Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
karanana

#4876 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by karanana »

odgledo dvije epizode.

kako je glupa ona khalisi jebo te zivot. pa ona radi totalno suprotno od onog sto bi trebala. kad treba nekom glavu skinut onda to ne uradi, kad ne treba ona to radi. nikakva je, neodlucna i glupa. reko da je nece zmajchek spaliti, ali sumnjam da ce ona biti shok sezone. mislim da ce snezni da zaplati u ovoj sezoni.

inace, nekako sve sporo ide kroz citavu seriju. ja ne znam kako ce za ukupno 7 sezona ovo sve svrsiti ako je ovakav tempo.
Tito_i_Partija

#4877 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Tito_i_Partija »

karanana wrote:odgledo dvije epizode.

kako je glupa ona khalisi jebo te zivot. pa ona radi totalno suprotno od onog sto bi trebala. kad treba nekom glavu skinut onda to ne uradi, kad ne treba ona to radi. nikakva je, neodlucna i glupa.
Jeb'la mater kako je glupa, ja poceo za Harpije navijat' ocam. :D

Image

A i one cetiri koze haman hoce rat da prouzrokuju zbog svoje osvete. NE MOGU DA VJERUJEM KOLIKO SU ZENSKE GLUPE U OVOJ SERIJI!
SanskiBiser

#4878 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by SanskiBiser »

Tito_i_Partija wrote:
karanana wrote:odgledo dvije epizode.

kako je glupa ona khalisi jebo te zivot. pa ona radi totalno suprotno od onog sto bi trebala. kad treba nekom glavu skinut onda to ne uradi, kad ne treba ona to radi. nikakva je, neodlucna i glupa.
Jeb'la mater kako je glupa, ja poceo za Harpije navijat' ocam. :D

Image

A i one cetiri koze haman hoce rat da prouzrokuju zbog svoje osvete. NE MOGU DA VJERUJEM KOLIKO SU ZENSKE GLUPE U OVOJ SERIJI!
al' moraš priznati da ona jedna zna dobro koplje bacati - ma ko' Oberyn 8-) :lol:
lajkujMe

#4879 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by lajkujMe »

Ali Jon Snow :lol: fkt vise pretjeruju on umjesto cao, dovidjenja, zbogom i sta sve se sve moze reci za oprostaj on veli Winter is Coming svakome :D
ćiribiribela

#4880 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by ćiribiribela »

I red je da mu zene prestanu govoriti "you know nothing Jon Snow". :mrgreen:
iTo

#4881 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by iTo »

al se pomjesalo sve u ovoj seriji u odnosu na knjige... nisam bas odusevljen....
annoy

#4882 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by annoy »

Pogledala sam samo jednu epizodu, neću vas uopće čitat :skoljka:
AleksoMKD

#4883 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by AleksoMKD »

Black swan wrote: ne daju da skida pored crkve
Jer je odrasla zena.
Da je u pitanju 10-godisnji decak....................

Nego, Stanis i Mel bas vole da rostiljaju ljude.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#4884 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Truba »

nisu svi pedofili neko ga voli zabiti i udatoj ženi
karanana

#4885 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by karanana »

kad smo kod sexa, bila je u 4. sezoni ona scena kada maloprsti udje u shemsine dvore i cini mi se zamandali vrata. da li ga je zabio? da li knjige pisu detaljnije o tome? vjerovano nije ali nekako mi otada shemsa izgleda kao zena.

i koga bi volili vidjeti kao kralja?
po meni je stannis najpravedniji i najlegitimniji. a vidjeces da ce ga i on popushiti u ovoj sezoni ili ce postati bad gay. mada je pozicija kralja u ovako razjedinjenom kraljevstvu karanana. kralj si u dubrovniku i to je to.
AleksoMKD

#4886 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by AleksoMKD »

karanana wrote:kad smo kod sexa, bila je u 4. sezoni ona scena kada maloprsti udje u shemsine dvore i cini mi se zamandali vrata. da li ga je zabio? da li knjige pisu detaljnije o tome? vjerovano nije ali nekako mi otada shemsa izgleda kao zena.
On bi rado, al ne moze jos zbog buducih planova.
karanana wrote: i koga bi volili vidjeti kao kralja?
po meni je stannis najpravedniji i najlegitimniji. a vidjeces da ce ga i on popushiti u ovoj sezoni ili ce postati bad gay. mada je pozicija kralja u ovako razjedinjenom kraljevstvu karanana. kralj si u dubrovniku i to je to.
Stanis je najpravedniji, nema trte-mrte sa njime. U knjigama jedino on kastrira svoje vitezove ako siluju.

E sad njega jebe sto nije fleksibilan i sto pokusava da nametne stranu religiju sa sve zrtvovanjem ljudi.
karanana

#4887 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by karanana »

jebe ga ona vjestica.

sir davos je beton.
AleksoMKD

#4888 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by AleksoMKD »

karanana wrote:jebe ga ona vjestica.

sir davos je beton.
100% se slazem. Davos je Stanisova savjest, i mislim da ga pored sebe drzi jer je Davos na neki nacin sidro (hehehe) koje Stanisa drzi koliko moze da ne ode u nepovrat.
Cak i kada Davos napravi nesto kontra Stanisovog naredjenja, ko kad je oslobodio Gendrija da ga ona vestica ne zapali na primer, Stanis ga ipak ne ubije jer zna da je Davos napravio moralno ispravnu stvar koju on kao kralj ne bi mogao.

Ali ona crvena vestica (ako je ne otkaci) ce ga kostati glave. JEdnostavno koliko god da se drugi mrze izmedju sebe kada ova zeli da splai cve crkve (septe) Novih i drvece Starih Bogova je recept za propast.
Evo sad se pojavili fanatici Novih Bogova, a jos ako spali recimo nekoliko od onih drva na severu.................................
Tito_i_Partija

#4889 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Tito_i_Partija »

karanana wrote: po meni je stannis najpravedniji i najlegitimniji. a vidjeces da ce ga i on popushiti u ovoj sezoni ili ce postati bad gay.
Pa to je valjda jedno te isto. :D
omar little

#4890 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by omar little »

meni je stanis bez veze, lik je karizma 0 bodova. nema dubine nikakve, samo tron ima nis drugo u njemu nema. meni je to odma znak za oprez, taj ce za vlast sve uciniti, empatija mu je isto 0 bodova. zena mu je bljak, aspida, isfrustrirana, iskompleksirana, jadna, ta bi bila cersei broj dva da joj moc u ruke das. onu vjesticu da ne pominjem.

da budem fer, prvi put kad sam stanisa uvjetno receno tolerirala u svih pet sezona je sad u odnosu sa jonom jer tu ima nesto, dijelom sto nam je jon postao tako pametan ( :D), dijelom sto ovaj ocajnicki oce sina a nema ga pa kompenzira.
Tito_i_Partija

#4891 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Tito_i_Partija »

Vjerujem da to sto Stannis nema karizme je 100% namjerno. Lik je skolska definicija vojnika, tip koji nikad ne sumnja u naredbe, propise, zakone, itd. Sve mora imat' svoj red i svoju hierarhiju. Meni je on ustvari prava kopija Ned Stark-a (kojeg Stannis JAKO gotivi): podosadan lik koji tu samo sluzi da pokaze da ne postoje pravila kad se igras sa zmijama. Stannis ce prije ili kasnije fasovat' isto kao i Ned, ali vjerujem da ce u njegovu smrt biti vise upletena dobra teta Carice :D nego neko iz King's Landinga.
karanana

#4892 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by karanana »

slazem se, posebno ovaj dio da ce mu vjestica doci glave.
omar little

#4893 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by omar little »

ja, uopce, nisam neda starka vidjela kao dosadnog, naprotiv, posten, castan, mudar, pametan, bio je visedimenzionalan lik za razliku od stanisa. stanis je ubio rodjenog brata jer je prijetio "njegovom" tronu. niko ga ziv nece za kralja i da se popne na tron osim utjerivanja u suru :D i sile ne bi imao nacina za vladavinu. ne vjerujem da bi tako dugo sjedio. plus sto on nije narocito ni mudar ni lukav, davos mu je pola moci, bez njega bi bio izgubljen. vjestica mu i treba doci glave, sam je trazio.

edit:

nego, kako da ja iskomentiram kraj cetvrte, imam nesto za prigovorit, a da ne spojlam? :D
AleksoMKD

#4894 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by AleksoMKD »

Tito_i_Partija wrote:Vjerujem da to sto Stannis nema karizme je 100% namjerno. Lik je skolska definicija vojnika, tip koji nikad ne sumnja u naredbe, propise, zakone, itd. Sve mora imat' svoj red i svoju hierarhiju. Meni je on ustvari prava kopija Ned Stark-a (kojeg Stannis JAKO gotivi): podosadan lik koji tu samo sluzi da pokaze da ne postoje pravila kad se igras sa zmijama. Stannis ce prije ili kasnije fasovat' isto kao i Ned, ali vjerujem da ce u njegovu smrt biti vise upletena dobra teta Carice :D nego neko iz King's Landinga.
Otprilike tako.

Vrlo sposoban i hrabar komandant (jebiga tukao je Zeljezne na moru a vreme njihove pobune, 10ak godina pre radnje, drzao Storms End skoro do smrti od gladi, zauzeo Dragonstone od Targarijena, licno vodio juris na Kings Landing) ali totalno nefleksibilan.
Zeli da zakon vazi za sve, od seljaka do najviseg kneza i iako licno nije volio Neda Starka (nije ga ni mrzio doduse) jako ga je postovao kao lika jer je Ned sve radio po zakonu i bio je posten do smrti.

U knjizi cak i kaze da licno ne zeli da bude kralj ali po zakonu je i mora da "izvrsi zadatak" bez razlike koliko zeleo to ili ne a na kraju krajeva mora da spasi celi svet jer nijedna druga budala nece.

Njegov karakter se najbolje vidi kroz Davosa, dao mu je titulu, zemlju i mali zamak jer je spasio Storms End od gladi ali mu je odsekao prste jer je svercao godinama.
rage_guy

#4895 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by rage_guy »

"Robert told me to hold Storm’s End, so I held it. Then he told me he was giving it to Renly, so I gave it up. Insult or no I gave it up, because Robert was my older brother and he was the king and I’ve always done my duty. But now I’m the rightful king by every law of Westeros."- King Stannis Baratheon.

:oops: vv
Ciprol

#4896 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Ciprol »

Image
shmizlica

#4897 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by shmizlica »

gotova i četvrta sad maši ušima do daljnjeg :eh:

jedno pitanjce za ove koju su čitali knjige a prate i seriju :D jel se vama čini da bi se sa krajem ove sezone moglo doći do kraja do sad napisanih knjiga? radnja više baš i ne prati knjige i čini mi se ide dosta brže nego u knjigama. dosta toga je izostavljeno....nešto dodano....mada i davno sam čitala pa sam možda i zaboravila :?

ćiribiri računam na tebe da javiš kad izađe 5-ta :D :kiss:
Jack Be Nimble

#4898 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Jack Be Nimble »

Ja sam ovaj prvi i treci fan. Ne kontam nista sta se desava ali ima golotine pa je barem to zanimljivo.
Ciprol

#4899 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Ciprol »

Jack Be Nimble wrote:Ja sam ovaj prvi i treci fan. Ne kontam nista sta se desava ali ima golotine pa je barem to zanimljivo.
Ja stavio sliku, a nisam rekao koji sam :mrgreen:

Kod mene 5 i 8 :D
Capajebo

#4900 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Capajebo »

Pregledah ove 4 epizode, nadam se da ce u narednim danima "procuriti" i ostale epizode :mrgreen:
Post Reply