmina u BiH, koliko znam to se već praktikuje u mnogim zemljama.
Za sve ima rješenje, samo kod nas se ništa ne radi
Ima i pooprint - uzme se dnk od svakog vlasničkog psa i kada vlasnik ne pokupi izmet od istog, eko policija pokupi izmet i na osnovu analize ti na adresu stigne koverta sa kaznom.

Evo članka iz 2017, godine, ja još nisam vidio psa sa brnjicom ...
Kazne za nepropisno držanje psa u BiH od 30 do 10.000 KM, izvođenje samo s brnjicom i na povocu
https://www.klix.ba/vijesti/bih/kazne-z ... /170807033
Taj zakon postoji, samo ga treba provoditi. Ali....
laik1981

#48793 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by laik1981 »

Kikibombona wrote: 04/10/2021 20:44
pakica_ wrote: 04/10/2021 20:20 Prezao mi je zene, a kako i sama imam dobermane, znam da nisu u stanju ovo uraditi ako su normalno odgojeni, prema tome treba ih pod hitno oduzeti idiotu.. uostalom, gdje je bio idiot kad su psi drapali jadnu zenu? Ceskao jaja uokolo, pa prolaznici morali ulijetati, ili ni sam nije smio prici svojim psima?! :run:
Svaka zivotinja je nepredvidiva, ukljucujuci tvoje dobermane, ma kako ih dresirala. Zato je neprostivo, drsko i bezobrazno, izvesti zivotinju na ulicu bez brnjice. Da je ovaj smrdo svojim dobermanima stavio brnjicu nista se ne bi desilo. Moguce da je ovo prvi put da su njegovi dobermani napali covjeka, ali uvijek ima prvi put... i zena je nazalost tesko stradala uz traumu do kraja zivota.

Taman da je pas najmirniji na svijetu, ljudima koji se plase nije lijepo proci pored psa koji nema brnjicu. Ljudi koji su bezobrazni i bahati, vode pse bez brnjice, stvaraju neprijatnost desetinama, stotinama prolaznika.
Nisu svi psi nepredvidivi.. Ja ti mogu dovesti zenku pitbula koja ne zna zarezati i nece napasti pa cak ni u krajnjoj samoodbrani.. Najumiljatiji i najstabilniji ker kojeg znam.. A kad je vidi neko ko je ne zna noge mu se odsjeku..

Vlasnici su izvor problema.. Slazem se da brnjica treba biti obavezna i to svim psima, osim mozda ovih minijaturnih..
smijesni_ste

#48794 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by smijesni_ste »

Vala i ovi mali psi su strašno iritantni i agresivni ako već nisu opasni.

Kad trčim svako malo nečiji štakor se zaleti ili laje na mene, a vlasničkih reakcija najčešće nema :roll:
pakica_

#48795 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by pakica_ »

laik1981 wrote: 04/10/2021 21:34
Nisu svi psi nepredvidivi.. Ja ti mogu dovesti zenku pitbula koja ne zna zarezati i nece napasti pa cak ni u krajnjoj samoodbrani.. Najumiljatiji i najstabilniji ker kojeg znam.. A kad je vidi neko ko je ne zna noge mu se odsjeku..

Vlasnici su izvor problema.. Slazem se da brnjica treba biti obavezna i to svim psima, osim mozda ovih minijaturnih..
Ja glasam da i minijature nose korpe..
A samo zamisljam sta ljudima prodje kroz glavu kad vide ove moje hudnike.. a ja jos stvarno izbjegavam ljude koliko god mogu, jer ne mogu da se naduravam da fakat nece ujest.. :skoljka:
Image
Rothmans

#48796 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Rothmans »

quoter wrote: 04/10/2021 20:27 Piše čovjek na Klix komentarima da nisu dobermani vec rotvajleri u pitanju.
Ista govna...
laik1981

#48797 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by laik1981 »

pakica_ wrote: 04/10/2021 21:43
laik1981 wrote: 04/10/2021 21:34

Ja glasam da i minijature nose korpe..
A samo zamisljam sta ljudima prodje kroz glavu kad vide ove moje hudnike.. a ja jos stvarno izbjegavam ljude koliko god mogu, jer ne mogu da se naduravam da fakat nece ujest.. :skoljka:
Image
Ljude je strah bas zbog ovakvih situacija poput ove danas.. Jos dodas predrasude prema nekim rasama.. Ovaj avlijaner je car ja mislim :thumbup:
karanana

#48798 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by karanana »

ovaj cetvrti najzajebaniji
pakica_

#48799 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by pakica_ »

laik1981 wrote: 04/10/2021 21:47
Ljude je strah bas zbog ovakvih situacija poput ove danas.. Jos dodas predrasude prema nekim rasama.. Ovaj avlijaner je car ja mislim :thumbup:
Ja razumijem strah, zato i izbjegavam.. koliko mogu..
A gospodja Nala jeste carica, ona je moja terapija. Masu ljudi je izlijecila od straha prema psima, neki su postali cak i vlasnici pasa nakon sto ih je ona oslobodila.. sunce :srce:
smijesni_ste

#48800 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by smijesni_ste »

@pakica_

Je li 'ova'j treći slijeva američki bandog ili 'samo' pitbul/staford, šta god? :D :o
Post Reply