FK Željezničar - Evropske utakmice
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
Tromblon
#4876 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice
Za sedam dana AIK će se drugačije postaviti. Slučajno sam gledao 2,3 tekme na tv i kod kuće uvijek ide pritisak od početka. Bacaju onog Finca u vatru stalno, onaj naš se pridodaje. Mijenjaju mjesta stalno. Onaj Thern je puno ofanzivniji bio nego sinoć. Mada se meni onaj crnac više svidio nego onaj naš. Odbrana im izlazi visoko da pomogne pritisku. Uvijek prave gusti zid na sredini. Brzo kombinuju.
Realno mi moramo igrati agresivnije i tvrđe. I mnogo čvršće u odbrani. Blagojević ne smije nijednom dodavati pogrešan pas. Njega me najviše strah. Nadam se da će ovaj Projić od početka u tim, a Stana i Zakarić na krila i Zec u špic. Realno je Zec jedini igrač sa brzinom da se napravi nešto iz kontre ili polukontre. Sa Nikolićem smo otpisani jer će ga ova trojica izgurati na centar i on nema šanse da napravi bilo šta. Dok Zec na trkača može sa svakim od ove trojice, pogotovo ako im se vrati stari kapiten. Dobar igrač, ali godine ga uzele i kasni u intervencijama.
Mislim da će publike biti oko 25 milja do 30. Publika im je bučna. Od početka prave dodatni pritisak.
Treba Slavko pogledati kako se Amar postavio u Norveškoj. Jako i hrabro. Nema druge.
AIK se može proći, ali trebamo biti mnogo bolji i konkretniji nego sinoć.
Realno mi moramo igrati agresivnije i tvrđe. I mnogo čvršće u odbrani. Blagojević ne smije nijednom dodavati pogrešan pas. Njega me najviše strah. Nadam se da će ovaj Projić od početka u tim, a Stana i Zakarić na krila i Zec u špic. Realno je Zec jedini igrač sa brzinom da se napravi nešto iz kontre ili polukontre. Sa Nikolićem smo otpisani jer će ga ova trojica izgurati na centar i on nema šanse da napravi bilo šta. Dok Zec na trkača može sa svakim od ove trojice, pogotovo ako im se vrati stari kapiten. Dobar igrač, ali godine ga uzele i kasni u intervencijama.
Mislim da će publike biti oko 25 milja do 30. Publika im je bučna. Od početka prave dodatni pritisak.
Treba Slavko pogledati kako se Amar postavio u Norveškoj. Jako i hrabro. Nema druge.
AIK se može proći, ali trebamo biti mnogo bolji i konkretniji nego sinoć.
-
RasAlGhul
#4877 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice
Da smo igrali na Lavoru gore sto posto bi izgubili sinoćnu utakmicu, ovako nada zadnja umire. Mi jednostavno ne znamo napasti, ali bukvalno ne znamo, ako šta uđe u Štokholmu biće neka frljoka iz kornera ili tako nešto!Oni će nas napasti od prve minute tu nema priče, valjda Bogi i Graovac izdrže pritiske!Moramo napadača dovesti, Nikolić će biti dobar za lige, od Beganovića fajde nema realno, nolje onom Jusufiju ili nekom drugom junioru priliku davati!Na trenutke mi se povraćalo sinoć kako smo jadni i ne znamo jednostavno ne znamo napasti!Blagojević 
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#4878 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice
Mi ako prodjemo AIK,ni oni,a ni mi necemo znati kako smo ih prosli 
- bersK
#4879 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice
Ćenan ima 7 dana da izmisli napadača u ekipi. Da ga napravi. Inače ćemo cmizdriti.
- cvrčak_na_hedonizmu
#4880 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice
Prijavili smo mladog talenta Projica tako da taman doveli Suareza on nema pravo nastupa protiv AIK-a
Zec kao napadač, Stanic na desno krilo
Zec kao napadač, Stanic na desno krilo
- Occasionally
#4881 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice
"..i jedna žlica Vegete"https://www.youtube.com/watch?v=mayf6CYuOM4bersK wrote:Ćenan ima 7 dana da izmisli napadača u ekipi. Da ga napravi. Inače ćemo cmizdriti.
- Charuga
- Globalni moderator
- decko_sa_kovaca
#4883 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice
Eto reko komentator na sk da je gore umjetna trava
- Charuga
- Globalni moderator
-
RasAlGhul
#4885 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice
Koja razlika u kvaliteti grob te jebo, zamisli da je onaj raspali BHT radio prenosCharuga wrote:
-
dosada_ziva
#4886 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice
oj razlikeRasAlGhul wrote:Koja razlika u kvaliteti grob te jebo, zamisli da je onaj raspali BHT radio prenosCharuga wrote:![]()
gledaju li ovo levati sa BHT ? ugasite to smece, olaksajte sebi i nama
- shake69
#4887 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice
Vecerasnja utakmica koju su nadam se svi nasi iz kluba gledali je puno toga ponudila i rekla kako bismo trebali igrati protiv AIK-a. Ako Slavko izvede isti sastav i u Stockholmu koji je izveo na Grbavici, ranit cu se...
- kafanski_covjek
#4888 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice
slobodno, nemoj nista cekatishake69 wrote:Vecerasnja utakmica koju su nadam se svi nasi iz kluba gledali je puno toga ponudila i rekla kako bismo trebali igrati protiv AIK-a. Ako Slavko izvede isti sastav i u Stockholmu koji je izveo na Grbavici, ranit cu se...
-
Itsoktobealone
#4889 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice
Jel' istina da ako se prođe ovaj AIK ove sedmice sljedeće kolo igramo na Koševu jer Grbavica ne ispunjava uslove za treće pretkolo Europa lige? 
- shake69
#4890 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice
Da.Itsoktobealone wrote:Jel' istina da ako se prođe ovaj AIK ove sedmice sljedeće kolo igramo na Koševu jer Grbavica ne ispunjava uslove za treće pretkolo Europa lige?
-
RasAlGhul
#4891 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice
Ma rafal saspi, ne mijenja on ništashake69 wrote:Vecerasnja utakmica koju su nadam se svi nasi iz kluba gledali je puno toga ponudila i rekla kako bismo trebali igrati protiv AIK-a. Ako Slavko izvede isti sastav i u Stockholmu koji je izveo na Grbavici, ranit cu se...
-
Zastozato
#4892 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice
Zec naprijed, Stanic na desno krilo od pocetka, Projic na lijevog beka.
Od Nikolica nikakve koristi u ovoj utakmici nismo imali jer ne mozemo nista sa visokim loptama, a centarsutevi su nam svakako losi. Beganovic ono malo sto je igrao je bio korisniji od Steve. Bar je izvukao dva prekrsaja, vise je trcao i igrali smo bolje kad je ta izmjena napravljena uz prelazak Stanica na krilo. Ja bih radije ubacio Dzenisa kao zamjenu nego Stevu kad bude bilo vrijeme da izadje Zec. Nikolica cuvati, ostaviti na klupi i sa njim igrati protiv Goska. Trebace namo on i jos tri do cetiri rezerve, a isto toliko startera ce morati odmoriti protiv Goska ako prodjemo Aik. Bogicevic i Zeba mi se cine najlogicniji da odu na klupu u prvom kolu, a umjesto njih igrati sa Osmankovicem i Zericem ili Ramovicem. Sjecate se greske koju je Odovic napravio jer je igrao sa skoro potpuno istom ekipom koja je igrala Evropu pa izgubismo od Borca i Radnika u prva dva kola. Na kraju ni Evropu ne izborismo upravo jer smo imali veliki zaostatak u jesenjem dijelu sezone.
Zec mi se cini malo sebicnim, pored toga nije jos ni uigran sa ekipom. Medjutim opasan je po protivnicki gol i mora igrati, ali samo kao istureni napadac. Protiv Aika sa njim naprijed imacemo brzonogog igraca koji zna igrati jedan na jedan i kome ne treba puno prostora da sutira kad udje u kazneni prostor ili sa distance. Moramo igrati hrabro od prve minute, pokusati ih iznenaditi tako sto necemo igrati zatvoreno. Igrati po zemlji, drzati loptu sto duze u posjedu, popraviti zadnji pas koji je bio kriminalan i ako postignemo gol imamo veliku sansu za prolazak. Znaci bunker ne dolazi u obzir i ako se budemo povukli primicemo najmanje dva gola u prvom poluvremenu. Mislim da je i Slavko svjestan da tako ne moze igrati.
Sto se tice ostatka ekipe ne bih nista mijenjao. Jedino mozda poceti sa Markovicem, a Radinovica uvesti sa klupe.
Od Nikolica nikakve koristi u ovoj utakmici nismo imali jer ne mozemo nista sa visokim loptama, a centarsutevi su nam svakako losi. Beganovic ono malo sto je igrao je bio korisniji od Steve. Bar je izvukao dva prekrsaja, vise je trcao i igrali smo bolje kad je ta izmjena napravljena uz prelazak Stanica na krilo. Ja bih radije ubacio Dzenisa kao zamjenu nego Stevu kad bude bilo vrijeme da izadje Zec. Nikolica cuvati, ostaviti na klupi i sa njim igrati protiv Goska. Trebace namo on i jos tri do cetiri rezerve, a isto toliko startera ce morati odmoriti protiv Goska ako prodjemo Aik. Bogicevic i Zeba mi se cine najlogicniji da odu na klupu u prvom kolu, a umjesto njih igrati sa Osmankovicem i Zericem ili Ramovicem. Sjecate se greske koju je Odovic napravio jer je igrao sa skoro potpuno istom ekipom koja je igrala Evropu pa izgubismo od Borca i Radnika u prva dva kola. Na kraju ni Evropu ne izborismo upravo jer smo imali veliki zaostatak u jesenjem dijelu sezone.
Zec mi se cini malo sebicnim, pored toga nije jos ni uigran sa ekipom. Medjutim opasan je po protivnicki gol i mora igrati, ali samo kao istureni napadac. Protiv Aika sa njim naprijed imacemo brzonogog igraca koji zna igrati jedan na jedan i kome ne treba puno prostora da sutira kad udje u kazneni prostor ili sa distance. Moramo igrati hrabro od prve minute, pokusati ih iznenaditi tako sto necemo igrati zatvoreno. Igrati po zemlji, drzati loptu sto duze u posjedu, popraviti zadnji pas koji je bio kriminalan i ako postignemo gol imamo veliku sansu za prolazak. Znaci bunker ne dolazi u obzir i ako se budemo povukli primicemo najmanje dva gola u prvom poluvremenu. Mislim da je i Slavko svjestan da tako ne moze igrati.
Sto se tice ostatka ekipe ne bih nista mijenjao. Jedino mozda poceti sa Markovicem, a Radinovica uvesti sa klupe.
- Occasionally
#4893 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice
Grk !! "motaj kablove, gasi mješalicu" http://sport1.ba/evropska-takmicenja/ze ... -grk/88713
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
-
Itsoktobealone
#4895 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice
Kad sam bio pitao na forumu ko' da sam naslutio 
- avetinja
#4896 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice
https://fkzeljeznicar.ba/stadion-grbavi ... olo/27221/
Ovo je odlična vijest, samo je problem što će biti belaj sa kartama i što neće moći svi biti na stadionu.
Ovo je odlična vijest, samo je problem što će biti belaj sa kartama i što neće moći svi biti na stadionu.
- ultima_palabra
#4897 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice
Da je doći do toga, pa evo prvi ja ne moram biti na stadionu
Svaka čast upravi na ovome
Svaka čast upravi na ovome
-
nookey
#4898 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice
Hoce li biti prenosa?
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#4899 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice
SK,cini mi se trojka.
-
samo pozitiva
#4900 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice
SK1mali_milojica wrote:SK,cini mi se trojka.